Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Zdravo zivo i od mene. Da ve pozdravam od rabota sega,od doma ne mi se veruva deka ke stignam.
    Mnogu rabota imam, se pogolemi i pogolemi obvrski, ama uste malku ]:) posle 15 meseci porodilno (fingers)(fingers)
    Se nadevam dotogas babive ke otidat vo penzija, pa ke se smeni atmosferata malku :D
    Inace sinko e super, gluvce edno samo me isplasi bez veze. Toj samo si barase vnimanie od mene. Sega si se vrti na imeto, pravi zdravo, kazuva cao, zboruva na bebeski jazik, se kikoti koga mu peam pesnicki. Jas nemam veke macnini, pa mu posvetuvam maksimalno vnimanie. Samo mnogu docna mi zaspiva, duri 11.30 :D
    Imajte ubav den ubavi majki na uste poubavi deca :hai:

mama89, girl-miri, zuto and 9 others like this.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Леле мајки како сте со дневното спиење на вашите малечки?
    Ние сме 5 месеци абе цел ден е будно и активно и спремно за игра. Око несака да склопи. Ако заспие два пати по 10 минути и толку цел ден. Неможам ништо да сработам се сум околу неа.

rose60, mama89, Mari* and 1 other person like this.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Zdravo lepotici :hai:
    Kako za prv den sama so sinko super e, miren znae deka sum sama i me poshteduva od nervozi :P :sun: Sega i mm si dojde, si uzhivkame familijarno :)
    Ubavo e da si roditel, osobeno da si majka :)

alana, Asiana, Legadema and 17 others like this.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Mene denov kako mi pocna haos. Go ostaviv detevo na dedo mu I otidov da pazaruvam se vrakam, secele nokti I mu go secnal prsteto, bebevo vristi pisti krv tece, dedovo.vo panika mu go smuka. Lele luge kosata mi se krena, aj sto go presekol pa I nehigienski, mesto da go iscisti so alkohol. Strasno e so starive znaci. Ne znam sto ke se pravi koga ke trgnam na rab,vo gradinka ne mi se dava. I taka cel den mi e sj..n I vremevo me nervira pritisokot mi e na nula. Tato na pat ni e cela nedela. Pozdrav mami

alana, fairy88, rose60 and 7 others like this.
  5. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Добар ден :*
    Денес синко поспа до 7:30 па поспавме и ние малку. После тоа резервиравме за одмор, па шеткавме и мама на работа. Ама ми се јавија бабите да ме израдуваат дека синко направил 4-5 чекори сам :party: Едвај чекам после да си го гушнам :inlove: Само криво ми е што не го видов прва :(
    Денес денов прекрасен. Ви посакувам да си имате убав остаток од денов и мирна ноќ:hug:

Last edited: Jun 1, 2016
    alana, Legadema, Angel.Heart and 12 others like this.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Го заспав талибанецот :Dпа да си попишам малце.
    Лудница сме (кај мајка ми нели сме ) пишав тој што чита знае.
    Мислев дека ќе му смета промена на средина ама добро е се науче , баба му ги исече ноктите оти како женче беше.
    Сестра ми има две епа замислете како е со три на иста возраст бебиња, татко ми вришти низ куќа, кога плачат му било жал да плачат , несака ни минута да плачат , па со тоа не напннува нас мамичките , ви викам лудница.
    Си турив пиво:beer: да имам млеко :D:D:D, ве лажам да се опуштам малце , оти кичмата ме боли како некој со дрво да ме тепав три четири саата без престан ,
    Од 6 изутрина сум станата и цел дне без престан околу талибанчето , мислам не мора да ви се објаснува:?::sweat:.
    Инаку моиве родители остареа додека исчекаа внуци ,доста време чекаа ама даде господ, од сите во фам.ние последни ја средивме таа работа , ама гледам се препотија хахаххах на крај родителчињава.

alana, Legadema, fairy88 and 9 others like this.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Истиот проблем го имав со син ми. Раце од нишкање ми паѓаа. Се живо пробав, џабе, детето не сакаше да спие, а вознемирено од замор, се гледа дека ми се спие, абе да се чудиш.
    Еве го, сега има две години и не спие преку ден. Не сака, не го ни терам.
    До година ипол го успивав по саат време со сила, го нишкав на перница. Инсистирав да спие зошто гледав дека е уморен и му треба сон. Сега навечер спие по 12 саати и мислам дека му е доволно.
    Преку ден трча, не запира, како да го фаќа криза некаде околу 16-17 ама не е страшно.
    До пред една недела заспиваше во 20:00, а се будеше во 8:00 сабајле, сега зошто е лето и сакам навечер малку да шеткаме го успивам околу 21:00-21:30, а се буди околу 9:00-10:00 сабајле.
    Обиди се со лулка, јас и така додека беше бебе го заспивав. Најголем противник бев на тоа нишкање, ама таква мака ме снајде да морав да ја користам таа метода. Само така заспиваше (по саат време нишкање)
    Ако не лулка, нишкај ја на перница.
    Прифати дека детето е такво, додека едни деца заспиваат сами, други не можеш да ги натераш. Тоа е! :)

alana, LaDyDoLl, iloveyou29 and 5 others like this.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Ве гледам се спремате за одмори летово. Јас годинава најверојатно ќе паузирам. Обично крај на октомври одиме Турција секоја година, ама оваа година тато сам ќе оди. Јас не ќе можам сама со двеве. Толку ми е жал за децава што нема на море да бидат годинава, ама ајде ќе преболиме некако, па од следната се надевам ќе ја продолжиме традицијата.

И мене денов ужас, син ми не преспа, ме исцедија буквално. Дури две кафиња пиев за главава да ми помине. Сега на полноќ пуштам машини, пеглам, мијам садови, раскревам. Да досредам и легнувам и јас.

Епа добра ноќ мајки и дечиња.

Mari*, Angel.Heart, LaDyDoLl and 5 others like this.
  9. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Сум немала само јас Мака за нишкање гледам,од кого е родена така заспиваме со нишање нема шанси сама да се успие.дали од жешково станов ни го пече од 13н додеке не зајде сонце навечер не се диши детево се утепа од вртење превртување еве ја скроз се расони и незнам до кога ќе се нишаме.оти сме зимно бебе врска немам како да ја облечам за спиење еве ја престана да прета ај да си продолжам со спиење GN

Mari*, fairy88, M&M and 1 other person like this.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Dobro utro na site. Rekov jas poslabo ke pisuvam ii stvarno nema vreme. Vcera turbo denot. Od sabajle dodela se spremam za na rabota i sinko za gradinkaa bebe si bara zanimacija. Pa.me.ispraka so pesna cela zgrada da j slusne ☺. Si dojdov vo 5 a vo 5:30 trcavme n priredba od gradink. Se pribravme 8:30 i odma od vrata bankanne golemono pa.malono ja zaspav samo stignav da jadam malku i padnav vo nesvest ☺.
    Denovive.mnogu loso spie noke pa sum premorena. Sabajleto.maltene od 3 bev budna samo dremev po mallu do 6. Dobro nokva samo 3.pati se razbudi pa vekw se osekam naspana. Ke odremam do 6:30 uste.malku pa da stanam.
    Tie sto ste doma uzivajte dodeka ste.doma ☺. Pozdrav i ubav den

Mari*, Angel.Heart, Jagoda123 and 4 others like this.
  11. fairy88

fairy88 Популарен член

Здраво и од нас:hai:
    Станати од 5 и пол стандард.Чекаме го тато од работа-трета беше.Си се ширевме со синко на спалната сами неколку вечери:D.Пуштив машина за перење,да се исперат па да ѓи постелам.Оти ќе излаваме пак да шетаме,најубаво ми е така кога мм е трета.Мали писка и треба се да го држам во раци.
    Тема одмор ништо не кажувам:(.Не знам,планирам за Мајорка....најблиску е.Проблем малиот нема пасош,а до МК не ми се оди да го малтертирам детето.Пратив да се средат докуметите,во амбасадата тука ќе го сликаме.Според нивни информации треба да излезе за едно 2 месеци.
    Има добри понуди ласт минет,па на таа карта ќе играм- ако се средат документи.Период-најповолно ми е во Септември,таман да пркне малку и бебето. Ај да не сањам многу, оти има голема шанса да не мрдам никаде...
    Убав ден на сите:)

M&M, tina-63, alana and 2 others like this.
  12. awl

awl Популарен член

Добро утро и од мене. Денес бебуш се успа за во градинка, оттука и мама и тато се успаа. Ама стасавме на време. Без шминка стигнав на работа ама пролетав низ ходници па не ме виде никој :)))) На тема одмор, во Македонијава ќе останеме годинава, пасош не ми се чека за бебуш, Грција никако не ми се оди, еднаш бев и нејќу веќе. Здравје догодина авионски некаде ќе се организираме.
    Се тешам уште 5 часа до крај на работно време па да земам бебе и да го шетнам ако не е пекол. Имајте убав ден мами!

Mariangel, tina-63, fairy88 and 3 others like this.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Ah be ovaa nesonica moja mora da me fati bar ednas dva pati nedelno, sum zaspala so sinko saat vreme do 11I posle se razbudiv son ne me faka, a mi se spie. Ne znam nekako voznemirena bev bez pricina, taman sonot mi dojde sinko se razbudi za cicanje I pak se rosoniv... sega denov za nigde ko voz da me zgazil sum, kafe ne pomaga, glava puka, ama sto da se pravi mora da se izdrzi...

tina-63, alana, Mari* and 1 other person like this.
  14. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Како сте мајкички? Ние стандарт не си спиеме како шо треба ноќе, па мама додека се рашени ми треба време и кофа кафе :D
    За пасош ние си извадивме македонски, ни излезе за 10 дена, сега планираме и бугарски да му правиме и мене и на него. Јас ќе почекам дур да ми излезе, а на синко за 2 месеци ми рекоа бидејќи мм има. Многу беше интересен додека да го сликат во полиција синко, абе скока писка, тој човекот со рака му мавта кај да гледа, а синко пружа раце да го фати и се смее на глас ххахаха.
    Кога сме кај одморите, мм има план за некоја недела да фати странство малку два три месеци, па може и да не идеме а многу сакам. Моиве ми нудат да идеме заедно мерак ги е сакале прво внуче да го частат одморче, ама сама ако сум без мм не ми се оде. Некако првиот одмор на синко си го замислувам ние тројцата заедно :inlove: затоа ќе видиме.

M&M, tina-63, fairy88 and 4 others like this.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Odmor.... Jas ne se osmeluvam. Iskreno ni na gosti ne se osmeluvam da pojdam, ne pa naa odmor. Mm go mrzelo kolicka da mkne, transporter, pa sakalo dete da sedi ili ne,pa na gosti ne odime, ne mozam se sama.
    Vcera mi vika jas ne dobivam vnimanie, ti koga ne si na rabota si so deteto, za mene nemas vreme. I eve go sega ne mi se javuva. A koga jas da mu posvetam vnimanie, koga dete trca vamu tamu, jas moram po nego. Zaspiva vo 11, pa moram da pravam jadenje za utre ili da zacistam ili pa da se izbanjam i posle poseduvame, ama mene mi se spie, normalno utreden sum na rabota. Rabotam so brojki i pari, mora da bidam naspana, barem po 3-4 saati da pospijam.
    Koga bi mi pomognal mozebi bi imala vreme za nego, ama neeee on ne mozel da brise prasina ili sadovi da mie. Pa dete za raka da fati da seta, ma nikako.
    Majki, vie imate li vakov problem so mazite vasi? Kako se spravuvate?

M&M, Mariangel, fairy88 and 4 others like this.
  16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Eleny27 Кој го чува детето насабајле?
    Доколку детето станува рано и некој го играе/шета надвор и те како ќе биде преуморно навечер и енма да седи до 11.
    Работаав ми стои дење да си поспие, да акумулира енергија и се чека ти да дојдеш од работа да го играеш и вечерта секако до 11 ококорено, има енергија

ЈАс дома со детето а он е тој што работи.
    Многу често работи од дома, па гревота е да се пожалам дека не ми помага малку од малку.
    Кога и да му речам да ја припази малата за да се средам јас, кујната, или јадење да направам си зема мала пауза од компјутерот и ја игра малата.

Не ми треба со саати, доволно е на неколку пати по 15 минути да си ги завршам работиве, повеќе не ни мора.
    Знае да ја изнесе на балкон за јас да раскренам или да одат на прошетка околу куќа. Тоа подразбира он да ја облече,смени пелена, среди...
    По пријатели многу не одиме, но секој викенд си шетаме сами или преку недела ќе не остави во град да шетаме и ќе ен зеде по неколку саати.

Навечер ја легнуваме 21.30, и спие дабајле до 08-09.
    Времето е одлично и за навечер малку да си поседиме и насабајле да сум наспана. По он кога завршува со работа, или се прибира од работа, од некаде 19-21 он ја играе на подот и салам ја изморува.

И во 20 да ја легнеме би заспала, ама ја врткам за насабајле да не станува во 06.

Mariangel, fairy88, tina-63 and 5 others like this.
  17. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

јас да не се жалам имам многу помош од мм.
    одам на работа и се прибирам кај 16,30 , мм е во 3 смени.
    кога е 2 смена не го ни гледам а исто и малиот.тој оди почнува во 14,00 на работа и до 22,00. во тоа време малиот или е во градинка од сабајле или е кај моите на чување.после работа си се забавуваме заедно без тато.кога си доаѓа мм, мали е веќе во сладок сон.
    додека во другите 2 смени е дома.кога се враќам јас од работа тој веќе го има земено малиот и се дома.правам јас нешто за поткаснување додека тој го чува или обратно па јадиме заедно сите..после тоа се шеткаме заедно по 1 до 2 саата
    легнувањето на ѕверко му е околу 21,00 и спие до сабајле.откако ќе се успие јас станувам, миајм садеви или уклучувам машина, го спремам малото и себе за наредниот ден .
    за викенди многу пати мм знае да го однесе сам и да го шета малиот низ парк и по 2,3 саати додека јас дома, готвам средувам , се бањам и сл.
    за успивање не се нишкаме, туку му пеам по некоја песничка или му раскажувам приказна..после тоа тој се врти на другата страна од мене и така запива сам.:l: а и јас со него:lol:

18. flower30

flower30 Форумски идол

Mamicki jas ve citam redovno ama nikako da pisam.Nie eve za nekolku dena ke polnime 3meseci i dobri sme,osven so imame maka so jadenje.Nekako nejkese ic da jade ,i smenivme 3mleka i eve sega kupivme Nan pa vcera ubavo jadese.Se nerviram sto malku kacuva kilaza -sega ima 4.200gr.i pred nekoj den ne ja vakciniraa oti bila mala a trebalo da ima 5kg.minimum.pa ja odlozivme za 20juni so nadez da kaci uste 800gr.:?:
    Inaku zakazavme za krstevka na 12juni i vcera smetam koga treba da dobijam i bas mi ispaga toj den data za dobivanje:@i neznam sega ako imam dobieno valjda nema da mozam da bidam i jas vo crkvata :( ke mora da prasam vo crkva da si znam.A se nerviram stomakot mi visi ama nemozam da prestanam da jadam:(ne deka sum debela ama ic ne sakam taka so salo i spojleri da odam:o
    Ajde begam se budi malata

tina-63 and Mari* like this.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Dobar den i od nas i nie imame standard vreme za stanuvanje, 7ipol :D retko i povekje da pospie, sinko ustvari ispraksiran za stanuvanje za vo gradinka e :D Od 7ipol do sega go igram, jadevme... Pa mislam i vo dvor da go iznesam, da vidam do kaj mu se silite, da ne mi zaspie samo vo dvor :rofl: Voda aleluja deneska ima pa da si pustam nekoja masina, neznam dali jas samo volku peram ili isti sme site? :D Ubav den majki :*

tina-63, Angel.Heart and Mari* like this.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Bez navreda vnimanieto za mazite kosta 15 min rabota :lol: I posle to go nema da gukne barem mojot e takov :rofl: I ke pocnit da perit ako treba :!:
    Inace jas snosti do 3 dezurav pilceto mi imase grcevi vo stomakot I nemozese da se kaka :worried:pa moravme so toplomer za da zaspie posle to se razbudi 2 pati za cickanje I jas ko sekoj den ko zombi odam nis kukata 8)
    Ajde begajte da begam :devil:
    Ubav den zencinja :o

tina-63 likes this.