1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    15.815
    Ех ме утеши,и ние сме на мисла да одиме Парга,ама патот некако ме подисплаши,иако кај мене ќерка ми сака да се вози:)

На Kaetana и M&M им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Тука наводно имале уписи веќе едни и имало многу деца. (Не зборам за скопје).
    Денес не стигнав да одам, утре пред тргање на пат ќе поминам.
    Бебуш заспа, се изнаплака денес и вчера, ако му кажам за нешто не одма вреснува. Ама мора да се научи да слуша.
    Вчера го плеснав по рачето и кога отидовме на лулашки ги плескаше и он децата ;( ептен криво ми падна, толку го воспитуваме да е мирен, да гали и од еднаш се падна во вода.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Здраво мајкици, еве ме и мене, ве читам кога можам ама не можам толку често да ви пишувам, па и со работава време за ништо да се немало. Ме фатила некоја криза за алишта сакам да си купам нешто и точка! Беба моја срцка е ушта кратко и ке полнигодинка луѓе не ми се верува помина толку време и уште малку повеќе нема да имаме бебе дома. Иако викав повеќе нема да раѓам се наоѓам себе си како сакам уште едно бебенце...ама рано ми е нека си потпорасне принцезава колку да се осамостои па после. Се изнаодив денес по жешково, ајде ке стопам некое килце или па не. Тешко ми оди со слабеење,ама некако како почнувам помалку да јадам и одма помалку млеко имам, така да цуца е поважна од моите +3/4кг. Ја сакам повеќе од се и сите иако понекогаш иако е толку мала на глава знае да се качи, сега сме во фаза кога сака да се исправа да оди па каде стигне тау се обидува да се исправи. Кога ќе виде нешто за јадење вика мам ам ам.Ајде чао украдов некоја минутка од работното време за да ве поздравам и посакам убав ден иако на вас не ви текнува за мене али нема врска како и да е. Се читаме во др прилика.
    П.С. Се мисламза едно фустанче, малку е пократко од тоа што носам вообичаено, ама па ептен убаво ми стоеше. Уф се мразам некогаш што сум ваква неодлучна. Не е за парите туку размислувам дали би го носела....

На Kaetana, 24.07, Seline и 4 други им се допаѓа ова.
  4. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Zdravo mami,sabajle napraiv rezervacija za odmor i ko kamen od srce da mi padna.
    Do odmorot sakam 4kg da oslabam ama tesko...dojam i ko da mi snemuva mleko ako skoknam vecera.Bozem ke vezbav,ama nemam sila. Neznam samo sto ke nosam ,sge mi e tesno:)
    Gledam nekoi majki nacnale tema za upis vo gradinka..ah toa mi e pa druga maka,ic nesakam bebe na 9m vo gradinka da davam....
    Odam kafica da si pravam;)
    :hai:

На Kaetana, 24.07, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.789
    Допаѓања:
    77.157
    Вечерај овесни, јачменови, пченкарни (има и сите три мешани), со јогурт. Ем нема да си гладна, ем за млекце се супер. Јас така си ослабев.. и минимално благо јади, леб исфрли... овошје повеќе :)

На НаталиЛили и tarantula им се допаѓа ова.
  6. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Fala na sovetot,ke probam

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.738
    Допаѓања:
    38.499
    Тука сме и ние,со финални подготовки за Пиво Фест.Повелете мајки,на пиво,скара и забава!
    Ние т.е мм воопшто нема желба да оди на места каде има гужви,толпи и редици од луѓе.а ваму и гратис чад,мирис и загаденост,така да ништо чудноо и да не отидеме.
    И ние вчера истеравме прошетка на супер мирно ладничко местенце покрај река,па вечерта на име,доволно поминат бурен ден,за синко да збесне.Воопшто не сака да му се ремети протоколот,спиењето,јадењето,мирот.Јас пак ич,зошто знам што после ме чека дома.Плачење за ништо,трескање од земја,и ништо не е погодено.Си велам,алал да им е на оние деца што немаат гајле макар и цела недела дома да не се прибрани.
    Тоа мајки,да одморам душа уште некоја минутка,па ќе рипне ѕверчево и тераме турбо до вечер.

На azelea, Kaetana, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Еве ме и мене, гледам да пишам барем преку еден или два дена, некако не постигнувам, навечер го земам телефонот и заспивам со него во рака, тоа ти е мајчински живот.
    Ние сме добри, се чуваме, милуваме, сите ми велат имаш мирно бебе, ама колку и да е мирно, обврските се тие, а и како расте така по опасна станува, знае да добие тоа што сака инаку не се смирува.
    Во контекст на погорните муабети, никогаш не вечерам а имам млеко премногу, најверојатно кај секој различно. Сега сум послаба од што бев и пред да останам бремена, арно ама мешко ми остана, па сега здравје не се замарам, со поширока блуза не се ни познава.
    Ве читам кој бил, кој се спрема за на одмор и многу ми е криво што не отидовме, ама сопругот мораше да се врати на работа и се надевам дека барем во август некој викенд ќе фатиме, да се порадува малото. Тоа е тоа народе:)

На НаталиЛили, Monella, tarantula и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Здраво!
    Тешко ни оди успивањето и со малото и со големото. Големото ај се заигрува и ја убедувам да легне ама и малото почнува. Легнува, цица и мислиш готово е ќе заспие тоа рипнува наеднаш и донаса играчки. Секоја вечер заспива со различна, дада му си има 2-3 омилени и само со тие. Еден период стануваа многу рано дури во пет часот, сега почнуваме и да се успиваме. Повеќе ми одговара да заспијат порано, поарно и за нив и за мене, што вика мм заспиј ги таму да има малку мир. И премногу сме бучни, постојано се учиме тивко да се зборува, а јас најчесто го повишувам тонот.
    Можеби вечерва и ќе изгледам еден филм по кој знае колку време, наспиена сум, напиена кафиња, дури три испив.
    Поздрав и честитки на сите кои имаат родендени, имендени и други значајни настани.

На Seline, Monella, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Здраво мајки.
    Да се потпишам и јас тука, минус да не ми пишете:D.

Апропо муабетов со градинките.
    Сакав дома да ги гледам децава до три години, но со новостите кај мене веднаш сменив планевите.
    Бевме во градинка која е најблиску до плацот каде ќе градиме куќа. Од Септември 2018 ќе може двете моми таму. Предходно се е фул, немаат место.
    После се јавив во градинката во село мое да прашам за таму. Другата недела, во среда, имаме термин, па ќе видиме што ќе кажат. Јас би ја пратила големава од прв слободен термин(а кога ќе биде тоа кузнее:sweat:), а малово од јануар.
    Почнав со теорија во школа за возење. Само два часа неделно има па ќе се одолговлечи 7 недели:@.
    Косава ми паѓа како луда. Аман тие хормони.
    Уморна, грб ме боли. Едвај чекам кревет да фатам.
    |-)

На JuLleE, Mariangel, girl-miri и 15 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.845
    Знаете што, ми иде усвета да фатам! Капната уморна сум! Демек дојде мајка ми да ми помогне малце, како па да не, поише се уморив, од неа фати пофати работи уште редот не можам да си хо најдам. Битно најголемата работа ја завршив, плакарите се средени, се е прибрано, уште да испеглам ми фали. Леле колку алишѕа имамммм... Уште кујната ми фали доле подот да го зарибам и толку, летово завршив со генералки, не мислам веќе до зимо здравје.

Дур ви пишувам дете се вртка во креветче, демек да заспие ама нешто не му се спие, жешло му е, го разбирам, ма сега ќе го ставам во количка и на тераса дур речам А ќе заспие.

(сменив локација, сега од тераса пишувам)

Кај застанав? Никаде, баш никаде, ништо посебно не се дешава. Се нервирам многу бидејќи маж ни се претвара во типичен шовинист, од мене јаде коа го гледам. Живее у некоја утопија, скроз е нереален, скроз. Често се караме, се докажуваме и на крај ист заклучок, како сме опстанале ние 10години заедно? Многу сме различни, многу. Имам огромна задача, да го научам детето скроз различно од тоа како се однесува татко му, а тоа знае да е сизифовска битка. Ама го сакам мајко му, што да праам, на крај на краишта чудесно сме споени и се надополнуваме. Научивме да го живееме животот каков што ни е даден а мечтаеме за поубав, и добро е што не само шѕо мечтаеме туку и работиме на тоа.

Почнав да заобиколувам, да не должам, да пољуљам дете уште малце и да идам да попеглам малце. Убави сни,

На Addicted, majavel1, Seline и 11 други им се допаѓа ова.
  12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Zdravo mami
    Bev odsabajle da me bocnat,krvna slika da mi napravat nesto vrtoglavici imam mnogu...dali od toploto dali pal zelwzoto se spustilo....
    I jas nekogas si razmisluvam sto me povrzuva so maz mi....Nekogas mnogu go maltretiram i ko malo dete se ponasam,so hirovi i bes samo po moe da e.Ke mu presedne na covekov,ke izbega od mene...A sto ne mibse sviga kaj nego? Hmm...se naoga po nesto ama ajde da ne zamaram so moite zivotni filozofii:)
    Cekam beba da se razbudi i ke setame...
    :hai:

На Kaetana, Seline, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добро утро

Уште никој нема :^) ајде јас частам кафе :coffee:

Однесов дете градинка и се гостирам со топло кафе
    После кафето истиот ритуал како и секој ден :)
    Денес ке имам многу и за перење,со тоа купови за пеглање и тако ти то,никогаш крај на обврските

Дете сношти во 10 заспа,неколку пати се разбуди ама ништо страшно,можам да кажам дека се одморив

Последниве денови имам страшни вртоглавици,не само кога станувам,присутни се и во движење
    Повраќањето никогаш да застане,и тоа ми е исцрпувачки :envy:
    Башка цел ден со дете :worried:

Маже по цел ден работи,иде,се тушира,игра малце со дете и на спиење
    Сега со оваа работа поретко ке излегуваме :doh:
    Додуша користам со комшикава дека има кола па ако имам баш желба да излезам имам како

Момето расте,веќе трчка и поретко паѓа
    Количката не ја ни користиме,сака сама да оди и циркузи секое излегување
    Седнување на пат,па чепка каде ке стигне
    Пола куќа ми е со салотејп излепена :lol: она шкафчиња и фиоки
    Се ми вадеше на подот а има некои работи од кои може и да се повреди
    Се става во уста,до кога е таа фаза мајки?
    Се што ке види за прв пат прво во уста го става :|

Толку од мене,времето бега а јас уште седам
    Имајте убав ден :hai:

На danichap, Kaetana, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.845
    Добро утро, а ден пладне фати!

Едвај спиевме синоќа, едвај, бебе се будеше на пола саат саат, не за друго, жешко му беше. Цвика. Чекав пералната да ми заврши па да отворам во вц и дневна промаја да направам. Е тек тогаш како да заспа ама пак не на подолго, дур не дојде мм не заспа асално. А мм дојде во 3 дури од работа, 3 после полноќ жени, сирот тој. Му викам сеа дојди си чим си завршил работата одмори малки, нејќе. Ме нервира со тоа негово работење ама тоа ни се единствени пари моментално, добро е дур има работа.

Ау жени мои мили, како се справувате со времево? Некни жешко не се дише, вчера така така, денес па облаци. Метеопат сум, тоа е. Одсабајле шетнавме до пазар по лекот на баба и деде, си купивме нешто и си дојдовме, по поладно завршивме работа, ама на враќање една женичка падна од точак, се враќала од трета смена, ја домислив, ваљда е добра. Времево не уништи. Јас сакам топло, лето е треба да е топло, ама ова е претопло.

И што ручек да се праи денес? Вечна дилема!

На danichap, snegulkata, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  15. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Како е мамички?
    Јас уживам малку додека да дојде бандитот од градинка. Се спремам за свадба утре , а ич не ми се оди, па и со дете плус оти нема кој да ја чува... А пак идната невеста ни на моминска не ме викна, као демек дете имам нема кој да го чува, а инаку ни е кума. По мое мислење тоа е непочитување, и онака немаше да отидам, но ок, ќе си добие утре плик :D.
    Август и одмор ќе истерам, а мм ќе оди плус за Србија, овој пат сам, да види во која состојба е куќата. Инаку ние почнавме да користиме нокширче, памперсот преку ден дали еднаш е мочкан.
    Друго научивме многу работи :тапши тапши, па па, криенка, да покажеме на мама и тато. Од зборење тата, баба, дете, не, да... ваљда рано е уште.
    Не оди, само лази наназад и седнува на газе и браво прави..
    Убав ден мајки.

На danichap, joy1, snegulkata и 8 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.615
    @AngelOfArh denes den za gravce:D
    I mene prvpat tolku da mi smeta toplovo. I plus vo PMS, abre se gusam. Ludilo me fakja. A i malava se vrti po 100 pati vo krevetce i ovie noki sama bara voda.

Ona odi sama veke vtor mesec. Zbori, povtoruva ko papagal. I kopira se sto pravime:)
    @augustd bravo za malata za noksirceto. Mojava ednas ili dvapati sedna, a sega place i nesaka i si go seta vo raka sekade:D:D
    @Mari* pozdrav mamicke. Kako ide bremenosta? Koga ke jademe mekici:)

На danichap, snegulkata, Seline и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден!

Денес времето на дожд, редно беше да се залади малку.
    Некој спомна грав, кај мене е на дневен ред денес па повелете :D

Уште само една недела до доаѓањето во МК, обврски еден куп, што е најбитно ги закажав сите прегледи за синко.
    Се куртуливме (за сега) од терапијата за тироидната, најново е сега што ни пронајдоа камења на дробот :x
    Крвната слика е подобрена, ме загрижува гастроскопијата, детето уплах ќе ми фати од доктори.
    Мора да бидеме силни, сепак за наше добро е.

Извинете што мрчев вака, само тука можам да се олеснам...

На danichap, snegulkata, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.845
    Монела мила а да си направиш ти контроли овде? Некако многу бре дијагноза за дијагноза. Јас искрено прв пат слушам за камења на дробот, црн дроб претпоставувам, знам за камчиња во бубрег и во жолчка ама на дроб не сум слушнала. Ти го препорачувам за ехо Трајковски во Систина, крвна слика овде асална, добар педијатар и уште едно мислење.

Мене лепотици малце ми олесни, кафе, сок, сладолед, ајран, нешто проделува изгледа. Утре идеме со тета у шопинг, да купиме некои ситници за бебуш и еден голем базен за сите. Ова е задоцнет поклон за роденден од тета, уште еден во низата, за внучко се би дала. Се мислам што да и нарачаме од одмор да ни донесе, иде на Маурициус, ако знаете нешто од таму што е специфично кажувајте. Ни се изнашета тетка и за нас. Бебуш ја обожава, само да ја види и одма осмех на лице. Повеќето слики она му ги прави, секогаш и се смее. Знаете онаа врска тетка внуче, имам и јас внука, си ја обожавам, а богами и овие внуци братучетски.

Одам уште едно кафе да смучкам, со многу мразови, со многу млеко и да заспијам бебе на раат да го испијам,после ме чека ручкови.

На danichap, Monella, snegulkata и 6 други им се допаѓа ова.
  19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
  20. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Мајка мојот така прво наназад појде и за некое време нанапред и многу брзо почна да се исправа...чисто да те припремам наскоро ќе почне паѓањето :D
    A тоа за кумата, мразам така кога тие решаваат кој може дали може или не. Покани, тоа е твојот дел. Остај гостинот да одлучи.....

Уз пат ние сме супер. Мали си спие мама ужива.
    Поздрав до сите.

На danichap, snegulkata, azelea и 4 други им се допаѓа ова.