jas denes pravev na sin mi na leucocite pisuva 1000/ml a podolu pisuva hematies sto se crvenite globuli i isto pisuva 1000/ml
Зa сите крвни клетки и oстaнaти пaрaметри си имa референтни вреднoсти кoи мoже дa бидaт рaзлични зa секoјa лaбoрaтoријa, зaвиснo oд метoдoт нa oдредувaње нa истите. Имa референтни вреднoсти зa секoјa вoзрaст. Мoже дa јa ставиш тукa сликaтa oд aнaлизите, пa ќе јa прoтoлкувa некoј, или кoнсултирaј се сo мaтичниoт педијaтaр.
treba da gi pratam rezulatite po email na maticniot ama utre treba da idam da zemam vtor del od rezultatite,neli ne sum vo mk i ne gi razbrav bas vrednostite inaku pisuva leucocytes i hematies 1000/ml
Мoрa дa имa уште некoјa вреднoст. Пoштo oбичнo вреднoстa е некoјa брoјкa еве зa леукoцити нa пример, 9.5-14.5 x (кaкo знaк зa мнoжење) 1000/мл. Знaчи требa дa биде некoлку илјaди, a не сaмo илјaдa.
Мамички и денеска сме дома.Никако да се затопли времево како што треба,сонце, шетање во утринските часови и сладолед.Имам голема желба за турско кафе ,надокнадувам што не пиев додека бев труднаСи варам едно од сабајле и го пијам цел ден оти само на кафе мислам ,а знам дека несмеам многу да пијам додека го дојам синко,незнам што ми е.Цел ден синко сон не го фаќа и само дремнува на цице дур е па се буди и сега мама малку раат е само што го заспав па да видам што има на фемина.Читам некој вирус имало со нафрлање ,а мене како ми е страв од настинки оф леле .Ајде отидов јас и бујрум кафе
Сите спијат ,а јас пак будна.Синко решил да игра и сега едвај заспа.Добро утро на сите ранобудни ,а јас отидов да спијам оти ако го дочекам изгрејсонцето нема воопшто да заспијам.Се надевам дека бар денес ќе имаме убав и топол ден без дожд
Dobro utro na site Si stanav rano pred decava da ispijam edno kafe na raat pa da go budam golemovo i da se spremame za rabota i za gradinka. Kojznae denes kako ke se pogodi vremevo vcera popladne samo sto izlegovme pted zgrada pocna da vrne pa aj nazad. Decava doduse si setaat preku den ama i mebe porucek ubavo mi doaga malku so niv nadvor na vozduh. Inaku ova golemovo vcera me pobudale za nekoi gluposti se raspravase go fati histerija mislam deka zgradata vo vozduh ja digna. Kolkubja voznemiri malava sirota i ona pocna da vreska nervozno pa morase tatko i da ja trgne vo druga soba. Ama ne mu popustiv pocna da preteruva i da zloupottebuva toa sto poradi bebevo cesto mu pooustam aj da ne vika da ne ja razbudi pa da ne ja voznemiruva ama gledam deka go koristi toa sega za da si go istera svoeto. E vcera bogami go ostaviv vikase 1 saat na kraj si legna na brasno se smiri i si se pomiri so situacija. Ama me iscrpi epten ali doduse nekako uspeav i jas da ostanam postalozena podobro taka so decava ama nema vovek sekogas trpenie
Јас го носев моето второ бебе месец дена кога имаше на Маврово. И првото го носев на планина и тоа во во зима, и многу мал беше.
@angrypepper јас по 40 дена откако се роди син ми го однесов Крушево на Мечкин Камен. Таму и во близината на тој регион останавме цели два месеци. Исто и малава сега на месец ипол ја однесовме Крушево, а неделава здравје Боже, планираме Маврово да одиме. Инаку, денес тато пак ни се враќа, не знам колку долго, односно кратко, ќе биде дома. Јас уште од вчера спремив ручек, направив полнети тиквички и дури ноќта кога легнав да спијам ми текна зошто ми излезе чудно јадењето. Сум заборавила ориз да ставам Има некој да прави кафе сабајлево? Ако не, јас ставам едно брзинско за мене, ајде бујрум кој е за такво?
Добро утро и од мене...ние уште би спиеле ама дада денес полага екстерно а мама е повеќе испаничена од неа па будна го користи нанкањето на беба да се "социјализирам". Ако станам ќе се растропам па ќе разбудам а ненаспана ми е најтешка за чување...кенка, плаче и ништо не ѝ е погодено. Нит ручек нит по дома можам да средам а обврски еден куп ме чекаат! Многу ми е сѐ наопаку кога за викенд одам кај моите, ем сите обврски ми заостанат, ем пакувај распакувај торби, ем мм е на работа па нема кој да ми ја причува беба - на нос ми излезе тоа што сум мрднала од дома! Убав ден ви посакувам мамички
dobro utro zenski , ajde @zuto poveli na kafe,gotovo e, niz kafeto ima i blago ili prirodno cedeni sokovi,koj sto saka. inaku nokva ne licese na nok,sin mi bukvalno na sekoi 10 minuti se budese da cica,pa voda pie,pa se prepotuva,nemase temperetura ama kako zombi sum sega pa duri vo 6 ipol me odvlecka vo soba da se igrame a jas uste oci nemozam da otvoram.i inaku @Annath vo pravo si,i mene toa me buni,i porano jas sum pravela analizi i ne bile taka rezultite samo 1000 i tolku, ke pojdam vo laboratoria denes da gi zemam i drugite i pa ke prasam.
Здраво мами и јас како Саншај го користам спиењето на бебето за да читнам нешто,па да одам да го чистам тоалетот оти е извалан.ММ овие недели е се трета и најтешко ми е што имам обврска да го чувам бебето и никако да не плака за да не го разбуди... Јас си алувам уште од здрав заб,болен ми го направија.Пак ме боли, не бива ќе одам на заболекар.ММ запнал да и се симнам и да ми го поправела убаво забот,му викам ти озбилно сакаш без заб да си останам.После ќе одам кај македонец некој што тука работил,па белким човечки ќе се разбереме и ќе ме оправи. Инаку не знам дали ви кажав закачив маститис пред некој ден.Качив температура и сите коски ме болеа и бев омалаксана.Геникологот ми даде антибиотици,среќа не ги почнав и со ладни облоги и почесто на града ми помина.Ми препиша и пумпа електрична за еден месец.Врска немаше огромна како куфер Медела лактина,пробав да ја користам и воопшто не ме испумпа...само можеше брадавиците да ми ги разрани. Ајде поздрав одам да чистам
Добро утро, добар ден кој како сака. Еве ве поздравувам од работа со кафе и зеленчукови кекси. Направивме и ние крвна слика за синко, чисто за проверка и педијатарот вчера ми вика супер е детето. Дека живееме веднаш до амбулантата, вика секој ден по цел ден со баба му е надвор и само трча. Вчера ден како и секој понеделник. Ужасен. Имав план кај @zuto на кафе, ама многу ред чекав на лекар. Од мојата крвна слика докторите си креваат раце, немаат поима што ми е. Го прошетав малку низ двор, а синко си замислуваше дека шета со татко му и ми викаше ајде тата, ајде тата и со прстето правец ми дава, кај да одам, да не се збунам де Го избањав и реши да си легне. Ама душиче се отепа плачејќи по тата негов за да си играат. До 11,30 лежеа еден до друг и малово цело време си го галеше тата и така заспа. Јас и свеки го чуваме, тата не го пофатил, ама тоа нема везе, он по тата си плаче. Мене не ме ни побарува додека сум на работа
Добро утро @eleni27 со муабетот за мт и малиот се пронајдов и јас. Малава во моментот кога ќе слушне дека тропаат клучеви и се отвара вратата е еден од најубавите моменти кој го имам во текот на цел ден. Која радост детево... Знае дека он иде и како само се радува. Море еуфорија е тоа . Потоа веќе не ме регистрира мене. Он не смее ни до веце да отиде раце да се измие и да се пресоблече. Вришти пишти дете по него. Јас како да не сум таму.
@eleni27 да си одиш на хематологија/трансфузиологија со резултатите од кс, таму би требало најдобро да ти протолкуваат што е и како е. Дали е во ред, дали е опасно, дали се очекува намалување на железото понатаму. Бидејќи сепак носиш близначиња, а во подоцнежна бременост кај скоро сите доаѓа до драстичен пад на резервите поради тоа што бебето црпи од мајката (кај тебе ќе биде дупло).
Само да ве поздравам. Пренабиен распоред со обврски имам неделава. Денес синко и за пасош ќе се слика. А како тоа ќе го изведеме појма немам. @zuto јас еднаш печев поховани тиквички и цело време се чудев зошто не се запекуваат. За по некое време да сфатам дека сум заборавила да ги поховам, туку само сум ги исекла и сум ги шлапнала така. @Sunshine_1979 до скоро и јас така правев. А дојде викенд еден ден кај една баба, другиот кај другата. И викендот повеќе уморна, а дома хаос. И на крај уморни,дома не средено, дете не прошетано, ние нервозни. Демек на ручек било важно да им одиме. Е веќе не, јас прекратив. Прво се наспиваме, па си шетаме, да расчистам, дома ручаме и ако има време поминуваме на кратко. Ако сакаат повеќе нека ни дојдат они на гости преку недела.
Pred eden mesec bev na transfuziologija i mi rekoa za mesec dena so terapija vit c zelezoto ke se namali. A pak e pokaceno. Ke odam pak tamu, ama i krvna slika ke napravam kaj niv, pa ke vidime sto ke izleze. Uplav imam od pogresni rezultati. @danichap mm po cel den e doma, ama ne go cuva ic, ne go ni seta, a detevo samo go vika, go bara, vcera i do placenje stigna. Jas se iznasmeav. Pozdrav do site mami i ubavite nivni decinja
Кај сте мами? Ние викендот се изнашетавме надвор од нашиот град, од шетање се уморивме а не па да земеме нешто да работиме хаха. Синко пред тоа се возеше без проблем, а се качевме во кола по пат спиеше а сега тешко. Му се спие а само се врти, кенка, трла очиња, а едвај заспие. Него мене изгледа грип ќе ме фаќа, грло ме боли, нос затнат, ама и време никакво, сонце па ќе заврне.