Еве не нас, во нашата убава Македонија! Се возевме 20часа без престан, дете од досада не знаеше што да прави ама издржа некако. Овие денови не можам да го препознаам, детето се смени 100% Многу му се допаѓа тука, по цел ден игра надвор со деца. Мора да признаам и мене ми е супер, имам баба сервис на располагање. Јас и мм се нон стоп излезени, после толку време се осеќам како некоја тинејџерка За утре имам закажано масажа, редно време беше... Поздрав мајки!
Добро утро. Кафе испиено, кашичка спремна да олади малку, конечно малку се наспавме. Веројатно дека поднамали малку жештината. Сите едвај го чекаме летото, но кога ќе пекне не ни е убаво . Јас сум човек кој сака топло, ладно не ми прија, но овој пат дали ради што дојам од хормониве ме облеваа некои жештини, ладна пот, мачно, па и бебе во раце цел ден уште потопло ама ќе помине. Сега некако сакам есен да дојде, септември, октомви она кога утрата се посвежи па да шетаме тогаш таман бато ќе го земаме и носиме од школо, без да се вардиме од сонцето а сепак по кратки. Е тоа ми е најубав дел од летово. За слатките маси и јас да се вмешам досега не сум му правела на син ми, многу скапо ми идело, а си се согасувам дека прв втор роденден ништо не разбира и се џабе, само на мама ќефот. Ни се ближи седмиот роденден овој пат сакам малку да го изненадам но сама да си направам се ако успеам. Нема да биде којзнае какво но нека има. Ако успеам ќе ви се пофалам. Убав ден!
Добро утро мамички. Кафе пијам беба спие. Не знам оти не си легнав и јас. Некако не бев одлучна на што да дадам приоритет, дали на пиење кафе пред тв оптегната на кауч или да спијам. И двете ми фалат ужасно. Денес првото бидна Никогаш не сум сакала декорации или Бог да чува сама да ги правам да се "кашкам" . Но, тоа се смени кога почнав да ја спремам крштевката на беба, тогаш мислам се опседнав со декорации. Во хотелот имаше уште 2 крштевки. Сите гости и мои и нивни доаѓаа да ме прашат кој ми декорираше Навистина преубаво беше. А мене толку ми треба, сега едвај роденденот го чекам. Инаку со ликови ми е ептен глупаво, но деца си сакаат. Јас да искористам идеите што ги имам додека беба не почнала сама да бара
Ние сме добри,вчера немаше тт, па во градинка денес,морам на работа.Од понеделник ќе ја пратам пак на гости кај мајка ми ,она е на одмор,таман малку да се одмори од градинката,веќе како презаситена да е перидови плус испомешани дечиња,други негователки и малку како да и смета.
Здраво женски дојдов да се пофалам вчера сестра ми се јавува ми вика прати ја малата ке шетаме и ке спие кај мене. Да пробаме како ке биде.. На наше големо изненадување, преспа таму нокеска прв пат.. Биле во ЗОО, па шетале во Сити мол, се возеле во автобус затоа што малата бара да ја возиме жива срека е. Сите желби и ги исполнила. Не ме спомнала ни еднаш Со мм незнаевме што да правиме без обврски. Па искочивме на кеј, шетнавме, седнавме на пијачка се почувствувавме како дечко и девојка . Сакавме во кино, но реално чекавме повик да не викнат да ја земеме па така пропадна таа идеа. Се на се супер помина, она срекна, ние одморени. Иако ни фалеше премногу. Дома седам и само чекам да истрча од негде, ги гледам играчките, ја замислувам.. едвај заспав. Сега пијам кафе, и чекам да биде 16.30 да одам да ја земам поз мајки и убав ден..
Хахха и јас и мм така се осеќавме кога прв пат ја оставивме и без неа дома како шекнати не знаевме што да правиме ,а бре пусто,па почнав да си се лигавам и му викам на мм,леле што сме правеле без неа сами стварно не можев да се сетам како сме го поминувале времето без деца. А дека треба одмор од нив треба,и јас толку ден два ќе си придојдам на себе и после ја сакам пак назад
Ај и од мене добар ден. Пробував да воведам ред од градинка ама не оди, не бива и тоа е сеа. Некако прерано ми е ручекот у градинка, 12ипол, што знам. Си викам ќе се научи таму, дај нека си тера дома како сака така. Ручекот му е спремен, се е спремно, он спие, јас одмарам малце. Пуштив машините да бучат, навечер капната од трчање по него не можам да доседам да пуштам. Еве две три вечери по ред заспивам одма после него. Празен фрижидерот не знам што да јадам, се мислам да одам до придавница, отварам фиока пари нема. Е така, кога ќе почнам да работам јас ќе заборавам да правам ручек и да чистам по дома. Денес се мислам и ручек дали да правам. Знам блебетам само, ама нервозна сум. Се стаив три четири дена на режимче малце и помалце јадам, леб не јадам и оп намали мешко... Ајде мамаситас, да стане беблак, ќе го најадам и ќе појдеме да купиме кафе бар, немам зрно дома, а ми се пие ми се плаче.
Реално и јас не знам што сум правела пред нејзе. А знам сум кукала многу како немам време за ништо. Затоа сега кога ми се жалат другарки дека немаат време а се без деца им се смеам у лице а они па се лутат Се одморив ептен, сега да видиме дали била умна и дали ке ја зимаат пак. Еднаш во месецот, едно ноќевање ми е повеке од доволно
Ми забушавате, никаде ве нема. Јас пржам патлиџан за пинџурче летно, за вечера, со лукче, мх мх мх... Што било убаво, оди скини си од бавча, направи си ручек/вечера, за мерак. Прееска не знаев што да јадам, си испржив пиперки цели со малку масло, еден свеж патлиџан, краставичка, јајце сварено, сиренце и ајт салатка напраив, мх мх мх... Како зборам за јадење, како да ослабам кога вака зборам
Хелоу,жени,мајки Ве читам,но со последните сили,преморена,капната,па плус и мајстор имаме,хаос,не наспиена,зомби. Едното спие,др во двор си игра,си зборува сам и сите ги вика,си сака деца да си игра но нема мн тука. Едвај чекам да помине месецов,и да дојде наредниот и следнииот и мм да си дојдее,уф веке ке полудам. Секој ден исто е,готви,јади,миј,бањај деца,облекувај,успивај,чисти,алишта,.......нема крај! И тоа е,убав ден....
Sto se zalis @AngelOfArh ,bas zdravo si izela.Ja lapnav 3kriski lepce so kajmak i prsuta+blasko 2 bomboni sheri,i posle na vaga otidov Doenjevo mi otvara mn apetit.Aj za do.odmor nema sansi da se vratam u forma,ama barem do rabota trgnuvanje.Ne za drugo,neam obleki,sve tesno Moram da se pofalam,denes kako sum se odmorila i psihicki o fizicki.Kaj tetka mi vo dvorce na gosti celodnevna isterav.Tamu bratucedite,bebevo srekno presrekno .Baska site go igraa jas osven da cica ne ni me pobara Ahhh vakvi denovi mi trebaat poise
Добро вечер од нас... Жива ненаспана цела ноќ.. Беба минува низ скокот во развој 12 недела.. Абе ни дење спие ни ноќе.. Си цицаме, се гушкаме... Знам дека е фаза ќе помине.. Големиов среќс е разбран... Се договараме да биде мирен и добива сат два во игротека мм денес сакаше ручек ко во недела.. Пилешко печено, па компири, пс ориз, салата.. Ај да не му кршам атер, секогаш јаде што ќе направам па денес му излегов у сусрет ама ќе барам компензација вечер во масажа.. Времево дополнително ме уби.. Денес три псти заврна и исто толку изгреа сонце.. Сега свежо е, бар вечер ќе има услови убаво да се спие... Ако ме остави бебе мене... Ве поздравувам
Хелоууи...да се пријавам и јас. Денеска ептен активен малиов е, еве го сега цица и се надевам ќе заспие зошто јас сум преморена. Од утре сум пак на хроно и почнувам со вежбање. Сум се поправила некое килце и многу ми смета, се чуствувам тромаво. Сакам да сум поорганизирана. Сакам да ми се спие помалку. Сакам да не ме фаќа мрза толку многу. Ете тоа сакам.
Има ли збор што може да ја опише издежливоста на есна жена??? нема, невозможно е силата на една мајк, нејзината љубов, нежност, храброст, истрајност, да се стават во еден збор. Потребна е една цела поезија од зборови за да напише што се ние жените можеме. Све ми се собра на куп, но сесмеам. Се смеам зашто едни очиња ме гледаат пилни со исчекување да ги насмеам. А премпрена сум. Мислам дека немам сила веќе. Рано стани, доцна легни, дојди од работа веднаш за работа, а време нема доволно за се.....уфффф Ајде сега го заспав бебуш па одам на средување и готвење во кујна, па после пеглање....и пак еден саат. Добра ноќ
Ние денес рано рано по обврски за роденденот. Тема одбрана, Супермен, анимација со Супермен резервирав,торта потврдена,покани порачани и маици за нас однесени на принтање. Се чудам како маж прифати за маицата, но уште еднаш ме убеди дека се би сторил за синко. Сега да спремам ручек за суперково мал, за нас има пд вчера, и ќе одмориме малку. Убав ден!
Здрависимо женуриики, јас на работа,што да се прави некогаш треба и да се изманикира човек на работа, кога дома се нема време. А убаво се чувствувам со средени нокти, уствари целата сакам да сум средена ама време се нема.... Добив коментариод типот како тоа во косата сумбила како баба, заради тоа што не сум била фарбана, зошто така рацете ми биле неиздепилирани, како тоа сум изгледала, како косата ми била мрсна,не сум била јас таа таа, зошто не сум излегувала по кафиња, како мн сум била ослабена изгледа не ми било лесно со детето, се ова коментари од немжени денгубари што имаат време на претек. Ало ако си имаш време троши си го сега на тебе, кога ќе бидиш со дете, со куќа со обврски, со работа верувај и бетер ќе бидеш од мене. Значи сакам секогаш да сум средена аконе пиц пец барем колку толку, нодраги мои работат и хормоните, а пред се поважно ми е детето од тоа како јас изгледам, се трудам да не излегувам без шминка, косата да ми е миена, ако ништо др уредно во реп собрана, ама ете не се постигнува брелуѓе. Знамдека ќе ме разберат мајките но луѓе со превише време нема. Не осудувам никој, но ве молам задржете си ги коментарите за себе, а јас за себе во секој момент знам како изглдам и зошто така изгледам. Во меѓувреме се исфарбав, издепилирав,етесе иизлакирав, нашминкана скоро секогаш, па ете колку толку заличив. Ај сега чао морам да работам ми се исушија ноктит. Во меѓувреме во понеделник носиме дете на вакцинација, ќе има непроспиени ноќи, само да не качи тт.
majki, ima tockicka vo matkata ama se preplasiv, mi rece imalo izliv, so mozelo da bide od cista. imala iskustvo nekoja
Немав излив ама уште си ја имам цистата,некои 3цм голема Рече можно е да пукне дури се породам или кога ке се пораѓам Добар ден и од мене мајки Јас и кере стандард по дома Тт нема,забче нема а не е ни настината Во потрага сум по добар педијатар кој ке се согласи да ја испита, ако има таков во околинава Јас се борам со инфекции,веќе ми се смачи На секој преглед кај гиниколог де вагинални таблети де креми и така во круг да не е човек раат Фала богу па бебо добар е,така си се тешам Дете деновиве само плаче,кенка и нон стоп враце Што и е незнам Знам дека сум уморна и дека имам потреба од одмор Маже викендов ни е слободен па ке се чуваат со кере Малце ке шетниме и ке се опуштиме и поминал викендот Ми остана уште ручече да направам денес,динстано телешко во план па ке гледам некое филмче Убав викенд цурици
Ajde tuka da pisam poaktivni ste. Zaboraviv da ja prasam maticnata, kakvi eletroliti zimate? Nie do sega fala mu na Boga ne sme imale potreba, ama za sekoj slucaj na odmor ke si zemam. Hipp ors citav vo deklaracijata ima limonska kiselina vo sostav a nie nemame uste limon probano pa ne zemav takvi, ima li nekoi drugi? Gledam na bekutan ima vo kesicki ama nekako sube mi e deka bekutan neznam. Inace naracavme i torta denes od romansa odvaj ceklam da dojde denot <3
Alvogen Ors. Има и на Хумана електролити во ќесички, ама најубави се овие првите што ги напишав. Инаку мислам дека сите содржат лимонска киселина.