Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@mariz фала, страшни се прстите за гледање, кој знае колку го боли. :sweat:

2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Добра вечер мајки, мали денес е добар од вчера попладне нема температура па се олабавив. Денес со свеки правевме јуфки и тарана, синко мм го однесе кај мајка ми. Се изморив ама и одморив од една страна сега се истуширав и чекам мајка ми да го донесе да се погушкаме и во кревет. Детето ми е страшно истрауматизирано денес каде и да оделе ако му прозборел непознат врескал и се криел во мајка ми, исто така плачел во секој непознат простор маркети, продавници и сл а кога ќе видел дете се наткревал како за повраќање. Незнам што да мислам ни што да правам ама се разочарав многу се надевам е период и ќе го преброди несакам да биде такво дете.
    Инаку ми касни менструација сабајле кога ми текна во муабет дека е 09,09 а требаше да ми дојде уште на 3ти па ме удри во глава што ако има нешто па почнав да размислувам како би се организирале и што би било кога би било и се исплашив искрено, месецов имавме два пати односи од кои едниот пат со заштита бидејќи лечев кандида а еднаш се опуштивме. Ама па може и од вагиналетите ми доцни терапијата ја почнав на 8м ден од менструација и ја примав 12 дена а незаштитен однос имавме на 29тиот ден па се надевам до тоа е. Сега како што размислувам не би сега одма второ дете, а кога ќе се потсетам дека за синко година и осум месеци пробувавме и не би да поминувам низ истото.

Girl-Rabbit, 24.07, tina-63 and 5 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@kristina.k so pomin neka e.
    jas pak vlegov vo kujna. ushte edna pogacha, za utre za vo crkva. :wasntme:
    maz uspiva bebe, ama si izmiv race so vreme znam nema da mu uspee. a edno teshko detevo da go uspiesh..lezish do nego i samo zaspiva :D ama so mama si saka toj. :mm:

4. joy1

joy1 Форумски идол

hello
    ние од Солун се враќаме.Темница не фати а мразам во темно да се возам.Момите спијат во кола,преуморни :)

@kristina.k со помин да е..Реков јас вчера ,Марфи иде секогаш кога си планирал убав ден

alana, Seline, TutiFuti and 12 others like this.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Здраво, цел ден во раце и се нишаме/тешиме... Мака си има дете, запчиња го мачат :( душа ни спиен ни одморен, никаков е цел ден... А тек јас, едвај чекам фа легнам...

alana, eli25 and Mari* like this.
  6. augustd

augustd Популарен член

Мојава ем кашла, ем нос и тече, ем му тресна на мм под кревет и се удри во ѕид.
    Ај биди раат да те видам. Море ми иде во пустина да отидам цел месец. :@]:):swear:

alana, Girl-Rabbit, eli25 and 2 others like this.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се сеќавам кога пред 10тина години, ова време од преголема возбуденост, со моб во рака ги очекував првите роденденски пораки, забава за полнолестство, еуфорија. Денес, будна но од мисли, загриженост...
    Како се менува времето,брзо, неусетно..,
    Ако порано посакував штикли од мама, парфем од тато, саат од брат ми... Денес посакувам само здравје и тоа не помислувам на мене, здравје за моето мило и сите околу мене...
    Мајки, во името на овој ден, мој роденден, честам јас :d::beer::^::party::coffee::d::beer::^:

Paka, Olgica.bu, alana and 31 others like this.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Добро утро недела баш и не сакам да станам вака рано ама што да се прави мора се алармот синко го вклучи пред 7 часот.:sun:

Доручкуваше и правец надвор да ги видел коките на комшиите (facepalm)со дедо му заминаа, пред врата и се окреќа ми прави :hai: со рачето душа моја е тој.
    Вчерашната ноќ ни беше хорор јас се мислам една четворка му пробива горе а оно да биле две значи му пробија две од еднаш четворки а доле само единици имаме како е можно не знам.|(
    Вчера цел ден јас спремам испити а тој со баба му и дедо му надвор по малоо трчал играл со другарчињата од мало кога го видов дома целиот песок па дирекно туш.Па цела ноќ си ја преспа.
    Ајде кафе ќе ставам кој е за нека повели :coffee::coffee::coffee:

Girl-Rabbit, 24.07, tina-63 and 8 others like this.
  9. augustd

augustd Популарен член

Исто како и кај нас со 4-ките. Две одеднаш, две недели не сме спиеле салам, којзнае колку ги боли, души мали.

Vennera.aa likes this.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Ма добро е јас не се жалам за спиење пред да заспие со гелче го мачкам обавезно и денски со бело вино му ги премачкувам па полесно поминуваме.

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добро утро :coffee:

@LaDyDoLl среќен да ти е роденденот, да сте здрави и живи сите. :hug:
    @TutiFuti и мојот наеднаш вади по повеќе заби, тројките дури сите четири почнаа заедно, е со нив мака видовме.
    Сега петките долни случајно ги најдов двете цели израснати, не ги осетивме.
    Со забите нема секогаш правило, полесно да поминувате за другите. :*

Имајте убав ден мајки, ние ќе го поминеме дома. :)

augustd, orhideea, joy1 and 2 others like this.
  12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро мајки.
    Вчера не ви пишав, па да не ме мислите да се јавам на рецепција. Немаше жур жур, нормален ден како и секој друг, само што испаднав од дома.
    Сабајлината јас ја средив малата, мм големата и се упативме кон кујна. Со заеднички сили, јас сецкав спремав омлетот а он раскреваше машина за садови и цедеше сок, за кратко седнавме да појадуваме.
    Малото уклучи сирената, големава затворила устата не сака да јаде... апетитот ми се изгуби :(.
    Се присетивме на првиот заеднички појадок, после помината ноќ заедно, кога мм рече дека е луксуз за викенд, појадокот, да го помине со саканата личност или да има фамилија.
    Вчера му викам види, опкружени сме со луксуз, пушти од сите страни :rofl:.
    Решени бевме да испаѓаме, па започнавме со целиот ритуал. Он си фана компјутерот, оти нели требало да работи и печали за да сме шетале|(, па ај почнав со облекување на деца, спремање на торбици со термоси и флаши, резервна облека...
    Со крајни сили наденав на мене првото што ми испадна пред очи и ме фатија жичките :tmi:
    Се погледнав во огледало и видов умор кој беше премалку да се скрие со набрзина нанесената бб крема, коса која очајно треба да се скрати бидејќи и стандардното брзинско запеглување веќе не ја скротува, облека во која не се чуствувам привлечно бидејќи веќе почнав да посегнувам во делот од плакарот каде стои xl вешот и трудничките панталони... и да не редам :(.
    Па ај ме тешеше(facepalm)

Имав еден самосожалувачки монолог кој не ни знам дали го слушаше, важно климаше со главата и викаше многу сум била убава :tmi::D.
    И така. Поминаа драмите и жалопојките и тргнавме.
    На свекрва ми и беше роденден оа и купивме еден лап топ, за децава зедовме потенки есенски капи и тргнавме да испазариме за дома.
    Хорор.
    Со две деца бевме како да не исфрлиле од некоја поплава. Ами со три како ќе не биде :x.
    Он буткаше дуплата количка јас количката за пазарување, па не не' збира секаде, малото почна да вика па ај направивме пауза да ја наранам, големава стана и почна како мува без глава да трча низ супермаркетот, додека се натоваривме и тргнавме ми се плачеше:rofl:.
    Да не кукам многу.
    Порано ги наранивме, избањавме и во 19.30 беа и двете во кревет ]:).
    Си пуштивме филм, запалив дури и свеќа (lalala), измивме овошје, направивме чај... и поуживавме малку тишината.
    После сме на ручек кај свекрва ми и свекор ми. Построденденски.
    @LaDyDoLl среќен роденден мајче.
    @augustd побрзо закрепнување на малата.
    @kristina.k побрзо опоравувае на мт. И ние ја имавме идентичната ситуација. Среќа помина со оток.. еве го уште криви:x.

Убав ден мајки.

mal.ecka, alana, iloveyou29 and 26 others like this.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Dobro utro
    Nie bevme do crkva ama nit park vidovme od crkva nit nishto. Samo shto pochna popot da ja pee pogachata on pochna da plache. Pa aj malce potivko za da ne se luti bebe :D zavrshi ritualot izleguvame nadvor, lele koga vikna da plache od kambanata... strashno. ajde pravec doma. inache shansa nema da se smiri. Majki mnogu mi e detevo plashlivo, ne znam vekje shto da pravam, nemam um. Vaka po doma vedar nasmean, ne e kenkav ich. Ama otideme li bilo kade... a odi krshtevka i rodenden za nekoj den. Traumi kje e toa...
    @augustd so pomin neka e mila.

14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Добро утро мајки!

Ние наспани бевме во 5ч,си игравме до 6 и среќа пск заспа сам :) до кај 8 ипол јс истеравме денес.
    Туку го мерев вчера, за два месеци напреднал само 1200гр, не е тоа малце? Првите два месеци по 1300 качуваше :wasntme: башка и еден оброк цврста храна имаме веќе воведено. Инаку родилната тежина на 3ипол мес ја дуплираше, ама не е буце туку е целиот големо бебе. Изгледа ко да има 8 мес.
    @TutiFuti на иста мака сме, само побрзо нека излегуваат запчињата.
    Денов врнежлив, свртевме кругче околу зграда со количка, па прекривка за дожд монтирај, чадори тегни мкни и сфаќам дека немам гумени чизми :?: ќе морам да набавам оти додека не падне снег декември/јануар се вакво ќе е времето а ќе ми требаат за шетање. Ќе си седиме дома денес, можеби вечер гости ќе имаме, а дома е хаос. Смукалкава уште да вика по мене, ама дете не оставс простор. Плачлив е деновиве па се во раце се носиме, играме, пееме, душиче само вика се жали :(
    Бебе заспа, јас кафе и го мислам ручекот, здосадено ми е веќе од мозгање што за ручек (facepalm) давајте идеи инаку ќе биде денес храна по нарачка :lol:

danichap, Girl-Rabbit, 24.07 and 8 others like this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Откако ќе почне со храна поспоро се качува на килажа.

Mari-Ja likes this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

добар ден станало веќе
    кафе и бурек за доручек.Деца ке бањам,лазањи за ручек и домашна.Типична недела :)

@LaDyDoLl најсреќен нека е мила
    со годините идат нови желби и нови приоритети

alana, Mari-Ja, Girl-Rabbit and 7 others like this.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Добро утро мамички:hai: Пијам едно грдо кафе, млако никакво, оти дури да седнам да го испијам вечност помина.Беба откако почна да лази, душа немам. Само се превртува и неколку пати на муцка тресна. Тука е и мм со фамозните решенија"нека седи само на коцките". Ела ти додржи ја да видам.:@ Секаде е само на коцки не(facepalm)Уште не јади ништо, па 3 дена веќе и не готвам:tmi: Не знам дали е период, веќе се грижам, па ќе ја носам на педијатар неделава. Само ексик ми е од здрави да не закачиме таму стомачен вирус кој хара по маливе деца:worried: Ако некоја мајка имала ваков проблем да сподели. Штом и ја доближам лажицата, таа пушта рака да ја фати. Кога ќе ја фати мачка се пред неа со каши:tmi: Морам да ја држам со двете раце и да ја хранам. Неколку дена толку силно плачеше од храна, што и навечер се будеше со вриштење, па одлучив да не ја форсирам. Ама и така не го бива, мора да јаде. Значи не е да не ја сака храната, не го сака самиот процес на хранење.
    Инаку, вчера излегов сама на кафе(hollest) Мислиш празник е, се дотерав, шминки и парфеми, среќа до небо. Имав 3 саати слободни, ама пуста мајка, по 1 саат почнав да чувствувам грижа на совест кога ќе видев мајка со количка и си отидов :| Кога се вратив беба нормално си спиеше. После цел ден игравме, па ноќеска заспа без познатото трескање од земја кога ем и се спие ем не сака да спие. Едно време кога се разбудив ја гледам седнаѕа
    во креветот со отворени очи. Ме преплаши. Ја кренав и си заспа. Што беше не знам:^)Ве изгњавив, ама само со вас искрено си зборам:)
    @LaDyDoLl Среќен роденден!
    @joy1 Се пофали ли што купи да барам?^_^
    @kristina.k А да не ти беше желбата на лепчето мт да е дома а? :lol:
    @augustd И јас сум за накај пустина фаќање, радо би да те дружам :D
    Постов почнат од сабајле. Во меѓувреме истерав уште едно кафе на широк сокак, овој пат со мм и бејби :!: Сега таа си спие, јас дремам пред тв и се токмам да го правам ручекот, ориз со пилешко во сос од кечап, сенф и печурки. Меѓу омилените јадења ни е дома. За бебе ќе готвам нешто, се надевам ќе касне:doh:

18. joy1

joy1 Форумски идол

@BirMelek купив нешто ситно за децата,се 'пофалив' веќе :lol:

Vennera.aa and LiliBoz like this.
  19. M&M

M&M Форумски идол

@LaDyDoLl среќен роденден, се најубаво, да си имаш убав ден.
    Пршетавме со децава испааеивме малку на кафе со комшии па на сшиење. Заспа малово па полека некој ручек да спремам. Вчера големиов нагло го фати пролив, 3 пати во 1саат а после 1 пробиотик и јагленче се смири па поради тоа се надевам дека е од нешто што јадел а не е вирус. Во секој случај ќе го пазам денес и е на диета :) па ќе направам ориз со морковче во ррерн. Имав еден куп планови за деновуве ништо не завршив, нешто сум нервозна и неорганизирана башка мм не ми е дома. Големиов само ја закача сестра му кога му е досадно ми ја пукнаа главата со врискање

Mari-Ja, augustd, Girl-Rabbit and 8 others like this.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@BirMelek :lol: :D

Сакав да е повеќе време дома, ама вака :shake: нема полошо од маж во кревет, дај ова, дај она, па офка цело време, за две деца се грижам сега. :D