бре,бре Мене ко ме немало вас ве имало Ај хелоу Да искористам тишина и да пишам Татичко и кере веќе заспани а предходно се капеа заедно А ке го види дека оди да се капи таа се слекува гола и магла во купатило Засега ми е во ред,мала е па ако е среќна така ноу проблем Овие два дена се изнашетавме,маже слободен два дена и искористивме максимално Која среќа е кога сме сите заедно ми недостигаше тоа Си купивме уште една кола Оваа старава беше баш стара па зедовме понова малце Маже цел ќејфови е кога би можел само коли би менувал Од утре пак истото,тој на работа по цели денови а јас и кере самички Среќа поканети сме на роденден кај едно детенце па ке смениме малце Дете секој ден не изненадува со нови работи Нешто паметно а повеќето тоа што не треба да знае тоа побрзо се учи да не му се верува на човек Многу ми е дружељубива Кога излегуваме на секој му вели Хај и тргнува со луѓето ми е страв да не ја изгубам така некогаш Дури се свртиш таа заминала по некој Пред некој ден влезе кај излог во бутик и се заглави позади тенда,дури ја извадивме цел хаос настана Еден тон чуда со нас,секогаш по нешто ни се случува Добредојде за новите мамички @alisijad гоолем да расте,да му е среќен роденденот Готова сум да заспијам женски Добра ви ноќ
Баш сега кога видов си пишала ми текна дека се спремаше. Нека е најсреќен роденденот и само среќни денови да се множат. Посебна за тебе , верувам ти повеќе славиш од бебе. Како пројдовте?
Добро вечер мајки. Јас преска одвај ја успав малата, нешто само досаѓаше, ништо не и се погодуваше. И заспа во 8 30. Па бев да се видам со една пријателка со која изгубивме контакт долго време, секоја со свои обврски. Испив по некое пивце и си дојдовме. Мм отиде завчера, јас пак сум си сама ништо ново Почна многу да светка и да грми, и ветер да дува а уште не врне. Преска малку само заврна и толку. Кај и да е очекувам дожд да се оладиме малку Сега да се бира некој филм да се гледа...
добар ден малата денес полни 3 години.Вечер ке се собереме најблиските во ресторантче во природа.Врне ама се надевам до попладне ке престане. мн брзо растат милите.Како вчера да беше кога добив породилни болки.Буквално од раце ми се лизгаат годините,врват пребрзо.Секој ден со нив е нов предизвик,нов спомен и нова игра торта вечер ке ви дадам сега ме мрзи да барам слики од нет
Добар ден и мене, на темава богами најчест збор е кафе. И јас сега го испив второто, исчистив набзина, уште спална ми остана но бебе заспа па сега таман да одморам. Машини еден тон денес. Ручек се снабдивме , се мислам да сплескам некое тортуле нели дека недела денес . Крајно време беше вака да освежи времево. Мислев ќе поцркаме.
И јас ќе ве дружам брбуш ми е две недели иако и претходно бев активна во темата се префрлив во триднички но сега пак ќе се дружиме. Уфф колку ми фалат моментите со ќере кога сега бебуш цица па се помалку време имам да и посветам. Шти ми е многу криво но секок слпбоден момент го користам да го поминам со нејзе. Бебуш злато ми е ,спие цица се држиме во раце засега сме добри. За спиење ,сите сме заедно во спална две креветчиња и кога бебуш се нацица обично подојот ни трае два часа и право во креветче. Не си сметаат еден на друг заедно заспиваат и се бидат наутро во исто време, еве и сега спијат па и мама легна да одмори. Малата е срцка само го гали и бакнува му носи цуце,фтламе пелени но од друга страна има моменти кога е бесна и незнам како да постапам со убаво не бива па мора да ја скарам па и плеснам малку се надевам период е ќе помине. Се читаме мамички да дремнам додека е тишина.
@TheSecret @joy1 среќни да им се родендените, да растат здрави, живи и најсреќни дечињата Честитки и кај другите мајки што пропуштив прилики, и годишници и родендени. И добредојде на новите мајки во темава, само за убави работи да се читаме. Во Битола разладување, конечно и долго очекувано, ме уби мигрената последниве неколку дена. Нека потрае мене лично доста ми е лето.
Dobar nedelen den na site ♡ Srejkni rodendeni zdravi i veseli sekogas @joy1 @TheSecret Nie ruckavme pa sega se spremime za mala dremka pa dodeka i zavrsi epizodata od crtanot da skrtnam nesto Vceravecer nikako ne mozev son da fatamkoga sum se zamislila de edno de drugo.... Cerka za 3nedeli pocnuva gradinkaubavo nelisum se razmislila cela nojk pa sum se rasplakala.. Znam tesko ke mi bide oti sme celo vreme zaedno nikogas ne sme se razdelile poveke od sat vreme Kako ke bide?Kako ke se snajte so drugi deca?Kako ke bide bez mene?Kako ke se razberi so drugite? Mene doma ke mi bide praznotesko bez neaosameno 1000prasajna vo glava,edno se molam da se bide dobro. Iako prvite meseci ke bide samo do 13cas ama sepak sum zagrizena i cela vo???? Mm denes pak na rabotaod kako dobi povisoko nivo na rabota veke ne se ni gledame kamo sto trebami falat momentite sto ruckavme zaedno,edno e ubavo sto znam nojkta e vo krevet iako mrtov umoren ama so smenite koga rabotise poveke se gledavme,gospod da mi go cuva Denov kako ke zavrsi neznamne sekogas e spored planovi. Uste 1nedela treba rodenden da slavam sto ke bide kako i toa neznamne ni planiram nesto oti moze da se razocaram pa sto ke bide neka bide Ajde otidov jas da za zaspijam cerka a megu vreme dodeka spie ke vidime sto ke se praviUBAV DEN
Hello Што правите? Одморени или изморени? Јас изморена но среќна, конечно се дише Ги чекаме гостите да пристигнат. Мн ме нервира неизвесност. Незнам кога ке стигнат. Затоа ништо не можевме да испланираме со мм. @TheSecret и @joy1 нека им е срекен роденденот, да си дочекате уште многу други. Како би лапнала едно парче торта сега Им посакувам добродоје на новите мамички. Честито на сите што си славите и што си имате повод Јас кафе шмркнав, сега чекам да се разбудат кере и мм
Среќен роденден на сите што слават. Бебе спие скоро 2 саати а јас средував низ дома. Треба да пуштам уште правосмукалка и вецето да го исчистам. Секое средување исфрлам кеси со ѓубре....ич несакам кога ми е несредено и со многу работи. Ептен сум фан на минимализам, ама со мало дете тешко тоа Ручек уште немам.... планирам зеленчук и месо да ставам во релна и да се пече, ем вкусно ем здраво ем без многу кашкање. Вие што готвите кога немате многу време и идеи? Јас обично зеленчук со ориз, леќа или цезар салата правам.
Исто, ориз ми е омилено нешто, лесно одма се прави и си го сакам да го јадам. Ориз, златна мешавина варам, некое колбавче ако има, пица со готово тесто, тестенини а некогаш и со јајца може да се помини.
@joy1 Среќен роденден на женската да е жива и здрава, јас се мислев дека на 12 ти се породи, ама сум утнала @TheSecret среќен и на синко, голем да расте, жив, здрав Ние денес по дома, од сабајле сум во кујна, ручек па сутлијаш варев, садови и еве сега седнувам,ги пратив мм и ќере до Тинекс, јас да испружам нозе
@joy1 Среќен роденден на малата,цел живот да ве радува. Конечно дожд и заладување и кај нас. Сега дури и со тренерки по долги ракави со седиме Поминаа неколку гости денес, маж уште не е опоравен. Се чудам зар и по недела дена,него сеуште го држи пролив и има страшни болки во желудникот. Душава не ми е мирна воопшто. Шлаг се тензиите со неговите, замислете јас се навикнав на нив и нивните ,, лудории,, сега син им не може да ги трпи и само вика и се нервира Утре ден за контрола, ќе барам чаре и мм да го однесам некаде да го снимаме бар желудникот. Преку глава ми е веќе од доктори и болници.
Здраво мајки. Мене оддамна ме нема на темата ама ве читам одвреме навреме. Многу сум тажна и разочарана. А и многу револтирана.. Еве ќе ви раскажам случката тука. Многу блиски членови на семејството денес ни беа на гости. Не сме се виделе 2 месеци. Они имаат бебе точно 6 месеци помало од нашето. Целе ден се потресував спремав готвев јадења , десерти специјално за нив , а тоа нивно однесубање немам зборови. Не знам ни како да објаснам настроени да го форсираат нивното дете како јаде се и како е напредна и како нашето поголемо 6 месеци а изгледало мало. Значи со тие зборови кога беа надвор на цигара мм ми кажа дека му рекле како една година а изгледа многу помало, јас тоа не го слушнав во моментот. Се вратија во салонот и мм ги наседна и двете да седат и ги слушам зборуваат: еве гледај гледај сосема се исти скроз, нашто дури малку поголемко.Бог да чува , јас бев во кујната не можев ништо да речам. Мм он не се замара за ракви муабети игнорира. Ама мене многу ме погоди. Да не дошле медал да и дадам и да прават споредби и да се тешат со моето дете. Бев културна и фина до крај дури сега сваќјам и глупа бев што не и одговорив тоа што заслужија туку се правев дека не слушам.Ама еве сега плачам. Многу ме здоболе што не можев ништо да кажам. Точно е дека нивното уште на 6 месеци го товат со све и свашта. Незнам луѓе, многу беа иронични. Не знам како да постапам. Средби секако ќе има други ама сум настроена уште сега следниот пат ќе се карам макар и до века да не ми зборат
Добра вечер Леле стварно лета времево.. како вчера да беа сите трудни и да родија, а веќе децава полнат по 1,2,3 годинки... и на фемина летна времево @TheSecret нека му е среќен роденденот на малиот, @joy1 нека е најсреќен роденденот на тоа плавоокото мило девојче @kristina.k и мене ми е доста од лето, јас зимско дете сум и повеќе ја сакам зимата... сега се смеев со мм го пратив да шетне со синко и го облеков во долги, викам многу поубав ми е вака изнаоблечен така повеќе го сакам мирисот на есен, зима, мирисот на дожд.. свежиот влажен воздух, сакам чајче и така Бебушкава секој ден повеќе ме клоца, синко незнам колку е свесен за целата ситуација... само ми го бацува стомакот вика сакам бацам бебето... а колку стварно е свесен дека има бебе внатре што ке дојде незнам решив до кај петок да си седам дома, сипанициве скоро исушени се и паѓаат корупките.. таман до петок ке испопаѓа се а синко уште ништо нема... @mac.mac не им се замарај на таквите, особено ако детето ти е здраво, право. Будали луѓе... што ако си и давала се и сешто да јаде поголема ли ке пораснела? свашта значи тоа гени си се.. има мајки кои давале се и сешто уште од мали бебињата па пак се ситни и мали, а има мајки кои ги ранат нормално и здраво и пак им се големки, буциња, напредни децата и тоа не е до јадењето до гените е @girl-miri за градинката да не се грижиш, нема дете кое не ја навикнало. Може да плачат на почеток, а после да немаат гајле, дури и да сакаат сами да одат во градинка. Еве синчево пример плачеше со липтање со повраќање, го зимав цел скроз пресоблечен зашто од плачење повраќал... отечен леле мајко, но тоа беше една недела, после почна да намалува и да прифаќа, за да дојде ден кога нема да оди да ми вика мама сакам гаинка (градинка по негово). Оди и гајле нема, чао мама на врата ми вика или некогаш не се ни врти со трчање влегува внатре а прво едвај го внесуваа, се трескаше во ходниците од плачење... интересно им е таму, полно дечиња, активности исполнет ден... немој да се грижиш, полесно она ке прифати разделба од тебе и така ве прочитав колку толку, додека не се вратиле двајцава јас едно какао да испијам ... не ве викам на какао зашто куќава извор на сипаници ми е моментално, може да дојдете ако сте за прележување
Пу пу да чукнам во дрво и здраво и право со моторче во газето ама си тежи 8.500 и 80см а сме 13м. А нивното е 7 м со иста тежина. И сега што? требше ли медал да и закачам на мајката. Уф бе ќе пукнам. Прасиња ли се деца ли се . Уште требаше и вага да донесат па да се осигурат дека нивната тежи повеќе. Следниот пат јас си знам само да спомнат уште нешто а ќе спомнат секако.
Немој да се замараш со родители кој споредуваат тие имаат комплекс,моето второ бебе кога имасе 6м тежеше 8кг а на братучедото мој имаше дете од 14м исто имаше 8800г и дури во висина беше исто како мојто бебушче ,ама да го видиш како знце ке го изедеш,родителите се високи и тие така се нервираа зошто е ситна дека иста големина како мојто синче од 6м,а тоа само трчка како мравкичка, јас ни кажав ни најмаце да е се стресуваат ке израсне тоа е фаза ,само да е живо и здраво и еве сега синчето ми е 13м а тоа е веке скоро 2г и се гледа разлика во големина ,мислам внуката е поголема ,мене ми велеа за синчето дека е дебело,на 11м прооди н на 12м кога го меревме беше 10кг и 80см како вашето за др.6 месеци само 2кг напреднало ,и моето како моторче само да оди и друг ништо.Немој да се стресуваш тие треба да се преиспитаат зошто тоа не е добро што прават,и мене сакат така нешто во глава да ми стават дека не е во ред ,како на пример поголемата керка многу лесно прозборе дури на 14месеци сврзуваше реченици а еве малото 13м усше само по некој збор дали знае дури незнае мама да каже,и се таа споредба ми ја прават ама јас ич не се заамарам се велам има време ке прозбори.