Добар ден, добро вечер и од нас.. Мама денес на фризер, фарбање, миење, третман... Луксуз во 5 минути... Е кога ми ја мие фризеров косата се чувствувам како селебрити наспроти брзинското шампионско капење дома ручек имав и целосно можев да си се опуштам.. Маже убаво ме изненади,па кога си дојдов тазе фарбаната коса ми се крена увис... Некој колега го препорачал за кирби презентација и прифатил...разбирам тоа го работат за плата луѓето, и јас сум во продажба знам, али ова луѓе божја напаст... Ко навиени зборуваат, главата по 5мин ми чадеше... Среќа се врати мм дома , бебе требаше да цица и дури не ги чув дека заминаа не излегов од соба... Ама дека работат нема збор.. Со синко си лепевме стикери во сликовници, активност што многу ја сака кога е поладно времето и кога сме дома. Полека почнувам да спремам за на одмор.. Со душа сите чекаме А знам дека броени денови ќе летнат за секунда... Битно да сме сите ок и убаво да се помине со дечкиве..големово да ужива, зошто кога ќе се вратиме не чека предизвикот наречен градинка Поздрав
Добро вечер мајки. Јас еднаш така малата кога беше месец дена, многу силно плачеше и незнаевме што и е. Педијатарот ни е близок пријател, па го викнавме дома да дојде. Беше околу 10 навечер. Јас и мм уплашени, незнаеме што и е. Помисливме да не е шината нешто ( прво дете, незнаеме ништо ) . Тој дојде ја пониша и таа заспа. Се премори од плачење и дојде момент кога рече доста е ке спијам Брука, го викнавме докторот , да ни го успие детето Инаку денес конечно залади, се дише. Сакам се вакво да е времето. Таман поубаво ке се спие. Малата се одвикнала од чорапи. И ги облекувам, а таа цело време ги соблекува Научила да ја имитира кравата, само ја прашувам како прави кравата , и таа : мууууу Денес спиеше само 15 минути, и незнам како издржува. Еве уште е будна, ама кај и да е ќе се успиваме
Повторно се пакувам, торбата ми е полна до врв, истата што ја носев за скоро цел месец, а сега само за 3 дена Само се прашувам дали да земам и санка, зашто се осеќам како на зимување да одиме. Температури ноќни во Берово 7 степени @tarantula и ние не сме верници и не сме во план да крштеваме, но имаше еден период напињање од татко му да сме ја крстеле, убаво било, незнам таму што...Да имало повод да се соберела цела фамилија. Јас на тоа му реков- важи, ако платиш ти све, немам ништо против, крстете ја. И на тоа остана муабетот, изгледа не му се свиѓаше другава идеја
@Kitten убав помин,ви завидувам кај мене релаксирано.Јас по пиџами ,децата бојат.Од денес се мислам што утре за ручек,идеи ни за грош немам
Predlozi za rucek: Riba Trano so pilesko Imam bajaldi Oriza tava so zelencuk Lekjaa Letna mandza Skara KAFANA koj cisti noke? jas....samo so zavrsiv..metev, dzogirav,peralna,prisobiranje igracki i alista, tush...redno e i da kasnam nesto,zasluziv ama ke bidam disciplinirana malku...bar vecerva.
Добра вечер! Вечерам овошје, од она за синко, почнало да накапува па да не се фрли. Ги испратив гостите, ги заспав мажите, садовите бутнав во машина, толку за денес, многу работа завршив време е да здивнам. Од работа ми одобрија да одам некое време само 2ра и 3та за да јас го чувам синко од сабајле, а мм попладне и да ви кажам многу ми олесна. План Б немав, ќе мораше да дадам отказ во спротивно. Значи званично се враќам од 11ти септември. Синко денес наполни 8 месеци, колку ли брзо помина времето??? Срце на мама, многу сака да се гушка и мази, баш кога дојде време да треба да го оставам тој почна да се приврзува за мене. Деновиве одбива и да јаде, а јас се спремав вечера да му воведувам, кажа денес докторката дека кај и да е и горните кецови ќе му излезат, само се надевам нема многу да го измачат. Лека ви ноќ!
Dobro vecer majki! Ve procitav site, pa da napiseme nekoj red. Sinko zaspa pa koristam vreme za sebe malku pred da odam vo kujna da sredam malku. Sekoj den isto stani sredi dete, dorucek, rucek, setkanje, kapenje i premorena vo krevet i se taka vo krug. Neka mi e zdrav i ziv ama ne zastanuva edna minuta, me koristi maksimalno. Tuku da ve pocastam od postapalkite na sinko. Veke odime i trcame. Cekav mlada mesecina zatoa malku pokasno gi napravivme. Toa e majki, odam da srabotam oti ke zaspijam. Ubava vecer. Ps. nemam makedonska poddrska, sinko mi go zema telefonot i se sredil, pa sega baram jas da sredam.
1.pile peceno so pire i salata 2.pecena pastrmka dodatok komir plus salata 3.peceni kremenadli so kompiri obarena brokula i salata 4.pileski stek vo sos od magi 5.pileski prsti so tartar sos Odberi si kombinacija!
Здраво мајки, ме снемува се некои збрки трки кај нас, а и не дека фалевме на некој Бебушко си расте, веќе заличува на мало момченце. Кога сте веќе на муабетот, завчера го крстевме бебуш. Лично јас сакав што побрзо, идејата да чекаме до годинка не ми се допаѓа баш,на мм му беше сеедно. Јас одам во црква од време на време, за празници, богослужби во недела, па сакам и него да го носам. Верувам, верник сум и сакам да одам во црква, но се во граници на нормала. Кај нас горештините поминаа, од вчера сме по тренерки преку ден, а навечер и тенки јакнички облакаме, залади баеги. Ние наместо купаќи за на море, скафандерите за скијање да ги извадиме најубаво одиме следната недела на 5 дена на море кај нас, да одмориме и поминеме квслитетно време заедно. Тато не го гледаме често, постојано е на работа по 10-12 часа секој ден, нема за него нит сабота нит недела. Искрено смачено ми е малку се сама да правам и воопшто сама да сум ама тоа е што е. Сам стани, сам легни, сам ручај, сам шетај, сам трчај по обврски завршувај То don't forget Честитки до @girl-miri со убаво и лесно да си ја износиш бременоста! Добра и мирна ноќ на сите
Ако не да си го земам детево и во град на пијачка, нема намера да спие, барем порационално да ја искористам досадата... Навечер навистина станува неподнослива, ни бута цуцли во уста, лази на нас, ни става коцки во уши и што уште не... Ми се спие...
Добро вечер мами. Ние се вративме од село. Таму супер, по пат средно жалосно. Се плашев како малото ке го поднесе патот, а тоа големиот правеше проблеми. Значи во еден момент, без најава почнува да плаче страшно многу. Застанавме, да се одмори, после не можевме да го убедиме да влезе. И натака и навака исто. А кога плаче, плаче со затворени очи, и џабе ти е се. Гледам многу од нас другиот викенд ке бидеме во Берово. Ај може ке се препозбаеме. @Kitten каде читаше временска прогнза. Јас она што го видов вика дека моментално е 18 во берово. И дека и другиот викенд ке биде слично, најниска температура е 14. Иначе во право си и јас сум иста за два дена, носам гардероба како за две недели. За ладно, за топло, за пресоблекување, за спиење, капи за сонце, за ветер, резерва чевли. Ама све мора да имам. Добра нок, да си легнам дур спијат сите.
Од пред две години цена на ехо на мозоче и преглед од доктор не чинеше 5000 ден. Јави се на инфо во Систина и ќе ти кажат цена. Само прашај колку чини и прегледот. Пошто ќе ти дадат инфо само за ехо на мозоче.
Ај морген Ја денес ного подранила На гости кај девер ми дојдовме вчера Сега мм замина да ги земе свеки и тие идат Утре патуваат за Мк,еден ден ке преживеам а Шта се мене тиче јас одма на аеродром би ги однела и директ да летуваат Мислам малтретирање е ова и за нив,стари луѓе Немам заспано ни еден саат,како ли ке издржам незнам Дете синока во 1:30 заспа,полудев.... Таа со нејзините лудории Вчера ми се заглави во вц шолја едвај ја извлеков И тие,онолку тесни капаци се праеле? Ужас Нервозна сум,сакам дома А тек ко ке го видам свекре знам и магарињата ке ми недостигаат Шо да ви кажам мајки Ај частам кафе
Добро утро! Фемина за расонување и кафе за "прочистување" и спремна сум за на работа Радо би поспала уште некој саат зашто малава како што реков претходно, не ми легнува пред 12, па јас во 6:30 сум зомби. Знам, спанка сум. Ноќва повторно имавме "натрапник" во креветот, а во задно време многу сака да се гушка додека спие, не' гушка како возрасен, едната рака ми ја протнува под јастук, другата околу врат И одеднаш сфаќам дека немам место @irena.1 гледав на апликацијава што ја имам на телефон, но ние денеска одиме, четврток се враќаме. Можеби затоа има разлика во температури, еве во Ск ноќна темп. била 8 стпени. Знам дека идниов продолжен викенд многу луѓе ќе го искористат, но нисмо ми те срече, маж ми нема слободни денови во нормален викенд. Затоа ова мене ми е последна шанса пред почеток на школска година да киднеме негде
Добро утро како зиме да е кај нас на 10степена на синко му облеков хулахопчиња иако е август месец. Мраз е дома се мислам и огин да напалам. Знам претерувам но стварно е многу ладно. Кафето испиено еве спремам супа да се стоплиме малку. Имајте убав ден.
Добро утро. Ви ги читам предлозите за ручек и ми се пријаде Денов одамна почнат. Доручек изеден, ужинка за во 10 се спрема, ручек направен за потоа, исчистено дома и гит на работа. Тука покусо не ме пречекаа. Успеав и на ладново да се испотам. Синојка бебе не сакаше да спие до скоро 11. Не беше доволно изигран, жал ми падна ептен зошто го оставив на татко му да го игра, кога знам дека тоа нема да се случи, татко му е пензионерски расположен. Прашање кое ме мачи-колку сме задоволни од сопругот како татко? Имајте убав ден мајки.