денеска сум сама со девојките,мм ке оди на уткамица Скопје.Се мислам ние три што да правиме каде да му ја киднеме ручек веројатно денес нема .Ке завршиме работа со готово за да ни остане повеќе време за дружење. ми се пие ладно нес ама нема кој да ме дружи
И мене нема кој да ме дружи за кафе. Можеби дека јас само турско пијам Се мафтам цело време од еден кревет на друг додека бебе спие. Кога станува се занимавам со неа. Доручекот скоро го изеде, следуваат нервозите за ручек. Еве ја во релаксатор гледа тв и си брбори. Мене ме мрзи да станам да земам да ја избањам Ќе биде и тоа, мора да ја освежам и смета жештинава. А умна си е, само да не е проблемот со јадењето се ќе биде супер. Да не треба да и го скратам млекото меѓу доручек и ручек за да јаде повеќе од ручекот? Ад давам тогаш 90мл како ужина.
пробај со помала количина на млеко или помести го доручекот околу 10 ,млеко околу 12 :30и ручекот кај 3:30 сега зависи колкава количина јаде за доручек и колку ја држи. пробај некој ден ке видиш дали има разлика
Heelloo mamasitass Ве читам цело време ама никако да пишам. Шетавме неделава, малку охрид, па на планина, па до скопје и сега си дојдовме. Малово конечно заспа па сум си отворила едно eurowafel choco, не знам дали го знаете ама превкусни се. Толку од диетата Многу топло, викендов не осетивме дека на езеро ама денеска нема бегање. Сум си купила сандали многу убави, во Скопје многу попусти има. И едни онакви патики на плута мм вика кај ги најде викам ова е последна мода Имам многу материјали за шиење ама никако да стигнам да сошијам нешто, а баш се такви цветни и фраерски. Ги купував порано во Неготино на пазарот за џабе пари Тоа е жени. Ќе ве дружам неделава почесто.
Здраво од мене! Се кријам во спална додека малата мести своја облека во плакарот! Себично малце, ама толку ми се лежи бре! Денес сум спремна се да допупштам само за да лежам! Нека го подреди плакарот нејзин и онака е лом после одморот! Останува на мене да игнорирам и да собирам сили за наредната генералка во која ветувам дека собата на малата нема да помине само со усисување и бришење прашина. Генералка вистинска и темелна, обично правам пролет и есен, овојпат ќе се поштедам со чистење и ќе анагажирам жена! Ептен се заигра малата, редиии ли редиии... за неа е ова откритие, плакарот го немаше чепнато досега! Другоо, мм ме праша дали ќе имам сили детево да си го чувам вечерва сама оти он сакал фудбал да гледа некаде! Бракот никогаш не ни бил заснован на забрани и прашања ,,може ли?,, но ете милиот мој знае колку не можам периодов заради жешково, заради бременоста и заради целиот ден поминат на работа, па ко мало дете побара дозвола. Се изнасмејав и секако му реков дека ништо не ми е! А ми е, само нејќам да го одбијам! Ќе ја истерам ноќта некако, белким рано ќе заспие (ахааам, секако) Ете ја, бара да јаде, а нит имам идеја што да спремам нит имам волја, нити пак сили имам...реално и намирници немам, заборавив да пазарам! Тоа е, со макарони ќе минеме! Поздрав, убава вечер!
Mnogu ti e kratko rastojanieto i zatoa ne ti jade. Jas pred da pominat 3 casa ne davam, a nekogas i 3,5-4h. Obicno vaka ni e rasporedot: okolu 9h dorucek, okolu 11 cica i zaspiva i rucek posle 14h.
Sreken rodenden i srekna godisnina na svalenicite. Eve me I mene posle podolgo vreme. Bebus e super sekoj den ucime po nesto novo,no najmnogu saka sam da se cesla,da se isprava i da se drzi za krevetce. Pred nekoj den se otprevrti od dubak (ottogas go nemam staveno ni minutka).a narednoot den mi padna od krevet.Fala mu na boga nema nisto se e vo red. Trebase da izlezime da go gledame fudbalot ,no mm od rabota gi pratile na gasnenje pozar,mene mesto ne me faka se otruv I od cigari I od bolni filmovi... Imajte slatki snista.
Жени каде сте кај отидовте, темава празна денес, ваљда секаде е монотонија па никоја не сака да пише, јас на пауза, јадам, и да проверам што има по нетов. Поздрав. П.С.Во исчекување на попријатни денови сме и јас и бебе.
Hi. Одмарам, примав терапија, ама денес од жешкото многу отеков во зглобовите. Лошо ми е многу. Резервирано за одмор вторник, до недела е доволно со мојата состојба, а многу ми е страв како ќе издржам. Не сум изгледа веќе истата. Се надевам на еден донор, ама нема пустото... И кафето не е уживање ко порано. Чекам мм да дојде, да излеземе, и он мора да работи, има вработени со деца, мора плати да им исплати, го разбирам и него, не е лесно ни неговото, друго е кога само за себе треба да заработиш. Детево спие уште од 12, само тогаш е мир дома. Инаку по цел ден обесена е пред врата и чао прави со раката. Чао по жешково нема викам, ама упорна женска. Уште малку на градинка пак ќе почне. Убав ден.
Ај и јас да чкртнам нешто Денес цел ден сме дома со кере,не ја имам извадено ни 10 мин надвор Жал ми е,знам дека сака да трчка ама немам воља за ништо Вчера излеговме до градот и шетнавме малце Сама не ми се ни оди некаде,од што морам или колку дете да излезе Ми недостига мм,многу малце време поминуваме заедно Сабајле кога станува за на работа се буди и кере одма го бара на спалната за да спие со него Заминува во 5:45 а се враќа дома во 19:00 Во 21:00 веќе легнува да спие Поглупа работа не можеше да најде Макар да имав некој свој овде да не ми е онолку досадно Мислев да легнам и да поспијам малце ама ке си направам едно кафе па ке ја шетнам момава малку можеби ке ми е полесно кога ке излезиме на воздух Убав ден мајки
Здраво жени и од мене. Јас сум супер расположена денес,кај мајками дојдов од сабајле.Првата дремка на малиот ја искористив за да си посветам себеси време,мислев дека си го должам и затоа не бев океј деновиве.Поминав еден час во када,се нашљапав се што најдов,ги затворив очите и отпатував некаде на некој остров со мислите Се издепилирав,се нашминкав,направив фризура.Фала и на мајка за овој благодет,многу ми требаше ваков ден.За мене ова е луксуз кој ретко си го дозволувам. До вечер сме тука,па потоа ќе го прошетаме до некаде малиот на воздух,колку само ни се затворени дома децава од пеколот надвор,греота. Во сабота мм има роденден,утре ќе одам да му купам нешто,сестрами и малиот ќе ме дружат да одбереме. Тоа е,бидете добри сите,ве поздравувам
И јас вчера си седев со мајка. Остана на спиење. Утрово одма подруго, стана бебе, цицање, па пак заспавме до 9. Кога станав мајка се средила и појадок направила. Па додека јас правев појадок за беба, таа си играше со баба и, па не беше нервозна. Колку значи малку помош. Вечер имам шетња договорено, инаку пак ќе го терав истото. @augustd Некои блиски да донираат? Со еден бубрег знам се живее нормално. Извини ако е нескромно прашањето. Веројатно си испитала повеќе можности. Ќе се среди таа работа Инаку за депилација плачам и јас. Ама, ако најдам слободно време, пре би на масажа и педикир
Еве да се јавам само во живите, се избањав во базен, бебо заспа, сега да го внесам внатре и туш еден, па на дада и ветив палачинки. Неколку дена ја чувам ама искрено душа ми вадат и двајцата. Одсабајле оди во центар за деца со пп, па малку раат дур спие насабајле и бебо, иначе нема раат. Мм иде утре или задутре, ќе идеме о Струга малку, па Охрид и толку годинава од одмор, здравје догодина да можеме 15 дена ќе уплатам. Отидов мајки, толку од време за мене деновиве.
@augustd @tincemajmunce среќен роденден со закаснувасо. @danichap среќна годишнина да ви се множат. Изненадувачки рано заспаа децава. Ми се спие ама ќе станам уште 1 машина да пуштам па од утре поручек да почнам да пакувам. Со последни сили чекам одмор, а од др страна пакување ми е смрт некако се осеќам како под притисок и сум дезорганизирана. Сакам да не носам мн работи а не е возможно. Незнам од малово како ќе се спремам ќе пробам утре во комшии да ја пратам сама без мене ако ми успее . Ме фаќа и паника што се враќаме од одмор на 25ти а ид 1 септември ем школска годуна ем малово во градинка. Треба да земеме брисеви и потврда од матичен кога ќе успеам не знам. Комку дена треба да се стари брисеви за градинка? Имаме и роденден на малава во меѓувреме ама ќе бидеме бо охрид па таму ќе си прославиме само ние. Не и правам после нешто тука здравје од догодина кога ќе си има другарчиња од градинка за канење
Еве и јас да се чекирам,ама не од дома,си резервирав јас пансион во болница. Сега на ред мм. Трески,висока тт,пролив,повраќање,дехидрираност... Страшно е, уште повеќе критично е маж да бил болен. Само вам можам да ви кажам,смачено ми е од болници , болни и болести. Сега најмногу ми е мисла за синко, што ќе правам ако го префати. Како да го заштитам?Не се издржува ова веќе. Ќе си подремам уште некој час, да дотече инфузијата. Ве поздравувам!
Да ве прашам вашите како стојат со јадењето мојава кога ќе дојде од градинка ништо нејќе да јаде,ќе ја понудам по саат два пак две три лажички и толку,а колку е слаба леле од двај 12кг а уште малку 2год. Мн се нервирам со воа нејадењево дали од жешково или шо ти Знам...
Мoетo мaлечкo е веќе гoлемooo мaже, нaпoлнивме гoдинкa Не ми се верувa кaкo летнa времетo. Мaмa дoби мнoгу пoфaлби зa укрaсувaњетo, беше дoстa нaпoрнo сетo спремaње нo кoгa е сo љубoв прaвенo ништo не е тешкo Дете си дoби пoлнo пoклoнчињa, се рaдувaше и мaшки издржa целa вечер Утре зaминувaме нa зaслужен oдмoр