@danichap овде ќе ти пишам. Ќе може една пп да те прашам нешто? @joy1 среќен роденден на џојчето јуниор,голема да расте и само убавини да ја,следат во животот. Ние по дома,малку шетнавме со синко,не ми е нешто денот,не ми е добро. И држете среќа утре е денот за тест за бременост да видиме колку цртки ќе покаже За сега позз од мене легнувам се читкаме утре.
Луѓе без осет сакат да ми стават комплекси. Ама нели секоја мајка сака убаво да слушне за своето дете и мака ми падна така. И ако мене кг не ми е бито само да е здаво право, нормално и јас сакам да тежи повеќе ама таков брз метабоолизам има по 5 пати кака на ден. Ако се гени во прашање ние сме и двајцата високи. А што е болно членови од семејството се, ама понашање и однос шта да причам. Го жалам мм што има таков брат. Јас не го родив да се натпреварувам со другите. Само се следна средба да се спомне има да им го покажам местото.
Ооооо дај боже две цртки, па едно Априлско бебче да си имаш, држиме среќа @mac.mac јас бев прцле детенце, ситна, слабичка... и одеднаш се извишив во пубертет во девојка од 180 немора да значи ако е ситно, мало додека е на таа возраст дека и ке остане мало. Може во пубертет и највисоките да ги стигне, а тие кои биле повисоки да останат ниски и сл. Како што викаш битно е да сме живи, здрави. А ако тие пријатели се такви пријатели за мене нема ни да има нареден пат видување.. Да се видиме за да се искараме не не
Vaka nedelno pred spienje da ve pozdravam... Luge mislev po dozdov ke se iznaspijam a stanav vo bolno grlo,kivam,nos mi tece.Prehladena sum!!! Bebe cixa,valda nisto nema da mu e od mene? Sum serascitala kaj edna avstraliska blogerka kako si ja neguva kozata...Mislam krajno vreme e i jas nesto poaktivno da pravam. Vo nekoja takva faza sum da si posvetam poveke vnimanie na sebe mesto da cistam.Ko za pocetok si zemav micelarna voda za cistenje na lice i pocnav mesto krema kokosovo organsko ulje da stavam.Hmmm nekija maska mi treba uste... Pa si simnav i aplikacija na telefonov za vezbanje i obroci praenje neso pozdravo.Citam gjumbirot mnogu zdrav ama nemam navika da go koristam.Aj da vidime do koga ke me.drzi fazava
Среќен нека и е роденденот на лепотицата. Жива здрава и секогаш среќна . Сега кога ја видов сликата од тортата уствари ми текна дека фацичето ми потсеќа баш на Маша
Среќен роденден на лепотицата да биде жива, здрава и секогаш среќна и весела заедно со мама, тато и дада
Среќен роденден на малите @joy1 и @TheSecret . Преубави се тортите, уште да можевме да ги пробаме. Многу ми се спие, ама чекам гравчето да ми се свари, да не се потам утре над шпорет, вака поубаво од вечер па утре ќе одмарам. Денес неуспешно испланиран ден, тргнавме накај Осогово, па кога се истури еден дожд, се вративме од среде пат. За мене не ми е криво, одиме често, ама гостиве немаше каде да ги прошетаме. Сепак кога си со позитивни луѓе со кои ти оди муабетот ништо не може да ти расипе расположение. Пријателство стекнато пред 3 години на одмор кое продложивме да си го одржуваме. @mac.mac зошто да се нервираш за глупости, тежината е најмалце битна на таа возраст, тие што споредуваат си имат некој комплекс, нареден пат кога ќе ги слушнеш само речи им - оставете ми го детето на мира. Моево исто едвај дуплира родилна тежина, слабичко е, а високо, и мене ми имаат искоментирано дека е слаб, а јас им одговарам - он е манекенче на мајка му. @tincemajmunce ајде навиваме за 2 цртки. Лека ноќ женски!
Жени, да ве поздравам вака касно. Среќни родендени на малите на @joy1 и @TheSecret . Јас во ниедно време торта праам, пеглам, диплам...абе страшна работа сум, сабајле кога ќе стане мали ќе се пцујам Ама ме фати ќеф за една торта да напраам, па ај нека ми биде. Одамна ме немаше, ве исчитав колку/толку и ве поздравувам. Утре слика од тортето во соодветна тема.
Dobro utro majki. Srekni neka se rodendenite na decinjata sto slavea i sekako i jas navivam za poziitiven test na @tincemajmunce . Nie sme arni sekoj den bebe mi e se po interesna i po cel den samo tata vika. Konecno malku da zaladi pa sabajle sinko vo trenerki otide vo gradinka inaku nemase odeno odamna mn malku deca bile ostanato pa vikam na mm jas ke si go cuvam sekako i jas sum doma. Tuku majki nablizuva denot koga treba da se vratam na rabota tolku od porodilnoto a veruvale ili ne ama ic ne mi se odi vaka doma mi e najubavo. Bebe od septemvri vo gradinka ke odi ufff nekako mala mi izgleda a ke ima tocno 9 meseci na 1vi ama toa e baba nemame slobodna rabotat i dvete. Denes na plan imam da napravam nekoja solena proja odamna nemam praveno . Toa e caoss
Добро утро мајки Со закаснување, среќен роденден на малите на @joy1 @TheSecret @tincemajmunce и јас сум во исчекување дали наслаткиот форумски шармер ќе стане батко. Пуштам среќа. @mac.mac претерале гостиве. Крајно безосетно. И моево 7 месечно ја има тежината која ја имаше големата дада на година па што има врска. Еве ја, 2 год и 2 месеци. Жилава, брлива, дрен здрава... со моторче во газето. Нема никакво значење, само статистички податок, ништо више. Помина уште еден викенд. Прегледувам фрижидерот што треба да се пазарува, листата за од дм се зголемила...на мажот ки ќе му се стемни кога ќе чуе дека ќе изгѕбиме некој саат во пазарување. А мене ме опушта, макар и во супермаркет. Убав ден на сите
Добро утро. Тестот за жал негативен Циклусот ми е над 40+ дена,денес 45+ веке а тестот негативен. Ќе почекам уште некој ден па,ќе видиме што ќе бидне. Денов нешто сличен на вчера не ми е во ред ме боли кичма глава.Би лежела цел ден ама синко не дозволува За,сега позз мамички. И не им посакав добре дојде на новите мамички,нека им се живи-здрави бебушките големи да растат.
И мојата тргна на 9м,почетокот е тежок после ќе се навикнете уште два месеци ќе направи 2години супер се вклопи без плачки освен нели напочетокот.
Добро утро. Пијам кафе, малата и татко и се занимаваат. За ова тежинава само кај нас ми се чини мајкиве сакаат подебели деца. Сегде се борат против дебелината уште од детство, а ние што подебели тоа поубаво. И јас кога одевме на мерење само му викав малку е, ама стварно некако малку ми стои, а докторот ќе отвореше картонот и ќе ми речеше ова е важно, празниов лист. Здраво дете е најважно. И моето на годинка имаше 8кг, и сега е слабичка, последниот пат кога ја меревме немаше девет кила уште. Ама крвна слика супер и другото не е важно, затоа без секирации @mac.mac Среќни родендени на малечките на @TheSecret @joy1 @alisijad
Добро утро добар ден, за мене веќе добар ден. Понеделнички да почнам да работам за да не легачам цела недела. Нека им се среќни родендените на тие што славеа! Јас викендов не се посветив мн на домот а требаше, сега имам гриза на совест...Само избришав прашина, не успеав ни да усисам....а обврски еден тон, па и умор плус... Ајде вечер изгледа ќе игра џогерот. Синоќа не ми спиеше убаво беба, јас до два не спиев, а после сум на теоретска, се спремам за шофер, ок де ќе частам кога ќе добијам возачка дозвола. Добро е што малку залади, почна да се дише. Синоќа малку излеговме, и беба со нас, само што за 40мин ја вративме дома, со неа не се излегува, па додека си дојдеме тажела за ма мама мам... Тоа друштво убав ден и убава аботна недела, нека тргне со убаво. @tincemajmunce сепак постои можност да си бремена, и мојот тест беше негативен а еве ја цуца за малку ќе полни година, е сега може и од др работи да ти доцни, но дај боже да е бременост.
Добро утро мамички. Дури сега го пијам првото Сабајле тргнав на клиника, се паркирав кога новчаникот сум го заборавила. Па ги замолив да ме пуштат да искочам со колата по новчаникот. За срека не правеа проблем Правев некои испитувања, ми земаа толку крв што ке се онсевестев за малку. Па после си кснав 1 геврек и една крофна со ванила крем Волку теско наеднаш немам јадено не памтам од кога. Сега ке си пукнам Временцето милина..викендот летна. Малава периодов ми е како маченце. Сака само да се гали, да ме бацува, да ја бацувам Цел ден тоа правиме. Се ближи време да одиме на одмор, па после кај свеки. Искрено едвај чекам малку да сменам средина, луге, рутина.. Друго немам што да кажам.. имам д апрашам но тоа во соодветна тема Ви посакувам убав ден, жени убави
Среќен Роденден, голема да расти. До тортава стигнав и морам да станам. Одамна не сум читала, ни пишала...обврски многу...Поздрав..се читаме во подобра прилика .
hello мајки вообичаено поминат ден.Малце во двор,па на сладолед и пченка со девојките.Сега тост маж ми прави,отворив конзерва со ананас и ке пуштам филм. почнавте ли есенска гардероба да обновувате за малите или рано е?