Se izvinuvam za latinicava od na rab sum. Da se nadovrzam na muabetot od @Cka sestra mi bremena 9 nedela ama morase da odat oh so vnuk mi na operacija zakazana maliot imase nepolni 3 god.Pojdoa od vecerta bozem ke go operiraat sabajleto op im tekna bajram bilo neznaele kako im zakazale operacija nemalo da ima nikoj hirurg da polezat vecera drugata den ke go operiraat.Ok ostanaa go operiraa bevme gi vidovme se vrativme nazad se javuva sestra mi vecerta krvaram izgleda imam spontan ne me primaat gore na ginekolosko odelenie ne sum bila nivni pacient.Pojdovme ajde zet mi ke ostane so maliot denta operiran nie da se vrakjame za kic da ja primat na ginekologija za kiretaza bese rabotava.Arno ama taa sto bese so nea v soba koga pocna da vika koga go vikna maz i da dojde coekot na tepanje kako mozelo maz da ima so nea v soba.Se ispokaraa zet mi i sestra mi zaminaa vecerta za kic za na kiretaza jas ostanav so dete od nepolni 3 godini operirano sto kenka,place i bara roditel.Vecerta samo jas znam kako si pominav po hodnik setav so vnuk mi vrace bosa vo srede dekemvri nisajki go da spie toa place i bara mama bara tato.Ja sredile ecerta sestra mi odmorila doma i dojdoa sabajleto.Pa koga vrvese vizita sabajleto koga mi se razvika toj li doktor bese sto li bese nezz sokoe pravo jas sum ostanala so detetone sum mu bila ni majka ni tatko grmese go trgnaa nastrana mu kazaa sto e i kako e i mi rece pod hitno da najdam tel i da se javam da dojdat roditelite na deteto bez griza mu rekov po pat se idat.
Zenite muslimanki ne smeat da bidat so drug maz, pa zatoa taka reagiraat. Ne deka niv im smeta Mene ne bi mi smetalo. I toj e roditel
За во која болница? Знам на инфективно може, на золва ми мажот лежеше со детето,зошто таа беше трудна пред две години.
И при ситуации кога ви претат со пиштол вие ме интересира што правите? Дали прашавте зошто не може таткото да лежи, таму, на лице место?. Не знам како се однесуваат албанки на детско, не сум запознаена ни со нивната вера, ниту пак сум лежела. Колку што разбрав во постот на @tincemajmunce ги повикале родителите, а не мајката. Исто кога се бунат, зошто не се пријавува?
Политика на клиниката е детето да е придржувано од мајката. Тетка не е родител. Не може да чува. Немаат посебни соби за мажи со деца. Има мајки кои дојат. Согласно со Правилникот донесен од Минстерството за здравство до 1 година САМО мајка може да придружува бебе. татко не. До 3 години може еден од родителите. Затоа лежел таткото, детето било над 1 година. Мене прашањето ми е, зошто да не може да е пракса кај нас тоа, кога не може мајката да лежи таткото?
More sve da im.. na tie shto im smetalo tatko vo soba. Sramota! samo oni se zeni, puknal nekoj niv da gi glea pri bolno dete. Bolnicata ne treba da poznava veri!!! ako neshto im smeta doma neka si go chuvaat deteto ili neka si idat vo sistina. sramotilaci. nishto protiv muslimani nemam ama kako se pogodi bash tie da pravat najvekje problemi toa e chudo (ili ne e). se iznervirav skroz od shto chitav. izvinete za latinica. za pcuenjeto ne osekjam potreba da se izvinam. edit-a koga niven lezi vo soba so makedonka na infektivna ne im smeta a..
Sestra mi lezese so maliot na hirurgija taa sto bese vo soba so nea maliot utredenta trebase da se operira koga se sluci sto se sluci i ne mu dozvoluvaa na zet mi da ostane,sestra mi ne ja primaa na ginekologija bremena so krvarenje doktorot sto bese dezuren vecerta rece ako moze i ako sedi maliot so mene jas da ostanam za da ne sedi sam.
Добро бе кажи дека не моеш да го најдеш. http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/pravilnik02.pdf Сакаш член?
Не моеш или не можеш?Одлучи се. А и не ни барав, поубаво е на готово. Правилник донесен од Фонд и Министерство исто е?
Јас можам у сленг да пишуам, ако сакам. Тоа можеби е грешка, ама не грешам во битни работи у живот. Значи, фондот е тој кој треба да ја направи измената и болниците да обезбедат соби и за татковци кои САКААТ да се грижат кога мајката не може. Ајде да видиме новиов директор на фзом дали ке направи нешто за нас сега.
Сега он топик - доаѓаме пак на моето, мајките не се прости оти политиката на болницата е таква. Или прости па се. Да имаа екстра време за политика и штабови немаше да е така.
Според мене, треба таткото да може да биде во болница со детето, ама и да се смени правилникот, ќе има проблеми. Kaко оној од погоре.
Добар ден цел ден ни помина во мкнење во раце дете плаче пишти неќе да јаде што ќе цица само тоа добро едвај го убедив да земе малку да касне лебче ако не друго како и да е качи некоја си блага тт 37.7 знамек не е многу но ете паник. Малку и носето изгледа се растече или пак од плаччење е не знам веќе аман цела сум збркана.....
Исто беше и кај нас, кс покажа вирусна настинка. Уште не држи. Ама периодов повеќе деца се со таков вирус. Зошто не го однесиш да го ѕирнат да си бидеш мирна?
Добар ден мајки..знам дека ќе бараме топло, ама ова бре екстремно е.. Не сме ние за вакви големи жештини.. Можеби да бев родена нс Бора Бора немаше да ми смета Бебе дома повеќе од 20мин не може да дремни.. А клима пуштаме по малку.. Го шетам низ соби малку да не му дува директно... Ама пак не се дише.. Денес кај мајка малку во дворот, па големиов уживаше во водени лудории со татко ми.. Јас пијам второ ксфе, притисоков 90/45.. Како во дупка да газам.. Со душа го чекам одморот искрено.. Поголемиот само ме прашува кога ќе одиме на море.. Сака и мама сине  И тоа многу Сношти од такт ме изваде муабет од типот кај ќе го носиш бебето на одмор.. Само ќе сум го мачела и ништо немало да добијам.. Ако чист воздух полн со јод, морска вода не ти се познати како делуваат на телото и духот му ввелам џабе разговараме.. Впрочем, не те мачам тебе туку своите деца "ги мачам"... Коса ми се крева од такви што се фаќаат за раската во моето око, а цела греда во своето не ја трга... Глеј си го твојот живот... @LaDyDoLl среќен роденден, жив и здрав да е синко. Пријатен остаток, од викендов.. Јас ќе продолжам да си крчкам на тивко
Затоа што прошлиот пат кога го носев на хитна му дадоа нешто што несмеело за деца шод две год нешто за инхалација беше но незнам што.
Кога се породив со мене во соба беше Албанка од Гостивар (се забули кога излезе од болница) Пред мм доеше и седеше откриена,не и сметаше воопшто дека стално беше во соба кај мене Нити му сметаше на нејзиниот сопруг дека дои пред мм и седи без шамија
Мојот став е да не се става етикета дали некој е прост, албанец, македонец. Додека болницата не дозволува на никого, нема прости и паметни. А ако некој мисли дека факт е дека има ПРОСТИ ЖЕНИ, да каже на што го темели. Мој став не искажав ама да, убаво е и треба и таткото да лежи. Останатото е твоја работа.