Добро утро.Ладно утро кај нас бебушко е на долги ракави и чорапки носе,а до само 2 дена спиеше на кратки боди и голи нозички.И ете ти болести после од разликата во температурите.Јас пред некој ден сум имала внатрешна температура преку ноќ и утрето кога станав устата внатре жива рана уште неможам да јадам убаво. Моментално си седеме на кревет со бебче си играме со играчките и со тие што треба не си игра секогаш сака некој глупости шишиња пластични,кеси,лажици Денес сите по работа,а јас и бебче сами дома.Ептен ни е убаво сами двајцата ама и од една страна се научи само со мене на тивко и сега никако не сака гужви.Бевме на два родендена блиски никако не доседе ги извикавме баба му и дедо му да го земат па ние си поседовме на раат. Ѕверче мало е ама ке издржеме затоа сме мајки. Убав ден ви посакувам. Ние го барамеама изгледа денес нема да го видеме.
@azelea Кај нас е обратно,едвај чека да си заминеме. Ви се верува ли баба на внуче да му вели ,,досадно детиште,,? Зашто,зашто синко е љубопитен,сака да му зборуваш,како и секое дете,а она само 3месеци е со него,од кои само по некој саат во денот,притоа без никаква обврска околу дете,не знае да му даде да јади,не знае да го избања,не знае кога за што е време. Нејсе,не ми се зборува,ретки се вакви случаеви. Пиперките,измиени,извадени семки и пресечени горе кај дршката,ги полнам со сирење/урда. Ги редам во тава,ставам сосем малку масло и вода до пола,па одат во рерна на печење. Се печат релативно брзо,ако има вишок вода ја истурам.Матам неколку јајца(3-4 зависно колку пиперки има),додавам едно канче павлака и мешам да се соедине смесата. Ја истурам врз пиперките и рендам кашкавал одозгораа. Ставам пак во рерна и за некои 15тина минутки имамаме супер лесен ручек И кај нас денес ладно,многу ладно,а најболно е што сме цел ден дома. Додуша успеваме некако да го исполниме денот,а стасуваме и да си средиме низ дома. Ручек денес желба на посилниот пол,шпагети со болоњезе сос. Синко кашла мнооогу помалку,ама носето си тече. Во сабота имаме крштевка,да помине,па почнуваат подготовките за нашиот роденден. Тема одбравме,Супер херои,ќе испечатам блузи со Супер мама,тато и дете.Ќе спремам сама слатка маса,тортата е порачана и игротеката исто закажана. Се само дете да е задоволно и среќно. Нема друго ништо што би ме исполнило повеќе од неговото насмеано и невино лице. Имајте убав ден мајки!
Добар ден, ладно утро ама не се жалам, вака убаво одамна не сме спиеле. Синко си ја сврза ноќта дури сабајлево едвај се рассони од што му беше убаво под ќебенце покриен. Ние во најжешкото настинавме, па инхалации, сирупи, антибиотици... сега е подобро, скраја да се овие болести по децата, аман! Денес ни е прва годишнина од брак со маже, претходната година ни беше исполнета само со убави моменти, дај Боже сё така да е. Уште сум на два ума што да спремам за ручек, синоќа до доцна правев трилече, омилен десерт му е и скромно подароче му купив. Си мислев ќе заборави, ама сабајле кога стана за работа прво ме изгушка и ми честита. Денес од мене кафето и благото!
Добро утро! Се учиме на ред од градинка, еве сега заспа пред малку, уште да се научиме сами да заспиваме, ама ќе биде. Денес се успа бебе, до 10 па јадењето го одложуваме малку, ама ќе се научиме и на тоа. Кафе сварив пред едно саат време, ама сеа го пијам, оптегната. Ладничко мамо му, синоќа покриена цела сум заспала, и бебе не се бунеше заспа покриен. Е едвај заспа ама заспа. Му се налутив, си викам нормална ли сум да се лутам на бебе ама ајде де. Му се налутив уствари на мм, затоа што се откостив да го заспијам а не сакаше да го оставам сам уствари, а господинот си гледаше филм кој уствари јас го загледав ама го прекинав за да го заспијам бебето и на крај да средам кујна, да наполнам машини и ме фати пак 12. На шпорет се крчка ручек за бебе, за нас после, да стане па ќе подзачистам, лом е по дома. Ама пак круоните работи ги средив прошлата недела. Не сакам да чистам за викенд, тогаш е време за фамилија, чистам преку недела. Денес баба ќе ни дојде, еден ден ќе хо пичува за да фатам прозори и да тргнам кревети. Најголема мана ми е мрзата за пеглање и алишта средување и тоа најмногу лом ми праи. Ајде мамаситас, убав ден!
Здраво и од нас. Цуцка вирусна настинка заработи, вчера ја исповрати цела вечера, дури и низ нос повраќаше, денес правевме крвна слика, ни препишаа сируп, но јас одлучив само инхалации, штом е вирус. Друго, частам што сакате, првпат од како е родена малава, ја чуваше баба и два саати замислете. Запишав во календар, да се памти. Бев и на свадба и се вратив со таа мисла кога толку се отуѓивме како луѓе, живееме само да се покажеме пред другите, природното во нас изумира, страшноо... И btw коментар кој ме изваде од такт денес додека чекав крвна слика :се гледа дека ти е прво дете, затоа така се плашиш од настинки, ехеееј не се замарај, нека закачат вирус... Ок, не можев да се воздржам, но реков само и пет да имам, сите ќе имаат исто внимание, исто ќе се сакани и гледани... Што им е на луѓево...
Добар ден мили... Помина пивофестов, Северна ја испративме од пред тв ладно преладно, како да сме октомври.. Ни да излезеш некаде нит да одиш.. Секако го заобиколував четири дена ама онака дс си излезевме.. Фсла богу што заврши.. Ручек имав од вчера, поголемов ужива да лепи стикерчиња во сликовници и се занимава со сати со играчките.. Бебето нанаше и тос убсво врза 3 часа. Мама искористи време и одма во кујна една почага да имаме за ужинка или вечера. @augustd од контакт се имам изведено за иср муабет, демек прво дете... Кога имаше поголемиов 7 месеци имав проблем со нокт на палецот на ногата. Мораше хируршки... Страшно болеше, значи цела ноќ не спиев, како камион да ме згазил.. И одам кај др докторка на преврска и ја прашувам што може да пијам бидејќи дојам.. Ми се заврти само со главата и ми вика.. Сигурно ти е прво што се притресуваш вака-луѓе буквално со овие зборови.. Не ми се веруваше... "да ти беше второ овој муабет немаше да го правиме" ми вели таа-одма ќе се напиеше нешто.. Секој со своите убедувања само реков, не сакав да ажсе расправам, мајками работи таму и не сакав проблеми да и правам... Али во душава вријав... Ама тоа е... Некои лечат комплекси, некои толку разбираат.. И едните и другите искрено ги жалам.. Убав ден мами... Само што видов дека му пиштиле боледување прв пат па вечер ги носам семејствово на вечера мама части погачата за утре со јогурт за доручек
Здраво од мене! Од сабајле се токмам да ви пишам, ама никако да стигнам! На работа бев, па дома малата ја заспивав и ете пола ден појде! Синоќа лошо го проценив времето па фино лепо и мене и дете си облеков во кратки пижами и... настинавме изгледа! Џабе се покривав и мене и дете, утрово со кашлица се разбуди малата! Што можам превентивно да дадам? Сируп некој? Инхалации? @LaDyDoLl Се угодува на луѓе кои заслужуваат а не на такви кои дури не ни приметуваат што правиш за нив! Нареден пат олабави малку со вниманието кое им го пружиш! Не знам што да искоментирам за односот на бабата со внукот! Не знам ни што е паметно дали да и возвратиш дека воопшто нема трпение за едно 3годишно дете или пак најарно да ја игнорираш! И онака знаеш дека не можеш на нејзе да сметаш, не ќе да ти е од помош па дури и блиску да сте! Туку ти си доволно посветена мајка, па малиот си расне со љубов и внимание.... онаа љубов од бабата не ви треба од причини што некако неисккрена делува по она што го кажуваш! @Lolipop23 среќна годишница, да ви се множат и сите наредни години во љубов и среќа да ги минете! Тоа мамици... убав ден!
Здраво, еве ме и мене, не дека некој ме бара, само ова време ако најдам слободно па да ве поздравам. После цел месец палам лап топ, напредок е и тоа кој разбира. Прво да честитам на @Lolipop23 годишница, нека се множат и нека се исполнети со љубов и слога. Денес бебе слабо спиеше, секој ден нешто ново околу неа, искрена да бидам воопшто не ме заморува да ја чувам, таа ми е срце, душичка на мама, си имаме фатено некој ред и си уживаме. Имавме деновиве некои проблеми за кои пишав во темата доење, ама не добив одговор, сега е подобро, па ќе видиме. Повеќе ме заморуваат домашните обврски, ама таков чудак сум, што не ми иде памет, се нешто зачистувам и раскревам наместо да одморам малку. Разочарана сум од некои луѓе, се трудам толку околу нив, а не добивам никаков фидбек и многу ми е криво. Најкриво ми е за детево што го малтретирав, за да поминам време со тие особи, кои сега се премногу зафатени и немаат време за нас. Бројот на блиски се сведува полека на минимум, најверојатно со текот на годините уште повеќе ќе се смали.Нема врска ова со темава ама ете тука пишувам и ми лежеше на срце. Лека ноќ мајки.
Dobro utro. Eve me i mene da pisham nekoj red. Deca se zagledaa vo crtan vtor pat od koga se rodeni, kradam malku vreme za raat kafe. Se na se traeshe okolu 5 minuti. Ama dovolno. Otkako se preselivme site petorica sme smeneti na podobro. Deca koe pomirno koe ponemirno, a nie dvajca posmireni i porelaksirani. A be ima i ponekoja turbulencija ne deka ne, ama sto da se pravi. Najbitno e deka site uzivame. Drugo sto da kazam neznam. Pozdrav do site imajte ubav den!
Добро утро! Бебе игра, одсабајле стигнавме да појадуваме, да ужинаме и еве сега мама одмара а бебе да поигра па ќе го носам да нанка малце. Рано стана денес. Кога како, вчера у 10 стана а денес у 8. Вчера прв пат сам заспа во креветче, се врткаше, врткаше и заспа после скоро 2 саати. Обично во 10 е куфер, ама синоќа не попуштив да го гушкам да се лигушиме и заспа сам. Се трудам демек да го научам на ред од градинка. Времево ко да се подоправа, ќе одиме кај баба да го наполниме базенот, јееее. Сакав од 1ви август да одиме кај мајка ми ама се предомислив, не е баш прилика. А сакам многу да го прошетам, да си поседиме кај мајка ми, да си поиграат со внука ми, да ја развеселам малце мајка ми, ама ќе дојде она ќе си шеткаме овде. Баба е супер, ама дедо не заслужува да одиме и не сакам да го малтретира до викање и карање. Се прашувам некогаш, зарем ќе има мир некогаш во мајчиниот дом додека е жив он? Жално е, ама додела татко ми е жив голема е веројатноста никогаш повеќе да не одиме таму. Тоа е што е, од вистината не се бега. Одам мајки да си наоравам кафе, таман додека заспие магаренцето ќе се олади и ќе го испијам. Поздрав!
Здраво мајки Секој ден по 100 пати ве читам, ама кога не можев да пишам, кога не ми се пишуваше и така...Турбулентниов период не запира. Нервоза ме дрма ме тресе. Разочарувања во се и сешто. На повидок тешки одлуки за носење кај мене, од типот да се биде или не. Не замарам кај што не е местото. Моментално си седам со беба, таа си кажува нешто, јас пијам едно кафе, само на кафе живеам. Беба е супер мирна, си јаде, си спие и си игра. Многу е златна. Ја примивме и последната вакцина за годинава и добро помина без реакции.Извади и два кецови горе, па сега е порасположена Во неделата и правевме крштевка, еве виртуелна частенка од нашиот кенди бар.
Sabajle stanav so mislata 'uste eden predvidliv den,so ista sema', Ama si vikam uzivaj sea dur si na porodilno,posle maka ke ti bide dur si u office a bebe drug ti go cuva.Se oblekov,sjaj na usta,kolickata u race i sama si sednav kafe vo kafic da si ispijam.Dusata mi gorese za edno makjato I taka vtornikot se pretvori vo interesen vtornik
Добро утро лепотици, денес кафето од мене е! Ај наздравје нека ни е на сите. Јас сум веќе на работа, почнав да ги исполнувам своите работни обврски па си реков дај да не ги запоставувам и феминските хахаха Добри сме беба е мн интересна секој ден имаме нешто ново, почнува да сваќа дека наутро излегувам па акогледа како заминувам плаче или ако ја држам во раце а некој др сака да ја земе пишти и се тегне за кај мене, знам дека е така ама баш и не ми е сеедно. Ајде си викам како сите деца така моето. Вчера си бев со другарка и цуца на кафе во природа, мислам ресторанчето е надвор од градот луѓе фантастично е. Добро ми дојде промена малку со женско друштво кафе и женски муабети ах идеална комбинација. И така имајте убав ден. Поздрав до сите!
Мамици? Ве нема нешто Добро утро Ајде пијам кафе,повелете Го обожавам мирот,ми недостасува еден ден без обврски Ние сите добри Маже на работа па малку време поминуваме заедно Кере секој ден го чека да си дојде Трчка кај него со раширени раце и го гушка како цела недела да не го има видено Трчкам и јас ама џабе,уморен е Хормони,не сУ толкав манијак Времево се затопли и цели денови надвор си играме со мачките Кутри уплав имаат од кере,тук ги скуби,ги тегне за опаш...тортура А ке ја видат магла Уште неколку дена во градинка па имаат распуст еден месец Пак од почеток запишување трчање,документи Него лутка невидена е,кога не и се дава нешто легнува на под и вришти на цел глас Ја оставам и не обрнувам внимание,незнам дали постапувам правилно Да и зборам не разбира уште,или пак така и одговара додека за њам,њам иде одма,тоа разбира Ја удрив по раче вчера дека ме уби со данинско и сега и таа удара по раче Да не знае човек како да постапи Јас се борам со тешкотиите,едвај дишам,спијам во седечка положба и ке си пукнам од мака За ништо не сум,се со сила правам Не се познавам таква и се надевам брзо ке помине овој период Среќна годишнина @Lolipop23 @BirMelek ептен убаво и креативно,да ви е вечно името
Хелоуууу.... Пијам кафе уште у спаваќа, нагрнав една наметка ако дојдат светковци оти вчера ме изненадија. Ќе смучкам сеа ручече за бебе, па ќе одиме да го измиеме и наполниме базенко да се бањаме после, се опраи конечно времето. Сме се успале убаво денес, онака мерачки се одспавме, затоа сме весели. Туку го заебав блендерот, не сатар сум за електрика, од челик да е ќе го уништам. Сеа не го појавувам извесно време па после ќе видиме. Имам еден горење ама ми ја нема чашката, не знам што да правам. Ќе гледам да камуфлирам некое време, и така сеа на соковник сме префрлени а бебе не јаде веќе блендирано, не е бебе, голем човек е. Одам мајки, иначе нема крај
@Mari* и јас многу шати сум се запрашала што е подобро да ја оставам да плаче или да ја гушнам да и објаснам,мала е не разбира мислам неможе до толку да сфате. ИСсто кога падне ја научив да го удира на пример подот и сега не удира и нас тоа рачето и е само на ударање. Се тешам дека е период ќе помине за брзо.Ќере ме доведува до ситуација да се запрашам дали правилно ја воспитувам. Кафето е веќе испиено будни сме од 6:30 или ќе варам ново кога ќе заспие или и јас со неа ќе го фатам креветот.
Добар ден мајки,ние рано разбудени од пожар во зградата. Комшиите Господ здравје да им даде,ако не не разбудеа ќе се угушевме во чадот.Уште се тресам,и јас и бебе цели мирисаме на чад.Го грабнав од креветче,ми спиеше уште и на пижами со трчање пред зграда.Сега сме добри,еве кај мајка сме, го оставив станот да се проветрува.Се запалиле кабли и цела инсталација од интернет. Кашички купив успат,неможам денес да му готвам.Си спиеше од сабајле во количка. Бидете ми поздравени мајки се читаме
Majki da ve prasam ve molam za odgovor, Imam potreba od dermatolog, Starova raboti li so fond, kolku e pregled? Mada sega sigurno ne smeam nikakov lek da mackam ama ne se trpi. 4 zima po red mi se pravat kako suvi nepravilni crveni krugovi na stimakot i cesaat nenormalno, a ako se pocesam boli. Koga zazadravuvaat stanuvaat temni pa gi snemuva. E ovoj pat ne gi snema tuku mi se sirat i toa samo na stomakot. Ne se trpi veke, moram na lekar.
Abe site da se pokazat najpametni, nie sme pominale, nie sme gledale deca, nie znaeme, bla bla... Jas na toa vozvrakjam samo - ne e sekoe dete isto ,sekoe dete e razlicno i sekoja majka ima razlicen red i razlicen karakter , no sepak nikoj ne moze da i kaze kako e najdobro so svoeto dete. Pa i od tipot " prvo dete ti e " koj k** im e na lugevo bre ?! Ostaj toa sinko ne miruva odvaj se zaspivame vo kolicka dva pati na den i navecer pak isto. Kako da go odviknam neznam,sigurna sum deka sam ke smeni mal e seuste, a sto ubavo si zaspivase vo krevetce,mlekoto i za edna min zaspan. Toa e. Kaj nervozi, nespani , sekoj so svojte problemi pa uste nekoj da ti soli pamet. Pozdrav mamicki od mene ,a eve i od bebe se razbudi