@tincemajmunce да не има тврда столица. Мојава оти по два три дена не кака некогаш кога ќе се искака има така малку свежа црвена крв во каката. Ако не е тврда столицата да го носиш на лекар да видат.
Имавме проблем со какњето кога го тргнавме памперсот не какаше по неколку дена па по малку трврдо,ама се стабилизираше сега кака без проблем,на почеток се покака 2-3 топчиња тврди после меко и крв имаше малку.Ептен се загрижив сега.
@tincemajmunce не се секирај ако се напнувал за тие првите две три тврди топчиња веројатно од тоа му е. Ако му се случува прв пат не е ништо страшно
Добро утро мами. Нема поубаво утро од тишина и кафе. За некој минут ќе почнат вриштења и пиштења. Само нека се живи и здрави. Бебе е во некоја фаза, почнува од се да се плаши, изгледа некој скок во развој му е по ново сега, само во раце ми е , раце ми паднаа грб ме боли ама тоа е. Плус и заби вади. Другото си тера по негово уште некој ден и школо, почнуваат маките, но барем некој саат време ќе имам за себе. Треба да се спремаме за роденден за школо и така се по ред.
И јас си фантазирам за штама по дома. Потребна ми е, затоа што е 24/7 динамично.A штама- тоа е ретко. Скоро непостоечко. Ама еднаш се случи пред месец два, по не знам каква случајност баткото на роденден на другар од градинка, малата носена кај мајка ми додека да завршам низ град обврски па се успала, и седиме со мм сами. Штама.Штама. Аууу па и непријатно ни стана. Ни фалат дечињата.Дал че могуче . А за скок во развој....мислам дека моиве од ко се родени се во скок во развој. Конечно денес петок. Додуша не знам и дали се радувам ко ќе ми текне дома шо се работа имам за завршување...али лека полека. Убав ден имајте.
Добро утро мајки. 10.30 било, да можев пак да си прилегнам. Малово се издига во 06. А како не би кога заспа во 19.00. До сабајле беше топ, ама стана и почна да "пее". И сестра и ја разбуди, па и она почна да ровари низ куќа од 07.00. Денови бројам додека почне градинката. Првата тура, сменети пелени и наранети беше успешно завршена. Зеленчукот за кашата на малото е готова, уште да успеам да најдам време мусаката за нас да ја направам. Важно музика ечи. До песна е дојдена работава @tincemajmunce и јас мислам дека е од пто се напнал порафи првите две три топчиња. Набјудувај, но мислам дека немљ да се повтори. Убав ден на сите
И јас паничев еднаш за кака и крв. Одвај се искака одвај. Отворам пелена и крв до брбушките. Ќе повратев од стрес. После др ми кажа дека пука кожичката и ид тоа е. Ако нема темп или пак повраќање или втора крв ништо не е. Јас се нервирам дека секогаш има тврди каки колку и да јаде течно ама др вика таква била перисталтиката и тоа е наследно. Така што само можеме да помагаме не и да смениме.
Добар ден мили мамички, еве ме, многу негатива ми се насобра сама на себе си бев досадна со проблемите а не па вас да ве гњавам тука! Среќа што нервозата ми ја предизвикаа разни меѓучовечки односи и проблеми на работа па фала му на Бога семејството ми е добро, живо и здраво! @Mari* како сте? Пробај со печено јаболко за се залажете да касне некое залаче, убаво е на вкус и годи при дијареја! Мојата беба направи 18 месеци, веќе е моме мамино, се спремаме за во градинка а мама е најуплашена од сите! Триста филмови ми се во глава како ќе биде! Големото ќере е вистинска девојка, направи 13 години и ми е од огромна помош, и ја чува Магде и ми помага по дома, срцка ми е она за разлика од малиов џамбаз кој осеќам ќе биде потврд карактер, инатче големо! поздравче на сите, со среќа нека е се убаво што сте се пофалиле а сето лошо побрзо нека поминува! Читкам пријавени нови бебулиња, бацки за храбрите мајкички, ви посакувам лесна и безбедна бременост!
Добар ден мами. Ние по дома со бебето, батко на градинка а тато на работа. Од сабајле прошетавме со бебе па на кафе кај комшивката и бебе во раце заспа а баш сакав да ручка прво. Се немавме видено скоро 1 месец па дури се си кажеме времето летна. Туку да ви се пожалам или како да го кажам незнам за скоро една недела треба да се вратам на работа а ич несакам бебе да го оставам сакам уште да си уживаме во овој раат кој веке никогаш нема пак да го имаме уффф страшно ке ми недосрига али то е мора да се работи . Инаку и моето бебе кака такви како топчиња по 3-4 од што ли е јас се си мислам од млекото да не е. Почнавме со кравјо битолско ако знаете лек кажувајте.
Здраво мами. И ние малку раат со кафе и корнфлекс. Бебо се исповраќа сабајле и мене срце ми застана Сега е мирен спие. Гледам во носе има мрсулче, смеам со оние пумпиците ? Многу ми е страв толку му е мало носето
Јас сум вадела со чепкалка за уши. Внимателно, полека, предходно малку навлажнета. Се што било видливо за око, значи да не треба брцање длабоко во носето испаѓало. Подобро од пумпица оти најверојатно ниту има потреба од нејзе ниту би испаднало нешто.
Добро утро мајки, уморни жени Што да кажам, главоболка од рано наутро. Ненаспана цела ноќ, беба се будеше на саат и кенкаше цело време. Во 5 веќе ми прекипе и запалив светло и ја седнав. Пак плаче и се спие. Па стана и големиов (мм) и почна да мрчи као што сум нервозна, што викам на бебе, па утрово не му зборам. Лесно е на друг да кажеш да не се нервира, а на себе да примениш тешко. Еве ја сега брбља во релаксатор, доручек изеде. Пак е капната за спиење, ама штом ја земам да ја успивам плаче силно мислиш ќотек јаде. Едвај чекам да заспие да легнам и јас кратко. Иако тогаш ќе ме бара некој друг, раат нема. На работа и јас почнувам за 10 дена. Ама прво ќе земам одмор, не може таа без мене, нит отвара уста на друг за јадење, нит вода пие, а да заспие со друг боже пази Ќе ја навикнувам полека деновиве. @flower30 да ни кажеш убави вести денес. @eli25 Мислам мал е за пумпица, а и нормално е да има мрсулчиња уште се чисти. Пробај нан друг начин да му ги извадиш. Ако се суви ќе му излезат сами. Или внимателно со чепкалка. Без да допираш на слузокожата.
Nema ubavi vesti za zal. Nema plod. Ke odam i vo Sistina i ke treba kiretaza. Preplasena sum, nemozam da vi opisam kolku. Zal ni e i za ova bebe sto ne uspea ama imam uzasen strav od procedurata. Go molam Gospod da me cuva i da pomine dobro
Жал ми е мила,го поминав еднаш истово,за процедурата не се секирај со анастезија нема ништо да осетиш за 15 мин се завршува
Taka mi kazaa, ama mnogu strav imam od anestezijata. Se nadevam na dobro Zalam sto si pominala i ti niz toa..
Еднаш имам пишано дека со пумпица и имам пукнато капилар На така мало бебе подобро со чепкалка за уши ко што рече Дани или стави солени капки и топла бања ке излезат сами @Sunshine_1979 ни недостигаше тетка саншајн Подобри сме денес,нема тт поретко кака а со не јадењето сме исто ке пробам со печено јаболко @girl-miri Честитки мамичке со лесно И без страв,пецкања,болки се е нормално @flower30 мајче Саат време пишам и никако да составам нешто Или маже бара нешто или дете сака враце Него дали се лутат дечињата кога се гушкате со мажињата моето иде и ми вика најн најн Нас ни е многу смешна па само се гушкаме Дете сега касна малце саламче и сум мирна До утре и подобра ке биде Ве гушкам мајки
Оф мила Знам како е, со целосна не се секирај нема последици. Ќе помине брзо, Бог да ве израдува побрзо
fala vi. Moze grubo ke zvuci, tesko mi e, ama imam edno detence i si vikam fala mu na Gospod sto ne bilo prethodno. E togas neznam kako ke izdrzev. Sega, koga ja gledam malata, tesko e ama znam deka imam eden mal zivot sto ne raduva celo vreme. Samo da pomine brzo i ova, se nadevam ke e taka. @eli25 nsznam dali ti cestitav vo soodvetnata tea, neka ti e zivo i zdravo sinceto i da ve raduva cel zivot.
Dobar den ubavi mamicki Cela nojk nespana vrtise na edna na druga stranakade od mali bolki kade od toplo kade od cerkicka i mmi dvajcata spijat nemirno. Denes malce sreduvajne niz doma ic nemozam da gledam koga e rasturenonerva mi ide,sega za sega samo sreduvajne pa koga ke osvezi vremevo ke mora ubava generalka. @tincemajmunce mojava cesto kaka taka samo 2/3topcijna,tolku bev preplasena pa ispituvavme da ne ima nekoja bakterija,srejka se e dobro ama mnogu e tvrdoglava ne saka supi i mangi i koga treba da kaka inat e ne kaka na vreme oti treba na dr sprat da ideme vo bajno @flower30 se nadrvam se brzo ke mine i gospod da ve izraduva brzohrabra @Mari* brzo ozdravuvajne na princezata Nie ruckani pa sega za mala dremka ja spremam cerkamalce relaks i za dvete Imajte ubav den