Ние уште вчера тркнавме во болница...кренавме температура над 40....едно добро капење и направивме и во болница право..за среќа не не задржаа, пошто симнавме температура со бањањето....цела вечер до 40 креваше...денес ќе видиме како ќе биде и крвна слика да направиме. Има пак вирус со повраќање, пролив и висока температура....на болница полно бебиња, деца.....чувајте се. Ајде со лесно само да ни мине...да поминеме само со температура. Стомак ми се превртува кога гледам дете вака болно. Поздрав
Dobar den mamicki so lesno na site,izgleda nekoj virus imaa majkami mi kazuvase vo malo site so tt bile Nie sme dobro mala spiese do 11casse odmori ubavo. Vcera mm mi vika sto sakas denes e denov se zatebe i mu vikam pa iskreno ne sum bas najdobro ama ajde sto saka cerka toa ke pravime. Bevme vo trgovski i tamu se znaeee malava koga gi vide site tie igrackipresrejkna igra na edno pa na drugo,pa kola vozise pa ajde na vozot od pepa i se izmori sto denes spiejne do 11a jas najsrekna koga ona e vesela Mm na rabota a jas samo srediv niz doma i pita mi se prijade ke ja spremam i taka cerka stotuku doruckase pa tamam dodeka spremam vreme za rucek Inaku nemam ic mir vo spiejnevocela vecer se prevrtuvam i taman sto ke zaspijam ete me so 1000glupavi sonovi i ete me pak se razbuduvam,popladne sekogas odmarav so cerka ama sega nemozam utre rezultati ke odam da zemam. Toa mamicki imajte ubav den i so lesno na site
Здраво мајки! Не сум пишала недела време, бев во голема фрка па немав време. И сега не е поразлично ама ете најдов пет минути. Нешто читав ама слабо, па немојте да ми замерите. Ако има нешто за честитање нека е со среќа, @girl-miri со лесно, тебе те прочитав дека има убава вест, другите пак ќе кажам не ми замерувајте. Ние од денес сме сами, тата е на работа, гости си заминаа и домот е празен. Бебе се научи на многу луѓе и галама и секогаш некој ја анимираше и беше пресреќна. Гледам дека чуствува промена и срце ми се кине што мора да расте сама без никој близок, ама таа е моментално. Дури сега јадев, немав време ни крема на лице да ставам, се прашувам мами како постигнувате, јас со едно неможам да се справам. Не смеам да ја оставам ни секунда сама, не знам како ќе правам ручек и сите тие работи. За нас не е ни важно, туку и нејзиниот ручек неможам да го направам, уште сега да го спремам е рано, ќе се олади, кога ќе стане со неа во раце ќе морам. Давајте идеи како да си ја олеснам инаку незнам што да правам. Друга мака косата ненормално ми опаѓа дури страв ме фаќа. Знам дека е од доењето, ама ако има некоја некој лек нека пише. Тоа мајки, имајте убав ден!
Немаш стигнато крема на лице да ставиш Женче јас ја чешлам косата од миење на миење Крема незнам што е Ноктите ни за на нива не ми се Како постигнувам сама искрено поима немам Дете покрај мене ми се закачило на нога и виси ко мајмун јас ручек правам Така чистам,потскокнувам ко кенгур И тако даље......
@Mari* pozitiva na denot si mi. Bravo za optimizmot vo tvoite postovi. Merak ni e da te citam. Jas so bolki vo stomak. Rekoa ke bide i toa, normalno bilo. Piev spasmex ama malku mi pomina. A i ladno mi e epten. @M&M da prijavi kakvo e vremeto vo Ohrid Imajte ubav den
Majki da ne znaete kolku e eho na mozok za bebe vo sistina? Imav zakazano na detska klinika ama denes koa otidov na salter mi rekoa deka site prwgledi se otkazani duri vi septemvri novi prwgledi, zatoa ako nekoj znae za cena neka pise
Slusam muabeti deka otroped moze da dade dijagnoza za prodolzuvanje na boleduvanje do tri meseci? Ste slusnale za takvo nesto i dali mora da imas vrski?
@Sofronko javi se vo sistina i prasaj si,najsigurno ke ti e. Zdravo mami,odsabajle gosti edna tetka mi dojde podalecna demek bebo da go zapoznae.Mu donese 200gr kafe))) Ne e do kafeto,deteto moe si ima i previse,nego do covekot e.Znaete ona ,sitnicite go izdavaat covekot.Se utepav od cudenje kako ne i bese sram)) Aj da nemaat,ama pa imaat i te kako.Toa e,ako jas bi dala posledni pari od merak za bebpce,nemozam da ocekuvam i dr luge deka se takvi)) Za crkvi i pricesti ste se zazborele...Jas ne sum religiozna,nit moja familija a ni maz mi.Ustvari,koa barav decko,mn mi bese vazno na ista frekfencija da sme na tema religija.Pa taka,neznam ni dali ke go krstevam bebpco. Imajte ubav den majki,zeni lavici!
Fala ti na info Vo Skopje ladno od sabajle, duva. Jas kako sto sum zimurliva-smrznav Se mislev ke treba pola torba da mi bide so zimski alista
Еден од ретките денови ова време да сум со нозе во вис и да кулирам, сега пак со чоколатце и кока кола, дека пмс не за друго Не знам за вас, ама пред мензис јас еден тон благо можам да изедам. И после следуваат плачки како сум се поправила 2-3 кгр, па Цацко е крив. Додека се чекаат дрвата да стигнат за средување, се по дома спие, освен јас. За паники, да не кажувам, само моето дете беше гладно, секој ден го носевме на мерење, па да не сум дала една капка д3 плус од нормата, абе бруки... Во црква одиме за празник, често, верници сме но во границите на нормалата, се пали свеќа се остава пари за здравје и толку. Мм има некое суеверие, кое за чудо се повеќе доаѓа до израз,и доста често си пали свеќа за здравје. Синко го носиме во црква и два пати е причестен. Немам ништо против тие што премногу величаат религија и оние кои не почитуваат, право на сопствен избор си е. Ај да ве поздравам!
Добар ден мајки. Уште еден долг ден. Сабајле бев на гинеколог, точкичето пораснало и преткаше со рачињата и ножињата. Крв од прст, од вена, притисок, па килажа, па урина... додека стасав до прегледот пукнав. Сто пати ме праќаа од чекална во една па во друга просторија. Дома дојдов и одма засукав рацете, што попрво. Една тава ориз направив на брзина, кашата за малото ја спремав и едвај дочекав да седнам да јадам. Големата заспа, дома со татко и ја оставив, со свекрва ми и малото отидов на систематски. Две вакцини и боцнаа во ножето. Тие солзи во срце ме здоболеа. Душиче одма заспа дома. Пола саат ја држев во раце, не сакав да ја испуштам. Како да сакав да го избришам она разочарување и болка во нејзините очиња оти дозволив да ја боцкаат. Големата отиде на лулашки со баба и, малово спие... па да здивнам. Денес среќа, 06.30 почна денот, пола саат плус ни пушти малово да поспиеме. Уште сега мислам што да јаде детево за вечера. Не јаде музли или било каква попара па треба иновативност секој дем. На крај сум со идеиве, се помина ме неделава. @girl-miri не сум сигурна дека честитав. Со среќа и со лесно нека е. @flower30