спие малата што значи вечер оро ке играме.Средив по дома ама ручек класичен нема денес.Макарони сварив и тоа е тоа ги гледам на инстаграм децата.Секогаш се толку кул облечени,во тон,како возрасни . јас никогаш не сум умеела дете така да облечам.Имаат мн гардероба ама секогаш идам на стандард варијанта(фустан со балетанки,обичен шорц и маица,хеланки и патики).Просто не сум креативен човек во ништо
Добра ви вечер мајки Фала ви на сите Ние оздравени,се регулира и столицата а и од сабајле само нешто се јаде Душичка за три дена 500гр ми има ослабено мачето таа и си беше слабичка и уште да ослаби Да ми е здрава и жива па ке надокнади Еве ја сега заспа па и јас да чкртнам нешто @Kaetana во право си ама ја сУ ти ного фина изгледа,ке морам да сменам начин зш вака не бива Додуша доктурчето во право бил ама сакам да испитам колку да сум мирна Убаво да си поминете домче, до вас Кога ли јас ке си одам домче Или со мало дете или трудна или маже нема одмор И подобро си велам некогаш Кој сака да не види кажано им е дека им купуваме карта за идење и враќање и така и правиме Јас денес имав желба за перење теписи 1.се плашам да не ме пријави некој и да заработам казна 2.времево никакво 3.нели бремена На крај пак си останав со стандард чистовка Утре планирам да се запнам и да испеглам што се има собрано и од понеделник да сум слободна Маже има дури 3 дена слободни па да ги користиме во шетање Денес имав неколку контракции,се испаметив Не беа премногу болни,доволно за да се исплашам Сега е подобро ама ако се зачестат ке морам на итна Се плашам од предвремено породување Одам мајки да се залепам за креветот,уморна сум многу Добра ноќ
@Mari* znam ziveete sami, ama odmaraj. Sraboti ona sto e najbitno, a za cistenje ke ima vreme. Super sto malata e dobra, sega ke nadoknadi so jadenjeto. Nie nekako ovoj mesec za malerozen ke go smetame. I pokraj kiretazata, otkazuvanje na odmor vo Grcija, kolata se rasipa i na kraj resivme do Ohrid da ideme i citame od utre promena na vreme i poladni temperaturi Se mislime dali da odime. Vodata ako e ladna samo poveke maka ke imame so malata..... aman vekje...
Добро вечер девојки Не сум пишала одамна, бевме 1 недела во грчка слаб ми беше интернетот не успеав од др тема да се прешалтам тука никако. Убаво поминавме, по пат како му ја мислев не беше лошо и натака и навака поголемиот дел го преспаа. Кога беше будна малава брмчеше цело време да излезе од кола, сирота ич нејќе да се вози. Малку лошо ми тргна, на прва пауза во грка многу лошо го свиткав стопалото симнувајќи се од тротоар, господ го видов од болка. А малава ми беше во раце, мајчински рефлекс важно она не ми падна, како се свитка ногава со другата сум треснала на колено со едната рака цврсто ја држам малата а со другата вајда сум се потпрела на земја. Коленото крваво ама од другава болка не го ни осетив. Малово збунето цело ама не заплака, му викам на големиов оди викни го тато, мм беше трнат да бара кафиќ а ние на едни лулашки. Мм ми раскажува после како дошол големиов онака со најнормален тон дојди тато мама падна и плаче . Мислел ништо не ми е кога ме виде одма во негов стил *ајдее отиде одморот*, ептен знае да утеши мм . Важно не влоши, првите 2 дена ме болеше многу и тешко одев ама после подпомина. Уште ми е отечена и после повеќе движење боли ама не е страшно. Инаку добро поминавме, малку плажата не ни се погоди ама одевме на други во близина преубави. Децава се изнауживаа се изнабањаа. Сега сме во охрид тераме друга половина од одмор. Малово е збрлавено ептен ама е страшно интересна не забавја многу, смешки невидени. И бесничка е машала ама пак се разбира од збор нема трескање од земја многу. Се распишував премногу. @eli25 честито за бебчето. @flower30 многу ми е жал мила гушкај ја малата ќе помине. @Mari* побргу да оздраве срцката Поздрав до сите Јас колку што гледав денес прогноза само понеделник и вторник ќе биде поладно. Од среда се раќа во нормала сокај сабота и до 33 ќе стаса што е за охрид солидно. А толку беше топло досега неможе толку бргу да олади водата. Сакам да кажам елајте убо е . Ти треба малку промена охрид си е охрид па и да не одите само на плажа. Него веќе кога сме кај охрид, каде да купам торта. Мала ми треба колку за нас. На црвчево во четврток и е роденден ќе си славиме сами некаде на ручек па да и купам едно тортиче да дува свеќи
@M&M ni treba da smenime okolina i malku da se odmorime od ova sto se sluci. Ama pa vikame, od druga strana ako e ladno ke bide se isto.... Ke vidime, mislam deka ke odime, osven ako nekoj uragan ne fati do utre(malku crn humor Fala ti, i uzivajte vo odmorot
Поздрав женички. @M&M наздравје одмор. @joy1 не зезај за дотерувањето, па твоите девојки се од дотерани, по дотерани. Секогаш во ново и складно. Оди моите индијанци да ги видиш. Големиот нема маица без флека, ама ни една. А плус и многу се поти, па во денот менуваме по 5, и често горниот со долниот ден не одговараат, ама тоа е. Сериозно, како правите со облеката. Им чувате посебна облека на децата за во градинка, па кога ке дојдат дома пресоблекувате одма или? Мојов е лудница како на скара да работи, цел е со мрсни флеки. И тие што му беа по ок маици, во градинка ги нафлека. Воспирувачката ми вика, градинката им е како дом, па и како за дома ке го облекуваш. Решивме утре да ги носиме децава до село. Со малото прв пат ке одиме на подолго возење, па ке видиме како ке биде. Рекоа понеделник ке врне и испадна за два дена тон облека да носам. Или јас незнам да се организирам. За следниот викенд пак имаме организирано шетање. А во септември уплативме одмор. Прво 7 дена, малку ни се видоа, па ајде уште 3. Ама веке немаше место во истиот хотел, па во една вила до него. И така прв пат на пат со две деца, ке видиме што ке биде, малку и страв ме фака.
Ирена ме му ја мисли како се навикна со 1 така и со 2. Не дека е лесно ама ти викам се е навика. За алишта здравје сега ќе тргне во градинка па ќе гледам да и двојам за таму и за дома иако и за таму треба што поудобно. На синко кога беа помала група им ставаа кецели за јадење и кога боеа па не се флекаше ич во градинка. За школо сме раат со униформиве дамо што блузичката нема шанси 2 дена иста да носи, нели се бели лом ги прави ама бар не го мислиш што да облече. Добро утро, конечно поубаво спиев. Не знам зошто во грција се будев по 100 пати ноќе не спиев ич убаво. Децава уште спијат мм отиде на пазар. Некако ваму бевме повеќе на сува храна сега ќе удриме на манџи и супи правење да се вратиме во нормала. Ми фалеше форумов не можам да се изнапишувам
Добро утро мами..Додека деца спијат да шкртнам некој збор..Вчера синко наполни година веке не е бебе Супер поминавме но радоста ма керка ми беше многу помоголема тој уште не разбира но битно се помина најдобро..Добредојде на новите мамички и срекни родендени на тие што славевте.. еве ја тортата.почастете се
Dobro utro na site Ubavo budejne denes pesnicka za rodenden od tato i cerkicka i tolku baknezi i guski i ona naucila da peee pa denes peese za mamasonce najubavo mamino,najubav podarok vo zivotov mi e cerka 26 denes mamicki si pominuvat godina po godina a se si mislam 18 imam Ajde nesto blago od mene da ve pocestam
@blessed.an sreken rodenden na sinceto, da e ziv i zdrav i golem da raste. @girl-miri Sreken rodenden mamicke, ziva i zdrava da si i na naredeniot rodenden pobrojni.
Ооо па ние еден месец разлика сме биле остаревне Најсреќен мајче @blessed.an Да е жив и здрав и гооолем да расте Среќен да му е роденденот
@girl-miri па ти си била толку младааааа Среќен Роденден, сите желби нека станат реалност и честитки за бременоста, нека помине лесно и со позитивна мисла @flower30 мила жал ми е, но сепак добро е што психички ти се осеќаш добро, затоа не дозволувај и овие другиве минливи моменти да ти влијаат. Спакувајте се и одете за Ох, дури и да има поладни денови, ќе се прошетате, добро ќе ви дојде опуштање @blessed.an Среќен Роденден на малиот, голем да расте! Јас решив наместо да мијам садови додека другите спијат (а редовно правам така, будала), да си направам кафе и да ви пишам тука Детено се поремети во спиење откако дојдовме од одмор, ми легнува во 12, не станува пред 9:30. Секоја вечер станува од нејзиното креветче и се пика во нашиот кревет па спиеме ко сардини (тоа јас и маж ми, се подразбира ). Здравје, од 1ви септ. во градинка сакала-нејќела ќе мора да се среди. Инаку во градинка и јас ја праќам во гардероба за по дома, блузи и тренерки/хеланки, често исфлекани, и ич не се замарам. Само во случај све да е за перење, ќе и' облечам нешто што е поново. Другата гардероба останува за надвор. За идната недела си уплативме "викенд" во Берово оти последен заеднички фамилијарен викенд се' до зимскиот распуст. Со маж ми се разминуваме со слободните денови, ќе биде многу без врска од први. Имајте убав ден!
@Kitten i jas toa vikam, dobro e (sto ne e svojstveno za mene) stone sum padnala psihicki. Resivme da odime, malku da razmenime pa kako bide-taka.
Искосив трева, измив двор, средив низ дома, уште компир да се довари, ќе правиме денес уштипци печени, ако бидне и со слико ќе доловам Дете мислам дека од како се старциве дојдени стана пренемирно, од есен здравје го запишувам во дневен престој, 4 часа да се социјализира,да почитува авторитет од друго лице... Се најавија гости, ги чекаме од сабајле а знам дека ќе дојдат на пладне, баш тогаш кога ќе имам време за одмор. Ај да пијам прво кафе за денес, комшивката се најави, пмс ме тресе, тешко на фрижидерот деновиве, го прегоревме од отвори - затвори @girl-miri Среќен роденден, секое ти добро. @blessed.an Голем да расте дечкото, само да ве радува,
Среќен нека му е роденденот...голем да расти. @girl-miri , среќен роденден...се најубаво. Ние да се пријавиме болни со температура...од вчера, од нигде никаде...се надевам дека ќе пројде сама од себе...ако не утре на доктор....ич не сакам кога во викенд не потрефува вака.
ooo bravo, bi sakale uste odma, ama od sreda ke odime. I jas nema da se banjam, ams ke idmaram mozok... Uzivajte!!!