Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.311
    кај нас ова траеше 3 недели
    секоја вечер.Хорор.Отидовме Банско и таму истата песна.Плаче рика ко изгубена.Неможеш да и се приближиш.Престана само од себе

На Kaetana и augustd им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    111.415
    Ај добар ден! Еден добар што е! Бебе со росеола, маж со стомачен вирус. Јас за у Бардовци директива. Синоќа ми изби осип и иако знаев дека е вирусов си направив филм да не го случајно морбили. Паралелно растат тројки и четворки. Паралелно сме најразмазени на свет! А напаралелно на свет па се спремаме за градинка! Ужас! Има уште паралелни ситуации, пример не јадеме парчиња месо ама затоа гнетеме праска парчиња и тоа големки, гриземе круши... Нели е да си пукнеш? Еве го ручекот седи спремен, дали ќе го јаде гмечен со вилушка ќе видиме, може и да си збрчи блендерот, ископав еден стар блендер од мома коа сум си била, си го купив од Горење, врши работа, уште кога рикнав за 3 години 2 блендера.

Мајки друго освен кукања од мене нема, засега е тоа. Се спремам за свадба, градинка, нов тек на настаните, па повесели постови здравје од втора половина на септември.

Гуш гуш, одам да молам бебе да јаде мевце.

На Верче4, kelebeim***, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @augustd дури да пробијат се многу болни, најмногу од сите заби, моето буквално кожа имаше нераспукана над запчето, а тоа од долу турка. Не велам дека сигурно е тоа, си имаат тие свои фази со плачење ноќе, ама можно е.
    Мојот па често сонува нешто, кажува во сонот, баба или мама најчесто, нешто се плаши и липа, а заспан, едвај го смирувам.

На Kaetana, eli25 и augustd им се допаѓа ова.
  4. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Ме утеши ма Џој... :D:sweat::worried:

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.311
    сори :D
    кај нас беа дефинитивно тантруми уз стрес(инфузии примаше пред тоа).Кај вас можеби е пролазно :)

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @augustd stom se beli trojkite izleguvaat, koga ke pocne da grepka veke izlezeni se. I mojov ima noki koga se budi I mnogu place, pa saat vreme se niskame, sve nudime ne se smiruva, uzbuna e togas.
    Inaku nie utre odime kaj sveki na nekolku dena,znam sto me ceka, placki, kenkanje. A ja vidi place, jas neznam sto ke bese toj strav od nea. Smrt mi e koga odam tamu, ama mm zapnal, a I go razbiram, vnuce I e saka da go vidi zenata. Ako preziveeme ke pisam :)

На Верче4, kelebeim***, TutiFuti и 4 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @joy1 кога спомна тантруми, кај нас почнаа се почесто ако нешто не му дозволам, ама пробувам со игнорирање и гледам најмногу делува.
    Сега разбирам како е кога по маркети се удираат од земја децата, порано се чудев, ама ме снајде истото :D па и ко ќе пробам да го кренам, се опушта цел како во течна состојба да е, оди па крени го. :devil:

На Kaetana, M&M, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.530
    Леле ние со росеола на 5м поминавме. Ама прво кога ср исипа цела по тел докторката рече одма носете ја, пиела антобиотик да не е реакција. Мислам крв немав у мене додека стасаме за после докторот да рече осип од росеолата. 2 дена ко географска карта беше. Ама барем темп немаше.

Со заби ние 3ките горе ги вадиме... ама ок е засега. Едната подизлезена другата ѕирка.

9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    15.836
    Имам пишувано и кај мене кога вадеше тројки вака вриштеше во спиење, плус и тантруми заедно, од памет се вадев навечер мислев дека цела зграда не разбра.

На augustd и Espadrila им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Према кого е себично? Ајде беај таму, се извинува дури :) Форум е место за дружба кога имаш вишок време. Само толку ќе кажам..И Среќен Роденден, големи да растете! :)
    А мојата оди и со ред све пробува! Зборувам за кондури за возрасни и најчесто штикли. Уште вика: чекај уште ова да пробам (facepalm)
    Ска на таа возраст само игнорирање...сеуште не разбираат и неможат да си ги контролираат емоциите.

@flower30 и @Sunshine_1979 нека поминува побрзо тој неубав период, ќе дојдат подобри денови :hug:

На Kaetana, snegulkata, Lorins и 10 други им се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Здраво мајки :hai:
    Чекам да заврши работниот ден.
    И оваа недела, и следната.. и после конечно одмор. Уф уште колку долго ми се гледа |(
    @azelea ти посакувам убав одмор. И да не трошиш џабе денови, купи си тампони и пливкај си(poolparty) :D
    @augustd иста песна бевме и ние. Плачење, вриштење.. Траеше прилично долго. Кога вадеше тројки давав пола доза парацетамол. Се смируваше за 5 мин и спиеше мирно после тоа.
    Убав ми е периодот, убаво се чувствувам и јас :makeup: онака, без никаква причина :)
    Убав ден, жени убави :*

На Kaetana, girl-miri, Sunshine_1979 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159

ЈАоооо....јас сум комбинација од вас двете...и тоа трае....трае...не како кај @joy1 две ти недели...ами ова е со месеци ... таман мислам се оправила, тики еве ја со некоја друга комбинација за неспиење, башка тантруми....
    Има денови кога се чусвствувам дека телото ми лебди...или душата ми лебди на една, паметот исклучен на друга, а телото стои во место. ...не не заљубеност ова...ова е премор, умор...
    И така...
    И така...
    и денес ќе помине денот

На Kaetana, muchacha_a, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.311
    еден од оние денови кога дремам дома и ништо не ми се прави.Децата зедоа плазма и се тутнаа пред тв јас исто ко нив само без плазма .Мм замина за Ск ,решив да не готвам само да одмарам денеска.Полнам батерии и мозок со идеи :D.

дајте некоја мајчинска тема.Не мора стрикно за околу децата да биде

На Kaetana, JuLleE, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Имам предлог тема што ме мачи конкретно: Што мислите за "оставање" на децата заради стручно усовршување во друг град?

На kelebeim***, Kitten и joy1 им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Родителот стручно да се доусоврши во друг град?
    Мислам дека пресудна е возраста на децата и комуникацијата со партнерот.

Во фамилии со мали деца е скоро незможно целиот товар да биде на едниот партнер, посебно доколку и истиот е вработен.
    Во возраст кога децата одат подолго во градинка или на школо, можеби и со мала помош од баба/дедо да.
    Сепак клучна е комуникацијата со партнерот и дали/колку е тој способен да се носи со сите обврски, макар и на определен временски период.
    Има мажи што не знаат или не сакаат да земат поголемо учество во активностите околу децата во стил готвење, подготовка за на школо, помош околу домашни задачи, одржување домаќинство...

Јас за себе не би, поминав таа фаза кога сеуште не бев мајка.
    Од друга страна немам ни сили ни концентација за доусовршување.

Трето, сопругот работи приватно и е без работно време, односно од понеделник-недела, утро-вечер. Не би ни се исплатело финансиски он да презеде поголеми обврски во домаќинството на сметка на неговата работа и помала заработка.

Таму каде се има разбирање и математиката кажува дека е исплатливо зошто да не.

На Kaetana, JuLleE, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  16. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.311
    јас пред една година пробав.Ама се откажав.Запишав медицински факс кој бараше голем влог,труд,патување во друг град.Арно ама се собраа децата,домот,работата,западнав физички и кренав раце на крај.Мм ги чуваше ,помош немав јас од никого апсолутно.

зависи ти колку помош имаш,колку работи мт,колку време ке си отсутна?

одев и јас на семинари во Скопје ама по 3-4 часа беа тие и еднаш на 5-6 месеци

На Kaetana, JuLleE, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Te citam @LaDyDoLl za maz ti se zalese proliv,tt,da ne se otrul od 7ca ?? Neli eden kup se zatrule od mestovo....
    @AngelOfArh kazuvas ste pocnale za gradinka da se spremate,pa stravovi...Ko jas da se procitav..
    Bozem za odmor ke se spremam,ama umot.mi e kako ke se vratam na rabota,sto ke se pravi so ova moe bebe.Ke ima 9m koga ke yreba pak da pocnam...Prvo bozem babive se nafakaa da go.cuvaat...Pa posle sveki pocna da izvodi vo stil ama kaj mene ke go nosis,ama jas kuceto ke go cuvam (od drugava strana).
    Pa posle pocna ko opcija da mi se vrti zena da zemam.Ama zena e 10000 pa misli za rucek i ona sto ke jade,pa nemozela da go seta nadvor,...
    Pa sega najaktuelna ideja mi e privatna gradinka.Pominav denes pokraj edna,decinjata nadvor bea izneseni.Luge,da znaete samo.kolku bea srekni!!! Nekoi 20tina decinja i 5ucitelki gi nadgleduvaa.Bas mi izgledase ok.
    Ufff...ama edno se znae,kako za site decinja,taka i za moeto.

На Kaetana, Mari* и Espadrila им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Конкретно моето усовршување би траело 24 месеци од кои 15 треба да живеам Ск. Слободна само за празници, како и обична работа. Од мм имам поддршка, но мислам дека не е свесен што значи дете постојано да чуваш. Имам и две баби, едната се уште оди на работа.
    Работата многу ми значи, а и финансиски многу ќе ме зајакне. Од друга страна и на мм работата е претешка, преодговорна, не може во секое време да биде на располагање за да ја чува. Да можеше мајка ми да дојде, ќе живеевме Ск тој период, јас, таа и беба, но не може, работи.
    Искрено за чување некакпо ќе се снаоѓаат, верувам и во мм и во мајка ми и во свеки. Мене ми е емоционалниот момент најголем проблем. Како ќе расте беба се повеќе ќе се приврзува за мене, не сакам разделеноста да остави длабоки последици врз неа понатаму.
    @joy1 Се откажа ли? :( Барем твоите се поголеми. Но, не може се на мт да падне, разбирам. Какви се оние жени, секогаш стокмени, ем деловни жени ем мајки ем сопруги?:wasntme:

На Kaetana, JuLleE, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.311
    @BirMelek ,се откажав :)
    или не бев јас доволно снаодлива или стварно неможе човек да ги држи сите конци во рака.Друго е кога имаш помош.Мајка ми е почината а свекрва ми работи во три смени и невозможно е друг да ги чува.Малата лани имаше две години кога запишав факс.Мала сепак беше.Големата со свои потреби,некој да ја однесе до школо па да ја земе,па на курс,па домашна пишување итн.Станот си бара одржување,па социјален живот малце,па ние двајца...на крај нешто мораше да се прешкртне од листата :)

На Kaetana, JuLleE, girl-miri и 7 други им се допаѓа ова.