Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.482
    @danichap Среќна годишнина и да си се гушкате сите со бебушката :hug::hug::hug:

Малата денес подобра, почна да станува, да јаде по малку. Па сега мене ме префати од неа. Само што се вратив од инфузија. Страшен вирусот.
    Сега легнувам да спијам, утре со нови сили :)
    Добра ноќ |-)

На Kaetana, azelea и danichap им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Најчесто 68 се за таа возраст, ако е поголемко бебето тогаш 74. :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    38.609
    Не рекле за џабе,како Струга, нема друга. Го сакам градов, дали дека моите секое лето не носеа на одмор, не знам. Свадбата сеуште трешти долу, ние си се качивме во соба,синко се премори. Не сакам традиционални свадби, само изворни песни свиреа,ја преседивме цела свадба.
    Роденденот помина супер, деца се изнаиграа.
    Уште утре да го прошетаме детево утре и цел месец после нема од дома да излезам.
    Ве поздравувам од најубавиот поглед кон езерото.

На Kaetana, Mari*, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @mal.ecka јас би земала 80 или 86. Толку брзо растат децата тоа е невидено! Колку што се сеќавам 86 е број за годиначиња.

На Kaetana и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Женки добро утро, еве ме мене да се пријавам од работа, кафето спремно до мене, чекам да се олади па да го пијам цел ден.Аууууу луѓе синоќа пекол беше, пукнаве со беба, сиротото цела вечер се будеше од што и беше жешко, некои денови не пие толку вода и чај колку синоќа што испи. И ете ја сабајле во 6-30 пробудена, сега незззз што прави ама она ќе си преспие неколку пати денес, а јас баш и не. Од работа правец дома, да ручам да заспијам дете, еден брзински туш, да средам коса, да испеглам што ќе се носи, да спремам торба за бебеиете ја ќе стане да ја избањам да вечера и ќе одиме на прв роденден кај блиски. Едвај чекам да ја видам цуцата каква ќе е. Така луѓе да не е оваа климата на раб неззз како ќе издржам.
    Поздрав женчињааа.

На Mari* и azelea им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Za godinacinja, da, ama pa zavisi i od firmata. Bliznacinjata se 9 mes i nosat 86 od tritex, a od nekoi drugi firmi nosat 74. Ne mozam shtosot na broevite da go fatam nikako.
    @mal.ecka najpametno 80ka

На Kitten и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    мојата е три години па носи 92 од некои модели :D
    ситна е па ја собира сеуште во мало бројче.

добар ден мајки
    пеколно е.Малата се поти премногуу навечер ,дури жал ми е да ја гледам .Се буди мамурна сред ноќ ,незнае каде се наога.

не помага ни ладна вода ,ни клима,ни ледени чаеви.

Му викам на мм да бегаме на планина малце,вика досадно ке им било на децата :^)

На Kaetana, mal.ecka, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    45a014646b460de1d997dec0483fbbcd.jpg Јас честам денес, роденден ми е.
    Ден како и секој друг.
    Ништо посебно, освен што поминуваат годините.
    После во шопинг.
    Поздрав.
    Убав ден.

На Peperutka-bt, Seline, Kaetana и 13 други им се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.824
    Добар ден дами:)
    Ова жештините не се издржуваат веќе,а и оваа недела изгледа ќе продолжат:(,одморот е испланиран од 20 ти и едвај чекам да дојде да одморам глава малку.Детево вчера од жештини не ни преспа преку ден,се врткаше ,се врткаше два саати и на крај станавме,око не склопи.
    Бројчињата се различни зависно и од која фирма,мојата дека е ситна исто носи 92-ка ,74 ка носеше на година,така да зависи и од детето како ќе се погоди,јас па и не сакам големи работи да биде како во вреќа:)
    @augustd Среќен роденден,многу здравје и среќа,сите желби да ти се остварат:*
    @joy1 не ти е лоша идејата за планина,ако имате можност бегајте,ние обожаваме планина,посебно јас:)
    @danichap среќна годишнина,уште долги години да славите заедно :inlove:
    @LaDyDoLl и јас многу ја сакам Струга,имам спомени од детството кога одевме со моите на одмор,а и плус вујко ми живее таму,па знаев често на распуст да отидам:)
    Жени отидов да купам за јадење мртва гладна сум,имајте убав ден:*

На Kaetana, Mari*, Верче4 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @augustd Среќен роденден. По дифолт треба Ана да се викаш^_^
    @danichap Да ви се множат убави години поминати заедно со љубов. Јас од денес сама со беба неколку дена. Мм службено на пат, па оттука ќе оди до Грција по неговите и таму ќе го помине викендот :doh: Уште одма не можам да спијам. И онака скоро цел ден сум сама, не знам зошто се вознемирив, психата е страшна, знам дека не е тука и нервозна сум. А да беше на работа цел ден, пак сама, а поорганизирана сум.
    Беба спие и се поти. Жешко и е греота. Едвај и јади. Кашите некогаш за џабе ги правам о ги фрлам. За мене одмор ќе си планирам кога ќе дојде мм. Правец Охрид на неколку дена. На бебе најмногу му одговара таа клима. Дење сабајле ќе ги оставам со татко и, а јас ќе одам на плажа, поручек ќе одиме заедно ;) Таков ми е планот. Да одморам и јас малку од се, па и од нив зошто да не :D

На eleni27, Seline, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  11. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    џој ако имате можност бегајте на планина. Јас бев со истиот став како мт до скоро. Имам темпераментно дете и уплав имав од одење на планина, ама се препороди таму. Дали од кислород или посвежо што е многу беше посмирена. Еве летово до сега три викенди истеравме така.

На Kaetana, tina-63, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    28.589
    Здраво друшки!
    Немав време да ви пишам ама редовно ве читав. Интересни дискусии...
    Помина одморот убаво , ама помалку и заморно... @Kitten ма, што бараш 21 ден на одмор со свекрва и свекор?!?! Мене 9 дена многу ми беа ( за среќа без старите) а тек па 21... ехее... Смела одлука си донела, нема што.. Јас не би се осмелила...
    За тоа колку се разгалуваат малите кога сме на одмор ич не расправај, исти бевме. Осеќа дека сакам да и е убаво и и угодувам, ама за сметка на тоа проба да ме манипулира, ми се инаети и во секунда и сака и не сака истовремено... Ај па разбери се некако!

Другоо... тешко ми е на топлово, верувам на сите им е... ама топло плус трудна верувајте не е ич лесна комбинација!
    Ми се одмара после одмор, ама наместо тоа јас сум со продолжено работно време оти дојде редот колешката да замине на одмор... И така, си дремам! Фрнчи климата а тоа значи дека денот ќе заврши со главоболка.

@augustd Среќен роденден!
    Убав ден на сите.

На Seline, Kaetana, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.824
    Ааа сега гледам дека и @LaDyDoLl имале роденден,Среќен да му е на дечкото,голем да расте,да е жив и здрав :party:,@tincemajmunce и тебе Среќен роденден мила со закаснување ,се најубаво:).

Мене луѓе многу ми паѓа притисок и нозете ми се тресат цело време,како во бунило се осеќам,а пијам и течности и магнезиум секој ден,многу чудно се осеќам во последно време,може треба и тироида да проверам.

На Seline, Kaetana, LaDyDoLl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    34.326
    Окапавме во болница цел ден синко збесна но тоа е @joy1 ај ако можеш лп.

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.822
    Zdravo,
    @tincemajmunce @augustd sreken rodenden, da ste zivi i zdravi i sekogas srekni pokraj svoite sakani.

Jas em na pocetok na bremenost em mi e tesko ko pred poragaj da sum. Sakame da ideme do Grcija, Polihrono okolu 20.08,ama nekako mnogu mi se gleda smestajot skap. Ste bile li ovaa godina nekoja tamu? Kako najdovte smestaj?
    Strav mi e da ideme pa tamu da barame, so dete ne mi se odi taka. A mnogu mi treba odmor. Ne sum bila 2 g. a i za malata ni e merak da ja odvedeme.
    Pozz majki

На azelea, Seline, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ќути, не ме гибај :D :x
    Првите 10 беше и маж ми, моите седеа 13, а јас останувам не 21 туку месец дена со нив! :headbang:

Веќе се побудалувам, свекор ми е тежок чоек и сака да е по негово, веќе почнуваме да си контрираме (и јас не попуштам во моите намери), среќа свекрва ми е душа чоек и секогаш е на моја и на детето страната.
    Сега се р'чнавме зашто решивме базенчето да го наполниме во двор, а за точно седум дена си одиме, и он тврди дека за толку малку да не сме си отварале работа. Му реков да не се замара (во превод да не замара), никој од него нема да бара ништо, јас ќе си средам све. На детево морав да му најдам нова занимација, веќе е невозможна, а само јас сум задолжена да се справувам со нејзините испади на трескање од земја, плачење без причина и извољевање. На пример, на цел глас вика со плачлив тон да и ги подадам папучите, а папучите и' се веднаш под столчето на кое седи |( Мал Гестапо!

Ради жешково и сите почнавме да пукаме по шавови. Сега барем се лади, го лади и барбиките и не' олабави и нас.:sweat:

На M&M, muchacha_a, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.911
    Син ми, 3 год и 9 месеци и сеуште носи 92 - ка :tmi:. Од Лидл маиците се 86-92. Висок, а слаб е. Битно здрав, хемоглобинот после стомачен вирус е 116. А не јаде ни месо.

Туку дојдов за друго да ве прашам. Имаме седиште на Maxi Coxi, го закиснав, ама се мислам да го ставам во машина на рачно перење оти сметам дека подобро ќе се исчисти.
    Како ги перете навлаките од седиштата и дали некој има вакво конкретно?

На green.eyes, tina-63, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Ако знаеш како да го извадиш и после пак да го наместиш, со се вадење на деловите клик-клак за закопчување шо се, тогаш можеш слободно во перална да го ставиш.
    барем јас имам ставено. Нашето не е макси коси ама е баш некој материјал, комбинирана смеса како од стреч , сунѓер и некој материјал...:lol::lol::D:D, ама објаснив и јас, ама ваљда ме сфати.Истото го имам испрано у машина на 30 со течен детергент заедно со некои други ствари заедно во перална. Нит преполна нит празна. (не дека има значение ова ...али ) Убаво се испра го пружев надвор и ок беше све.

На tina-63 и JuLleE им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.911
    Јас го извадив, како ќе го наместам не знам:D.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И јас ќе го перам сега после одмор, имам програма Еко-вош, кое пере со ладна вода 2 саата и убаво темелно ми пере флеки.

На Kaetana и JuLleE им се допаѓа ова.