Уште еден доказ да не се праам многу паметна и дека се ми се враќа . Кој ме читал знае дека сум за тоа деца да си легнуваат рано, големиов никогаш не седел до касно освен во некои посебни прилики. Малово знаеше и во 7:30 да заспие, ама знаеше.... во последно време збрлаве, после 9 ја фаќаат бубачките највесела најразиграна баш тогаш. Ај ја оставам да се доумори со надеж докај 10 да заспие ама ја фаќа 11. Надвор шетаме почнува да ќенка да се бута у мене сакам дома вика и а влеземе дома ко да си и сменил батерии. Зверка, не знам за вас ама мене ми е многу касно 11, па треба ли бар 1 саат да здивнам пред да легнам да не зборам дека треба да се среди нешто по дома. Така да веќе ама за ништо не викам дека *не треба така, јас така нема да дозволам* ќути таму трај си не знаеш што те чека Еве ја од пред 10 цицаше, и раскажував прикаска, пеев песнички, брат и заспа за 5м она рипа по кревет. Ја искарав на крај ме збесна еве сега се доцицува (по 100ти пат) и конечно се предава
денес малата ме 'умре'.Првин на крштевка бевме во Тетово па од таму на веридба.Цел ден гужви,неспиена и пола ден го преплака.Сега еве ја конечно релаксирана.Уште е будна ама си игра гола
Ај добра вечер Ние уште не спиеме а баш би сакала да си легнам Дете од сабајле станато и не се гаси никако Пола час спиење рест урлање Јас мртва уморна а таа гледам може уште Од каде толку сила овие деца вистина не ми е јасно Викендов помина некако Излеговме,прошетавме ама со ова дете не се оди никаде Главна занимација и е качување по маси демек ојдовме на пица и детево почна по маси да се качува многу непријатно На крај ни ги спакуваа и дома си вечеравме Мислам ако останевме ке се испендереше на лустер Многу ми е бесна,се лути за сешто и главата си ја мава од под почнав да се загрижувам и да читам околу тантруми Многу е напорна,мајке ми Башка заби вади абе ме полуде На мм сум му мноогу лута,човекот само бега од дома Не може ни 2 часа да се чува со дете,демек многу е активна,како да јас незнам Мене не ми е што трчам по цели денови по неа? И уште тој се лути дека чантрам? Мамето негово,доживотно ке му бидам лута Уште за времево да кажам... До 4 добро беше па се расипа @Luna91 добредојде мајче Ние спиеме малце вкреветче па кога ке се разбуди си ја земам до мене Не ми смета воопшто,напротив најубаво спијам кога ме гушка Добра ноќ женчиња
И ние во будните... На една годинка со една дремка и да се нема абер од спиење што ќе беше ова... Мене очи ми паѓаат, ќе заспијам пред неа изгледа...
Добар ден, нешто понеделнички ве нема . Бебе нанка конечно а јас земам здив со сладолед и торта откако ги средив јадењата за него и за нас и двете се готови. Ветер дува ли дува мислиш ќе те однесе,аман веќе што е со времето? Маже ноќеска во 1 стигнал дури кога не ме слуша да си фати авиончето и правац Немачка тој со комбе ќе одел епа нека оди и следниот пат 30 и кусур часа возење. Друго нема имајте убава работна недела.
Здраво Само да ве поздравам. Добри сме. Шетани прешетани и никогаш доста(за малава). Јас на работа, ми се пие кафе сега ке си сварам во спротивно ке заспијам. Многу сум опуштена во последно време, толку опуштена дури мрзлива се нервирам сама со себе. Нит ми се готви, нит ми се чисти. Ептен шеткам ради малово дома да не збрлави. Од сабајле ми се матка еден кроасан во глава со вишна ванила и чоколадо, лиги ми течат. Одам да видам дали имаат уште во ова време од денот Чаосс
Мајки да ве поздравам Ние 12ти ден на одмор Требаше вчера да си одиме, па останавме кај золва ми и они се тука. Мм протестираше не сакаше да остане, ама ај се предомисли. Малата супер, пресреќна еве сеа одвај ја успав. Почна да влегува во вода, се опушти ама на душек само Боичка мм си е црн ептен, малата и таа доби боја не изгоре најбитно. А јас конечно почна бронзена боја да се покажува, доста беше црвенилото, помина таа фаза. Јас викав да ме остават и цел месец на одмор нема да ми здосади, ама денеска не мислам баш така. Почна да ми фали дома Му викам на мм да си одиме вечер, сега па тој сака утре Све е наопаку кај нас... И конечно останува за утре попладне
здраво Мами јас лазањи печам.Уес да е жешко ама па големата мн ги јаде некои денови ептен досадно и бавно поминуваат,особено кога е вака топло па мораме дома да се криеме. какви заминации си наогате кога сте дома?
Дај од лазањите прати малку Дома кога имам слободно време читам книга или гледам некој филм... Или чистам
Кратко да ве поздравам оти дома ми е и другово дете, посвоениот син, мајкин најубав. Си пазаревме одсабајле, бебчо преспа, ручаше мада ми плука и не јаде убаво, запчиња се гарант. Ќе помине. Затоа сокче испи цело шише, цеденко од праски, крушки, сливи, банана, боровинки, се пикнав во соковник. Нема шанси да изеде толку овошје колку шо ќе пикнам во соковник. Вечер ќе иделе на Водно јас да сум пеглала раат. Фала им. Џој занимација за мене е реално готвењето, обожавам да готвам, само да има кој бебе да ми чува, ќе готвам и пекиншка патка ако треба. Сеа ми е занимација попладне базен за бебево, ама големичок е па и ние се пикаме внатре. Тоа беше тоа, одам да досредам хаосот во кујна
здраво мамички, да ве поздравам и да ве читнам додека малата спие. ни искочија доле двете единички и сме мн кенкави, се сака во раце, и се спие ама не се предава,инаку утре полниме 5 месеци. сакам да ве прашам на малата јазичето уште и е бело, и го чистев со сода и вода превриена, потрошив неколку шишенца капки нистатин и од тоа не ми помогна. сега купив на своја рака дактарин гел па велам да пробам и со него, читам на фб на групата соба за доење што е има мн мајки задоволни од гелов. искуства некој со гелов или совет некој со што да и го исчистам јазичето. позз и имајте убав ден
Здраво мајки, гледам доста сум оставила непрочитано ама простете немам време да ве исчитам сите, еден пост така брзински и летам дома, од раб ви пишувам. Викендот ми поминато работно неплатнео, се разбира, домашната работа не се плаќа и не се цени, чистење, перење, пеглање, ручек за бебе, ај се др ама пеглањето ме уби, цел ден пеглав, пет машини испеглав... едно време си реков ај нека доѓа понеделни да одморам малку. Еве го и понеделникот дојде, бебе однесено на вакцина, молам бога да не крене тт, папири на сите страни, вечер си правам големо кафе и се спремам да дежурам. За мајката која се мислеше дали бебето да спие во креветче, според мене дефинитивно ДА, мојава цицаше и станував цела вечер и излезе дека на најмачното издржав а ана крајот попуштив, ама од синоќа почнувам да се трудам пак да ја научам да си спие во креветче, оти се искичмив... Туку доста муабетам следен пост пишувам од дома, трчам накај бебааааааа. УБАВ ДЕН
Добар ден и од мене. Бебе спие јас пијам кафе после ручек. Исчистив се, средив и сега одмарам малку. Што пеглате толку бре жени? Јас пеглам само мајци и кошули на мм и ептен ако треба некоја моја или на малово, друго ништо. Сакаме да одиме некаде на 5 дена ама нигде нема место...се зафатено..епа така ни е кога чекаме последен ден за да резервираме ама ајде сигурно ќе се најде нешто. Многу сум чудна кога треба да си купам за себе нешто. Ќе излезам од дома со пари и со мисла дека ќе си купам нешто шик и на крај гледам нешто поевтино и што ќе можам да го носам со се крајот не ми се наоѓа а многу сакам така убаво и интересно облечени жени. Ама еве си ветив дека ќе излезам да се подновам. П.с примарк во кои земји го има? И дали имаат онлајн да се порача?
@joy1 2dena mu zboram na mm deka mi se jade lazanja, a nikogas sama nemam praveno. Sega uste poveke se nastrviv Inaku arna, denes malku poveke na nervoza mi ide denot.... I nesto sto mnogu se nerviram koga nekoj ide nenajaven. Znam bliski, roditeli ama moze edna vecer ne sum raspolozena za gosti. Sekoja vecer!! Moze sakam da uspijam dete i da si legnam... Znam ne treba taka, ama ete denes posebno mi smeta. Osobeno deka znaat deka sum trudna, deka me boli stomak i ne mi e dobro i cel den gi nema dodeka sme sami i sega od 21h. pa kojznae do koga
Уф, гости, ненајавени, па и касно мразам... Мразам и што ова време детето не спие, ама кој ме врти.. Играчки на сите страни, не купувам веќе. Да истераме одмор и ќе почне пак во градинка. Станува сабајле и одма чао прави со раката, уште нерасонета она би да шета, а мене пак кој ме прашува, сакаш нејкеш ќе шеташ и малку ќе ти биде. А, ми фали време за себе некогаш, да читнам книга, да изгледам филм.... Ама нема. А како би дремнала сегааа...
Олаааа мамаситас.. Немам пишано една недела и повеќе гледам не фалиме на никого. На одмор бевме малку одмарав и од интернет. Чат пат ќе се приклучев ама не читав. Денес едвај ве исчитав Одморот исто како замор си дојдов дома да одморам од,сабајле перат машини На болните побрзо заздравување,на новите мамички добре дојде. @flower30 со лесно бременоста. И ние од на одмор си ја пробавме среќата за второ,ќе видиме дал сме донеле некое стружанче дома Маже отприлика за 2 недели заминува за Немачка така,да ќе биде весело. Засега позз од мене да прочиткам низ др теми. Сабајле кафе јас частам за тоа што ме немаше
Мојот од прв ден спие во креветче,поточно колевка само.И најбезбедно е така,без перници,плишани играчки или други предмети.Од 5 месеци го префрлив во монтажно. За повраќањето,ќе ја оставаш да спие настрана и менувај ги страните лево десно,да не спие на една цело време.Така и да блуцне,не е страшно воопшто. И некое слабо светло нека ви свети.
i mojov se so kombe odi posledno vreme sega sreka za 14-5 casa si dojde mu rekov ne go pustam veke ..dusata me bolese koga dojde i koga sinko se plasese od nego i begase ne go prepozna
И синко лани на 18 месеци бегаше и плачеше од мм кога се врати,а сега го знае и само се срами,а бебуш ке плаче сега го нема видено 5 мес,а мајка ми и вујко ми кога биле деца пред 40 и кусур год дедо ми бил неколку год во Германија и кога си идел они го мавале со камења мислеле некој странец бил....тешко е кога децата не растат нон стоп со двајца родители,многу тешкооо......