Dobar den I od mene zencinja Denes kako I skoro sekoj den vremeto za nikade ladnicko pa moravme I ognot da go prajme Taticko ni e izlezen sveki mi gleat turski serii haha a jas mislam ke se onesvestam od nespienje a nikogas vreme za mene popladne da prespijam nema ili treba da se iscistit ili rucek ili vecera sekogas nesto. Ohh uste 3 dena I sveki zaminvet ke mi olesnit mnogu mi se poremeti redot so mometo vaka zemi ja taa zemi ja toj I sega mi ja naucija na race non stop pa ja ucat I so cucla I sega moram navecer na sekoj 10 min koga ke mu padnit cuceto da stanvam zs vristit bebka abe haos samo neznam kako da ja odviknam od tie rab sega zs tie ke zaminet a jas sama ke se cudam sovet majki..... I uste mn ima ama aj da ne smaram Ubav den mamicki
Здраво и од нас,мајки! Ауф ама напорен ден.Денес,ај рековме да прошетаме малку,заминавме за Штип. жешко по пат,пекол таму.Се задржавме скоро цел ден,важно синко уживаше.Не сакаше да заспие,си најде и една другарка во кафулето Ана Расположен за нови познанства. Ручавме пастрмајлија,пиевме кафе кај пријателка и правец назад. Тука кај нас,малку поладно и посвежо,се дише. Синко има нов багер,цел ден е на земја,го вози,пресреќен е. Убава вечер,лесен сон,мајки! п.с. Честит именден на Елените на форумов
Добро утро мајки Да ви кажам, вчера вечер мм решил на малата да не и даваме млеко повеке. Јас се будев на секој саат за млеко но него му здосадило иако се сомневам дека слуша кога се буди малата, спие како топ. Почна да плаче накај 11 часот и викаше" донеси мекоо" сакав да и дадам до мм не ми дозволи и не инсистирав мн затоа што после се лути дека за се сум му се мешала. Ја зема на спална до нас, ја галеше и пееше и се така до 12.30. Му викам нема да спие без млеко, а мене ми се спие ми се плаче. Во 1 по полнок си отидов во друга соба и таму си легнав. До сабајле како топ сум спиела, они се пазеле во 8.30 ми ја донесе и ми вика цела вечер не испи млекоо и отиде си легна. Цела вечер не спиел изгледа. Ете така конечно се решивме да и го прекинеме нокното млеко, па ке видиме дали ке успееме да ја преспиеме цела нок без будење. Ве гушкам мами, убаво време за шеткање.. да стане мм и ке искочиме малку. Ве гушкам
А колку сте големи,и ние имаме таков проблем акко може да се каже дека е проблем,но јас слушам како му кркорат цревцата и некако не можам а да не му дадам.Син ми има 14 ипол месеци.А вечера ми одбива и може затоа сака млекце.
На 9 ти ке полниме 20 месеци. Проблем е затоа и го прекинувам. Педијатар од систина кога ја виде ми вика детево то се буди често навачер. Ја прашав од кај погоди и ми одговори дека работи 20 години со деца и може да препознае дете што се буди ноке . Потоа ми објасниваше колку е битно за развојот на мозокот да врзе сон од 6 часа(одкако е родена нема врзано сон повеќе од 2-3 часа) итн.. Ноќе што нудиш како оброк? Мојата јаде стрикно млечен оброк и можам да кажам дека и е омилен
Добар ден пијам кафе и си седам лута на компјутерот.Му кажав на мм во 10 кога спиеше малиот да го причува и замислете не успеа. После 10тина мин се разбуди и фати да кенка сака во раци да се сета,а овој мојов го слушам од др соба:''Сега тато ќе те земе,прво кафе да си свари'' и така цели 15 мин.Јас доручкував кога малиот спиеше,кога тој беше 3 смена за да не го разбуди,а на него многу му е важно тоа кафето. После ми го носи демек мислил дека е гладно,па пак го зеде не успеа да го заигра и малиот кенкаше.И пропадна мојот обид за спиење Па кога станам и го подберам,како може да не успее мало дете да го занимава.Дава изговор на мене бебето се смее,а на него се мрштело и демек без мое присуство не сакало детето.Да бе да.Па да ја исправе работата го зема детето и го шета па пак му пее:''Мама ни е лута,ќе не тепа по газот,оти не ја оставиме да спие''.Му викам бебето не е криво,он е не е за е тепање-туку за да го фрлам од 13 спрат на зградата. И ај да одам оти кафето ми се олади,јас цел саат го пишувам постот на рати и така.СИнко е пак буден и да одам да го бањам.
Здраво мами. Не снема нас. Не ми остава време малава. Само за надвор плаче. Не можам да излезам низ врата да си земам нешто ако ми треба од друга соба...застанува и таа на врата и пишти од внатре. И дојде еден батко вчера во парк и насмеан целиот, де од едната страна приближи и се, де од другата...цуп цуп околу незе како пчелка се вртеше, а оваа мојава па кикикики... се смее, па го фаќа за лице. Хахаха...сум се изнасмеала...Да можев да ги снимам, многу слатки беа . Сега спие...јас поткаснав и кафе седнав да пијам и готвам моментално за неа. Ајде кој е за сладолед. Поздрав
Конечно и јас да пишам овде.Обврски еден тон и никако да стасам да пишам,а ве читам скоро секој ден.Црвчево не ме остава ништо да правам сака само во раце да биде и едвај чекам да заспие да поседам на форумов малку да се социјализирам Деновиве никакво е времево ,само што ќе решам да излеземе и се расипува и едвај чекам да се нормализира веќе пукнав ....Таман почнавме да шеткаме по малку сега пак по дома.Почнав и надвор да го дојам морам така оти таман сме излегле тоа бара да цица.Си викав да си купам од тие марамите за доење ама може и вака малку на подискретни места и се снајдуваме.Имајте лесен сон и сонувајте убаво ,а јас отидив да пијам едно кафенце оти цел ден не сум раат и пијам само ладно кафе
Дежурна мама, го чувам форумот Малиот спие одамна, мм на работа, а јас лежам во кревет веќе 3 часа, но будна ко вампир Деновиве некако хормонално сум постабилна и опуштена и убави ми се деновиве. Со мм рози ни цветаат, разговорот е решение за се (дури како тинејџери сега си разменуваме секси пораки). Синко од ден на ден расте, се менува, неможам да му се изнагледам, за некој ден 11 месеци, а мислам дека вчера бев трудна со него Ова во стомак исто расте, ситниме 2 месеци до официјалниот термин Сакана жена=среќна жена=убава жена, епа таква сум сега
Те читам и си мислам синко наполни 3 месеци а јас имам желба и за една ќеркичка сега (втора желба ми е а првава ми се исполни)Така и мене ми се чини ко вчера да бев трудна , не дека поминаа 3 месеци а за брзо и четвртиов ќе помине.Кога ќе видиш така ми летнаја ,а велат допрва ќе ти лета времето. Око не можам да склопам од умор па ќе дежурам и јас додека синко спие
dobro utro majki, moram da se pozalam da mi olesni,sin mi od petok docna popladne e so temperetura,se javivme kaj pedijatarot rece ako do ponedelnik e takov da go nosime na pregled. mu davam eleralgon i dolven ama dodeka ima efekt se spusta TT i posle pak isto,probivaat nekolku zapcinja zaedno i 4te. cel weekend nenaspieni,se nadevam ke pomine sto pobrzo oti vaka ne ja biva papsav za son
Машала ненаспани мами куп на форумов. И моево будалче синоќа штрајкуваше. Ама па на ваквово време ние сме мутави а не па они јадни и беспомошни. Еве го спие а јас се молзам, поспав цели 15 минути со него, па да кснам нешто, па на пумпа и ќе стане ѕверот пак за лапачка. Почнаа повојници навелико и само алишта за перење се трупаат. Идам да прушам по молзењето ако успеам.
И јас ненаспана веќе две ноќи по ред, ама не поради децата. Ме утепа несоница. Земам книги читам, светло гасам скроз, само да заспијам пак и никако. Ме разденува и деца се будат, јас абер немам од спиење. За чудо функционирам како секој друг ден, не сум преморена, само малку полесно знам да се изнервирам.
Здраво мами..Денес сум како воз да ме треснал...дојде тетката и немам енергија ич. Од сабаље шетнавме со ќерка до парк,јадеше, па заспа...еве и јас сега седам, дремам...Да ме остават вака цел ден нема да се помрднам. Во недела обично по цел ден шетаме, ама тато не ни е тука...да не развозува, а по жешково сами не ја бива. Ми се поисонча детево...не и ставам крема со фактор,а само надвор бара...И мене ме фати сонцево. Ама ако убаво е сончана постепено...убава боја има. Сега одам да изгледам некој филм. Поздрав.
Само што пишав погоре дека нормално функционирам се подреков. Почна да ми се врти и да ми се стемнува при мало вртење на главата. Син ми дури сега заспа, цел ден се мачиме. И самиот се исцрпи и мене ме исцрпи. Па и малава никако да заспие салам. Поддремнува кратко и се буди, има и таа некоја мака. И така поминува мојот "убав" неделен ден...
Мојот неделен ден.. од сабајле од 8.30 чистење генералка. Прозори врати, wc, балконот, правосмукалка паркети.. 3 машини исправ плус. Мм со малата од сабајле шетаат, малку кај мајка ми, малку во парк и така. И јас сум ненаспана, ја поминавме втора ноќ без млеко. Се молам вечерва да поспие малку зошто утре не знам како ке одам на работа. Ненаспана+ генералка=
Ajde dobro vecer ☺. Nie mrdnavme malku vikendov do ohrid. Ubavo si pominavme ama.mnogu me iscrpuva vaka za 1 vecer koga odime. Da se spakuvas so 2 deca makar za 1 vecer pak mora kup raboti. Paton sk-oh mi e smrt mbogu mi e macen. A da moram da se pozalam i ova jas neznam dete, bebe sto ne zaspiva lesno vo kola. Ovaa zverkava moja abe i se spie i se place ajde vo relaksator so cucla mislam ke zaspie nema sansi ja fati nervoza pocna da vreska ja zemav malku aj si vikam vo race so cucla ma nema sansi zbesna na glava uste da mi se kacese. Na kraj i dadov da cica taka zaspa pa ja prefrliv co relxator. Taka i na idenje i na vrakanje. A mozete da zamislite kako mi e sedenjevo mene, pozadi relaxator pa jas u sredina pa do mene sinko od 6g masala golem e veke. Dodeka cica go kloca go mava toj se nervira. Posle ona koga zaspa on mi legna so glava vo skut i si zaspa a jas smackana. E kako da ne se premoris. Dobro vazno tamu ubavo bese, vremeto se pogodi top se iznasetavme. Zverecevo nikako nemozev madvor da go zaspijam, ne saka gospoga ni u kolicka da zaspie pa pak cicanjevo ko dzoker u poker. A veke ja odviknav da cica preku den ama dali deka i trgnav na rabota pa i se odvikna da zaspiva denje so mene ili pak deka i dojde promena od skopje samo taka mi zaspivase. Ama vazno da pospie nema sansi da izdrzi cel den inace mnogu e mala bre i ova i e malku. Eve ja sega zaspa da go priberam golemono da go izbanjam prljav e ko prase pa da probam i jas da se sredam nekako. Zatoa mrzam vikendi koga ne sum doma a od ponedelnik na rabota sve mi stoi po doma, alista eden kup za perenje se rastureno a jas papsana. Ajde se ispozaliv mnogu da se dosredam pa da gledam dokaj 10 da legnam.
Dobra vecer i od mene Ovojpat ne ste pisuvale mnogu i aktivno pa ne ve citav dolgo Nie sme kaj svekrva mi uste (7mi den) i cekavme da pomine i krstevka i svadba na kumot ali zaboravivme deka vo cetvrtok ni e slava, pa sea ostanuvame tuka do cetvrtok Sinko si nanka do mene, mm so svekor mi i dever mi vo dvor, a svekrva mi ja zamoliv eden tost da mi kaci gore mrtva gladna sum Inace jas denovive neznam bas za sreka Sinko treba kapkite za zelezo da gi pie dve nedeli pa se nadevam ke se sredi krvnata slika. Mnogu mi e nelogicno dete sto cica pocesto navecer da stane anemicno Od majcino mleko No ete taka kaza dr. Paskalov i mu veruvam. A za ishrana vnimavav za sve domasno i zdravo i se sto voveduvam e po tabela ali ete dzabe Denes cel den kasicki mu pravev i nisto nesakase da jade pa probav i seckano ajde si vikam da ne nesaka veke blendirano ali neuspeano i pak morase da cica. Utre ke odam dokaj doktorot da go prasam dali smeam AD da dadam. Sega veke mu davam da cica samo 2-3 pati vo denot max i sekako navecer terame isto, na dva saati. Sirotko sve mi se butka okolu gradi i za prv pat nesaka kaj nikoj koga sum jas do nego kako da misli deka stom ne mu davam da cica ke go ostavam Mnogu mi e tesko ali toa e, mora vaka. Imajte si ubava nok mamicki i izvinete na dolgiot post i moeto zalenje no i za dobro i za loso, tuka sme
@Mi-Ma kolkavo e maloto? Nie na 9 meseci imavme takov problem i mi rekoa deka e od doenjeto. Vcera bas pravevme krvna slika i deteto si e dobro. Ima dva poniski parametri, ama poima nema sto se, utre ke mi kaze pedijatarot. Bitno toa sto mi zaokruzija minatiot pat sega e sovrseno dobro. Jas ne mu dadov nisto za krvta. Vovedov citrusi i redovno grasok, boranija, leka, telesko mevce i jajce. Cveklo ne mu davam, zosto zeludniceto ne mu go podnesuva i mnogu mi place. Ne se sekiraj, ke mu se popravi krvnata slika dodeka trepnes, samo obrni vnimanie na ishranata.
Здраво мајки, мене минус треба да ми ставите, ја запоставив темава Денеска си бев кај сестра ми со синко, си се дружевме до кај 17ч, па дојдов дома ручавме, па нешто вецето ми изгледаше прљаво и го изрибав цело Синко си е супер си спие веќе 1 саат, мама си одмара на спална со лаптоп во скут Значи оние од Тинекс ама се безобразни, неколку пати ке начекам некоја промоција која треба да си ја подигнам на каса, ке дојдам на каса и заборавам да побарам,а тие продавачките нормално не нудат (ваљда да си земат за себе, незнам). Прееска со гел Палмолајв даваа некоја чаша шејкер или 500мл течен сапун и викам ке си побарам на каса и пак заборавив инат го фати мм и се врати, а само што искочивме со кола од паркинг и отидов и таа на каса уште наудрена се прави, еј стварно незнам што има?? и ми даде 500мл Палмолајв течен сапун... за 208 денари, голем гел за туширање од ванила и плус течен сапун, а баш се убави Палмолајв... А да кажам во Стокомак има едни пелени BabyLino грчки, 50 пелени 4ката се 419 ден и пелените се многу убави, мекички и не пропуштаат Добра ноќ од мене мајки, јас ке спијам