На мене пак кај мама ми е најубаво. Мајка ми со душа чека внуците да идат. Си доаѓа од работа, уморна, и пак ги гледа на сестра ми децата кои се на 2.5 години и 1 год и 3 месеци. Башка што внук ми е жива напаст. Син ми и го оставам, еднаш не кажа не можам. И тројцата ги гледа. Куќава ја обраќаат. И татко ми ги гледа, лани на син ми и пелени му менуваше. Ама и вие не ставајте се при срце. И оставајте им ги децата. Јас барем на мајка се можам да си кажам. И јас чистам кај мама и готвам. И секако дома ми е поубаво, си имаме ред. На моменти ми иде да си одам, ама нормално е, сепак секој дома си има свои навики и ред. Ама неколку дена може да се истрпат.
За гледање и мојата ја гледаат ни еднаш не ме одбиле,само шо јас сум навиката на мир и тишина а кај нив кога идам се напнувам се нешто се караат,викаат и не можам да издржам една ден.
Ne otidovme ni za Ohrid. Na mm dali od promaja pocnalo da mu otekuva okoto i sea ke ide na bolnica. Ke puknam od nervoza, tolku mnogu mi trebase ovoj odmor(zimi odmor od 4dena ama toa e)..... Mesecov mi e mizerija nevidena..... A kaak na se malava se razbudi vo 5.30h. i eve si sedime od preeska...
Добро утро! Кај мене се е исто, само почнавме порано да си легнуваме и порано да се будеме. Се чувствувам подобро така, барем не ми се спие и имам повеќе сила. Големото дете во градинка со малото по дома, додека го пијам кафето му давам и да доручкува овесни снегулки со кисело млеко и банана. За ручек не знам, сеуште немам идеја. Уште не држи настинката но подобри сме, веќе треба да мине. Наутро и навечер е прилично студено, права есен. На дневен ред домашни обврски како и вообичаено. Може пире да правам ќерката ми го зборуваше вчера, готово имам идеја.
Добро утро мајки. Седнав да здивнам и кафето да го испијам. Малата стандард во 06.30 уклучи сирената, па од нејзе и големата стана . Што попрво, кого попрво. Мажот ми смени пелена на големата и ја облече, јас околу малото. После он замина на работа јас првен млекце за малото па палачинки и цедено сокче за мене и големата. Златна е цела сабајлина. Ја седнав на столчето во кујна и седеше, ме гледаше додека пржам, а малото на хранилката пред врата. Среќа му дојде дремка кај 09.00 па заспа а јас успеав да исецкам зеленчукот за чорбата и да ставам нешто за нејзе да се вари, за каша за нареден оброк. Кога овој дел денот го шкртнавме, сега е полесно. После големата ќе руча со нас чорба, за ужина овошка... а после спиењето и стандард со баба/дедо ќе шета. Кај нас ништо ново. Мешето расте, за сега се е како што треба. Нетрпелива да почне градинката. И купивме мантилче и панталони за на дожд . Најубава на мајка Убав ден на сите
Абе ќе се отрујам )) и се спие ептен лежи у креветче. Си пее сама нани нани нанииии и вика ај мама. Јас нани нани нанииии. И она ај тато. И маж ми нани наниииии се пее. И по некое време сфаќан дека нр дрибла ние хор и пееме и уште не заспала. А ми се јадееее. Среќа без темп сум од ноќеска.
Добар ден мамички! Денов тмурен ми е како и воопшто животот последно време! Нејсе, не е за оваа тема! Моите девојки сеуште се на гости кај мајка ми, убаво им е, дури и малото не ме бара Ми дојде сезона на свадби, во месец дена две имам на повидок. Една на колега и една на блиска братучедка! Се си викам да излезам низ продавници да барам фустани и за мене и за девојките и пак одлагам за утре и за утре... Големата сакала со тул да биде фустанот па ќе има акање низ дуќани А јас, јас појма немам што сакам, нит што да барам...ќе пробувам па ќе бидам ваа вита става у што ќе ја собере За малото многу се мислам бе мамички, на 19 месеци дете што ќе разбере од свадба и тоа во друг град...само ќе ја малтретирам и неа и нас! Веќе замислив и фустанче и се, но се премислувам, можеби поарно да си ја чува свеки а ние раат да си тераме и сватови пречекување и црква и ресторан, онака ќе се малтретираме сите... нели? @flower30 , те гушкам миличка, жив човек, што дојде се ќе се истрпи, но останува надежта дека се во свое време требало да биде и ќе биде!
Ајде и од мене Добар ден Ма треба добредојде да ми кажувате не сум отворила фемина ма незнам од кога за срамота сум,последно сум отворила на 600 страна сега гледам сте стигнале дури на 695 Зафатена максимум,помош од никого ( среќна сум кога тетките доаѓаат да го земат и го носат кај нив на неколку саата да се одморам јас ама мене место не ме држи пак да расчистам да средам и еве ги ми го враќаат) сите по работа,мм и тој доаѓа во 17ч како да го земе кога е изморен.А сега од 01септември па во смени дали и ке го видувамее Во последно време некако немамр време за нас,се нешто си префрламе,се на кавги ја обраќаме до кога незнам се трудам да биде се совршено дури некогаш кога гледам други парови ептен криво ми станува зошто имавме прекрасна врска,врска на која што сите и завидуваа Кај отиде тоа време.Изгледа точно испадна тоа што велат дека откако ке влезеш во брак одма се променува (мислам за мм). Како о да е се надевам ке се среди некако не како порано да биде ама да имаме некоја си рамнотежа. Инаку бебушко има веќе едно запче конечно на 10ипол месеци го видпвме и првото најверпјатно и друго е на пат зошто е премногу нервозен и кенкав дури одбива и храна. Денот малку потопол ама пак мене ми е ладно сум била некаде на промаја грбот целиот ме боли неможам да се исправам Бебуш спие уште од 10ч а јас мислам после ужинката кога ке стане што да му зготвам за ручек не е еден ден веќе стварно немам идеа уште немаме годинка па мпраме да паземе што јадеме. Убав ден ви посакувам на сите сега се надевам ке имам повеќе време да пишувам нешто и овде.
Добар ден мами,да украдам време и јас да шкртнам нешто,иако знам дека на рати ќе пишувам. Најпрво за најважното,малиот е добар,си расте,немаме никакви проблеми.Единствено што ме загрижува е ММР вакцината која е за еден месец,и уште сега ја мислам,како ли ќе биде пак на тој ден,уфф... Јас сум добра да речеме,туркам некако.Чекам ред и време да можам да отидам на редовна контрола кај матичен за да испитам се,таква сум не чекам нешто да не ми е добро па да одам.Исто и за на стоматолог сум печена,ама ајде белки ќе најдам време наскоро за се. Секојдневието е тоа,новитет ни е одењето во парк или било каде надвор за доручек.Му спремам од дома каша и таму мљацка,гледа луѓе,кучиња,мачиња И убаво ни е,релаксирачко поготово деновиве кога залади,само што стануваме од кревет и врата фаќаме подуени,неисчешлани Во последно време многу често сме излезени некаде,или одиме на гости,или чекаме гости.Си ја увидов грешката од кога беше помал,го изолирав ептен и сега дури се навикнува на гужви и засака луѓе.Ама полека и тоа ќе се среди.Тој учи секој ден по нешто,знае да каже чао,праќа бакнежи со рачето,многу зборови знае што значат и разбира кога му зборуваме,се мачи и да каже по нешто и се нервира оти не може Од друга страна страшно е темпераментен и инаетчија,ако не му дадеме нешто да земе или прави плаче и мава Со играчки не игра,во кујна е по цело време,отвара затвара фиоки,чепка се што не треба,се навалува од дубакот со глава до земјата за да земе нешто,на тераса со џогерот и метлата се дружи нон стоп Ама навечер пред спиење сака да се гали и да си игра со мене,синоќа му правев балончиња и цел саат утепавме интересно му беше да ги пука Вечерите преспива не се буди,ама некогаш ми наплаќа за сите,се буди по 5-6 пати.Излезени му се сите кецови и двојки,претпоставувам од тоа е. Роденден му е во недела,течат последните подготовки,остана уште фустан јас да си најдам.Крштевка прво во 10 па од таму во ресторан да прославиме 2во1.Не потрошивме многу пари,околу 30 000 денари бидејќи се организирав максимално. Едвај чекам сите да се собереме,две фамилии.Многу луѓе нема да дојдат,ама ако им е инаетот побитен нека.Тие пропуштаат,не јас. Малиот еве заспа,првата дремка му трае подолго па да испружам нозе и јас.Потоа ќе се готви ручек за него и нас,па до град ќе тркнеме на кафе и мама фустан да бара. Поздрав мајки
Nemozam da go izbrisam smajlivo Se nadevam nema pogresno da svatis, ama trgaj dubakot pothitno. Cim godina ke polnite dubak ne vi treba nie od 9m sme bez dubak. Stavi go na zemja neka lazi neka se prevrtuva, da stanuva da se isprava
Нее зошто погрешно,во право си знам дека морам само не знам како.Дубакот ми е како помош од мајка,ако не е ништо не ќе можам да направам.Го паткам јас веќе подолг период,се пушта и сам да оди,за лазење не лазеше никогаш,се исправа сам да седи од лежечка.На земја не сака да лежи,само на спална
Znam deka e od pomos i me e mi bese. Zosto da lezi na zemja moze da sedi. Ustvari jas go sobrav zos mi bese strav da ne se prevti, isto taka se navednuvase so glavata nadole a nozete nagore za da zeme nesto od zemja. Jas se rastrgnav vo dnevna osven garnitura, i se mi e poslano dole so kocki meki, igracki rasfrlani na sekade pa si sedi si igra. Dodusa deka e hiper lazi nasekade se kacuva po sekade ama sve mi e obezbedeno nema nekoja pogolema opasnost. Inace mene igralnata mi vrsi mnogu golema rabota. Vo eden kjos e stavena polna so igracki pa koga imam rabota tamu go stavam i nema kaj da bega
Јас често одев на поседок пред да појдам на работа. Татко ми секогаш ги чувал децата, дека поослободен со работата, а јас сум завршувала обврски низ град или на факултет. А мајка ми секогаш кога сме таму ни готви се што сакаме. Месено, сукано, благо, се. И никогаш не рекле ништо. Е сега со три деца мене ми е потешко, дека потесно ни е таму, а моиве не се научени, сакаат да лудуваат и ретко одам. Кога ќе потпораснат сами ќе одат. Јас како мала нонстоп сум била кај баба ми и дедо ми на село. Цели распусти, па и викенди. И во сеќавање ми се многу убави мигови. Баба ми беше махер за готвење. Малку беше строга, ама ни гледаше низ прсти на мене и на сестра ми. Затоа сакам да ги носам и моиве деца, да си имаат убави спомени со баба и дедо.
И јас го оставам во кош со играчки ама не седи на едно место повеќе од 5 минути.На земја не го оставам да седи оти немирен е,си ја удира многу главата безразлика колку и да е меко,се треска убаво.Само на спална се превртува и седи,со надзор секогаш И видов не видов,побезбеден ми е дубакот некако и подолго време стои во него.Овие работи многу зависат и од самите деца,какви се тие,што сакаат да прават итн. Колку сакав да беше како мене помала,ме седнувале пред ТВ во ќош на софа и не сум мрднувала додека не ме земат.Мојот не се занимава со ништо освен со глупости што не смее да ги прави.
Dobar den mami. Jas od denes trgnav na rabota malata e doma so majka mi, vazno mirna e , rucka, si igrala dusicka. Sabajle mn maka mi bese koga izlegov od doma. Sekoj den e se po interesna i samo bravi bravo so racinjata i se smee dusicka. Sega ke imam poveke vreme da ve citam doma citav ama taka nabrzina. Ajde dosta e samo taka kolku da se prijavam. Pozz
Да ве поздравиме и ние од море, уживаме, еден ден ни беше поладничко и не бевме на плажа, ама сега е топло и ќере не сака да излегува од вода, си игра во песокот и си најде другарка колку неа па секој ден на плажа се забавуваат. Во вилата кај што сме има убав двор со трева и играчки за деца, па кога не сме на плажа си игра тука Јас како и секој пат на одмор си добивам, па си седам под чадор Убав ден мамички
Ноќ хорор. Малата заспа во 10 и 30 вечерта, викам алелуја ќе се спие, легнав и јас брзо брзо, викам уф што убаво ќе се одморам... Ахаа важи. Во 23h се разбуди со липање, по некоја минута почна да зајдува, да плаче страшно. Пола час помина, не се смирува. Мислам цела зграда се разбуди. Околу полноќ со мм викаме ќе ја носиме на дежурен. Облекуваме што попрво се најде, она се смири. Облекуваме пак пижами, пак рика. Во меѓу време де еден де друг оди да пали цигара, се отрувме. Се облековме пак, пак почна да се смирува. Ајде пак пижами, гасиме светла демек ќе спие, пак иста песна, веќе еден по полноќ. Ај за крај се изнервирав , ја земав и по пижами на дежурен. Таму ич не плаче, ме гледаат бледо. Малку црвено грло, нема ништо. Се вративме дома, накај 3 заспа, што и беше не знам. Денес кај матичната се ок вика, дури и к.с.. Уф, тешко е мајки, тешко е да си мајка... Навистина...
@Cka ве замислив како превртувате очи и пеете Денес мајка ми е на помош, ми среди се за саат време. Ручек полнети пиперки стави. Бебе се научило до мене залепено да спие. Ако се мрднам вришти А навечер нема гајле. Ова од вчера почна да изведува. Тато денес почна на работа и звони на 5 минути
@augustd од тројките мојот плачеше ноќе. Да не вади запче некое? Сега се спремам психички за петките, уште тие не му се извадени. И со други мајки имаме коментирано за тоа ноќно плачење и кај нив исто од заби најчесто, тогаш најмногу ги болат, преку ден се активни и не чувстуваат толку. А може и ништо да не е, или скок во развој, не знам колкаво е точно твоето.
13 месеци е, нема тројки, горе и се бели непцата кај двете тројки, посумњав и на тоа, ама па не грепка ништо.