Здраво мамички. Си сварив и јас кафе сега на работа. На работа го тегнам со саати, за раслика од дома Си зема резултати денес. Колку што можам сама д аги прочитам ок се. Но утре ке ги види и интернистката. Ке испадне резултат добар, пациент недобар Стопиравме за бебе овој месец. Се дур не ги направам сите испитувања ништо од таа работа. Ако се добри, здравје на одмор ке пробаме пак Иначе почнавме со зимска облека да речам. Вчера купивме џемперче, сакавме и патики но малава збесна ич не е за по шопинг, па така изнервирани со мм си отидовме дома. Ке мора да се купат до одмор.. @azelea вчера видов во ваикики во рамстор имаше преубави купачи и дводелни и едноделни за малата. Многу избор за разлика од тогаш нас ког ани требаа И не беа скапи.. Поз жени, се читаме пак..
Прв пат слушам да го потпреш со нешто да не се врати на грб. Секаде, каде и да отворите пишува дека е најбезбедно на грб, без ништо околу и на цврст душек. Нас и педијатарот и ортопедот така ни кажа. Бебињата не ја држат сами главата, па и кога се на грб главчето е сепак на страна. Ова е од Американската академија на педијатри. Until their first birthday, babies should sleep on their backs for all sleep times—for naps and at night. We know babies who sleep on their backs are much less likely to die of SIDS than babies who sleep on their stomachs or sides. The problem with the side position is that the baby can roll more easily onto the stomach. Some parents worry that babies will choke when on their backs, but the baby's airway anatomy and the gag reflex will keep that from happening. Even babies with gastroesophageal reflux (GERD) should sleep on their backs. Моево едвај заспа, збеснуваше ептен и папса по крајна исцрпеност. Ја нишав и почнав да и пејам друга песничка од тие стандардните и така задремана ми вика не, не. не ја бендиса па се вратив пак на twinkle, twinkle. Јас за чистење воопшто не се замарам, зашто никогаш не е чисто. Прееска соборам, мијам и се вртам позади пак хаос. И земав детето и надвор. За зборчиња вика мама, бабе, деде, тата, ајде, чао, цице и толку. Си мрмори на нејзин јазик, ама па и мала е уште. Поважно ми е што ме разбира и слуша кога ќе и кажам нешто.
Се препорачува да спијат или лежат на стомак(со надзор се разбира) на почеток пократко, па со тек на време и подолго баш ради тоа дека главчињата не можат да ги држат и за даим се зајакне вратот. Мада денешни деца што сум видела околку мене, па и мојата уште од прв ден, иако многу кратко, си го држеше главчето подигнато
Треба да се оставаат на стомак по малку, само не ми текнува од кога беше точно, за да се обидуваат да го поткренат главчето, така ги јакнат мускулчињата. Кога спијат џабе е на стомак да бидат, не ги јакнат така бидејќи нели, не ни мрдаат, нема ефект тоа. Единствено за грчеви ако им е поубаво, ама само под надзор секако. Тоа што поткреваат главче не значи дека го држат самостојно, ниту пак дека кога се на грб така ќе им биде. Иако има и такви бебиња, реткост се сепак.
Затоа и пишав, да лежат или спијат на стомак.. А мојава беше црв, и кога спиеше само мрдаше со главчетоо. Како што спомна и за грчеви е препорачливо
Мислам не се разбираме. Кога спие нема ефект да е на стомак за мускулите на вратот. Бидејќи е неактивно и не дава напор. И мрдањето не е напор со кој ќе се зајакнат мускулите. Треба бебето да е будно и активно за поставувањето на стомак да има некаков ефект. И ти кога спиеш тоа што мрдаш не значи дека вежбаш, или дека ќе набилдаш мускул, зашто спиеш и телото е во неактивна состојба.
Мислам дека не ме разбра или не се изразив како што треба. Кога спијат, барем мојата кога беше бебенце си ја креваше главата и си ја вртеше на друга страна. И тоа е еден начин на активност, може грешам незнам. Сепак, се согласувам дека кога не спијат има повеќе ефекти затоа што подолго го држат главчето во вис
Zdravo mami,da si se pozalam prehladava me drzi tt37,2 i nejke da spadne...Iscrpena totalno benevo edvaj go dojam.Eeee zlatna moja mamicka sreka ja imam nejzinata pomos.A sveki i vikam prehladena sum a ona se prai ne me slusa..A prai filmovi jas snaite ko kerki da mi se gi sakam....Off nemozam da se zamaram so temperaturava ama i mi vrie... Mislev sega pred odmor relaksiracki ke si se pakuvam ,pa i da zacistam posle da si se vratam na cistoAma propadna planot za cistenje
И на мојата мајка и е денес роденден Јас сум дете од стара мајка 6год се мачела да остане трудна и на крај родила две здрави деца
Хелоу женски Си направив чајче и грицкам квики Надвор невреме,дожд,грмење а јас сама со кере Маже работи ноќна Мразам кога не е овде навечер,сабајле ке си дојде а мене веќе ми недостига Кере пред малу заспа,чудо Без многу плачење и трескање од земја Веќе една недела толку се лигави и цвичи не е нормално Бара стално во раце,сака се да има во спротивно ја мава главата од подот,вреска се лути Се трудам да ја игнорирам ама не секогаш можам да го издржам врескањето па и дозволувам и повеќе него што треба Погрешно или не незнам на крај секогаш важи да е жива и здрава па ке помине и овој период...можеби Или ке ја разгалам и ке стане полошо останува да видиме Ново ништо за овие неколку дена Секој ден ист ми е некако,монотонијата ме убива некогаш ама јбг Единствено ги чекам слободните денови на маже и тогаш ни е најубаво,сите заедно,прошетки,излегување,гушкање.... Да догледам филмче и ке легнувам Добра ноќ мајки
Здраво мамици убави! @Mari* тебе твојот сопруг ти недистига а мојот моментално ми е вишок дома. Ми смета неговото присуство дома, страшно многу сум му лута! Синоќа ептен се зарчкавме па дури и за прв пат спиев во дневна наместо во спална, да го казнам демек! Се надевам брзо ќе ми мине, ама како што ме држи гневот одвнатре се си мислам ова ќе потрае. Ми се улизнува цел ден ама уште повеќе ме нервира! Инаку јас немам многу што да пишам, со малата дури во 20 часот се видуваме оти јас сеуште сум цел ден на работа. Ми недостига ептен, а и јас нејзе! Тоа е! Не знам што друго да ви пишам! Лека ноќ!
Абе хормони Секаде има расправии и несогласувања И ние се караме (не многу често) Јас ко сум лута ми иде да го фрлам од тераса и башка 100 год лута,мрчење.... Сепак на крај гушнати спиеме и поминува лутината
Кај мене по дома денес цел ден тантруми....или баткото беше поумен или мене ме фатила склероза...јаоооо ...како се справувате? Обично као 3години била некоја граница и пресек...али сите се различни... Уф ко преживи причаче. Маж болен...уствари не.Настинат е само...ама нели тоа е крај на свет.
@Espadrila ќерка ми има 3,5 години и е бесна до немај каде. Беше бесна и пред да се роди братчето, ама одкако се роди, девојчево полуде. За се нешто плаче, вика, се треска од земја. Ни сум да ја карам, зошто бетер се однесува, а не можам ни да и посветам доволно внимание. Да кажам и јас за спиењето. Малово е скоро пет месеци и веќе недела, може и две сам се врти и на стомак спие, и преку ден и навечер. Малку страв ми е и го надгледувам сеуште, ама си се мести тој како му одговара. А кога се роди го ставав за страна, по совет на педијатар, зошто многу често повраќаше и се давеше. Тоа беше првиот месец, после веќе сам почна да се врти и не беше можно да спие на страна, оа спиеше на грб. Уште повраќа, јас незнам веќе што е работава. Бевме и во СК на клиника, го снимаа, ништо нема супер си е. Напредува во килажа се супер, ама ептен многу често повраќа. Некогаш и до три четири пати после подој. Матичната вика лаком бил, затоа. Ама јас не сум јас, ако не преувеличувам. Денес почнавме со зимница. Компотот од праски бидна, утре кечап, се мислам и за малово нешто да приправам. Му направив и нему компот без шеќер. Мајки јас се распишав, да привршам. Имајте убава вечер.
Добро утро мамички Втора вечер (саглам непроспиена), испивме по едно кафе па дури и каснав од мекиците за бебо Се спремаме за преглед, спремен список со прашања. Имајте убав ден . п.с ептен ми е ќеф што пишувам во темава
Добро утро мајки. Синоќе неможев да заспијам скоро до 2 и нешто, и сабајле ќере ме буди. Леле колку ми се спиеше, ја помолив да поспие уште малку, ама нема шанси таа наспана. Ме гали за косата, за раката да станам И ако не станам , одма почне да се буни Доручек палента за неа направив, за мене уште рано е, ќе се смисли до после што да биде. Иначе денес ни е годишнина од брак со мм, само штета што не е тука да си прославиме заедно. Имајте убав остаток од денот.
Како ги облекувате децата кога имаат тт Синоќе во 3 ми се разбуди со плачење Сега второ чепче ставив ама ги кака одма,незнам дали делуваат,се спаѓа под 38
Еспадрила, и мојов батко помирен беше Малава е палавка! Многу е интересна, многу радост носи, нежна е и знае како да те освои, ама што сака 'бељи' да прави ... Со батко беше сосем друга приказна. Интересно е како од многу мали се гледа дел од карактерот, личноста. Некои особини дури веднаш се приметуваат. Некои ќе ни одат во прилог на нас родителите, некои ќе ни задават главоболки. Како нпр.син ми е претпазлив по природа, секогаш оди на сигурно, од една страна тоа е добро, од друга страна ќе мора да учи некогаш во животот и ризик да превземе. Малава пак, со глава о ѕид ќе оди. Ќе биде авантурист. Прилично своеглава, ќе учи многу на своите грешки изгледа. Така мене ми изгледа сега. А ние, како родители, треба што е можно подобро да се трудиме да ги научиме на еден баланс. Ама првин и самите треба да го имаме балансот нели Оддамна не пишував на темава. Честитки до новите мајки
Добро утро мајки. Се изнаспав, како да немам две мали деца дома. Што убаво кога ноќе не се будат, се надевам така ќе остане. На запад ништо ново. Малото бубале, големото ѓаволче... едвај чекам да дојде 1ви Септември и да тргне бо градинка. Полесно ќе се дише. Бидето сеуште и е најголема љубов. Не смее човек да ја остави секунда без надзор. Трча во веце, пушта водата од бидето и се е лом Па и со пиењето вода научила финти. Плука А речи и да плукне кога миеме заби ништо. Не знам по колку пати на ден ја пресоблекувам. Баба и вика цела била на татко и Убав ден на сите стана малото, дамодам каша да спремам.