Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    15.824
    Еве сум и јас со кафето, мм вареше, сами сме цуца е кај баба и на распуст :D. Многу е интересна, ми се јавува на телефон да ме праша дали тоа со Пепа прасе било блуза или фустан:^),па " шо павите вие таму со тато? :D и така по цел ден ја тера баба и да ми врти со изговор " Чекај кажам нешто на мама ". Срце мамино:inlove:
    @RainBow сега ќе почне да ти преспива веќе само еднаш, така да навикни се:)

На M&M, Seline, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Се пријавувам ноќна смена :hai:
    Бебе цица и полека заспива (веќе саат време се лигави очекувам уште 20 минути и да заспие).
    Ме чекаат завршни подготовки за утре, па се мислам дали да направам една проја за по пат.
    Вие што носите по пат за вас а што за бебе? Од кроасани и бејкролс ми е смачено веќе.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.124
    Допаѓања:
    111.064
    Јадам овошје, го чекам мм да се истушира па и јас да влезам и да куферишам. Порано денес.

Последна измена од модератор: 1 август 2017
    На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Ај да прашам и овде, мада знам има посебна тема, ама слабо активна. Во план ми е да го пуштам синко од септември во градинка, но сакам на почеток да е пола во градинка пола со жена. Септември и октомври ми се најстресни месеци на работа, и не смеам да ризикувам. А немам никој ни на саат да го почува или да го зема...
    Слушнав имало агенции кои изнајмуваат жени и работат на саат. Има некоја искуство со ова? И дали некоја знаете да ми препорачате што би била пофлексибилна со раб. време?
    Може планов нема да ми се оствари, ама мора да имам џокер опција. Тоа ти е кога немаш никој во близина.

На M&M, Mari* и tarantula им се допаѓа ова.
  5. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Гледам фемина инстаграм, што ми требаше... Фрижидер промаја фатил само овошје еден куп и за среќа кашкавал најдов, па не е без ич.
    Утре ќе се частам вегетаријанска пица.
    Инаку еве госпожа ми се качува на глава, ме тегне за коса и сака да ми ја стави цуцлата во уста... Со еден збор абер нема од спиење.
    Мм вика ќе ме чекал во дневна да му капнам капки за очи дека кучето го изгребало... Аха, важи. Надежта последна умира. Инаку и во дневна го пратив да спие веќе два месеци, многу ми хрчеше, а вака си уживам на цела спална, он нека се кичми на гарнитурата.
    Уште цуца да заспиваше порано, па тогаш стварно ќе речев одморена сум... Ама ајде, не е лошо, да не се жалам...

На kuc, mal.ecka, muchacha_a и 7 други им се допаѓа ова.
  6. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Одамна немам пишано но редовно ве читам..Ке решам да пишам и оп децава не ми даваат раат да седнам..Додека спијат гледсм нешто да фатам по дома или па и јас легнувам со нив..Синко почна сам да оди по неколку черкорчиња и толку е срекен душа мала..Се спремаме и за роденденот..Керка ми по цел ден моторче мислиш има не седнува..Незнам што и стана деновиве една вечер спие со нас па другата бара долу кај баба и..Незнам дали да не дозволувсм ама па сама си бара сакам долу нанам ми вели а мене душа ми знае..Кога е овде па несака во креветче сакала со нас на спална ама тоа е некако излегуваме на крај..Имајте убава вечер мајки

На muchacha_a, Seline, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добро утро
    Кафе има за сите :coffee:

Убаво утро,дете се разбуди само еднаш и за прв пат не пиевме млеко навечер :)
    Така да одморена го планирам денешниот ден
    Треба да одам да пазарам и да одам на сладолед со една бабичка :D
    Пријателка ми е,72 год има :D

Вчера со кере се шетавме во градот и одма чуда ми се дешаваат :^)
    Подвижните скали ми го лапнаа фустанот ;)
    Држи дете,држи фустан,држи стомак,(што го држев стомакот незнам) готово до пола ми го собра фустанот
    Луѓе се насобраа,еден маж дојде да ми го држи фустанот,жена трча со ножици а јас незнам што ме снашло :D
    Срамота :tmi:
    Да не реагираа побрзо ке си одев гола дома
    Фустан од долг кога го пресекоа до коленици ми дојде,уште тој мажот ми вели па не изгледа толку лошо :o ужас :x
    Не излегувам повеќе со долги фустанчиња :!:
    Сега ми е смешно ама вчера не ми беше :D

Дете по цели денови трчка и си игра
    Многу е кенкава дури не дојде татичко од работа,кога ке го види него одма е посмирена
    Навечер оди повеќе кај него да спие
    Ако е завртен со грб станува и го удира по глава за да се сврти да ја гушне :inlove: и недостига,сега скоро и да не го гледаме :(

Тоа е мајки,одам да спремам доручек за момата и да си играме

Имајте убав ден :*

На Lorins, 24.07, victoria и 25 други им се допаѓа ова.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    34.325
    Добро утро прво нека е чеатит празникот и имајте убав ден денеака. Ја како и секој ден будна додека синко спие вчера живци си скинав магаре едно не сака да спие а очи му клапнаа тој си вежба качување на кревет и сегде и секаде ајде по тоа следуваше демек заспан па се врти превртува и само се истегнува и испушта гасови и плаче го болеше мешето фатил запек а тоа му е изгледа од забитњ или пак јас се лажам бидејќи јаде разноврсни јадења не е можно да е од јадење плус вчера јадеше домашен спанаќ од дворче. Незнам дали е правилно што му помогнав со клизмичка да се искака или не но морав бидејќи цела ноќ немаше да се наспијам од плачањето негово ова ни се случува по втор пат со клизмичка.
    Друго маже се јави вчера па синко радости покажува дека оди и само се смешка ми го граба телефонот и му вика татн милиот душа мајкина.
    Ајде повелете на кафица :coffee:

На 24.07, tina-63, muchacha_a и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро!
    Се нема време и никако да пишам ама ете сега најдов пет минути раат, доручкувам и во исто време на лап топ.
    Бебуле спие, многу големо гушкало е станата, абе само се пика во мене, изведува, се гали, па се смешка, едвај чекам да почне да зборува мислам дека ќе бидеме најдобри другарки:inlove:. Посакувам да имаме однос како што јас имам со мајка ми, дури уште поблиски, но има време додека порасне.
    Друго немам баш и што да кажам, некои луѓе тотално ме разочараа, мислам дека пишував еднаш, ме боли ама нема што да правам, со сила убавина не бидува. Луѓево се полни со завист, тоа е страшно, една блиска дури во очи ми кажа дека ми завидува на животот кој го живеам, да е подоле од мене да сватам, ама таа е од сите страни средена во животот и никако неможам да сватам на што ми завидува. И посакав само да има живот како мојов, затоа што знае низ какви работи поминав и до некаде уште поминувам па ете нека повели.
    За некој ден одиме во другата дома, еден куп работа ме чека, генералка на цел стан, се ежам на самата помисла. Не е лесно да си домаќин на две места дефинитивно.
    Туку денес е празник, нека е среќен, честит именден на сите што имаат и ви посакувам убав ден.

На Kaetana, tina-63, kelebeim*** и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.846
    Допаѓања:
    142.432
    Бебе спие, мене пмс ме мава, фрижидерот ми иде да го гушнам. Ноќе се буди еднаш, навечер и се спие ама се и е забавно. Само да се пешачело.
    Срцкка, вчера викам ај нани да одиме, и одма дава раче тргаме и се врти накај татко и и му вика чао тато и пољупче му прати, абе се стопив... идеме до спална, викам ај сега нани, вика, нееееее пепееееее, и читавме пола саат сликовница со пепа прасе, јас се успав, она уште весела. Ај вика пешшш, ајде станавме пак кај татко и па побара коке - сокче, исцедив портокал го испи, ај викам нани, вика нееееее пепееее за пак да читаме и веќе крш бев. Пак читам една иста сликовница по 90ти пат и 11 не фати, викам ова до 12 ке биде, и кога ја гледам очите затворени.
    У 7 пак станата. Неуморна е.

Кај ги носите на пеколов децата навечер? Ние и во парк, ама пак е жешко... 36 степени навачер. А мора секој ден. Се беси на врата и вика чао чаооооо.

Ви се дивам како успевате само без маж дома. Мојот повремено оди на пат, и тие неколку дена ми се плаче. Јас од паники ке пукнам.

На Kaetana, girl-miri, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Здраво мајки, како сте?
    @Cka мојот е на пат исто затоа јас трансфер кај мајка ми :lol:
    Дете има Т сеуште, поминавме еден стомачен вирус, ослабна 1.5 кг. Таман плчна да си јаде, еве ја сега пак со стомачен вирус. Болна сум носи ме на лекар ми вика цел ден(facepalm)
    А јас неможам да се помрднам, мерам притисок 58 со 89 :?: пулс 88. Вода не пијам ич. Веке 2 недели се будам со отици и болки на рацете. Валда од што не пијам вода. Од утре повеке ке внимавам на севе им ветив на моите. А од понеделник ке одам и на испитувања, мајка ми ми зела упати па ке се влечкам по лекари.
    Стана малово одам да мерам Т. Чаос..

На Kaetana, Lolipop23, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.609
    @Mari* ме изнасмеа :D може те снимал некој пази на јутјуб да не излезеш наскоро :)
    @Cka само водно му е мајката ама мачно ми е па секој ден, инаку само таму де дише.
    Бевме денес од 10 едвај маса најдовме во шумине полно беше, докај 3 окапавме. Јас се преморив ама големион се изнаигра малана преспа таму на воздух, топло и горе ама се дипе пак е сенка шума. @joy1 јас ако се прашувам на топлово не би мрднала од дома под клима филмчиња легачење. Ама децава не трпат, малава додуше еднаш од сабајле ако ја извадиш писле се занимава и по дома, досадно и е малку ама пак лесно е да ја занимаваш. Ама овој големиов ќе не пукне. Абе само што влеговме у кола накај дома, а со друштво на водно утепа 5 саати, почна да прашува после пто ќе правиме, досадно му било (facepalm) .
    @augustd мислам декка ве видов денес, едно малечко мн ми заличе на твојата од слики што сум ја гледала :) .
    Денес успех успеав до 10 да ја заспијам малава ама на водно 1 саат дремна само па од 9 легната после 1 саат лумпување заспа. Синко стандард за 5м кома, и во 8 да го легнев ќе заспиеше ама го изораа цело водно не застана цел ден.
    Луѓе не знам како ќе ја преживеам неделава ич не трпам жешко волку, башка полека треба за одмор да се спремам а на работа ми е лудило може ќе треба у сабота пак да одам :doh:

На Kaetana, Lolipop23, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  13. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Гледам сега на инста една, блогерка ли е, што ли е
    #sevenmonthspregnent
    Ни стомак има женава ни ништо. Останав со подзината уста. Кај е бебето?
    Screenshot_20170803-000022.png
    Хаштаг за мене
    #notpregnent #BellyLikeIAteAWatermelon
    Омг
    Слика друг пат.

На Sunshine_1979, M&M, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Dobro vecer mami, jas sum samo za kratko da ve pozdravam a voedno i cekam da mi se isusi lakot na noktite. Utre ne ceka golemiot den svadbata na brat mi vozbudena sum isto kako za mojata sto bev. Se e spremno uste tapanot da tupne. Ovie denovi sum turbo celo vreme sum kaj moite spremame, cistime. Odam sega da dremnam nekoj saat ako me fati son de.

На Kaetana, Saraa, kelebeim*** и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.751
    Допаѓања:
    38.593
    Уште не станати од кревет,главоболки имам.Обврски еден тон до сабота, недела свадба, пакување, уф напорен викенд,ама само за убаво да е.
    Денес да завршам обврски околу слатката маса, утре фустанот од корекција да го земам и остануваат иште ситнурии. Ако успеам се да стигнам, орден ќе си доделам :)
    Кафе ако пие некоја, нека стави и за мене,немам време јас :)
    Убав ден на сите!

На Kaetana, tina-63, muchacha_a и 6 други им се допаѓа ова.
  16. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    @НаталиЛили ее фама имаше околу неа, си роди жената здраво право и преслатко детенце.
    @M&M гарант била некоја близначка на цуца моја, не живееме Скопје, иако јас сум по потекло од таму.

Добро утро мами.
    Ме мрзи да станам, имам обврски на лекар.
    Да се надевам ќе завршам брзо иако до болница живеам, ама многу е жешко, не се дише.
    Кафе после.
    Поздрав.

На tina-63, M&M, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    28.383
    Ајде кафето е готово :coffee::coffee:
    Ние стандард рано рано станати,синко гледа цртан јас да видам што има фемина и кафенцето да го испијам,мм уште спие|-) нека одмара:D
    Да го наранам синко и одиме да купиме нешто за една дадичка и ќе одиме на гости да ја видиме.Мојата најдобра другарка после 4 години неплодност остана бремена и пред 3 недели ни роди една прекрасна дадичка па ќе одиме да ги видиме:inlove:
    После ручек,низ дома и на работа.
    Позз мамички се читкаме од работа.

На Girl-Rabbit, Kaetana, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добро утро мами. Од сабајле го однесовме бато во градинка, па си седиме на клупа, бебе спие во колучка. Што ке одспие сега, тоа е. После цел ден си седи како некое старче со ококорени очи. Големиот преспива еднаш преку ден, а малово ни еднаш. Не ми е јасно како може бебе од месец и пол да не спие цел ден, а нокта си ја преспива со едно или две цицања во сон. И тоа гајле нема, ни нервоза ни ништо, си седи и снима со очињата.
    Сакаме да направиме проба за патување со децава. Кажете низ Македонијава каде е прикладно за со дво месечно бебе да се оди. Бива ли Берово? Или дајте друга идеја.

На Kaetana, tina-63, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    So vtoro e trudna :)

20. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Zdravo zenski,
    Si otkriv novo mestence za setanje i drugo parkce kaj sto ima fontana,pa bebevo srekno samo zjapa vo vodata:)))
    Nego sto zabelezuvqm vo parcevo...Ima babi sto si cuvaat vnuci,lele luge kolku loso se odnesuvaatso decava.Samo im se derat ne trcaj po topkata,nemoj vo pesok.Aman,deca se,nemoze so tebe na kluupa da sedi.Pa edna zemala d ja ogovara snaata .
    Auu se razocarav....

На eleni27, azelea, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.