Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Здраво мајки.
    Убав ден. На гинеколог ми потврдија дела срценцето на моето најмало ангече почнало да чука.
    Мојата трета среќа.
    Беше радост и олеснување, како камен од гради да падна. Пред една недела ништо не се виде, па сега беше моментот да се знае нешто посигурно.
    Сега само да се чуваме и галиме и со добра мисла да си истера бременоста до крај и во Март држам здраво бебче во раце.

Втората добра вест е од градинката, двете моми се примени. Големата од Септември а малото од Јануар. Ми се смилувале кога им рековме дека сум трудна и ни ги исполниле желбите во вистинските временски интервали.
    За умор не правете муабет:yawn:.
    Едвај чекам големава да тргне пак градинка, да ја уморат малку таму оти дома цел ден одам по нејзе пак нема да биде ниту средено ниту се подмирено.
    Како моторче да има во газето од раѓање.
    Ајде убав ден на сите.

На iloveyou29, alana, snegulkata и 33 други им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Hi there! 8)
    И јас ви се придружувам на тимот. Положен правосуден но без искуствп кај адвокат. Со Господ напред од септември.
    И јас сум без енергија, на моменти се прашувам дали ми е среќно детето, ама кога ќе го видам како ми се смешка душата ми се стоплува:inlove:
    Сакам второ ама мислам дека нема да можам да ги гледам, нема да имам сила така што нека почека. Сакав 2 години да се разлика ама тешко.
    Ви завидувам на сите што сте со по 2-3 деца.... јас не знам дали ќе можам да ср снајдам во сето тоа.
    Тоа е мајки.
    Убава вечер јас се одјавувам.

На azelea, BirMelek, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.849
    :hai:
    Детулево заспа преморено накај девет, убаво се истрчавме денес.

Читам во групана здрава храна и само комплекси и вина си набивам со готвењето. Најмногу со тоа се нервирам и секогаш сметам дека не ја хранам како што треба. Не сум и дала куркума, такви некои работи, не и правам нешто премногу разновидно и тоа само ме фрустрира. Јаде домашни работи, к.млеко, сирење, јајца, телешко, риба убава, ама се тоа само некако... И не е еднаш да спремиш, цело време се јаде нешто. Најнапорна ми е кујната.:sweat:

За мажите кога станува збор јас сум од другата страна. Вечито незадоволна. Да ви кажам што му зборам и правам колективно ќе ме истепате. И ќе биде заслужено. Секогаш си викам, аман остави го човекот и пак ќе му преречам за нешто. А човекот пред да оди на работа станува сабајле, пресоблекува, рани и шета дете за јас да поспијам. Ама кога ќе ми се соберат неколку ноќи неспиени како оса сум и не пазам што зборам, што мислам и не мислам кажувам. Отров. Понекогаш како отров сум.
    А он ме разбира. Ме гледа кога ја думкам по цела ноќ и ми вика знам не ти е лесно. Посебно пак ако сум во пмс леле, леле.

Да ви кажам право оваа е една од темите со најмногу искреност. Алал да ви е на сите што толку отворено споделувате. :)

Детулево мое е супер, се смееме многу, имаме проблем со останувањето сериозни кога ќе направи нешто што не треба, ама многу е смешна.:D
    И така, да поспијам малку не ќе е лошо, да не станува мм пак сабајле. :worried:

На M&M, snegulkata, azelea и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    142.391
    Здраво мајки. Фала за советите за енергија да лапнам. Веројатно ќе биде купечки витамини. Денеска си купив мултивитамини на работа да пијам.

И јас правник со правосуден и м-р. 10 год искуство, многу си ја сакам работата. Имаше еден конкурс со услови за 2 дипломи и 5 год иакуство и аплицирав и тоа ми е ектра работа. Не одзема многу време ама морам да внимавам. Денот у 6 почнува. Доење па спремам за бебе јадење појадок ужуна и ручек, мијам шишиња. Не варам само лупам сецкам за после само да вари авекрва ми за да е свежо зготвено. Се облекувам и одиме на работа. На работа мозокот 200 уклучен ретко и до веце да отидам. Па у 5 дома па чувак дете па вечера па шетање задолжително па бањање па успивање саат време до 11. И се спие ама се е поинтересно. У сон ми зборува дури.

Па јас да се избањам да пуптам машина или да спружам да зачистам оти нема кога. Кога бев дома додека спиеше дете потсредував ама сега спие додека сум на работа а од видик не можам да да испуштам и се е хаос. И морам ноќе се. Па и ако имам работа... не знам кај попрво.

А мм па бетер. Од една на друга работа до 8 вечер па само шета со нас и бањаме заедно. После продолжува да работи додека се успиваме до 11 ноќеска. Соноќа ме фати глава од умор а бебе стана у 4 наспана и не можев да издржам го будам викам ти играј си јас не можам. И ми даде парацетамол и заспав. Он 4 саати спиен. Вози накај работа го гледам 3 пара подочњаци.

Обично јас ја презаспивам ноќе. Цица и спие. Ама ноќеска цел саат цицаше и пак не презаспа.

Кога читам повеќе деца се восхитувам како успеваат. Јас ќе чекам мојата да порасне па после ќе мислам на следно. Иако знам дека ќе е женско и како ќе се вика, уште да го направам :)

Допра машината. Поздрав. Пс мама иде на еден ден ми вети ќе ми исчисти :) жал ми е да ја мачам ама стварно немам кога да бришам прозори да тргам каучи или да мијам фрижидер или тераса.

На M&M, LaDyDoLl, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  5. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    @Cka кога те прочитав сега тебе,срам ме фати јас што сум се жалела,жими мајка!
    Вие немате време за дишење бре луѓе.

Туку,се радуваме ние на нов пар запчиња,двата кеца горе,голеееми како моите:l:
    Се радуваме и на подготовките за прв роденден и крштевка заедно,ме исполнува моментално организацијата околу тоа.
    Имам позитивна трема,од онаа дали ќе ми остане цела тортата од дома до ресторан дур ја носам,дали ќе ми се успие фризерката сабајле,дали ќе стигнеме навреме во ресторан,дали синко ќе биде умен ....:D
    Ајде,за убаво е само за тоа да се собираме секогаш:l::f:

На tarantula, M&M, snegulkata и 9 други им се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    34.319
    Добро утро,се вративме во реалноста и секојдневниот живот од одморот толку. Синко уживаше на плажа од вода нрможевме да го извадиме уште од првиот ден само сригнавмр земавмр клуч од соба и правец на плажа абе дете живи радости, последниот ден само во песок се играше и така се помина во најдобар ред по пат спиеше бeше хуман за тоа да не ме малтретира но затоа после душа ми извади на одморот како мотор во газот да имаше детето.
    Вчера му земавме хранилка и тој прво збунет дека му е нешто ново но после ја прифати и сакаше да седи во неа.Друго што да ви кажам освен дека од сабота пак останувамр сами со синко маже ќе оди во туѓина на работа а мене уште сега ми е тешко ама си молчам да не го разочарувам.Имајте убав ден:sun:.

На Milobebence, tina-63, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро!
    Вообичаено утро, ќерката во градинка, малото до мене, си играме, редеме коцки. Ги мести некоја погоди од прва и плеска со рачињата бравооо а некоја се обидува неколку пати не сака, па се лути и ја фрла. Се учиме да бидеме трпеливи и да не се откажуваме.
    На гинеколог не сум била одкако се породив, срамота да кажам. Со првото одев редовно. Циклусот ми е пореметен некогаш доцни, некогаш поранува. Гледам да се организирам во најскоро време да направам контрола.
    Домашните обврски крај немаат, не се жалам имам време да завршам сеуште сум дома но понекогаш ме убива повторувањето, монотонијата. Еднаш избриши, втор пат, трет... деца палави, лом на сите страни додека се свртеш.
    Мм претежно на работа, кога е дома со децата си поигрува. Околу домашните обврски работи тоа што би се рекло машки работи, во кујна не припарува освен за ручек.

На tina-63, azelea, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ајде убав ден женски, јас со кафето до мене се сместив пред компјутер на работа, да испијам кафе, да прочитам штоима на фемина па да се фатам за работа. Убаво се чувствувам со работава, да не се лажеме, позитивно ми влијае, убаво ми е се чувствувам корисно, а истовремено сум и среќна дека сама си ја најдовработата, без врски, без никој си се јавив на оглас и си ја добив работичката.
    За вечер гости имаме најавено...од работа на пазарење и спремање за гости, на повојница а детево за месец дена роденден ке му тераме, нез зошто луѓето чувствуваат обврска дека мора да дојдат во ова време и не е страшно ако некој не ти дојде, ама ајде кога се најавија неможам да ги одбијам.
    Некако страв ме фаќа за роденденот, како ќе помине се... абер немам немам ни замисла, уф леле мајко, ајде кај и да е деновиве ќе се сконцентрирам на планирање роденден!

На tarantula, tina-63, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.915
    Допаѓања:
    142.647
    Vcera vo19h. go pravev!!!! Za nekoj den ke odam na ginekolog... Strav do neboto i nazad:):):)

Прикачени фајлови:

• DSC_0089.JPG
      DSC_0089.JPG
      Големина на фајлот:
      157,9 KB
      Прегледи:
      60
    На 24.07, tincemajmunce, eleni27 и 37 други им се допаѓа ова.
  10. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Мајка со среќа и со лесноооооо!!!!!!!!!!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.181
    :clap: честитки

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Мајче, со лесно нека е:inlove:.
    Повлеков нога изгледа:lol:.

Кај нас турбо од сабајле, како и секогаш. Палачинки на мени, бујрум:coffee:

На M&M, Kaetana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.915
    Допаѓања:
    142.647
    fala vi, jas nekako uste ne veruvam, deka pobleda crta. ama mi kasni uste, pa kevidime na eho sto ke bide:)

На M&M, Mari*, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кој атб?
    Добро утро од мене мамички.
    Имајте убав ден со вашите најмили!

@flower30 :*:* :hug::hug: честитки мила...!!!

На flower30, Lolipop23 и Mari* им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добро утро

@flower30 честитки и со лесно мајка :*

Кере денес остана дома,синоќе тт имаше :(
    Сега нема ништо,дџо подкашлува по малце ама не е до толку страшно
    Гледам и горе кецовите и се набабрени па можеби од нив е тт
    Весела си е како и нормално само слабо ми јаде деновиве :|

Не е ни чудо со времево какво е,4 дена дождови,а што е ладно :worried: измрзнавме
    Би запалила оган ама немам оградица,дете само таму чепка а верувам кога ке гори ке е уште по интересно :doh:

Маже на работа,викендот му го дале слободен па сакаше да шетниме до кај стрико му
    Мене некако не ми се оди,за два дена да малтретирам дете и башка куфери и нервозна мама со болно дете,но но

Ајде мајки на кафе и муабет :coffee: :talk:

На snegulkata, tina-63, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Честито мајка, да си имаш лесна бременост :inlove:

17. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.293
    @flower30 честиткиии :)
    Имај си убава и лесна бременост.

18. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро!
    @flower30 честитки и од мене и со лесно!
    Јас еве седнав да доручкувам, па малце касни, малце на лап топ, мора да се снаоѓам ако сакам се да постигнам.
    Бебе само што заспа, прва дремка утрово, веќе не сака во раце како порано, сега сама заспива на кревет, па ја префрлам во креветче. Порано се жалев како е тешко заспивањето со нишкање, ама сега почнува да ми фали, така мало топче кога ќе се стуткаше во моите раце, па кога во полусон ќе ми се насмевнеше, абе поубаво нешто ми се чини не постои.
    Вчера за прв пат ја оставив на подолг период да ми ја причуваат, оставив млеко и беше успешно, умна таа на мајка. Кога си дојдов ја гушнав како да не сум ја видела 2 дена мислиш.
    Тоа за сега, се читкаме.

На snegulkata, azelea, Saraa и 4 други им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добар ден мами.
    @joy1 од две последователни бремености се изнаодев на гинеколог и сега бев одкако се породив и веке не сакам со очи да го видам у наредни две години. Доста ми е од еха и грозниот гел и од столицата за рашири нозе, крај.
    @flower30 со лесно и убаво мајка. Кути @danichap каква нога повлекување, како што се следевме со изминативе бремености, немој пак :D мене ми е доста.
    @Cka добро ти пишала @AngelOfArh ти треба одмор, промена, планина или море. Форсирај течности и овошје. На жештиниве не се ни готви. Ама мучкај смутиња со разно овошје. Не одзема многу време.
    Инаку ние сме добри, од жешково ми се чини сите тт имаме. Само се вадам од памет и шетам со топломерот. Дефинитивно ми треба одмор на море. Ај просветлете ме, будала ли сум што планирам толку мало бебе на море да носам.
    Големо дете во градинка, мало спие, едно капучино ке пијам.:coffee:

На Kaetana, M&M, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Убава вест посабајлечки :inlove:
    Честитки и со лесно мајка. Не е бледа цртката многу убаво се гледа. :hug:

Јас пијам кафе на раат. Синоќа до 2 варев грав и сега сум слободна, само бебуш да сака малку повеќе да поспие. :lol:
    Ајде бујрум! :coffee:

На tina-63, azelea, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.