Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Eve i kaj mojot izgleda dojde taa faza. Ni blendirano ni neblendirano. Zivci iskinav. Sirupi za apetit 2 vrsti probav, nishto. Od zelencuk uspevaam samo brokula da mu dadam so pavlaka, od ovoshje bukvalno nishto.
    A vaka sam kasnuva przen kompir, kjoftinja od urda, burek, bejk rols, smoki i biskviti. I pie mnogu kompoti (po 2 litri dnevno).
    Ostanuva znaci da cekam da projde fazata.

На azelea, M&M и kallias им се допаѓа ова.
  2. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Дoбрo утрo. Нa пoвидoк убaв ден. Бебевo ми прaј рaбoтнo време,oд 6 дo 7 и пoл кенкa a пoсле кукурек. Кaфе испиенo ззaеднo сo бебчo. Другoтo спие. Читaв пoгoре декa втoрите биле oпaсни. Се сoглaсувaм, се штo прaви бaтo и тoa прaви, пискa врискa се смее кaшлa.Уште oд сегa пa кoгa ќе пoрaсне. Некa се живи и здрaви сaмo. ВЧерa прв пaт прoбaв дa вoзaм сo двaјцaтa, сo стрaв нo супер пoминaвме сo oглед штo некoгaш се лути вo кoлa. Ми се пaднa тaвa вo кaфе.Тoлку се изрaдувaв, мнoгу oдaмнa нуштo не сум дoбилa пa и нa тaвa се рaдувaм:). Денес мислaм негде дa ooдиме, oстaнa јaдење oд вчерa пa сaмo зa бебе ќе се гoтви.Пријaтен ден.

На tarantula, tina-63, Seline и 6 други им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас уште чекам да пројде фазата, во градинка е подобро, таму јадеше, гледа од другите деца и јаде, ужинки, овошје, се што му ставам скоро се изеде таму, а дома ништо, ни овошје ни готвено ништо, едни шпагети, макарони со сирење и еден тост што јаде и јајце, тоа јаде, ќе пукнам од мака што не јаде ништо готвено....

На eleni27, azelea и M&M им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    15.819
    @augustd ајде побрзо да ви помине,не се секирај ќе ти скисне и од шлајмови и од мрсоли,биди среќна на тоа да е,да не е полошо да спушта на гради.Инаку за бел слез чај и јас сум давала после година,нас многу ни помага,ако ти е страв па свари и чај со кромид и јаболко,и земи спреј аквамарис ама хипертоник не изотоник.

Во врска со блендирано/неблендирано и мојава до кај 18 месеци јадеше бледнирано освен нели лепче,мафини,макарони,тестенини,од септември лани како почна во градинка во втора јасли веќе почнаа со неблендирани јадења,манџички,лебче со намаз јас многу стравував како ќе јаде,ама се научи од таму и плус и сама почна да јаде,така да не му се секирајте со тек на време се ќе научат:)

@chocolade ве видовме вчера со А,бевме на лулашки а вие се прибиравте накај дома:)

На Kaetana и augustd им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Мајка дај рецептза ќофте од урда хахаха
    Инаку дбро утро, кафица пијам, подработувам и си викам дај малку оддишка да си дадам работата ќе се среди секако има време долг е денот пред мене. Цуцка ми е лепотица невидена од шо беше еден нејадач сега си ручка не е песна јадењето ќе се помолиме ама јаде, вчера му го изела половина јадење и на комшиското бебе, за срамота, а тоа демек јадач беше се јадеше и тоа количински.
    Убав денмајки мили, почнувам да мислам за декорација за првроденден, во септември е нели има време ама па баш инема. Ми се оди на плажа ми се бања, ми се сонча ми се кулира.

На eleni27, Seline, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  6. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @chocolade ве видовме вчера со А,бевме на лулашки а вие се прибиравте накај дома:)

Зошто не ми мафна :hai:? Погледнав јас натака, но слаб ми е видов :) очилата само за пред компјутер ги носам :$

Последна измена од модератор: 21 јули 2017
    На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.877
    Добро утро од терасичка!

Кафе допивам, бебе у количка, сендвичот пола ми го изеде, со кашкавал и путер и домашно црно лепче, а претходно изеде цел тањир хељда со банана, праска и јаболко. Синоќа господин мој си стана у 1иоил,само што заспав, татко му го облекол на две на три и умочан цел, го соблеков и се расони, коа рече се глупира, до 4. Ми идеше да го смачкам, толку ме нервираше. Едно време почна да се кара, зошто го терам да спие, се кара со нас. Таман задрема надвор еден автобус си го брчеше баш пред куќа кај нас, леле малку фалеше да го пријавам у полиција. Несовесна работа. Како бе си дозволуваат така?

Денес имаме на репертоар бањање во базен, голем еден цела фамилија да се тупнеме има место. Ако се стопли водата и бебо ќе се бања, ако не он у коритце ние у базен, рамноправност. За море годинава нема.

За јадење, сакал нејќел синко мора да почне сега скроз неблендирано, и месо дури, мајка мунго среди блендерот. Мада јаде неблендирано, некни гравче јадеше зрна, згмечено јаде.... Ама мојот е јадач голем. Вчера макарони со сос од сирење си го мцна за секунда, нит здробено со вилушка, нит видено. Денес на мени е турлитава со салата од краставица и кисело млеко (таратур), тоа сигурно ќе пројде неблендирано. Инаку најубаво се научи да јаде цврста неблендирана храна јадејќи од нашата храна, леб претежно, овошје, смоки бебешки, соленки без сол, такви работи. Сеуште имаме мака со фингер фуд, ама маката е во мојот мозок, јас се потресувам од прљаво, замачкано, раце мокри, насекаде трошки, да ми пројде таа бариера и дете ќе си пројаде ко сите други деца, ама ете. Јас мислам дека градинка здравје ќе го оправи, сите деца во градинка пројадуваат се.

Додека напишам еден пост таман време да заспие магаренцето на мама. Во количка на тераса, пружен, си викам кога ми порасна ова мајмунчето, цела количка ја зафаќа зафаќаат еј. Немам веќе бебе, дете имам, мада мене ќе ми биде бебе сеуште. Вчера го фатив за раче до продавница, мислиш голем човек, цуп цуп...

Ајде мајки, пак се раззборев, распишував де, одам да спремам ручек за мајкиното магаренце.

На LBC, Seline, Верче4 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Уште една непроспиена вечер. Таман сум заспала, малата хрчи и плаче и цела вечер така во круг. Денес пак по матични, воспалени и двете уши, да пробаме само со цитерал, па ако не бива тогаш антибиотик. Аман веќе. Ми се здосади ако верувате, нема ден а да не се нервирам, веќе страшно е. Мм ќе си отиде на работа, еве ти го касно, имал многу обврски. Yeah right... Нешто баш ме нервира и он, а се вади дека бил многу тажен заради мене и му е полесно да работи, небаре умирам готово. Мажи глупави...
    Цуцка заспа, да се надевам ќе врзе барем два саати, греотка е...

На Kaetana, M&M, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.877
    И цитерал ти е антибиотик, зошто викаш ако не бива антибиотик. Ваљда мислиш на капки, па ако не бива сируп. Јас сум пре за појак антибиотик одма на јако воспаление отколку за лечење со полесен па ако не иде друг, па трет антибиотик. Нас ни е проверена варијанта, полесно воспаление Зинат појако Трицеф и ич не се мачиме. За маж ти немам збор, се на нив им е тешко, а нас ни е лесно. Си доаѓаат дома со изговор работеле, да одморат, навечер спијат за да може да идат утре на работа, нели ние дома немаме обврски, нашето не се важи... Денес до пред пола саат три пати го туширав укакан, до врат, три пати е изнесуван надвор затоа што дома му е досадно, два оброка спремни за него, еден за нас, за мене посабајле, кафе, па разноси пелени, ѓубре, алишта прљави, чисти, постелнина, се мислам од кај ми е енергијава и зошто не слабеам побогу кога ете и на јадење намалив, а турбо сум нон стоп. Морам да направам детална крвна слика, да не зезаат нешто хормони, тироида, оти ова е веќе лудо. Сакав од неодамна да ти пишам ама ми стои дека не можам да ти пишам, ако сакаш пиши ми да си направиме муабет ;) Гуп гуш, без нервози, деца растат, ние старееме, тоа е.

На Mariangel, MissDior, НаталиЛили и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    38.540
    Еве сум и јас,еден од ретките моменти да седам без да помислам што треба да сработам. Дете спие,ќе биде мирно уште саат време.
    Јас конечно со еден саглам мобилен во рака,ама пак ќе си го направам стариот само да си најдам дисплеј,зашто тука кај нас нема.
    Почеток на август сме на свадба,надалеку,башка кај странци,поканети сме и дента,маж сака многу да одиме и утрото,секако ќе резервираме соба во хотелот,зашто вечерта нема да се враќаме, јас не сакам ич. Каде ќе малтретирам дете цел ден,јесте да ќе одмори ќе преспие,ама не е како дома. Многу мраЗам ред да му реметам,кој знае што ќе бидне.
    Ај да варам кафе,стигна маж. Убав ви ден!

На Kaetana, Mariangel, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден

Денес на мени кромпир манџа и стекче,дури се крчка јас собирам неред
    Сите алишта од сите шкафови се на под,а дете некаде во шкафовите е сигурно :envy:
    Таман сум завршила дури се вратам пак истото :o полудев :drunk:

Макар времево да е посаглам,или невреме фатило или од жешко не се излегува,и тоа полудело :nod:

Маже на работа а јас се чудам по цели денови
    Уморна сум женчиња,ми треба одмор :|

Денес на повеќето не ни е денот :wasntme: кој што мажот крив :D
    Ма п**** им матер единствено што имаат е една работа и се укакаја со то :shake:

То е мајки и мојот ке пасова денес :D не дека ми направи нешто ама ете и јас да се олеснам некаде ]:)

На Kaetana, girl-miri, Верче4 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    И за мене рецепт @eleni27 :rofl:
    Еве јас за возврат цела книга ќе ви пратам со здрави рецепти да си симните за имунитет, апетит и што ти не.
    http://alternativa-za-vas.com/
    Кога ќе појдите на странава ќе ви се појави прозорче впишете е-mail и ќе ви стигне порака да си ја симнете..многу здрави рецепти има...штотуку ја симнав и разгледав...и ај си викам на мамиве да им ја пратам :)....да знаете дека мислам и на вас. Толку од мене :hai:.

На Kaetana, Lolipop23, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  13. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Мари мене ме фаќа некој инат кога станеме од спиење дирек облекување и надвор на шетање и дур не дојде време за спиење да не се враќам ( за да нема растурање), а кога заспие после да си чистам куќа, а не прво по неа да збирам, па да чистам низ куќа...тој мислам дека е најуспешниот рецепт за средена куќа и задоволно нашетано дете.

На Kaetana, supergirlmb, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Овде времето е никакво два часа сонце 3 дожд
    Го искористуваме максимално убавото време
    Него досадно и е ваљда
    Имам приметено кога ке дојде некое дете сака да си игра и не прави неред
    Ама ко да сме сами ужас

На Kaetana, azelea и alana им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.504
    :D:worried::@(Nemozam smajlinjava da gi izbrisam)
    Maliov moj resil samoubistvo da pravi. Vcera vo kola od sediste mi stana sred vozenje i toa so kaisi vrzan neli. Neznam kako se izmknuva kolku i da se stegnati, kako spageta e. Pa morase na sred ulica da zastanuvame zosto nemozev da go sopram sama morase tatko mu da intervenira, covekot sakal da go dofati drzacot toj sto e gore nad sedistata za so raka da se drzis:wasntme: od takt me izvadi.
    Od hranilka isto taka mi stanuva saka na masa da se kaci zos hranilkata do masa e zalepena, vrzan ama dzabe gi protnuva racete nekako megu kaisite i se diga na noze. Sinoka vo dubak bese dur mu pravev jadenje i vikam aj miren e, koga se vrtam posle toj neznam kako i uste se cudam da ti izlegol od dubakot i zastanat do nego da go butka kako prooduvalka|( ete kako ne mi e jasno uste sami bevme... A da ne zboram vo krevetce sto pravi..

Inaku nie vo haos i brzanje. Spremame krstevka i rodenden, se spremame za na odmor. Se edno po drugo ni e. Sreka tato od utre na odmor e pa imam pomos bar cetiri oci ke go pazat zos sledno sto ocekuvam e da se prekaci od terasa haha:rofl::whew: malo malo ama tehnicarce kako crv e segde se pika nemozes krajot da mu go najdes a tek koga ke proodi lele majko tesko mene. :muscle:Ama ajde toa e samo da e ziv i zdrav.:|

На Kaetana, Верче4, Mariangel и 6 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.877
    Леле можам да го замислам таков мал, со тоа рачињата ко црвчиња, како па не би го собирало секаде. Гушкалче мило. Иначе и Матео ми стануваше, ама сега дека е поголем и не станува, нема баш место. Во количка има па се труди да се сврти ама во столче јок. Ништо и денес од љуљашки, времево се расипа, ќе си седиме дома.

Што му е на времево, цел ден вода грееме за да се бањаме у базен и сеа се раздува, се смурте. Грдо! Абе жешко ти е ќе се истушираш, ќе се раслечеш, ама ова не го можам времиштево.

Нашиот татко пак нешто му штракнало пак се лути нешто ама кој да знае шѕо му е. Ќе му пројде. Маживе се прави бебиња, се лутат за безвезе, или ќе се налутат ама не кажуваат што е. Бебиња.

На Kaetana и azelea им се допаѓа ова.
  17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Lele sto li ke praime so vakvi deca??? Ednoto bliznace mi e vakvo, mi naplakja za mirnokjata na drugoto. A be od dubak kako delfin izlaga nadvor. Vo kolicka zastanuva na noze i mi prai ze. So relaksatorot veke odamna se vrti na stomak i sose nego se rola po krevet. Kako uspeva neznam. Ne mu treba nego garnitura ili masa da se ispravi na noze dovolno mu e pernica ili nekoja kocka za igranje. Nemame hranilka pa gi ranam vo kolicki, ama golemiot koga ke me zavlece za nekoja "itna" rabota ako go ostavam tanjirot na masa ke go dofati be zeni i jade od nego so prsti ili go frla dolu na parket. I da, i jas sledno ocekuvam da se prekaci na terasa ili eventualno, ne daj boze, da otvori prozor. Se plasham bogami od negovoto prooduvanje.

На Kaetana, muchacha_a, TheSecret и 3 други им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.504
    Haha znam kako ti e. Edno imam ama kako za tri mi naplaka. Eve go si igra sega so punjac za mob i tropa so nego na vrata i me gleda i se smee u stil vidime sto pravam.

19. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Здраво на сите!
    Заспа бебе конечно, деновиве станува се поактивна, ме изморува многу ама тоа е. Сега е во фаза кога сака да прави многу работи а уште не ја совладала техниката, па се нервира и плаче кога нема да и успее нешто. Пример денес сакаше да се искачи врз мене, пишкаше, се туфкаше, проба на милион начини и никако да и успее, па зема да плаче на глас, мене ем смешно, ем жал ме фати.
    Денеска дури две пријателки на гости ми беа, едната утрово, другата попладне, сакам гости и дружби, во оваа дома тоа го имам на претек, во другата слабо. Добивме преубав подарок, мама повеќе се израдува, се разбира на бебе му е гајле што е како е.
    Ми се спие а не планирам да си легнам, оди па разбери ме. Утре како и секогаш ќе си викам требаше да легнам порано.кој ме тераше да седам до полноќ, ама некако имам потреба од тоа време само за себе, да седнам да го земам далечинското и без врска да менувам канали, да грицкам беспотребни грицки, да се влечкам од кревет на фотеља. Женска глава.

На tina-63, Mariangel, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    154.557
    Кога ќе почне ова звере мое да се врати на старо и бргу да заспива навечер аман. Секоја вечер по саат време гњави, ај мене ама му досаѓа и на брат и а на тој сирот па многу му се спие. Денес толку ми делуваше поспана си викам на едно цицање ќе заспие ма јок еве ја пак иста песна. Колку што успеав да видам како да и е напукнато непцето кај едната 5ка, мада вака преку ден си е супер и расположена и се, навечер еднаш ако се разбуди и толку. Само заспивањево и цицањево без контрола:envy:

На Kaetana, Mariangel, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.