Здраво девојки @LaDyDoLl среќен да ти е роденденот сите желби да ти станат реалност! @danichap ти се дивам жено секогаш кога те читам, ма на сите ви се дивам посебно на тие што успевате да се организирате со две и повеќе деца. Ние само што си дојдовме дома синко во 7 како со аларм станува, во 8 веќе бевме излезени по нашки крај езеро, па доручкувавме, се напивме и кафе па во паркчето мали да пооди мислам дека за брзо ќе се пушти да оди веќе се држиме само со една рака и често го трга рачето па кога сме на трева го пуштам ќе падне па се смее и сака пак, па му станува интересно и се додека не се извалка во раце и коленици нема запирање, на пат кон дома заспа во количка па за среќа кога го префрлав во кревет не се разбуди па во спиење успеав и да го пресоблечам. Сега си направив кафе па да се опуштам и го планирам остатокот од денот за ручек ставив макарони ќе ги правам болоњезе а за бебе со домашна салца. Потоа да го искапам и ако е топло ќе излеземе уште еднаш. Се спремам психички за утрешниот ден градинкава ми ја црпи енергијата ме убива мислата на плачките пред врата па неможам да се соберам додека не си го земам дома.
Здраво мајки @LaDyDoLl среќен роденден се најубаво Бебе сношти заспа во 8 сатот ама па мене една несоница ме фати и заспав по полноќ а многу ми се спиеше бебе се разбудува по 2-3 пати на ноќе јаде и одма презаспива. Во 5 и 30 го наранив сабајле и во 6 почна да плачи да го земам на спална, го зедов и спијавме докај 8 часот. Потоа цицаше и си лежевме. Мм направи кафе пијавме, имавме план денес да шетаме бебе обожава да се вози В количка ама времево катастрофа е цел ден врни дожд . Потоа направив погача на брзина и додека појадувавме не фати 11 часот. Подзачистив низ дома малку. Бебе последниве 3 дена не ми цица убаво. Почнува да цица и одеднаш се трга плачи па пак фаќа па пушта плачи не ме исцицува убаво и градиве ме пецкаат ми тежат, кога и да се стегнам млеко прска незнам Оти вака ми прави. Треба да му дадам ад па да се смири, или па си велам поубаво му е од шише па затоа така ми е нервозен додека цица. А постојано бара да цица сака да биде на града, се нервирам кога ми прави вака ем сака да цица ем не цица. Кај 13 часот му дадов 60 мл ад испи и си заспа на спална со татко му. Уште спијат и двајцата јас лежам до нив, гледам мм случајно да не го удри во сонот мн ми е страв бидејќи многу мрда во спијањето навечер, јас си го имам добијано неколку пати. Ама па како легна сега така не мрдна може осеќа дека бебево е до него. Ако јас за сигурно стражарам . Попосле ќе направам една торта на брзина да искористам мм што е дома, инаку другите денови неможам да мрднам, бебево сака само до него да бидам. Вчера не направив ручек немав време а мм си дојде мртов гладен од работа па ај на брзина се спремивме и бевме надвор да јадеме. Инаку вчера си направивме 1 месец си расти мажето мое мало. Убаво попладне
Здраво мами Ве читам скоро секој ден и ми премина во навика веке секое слободно време што ми отанува да отвирам на форумов.За пишување веќе и не паметам кога последно имам пишано .Синко веќе не е бебе порасна има 18 месеци ,а јас се помалку време за секојдневниве обврски.Незнам дали јас не сум организирана или дете многу е захтевно Ви се восхитувам мами како постигнувате ,еве јас на работа и дома и неможам се ! Искрено ако не е мм да ми помогнене не постигам сама Деновиве решив да посветам повеќе внимание на себе оти некако многу се запуштив.Не успевам ништо да завршам одеднаш па се на рати правам Денес ручек само за синко јас така ке поткаснам нешто оти цела недела сум уморна од мислење/ готвење што за ручек. Пијам едно кафенцена на раат и чекам синко да се разбуди Дами,имајте убаво попладне
Добар ден Тамам дете заспа си реков кафе ке пијам и ништо,ни половина час не спиеше Сега се гушкаме и ручек правиме за неа леќа за нас макарони со мелено месо Реков да излезиме да шетниме со момава ама време врнежливо никаде не се оди,башка и ладно Пред два часа го почнав постов. ручек готов и ручани веќе Дете ништо не јадеше,сака да јаде сама никако јас да ја нахранам а мала е уште за сама Јаде со раце,прибор пробав да и дадам ама никако да ја потрефи устата све са стране Што ли ке се прави со тоа незнам Течна храна скоро и да не спремам,џабе кога незнае сама Неделиве ми се многу досадни,чак незнам ни овде шо да пишам,баш ми е без везе @kristina.k со помин да е на мт,и јас пред една година го тинтрев дома со месеци,мојот и се оперираше на ногата,све со штрафови му беше Подобро 3 мали деца него ли болен маж Јас сега мојов го чувам ко капка на дланка а ке кивне одма го средувам аман да не се разболи кој ке го трпи @LaDyDoLl Гооолема да растиш женче,среќен роденден
Многу едноставно, не пшостигнувам . Почнав да усисавам од детска им текна во дневна да се преселат па оставив на сред соба усисивачот у си свариф кафе . Имаме комшиче на гости па ми енглупо сега да викам да им кршам игра ќе дочистам после. За утре милион обврски ништо не ми е завршено и знам дека нема да довршам се ама тоа е, колку стасам толку. Кога бев со едно и јас се чудев како успеваат тие со 2 и повеќе, а сега си викам уф ама било полесно со едно
Денес бевме на контрола,па после тоа бев во капитол на шопинг. Маж ми ме чекаше надвор со малиот ми даде фора пола саат. За пола саат потрошив... Не кажувам колку пари. И не за мене за малиот, се заглавив во тила крш и дм. Уште малку ќе правиме голема молитва, тоа се брои од прв ден кога е роден?
Zena da sedne da odmara toa e mislam bas uspeh Aj bebevo zaspa vikam kafe ke si svaram i spisanie i odmarancija na terasa.Ama go vidov sporetot flekosan od rucekot vikam daj ke go iscistam.Staiv kafe,dur zovrie voda daj cvekevo da go polijam,ama prozorov cel umacan od kaki na gulabi,(pod prozorot ni e klimata i ustvari golubive tuka zurka si praat).Aj vikam nabrzina ke go izbrisam prozorkt kafe dur se izladi. Zavrsiv toa,vikam samo vesot od terasa da go soberam ubav vidik da imam.Pa ajde cekaj da go rasppredam po kupovi polesno za peglanje da mi e.A koga ja vidov oslobodena terasava si rekov odlicni uslovi za uste edna masina da se pusti... I taka tek posle saat vremw sednav da go pijam kafevo i eve da vi se pozalam...A go slusam sin mi ko da se budi....Ama ako,ova se slatki maki Aj da se odjavuvam ...Pozdrav majkicki
Хаха и мојот на 3.5 месеци ја дуплираше родилната тежина, и исто не е буце него е големо бебе и му даваат 8 месеци а има 5. Инаку на 4 месеци бевме 7.5 кг утре сме на контрола па да видам како сме со тежината. Инаку да, нормално е после поспоро да напредуваат, ама баш утре ќе го прашам педијатаров да ми каже што како.
Здраво и од мене. Спиена ич, малата цела вечер не може да спие, затнат нос, џабе и инхалации и се... Јас исто ќе се разболувам, очи ми паѓаат за спиење ама не можам да заспијам. Пиевме кафе во град, испазаривме , заспа, стана за пола час и едвај ја презаспав. Нешто се ми е преку глава. А, тек сега почнува вистинската журка додека да заспие. А, додека заспала ќе се разбуди со вриштење дека не може да дише +и растат заби =идеална комбинација. Ако утре видите некоја која трча ко споулавена на триста места - јас сум. Плус со дете Што убаво си седеше порано во седиште додека ја возев, сега главата тапан ми ја прави . Си се пожалив битно.
Здраво мајки Го заспав бебуш,ама големиов не спие уште а мене очите ми паѓат веќе.денов го поминавме кај мајка ми ама за спиење дома си се прибираме таму се им се пореметува. Битно се одморив малку мајка ми го шеташ бебо цел ден значи жената колку и да е уморна го зема и по цел ден си игра со нив за јас да одморам.пред некој ден и префрлив за нешто од минатото поврзано со брат ми и мене па се осеќав лошо се покајав што така ја изнервирав жената. Едвај чекам да си дојде мм да си се прибереме сите заедно како семејство.уште месец дена здравје само да е. Инаку да ви кажам периодов го поминав во стрес и страв да не ми се разболи пак бебче и да не алуваме по болници господ да не чува.нема по лошо кога децата ни се болни. Силни сме ние мајки можеме се! Ајде добра ви ноќ и убава работна недела... @LaDyDoLl среќен роденденот и секогаш убави работи да се случуваат.
Среќен да ти е и да ти се исполни желбата! Здравје да не фали кај никого. Закаснив за да редактирам прееска. Дете уште не спие, мижи и вика, мака си има сигурно душиче... Јсс вечерам, маж нишка дете низ соба. Поглупав ден не сум имала одамна, одам да си легнам и јас со малото, да заврши денов што побрзо. Некако депресивен денов, ваљда дека времето такво, а и страшен метеопат сум, па одма низок притисок, главоболка Битно исчистив, ручек не стигнав бебе спиеше само пола ч, па нарачав. Гости немавме, бебе цвили цел ден уште луѓе околу му фалат. @Lady*Bug на три мес беше 7600, а сега е негде околу 8800, тоа ме замисли малце, за два мес само кило и нешто. Баш пиши што ќе ти каже педијатарот. Толку за денес лејдис, добрс ви ноќ!
Велат, мудроста доаѓа со годините, а годините доаѓаат сами по себе.... Драги мајки, ви благодарам што бевте дел од овој ден, ми го разубавивте и исполнивте моето срце. Ден, поминат со гости, убави луѓе, радост... Камо сите наредни вака да бидат, само за убаво да се собираме. Дете и маж успав, дури со свеки успеавме пола доза пиперки да средиме,утре ќе се прже ајвар. Лека ноќ!
Здраво мамици! Дете спие, ММ чепка нешто по моб а јас оставив недодиплени алишта и решив да ви пишам. Ова беше напорен ден, рано станата и со свеки ајвар правевме, па дома ручек и заспивање на малата, па пак назад кај свеки да довршиме ајварот. Битно вкусен излезе, па си имавме за вечера топло ајварче, малата ни го јадеше иако малку лут излезе! Последните часови од денот не знаев што попрво, дали дете да средам за во градинка утре, дали да пеглам, дали да средувам алишта, собирам играчки, па и гости имав. Ете и јас не знам како постигнав толку, ем трудна, ем настината. Уште ме држи настинката, ама се трудам да ја игнорирам! Ми се расипа машината за алишта, а и оваа за садови некој чуден звук ми вади, не ќе да трае и она уште долго. И сега дека мака ми е па да си се пожалам овде! Мина денот, каков таков, утрешниот нека биде малку порелаксиран за мене оти со ова темпо не ќе да можам! @LaDyDoLl Најсреќен нека е!
Да се јавам трета смена Ве исчитав сите ама никако да пишам, се се нема време. Ние истеравме уште еден одмор на море, бебе пресреќен беше, одвај од вода го вадев. Нешто ми се собра периодов нервози па вчера цела ноќ се превртував во кревет, денеска малово плаче кога ќе заспие... и така ненаспана јас. ММ ми викаше да сме оделе утре т.е денес веќе до Охрид да искористи уште некој слободен ден ама изгледа ништо од тоа. Се си мислам детево се збунува од толку различни места што гледа.... секој 2-3 ден на различно место спие се надевам не е страшно за неговиот развој. Леле инаку ми касни утре ќе одам да земам тест од аптека. Искрено се надевам дека не е ништо ама ајде ќе видиме, ќе ве информирам.
Utro dojde a sinko uste ne spie, zaspa dva saati od 11-1 I sega nikako neke da prezaspie, a kaj i da e na rab treba da odam. Ke poludam majki, de si igra de kenka, nosot ko cesma mu tece, tt merev nema.
Се пријавувам и јас цела ноќ на дежурство бев. Синко затнат некако ми делува плаче пишка цела ноќ не сака да спие знам дека е од забите горе двете четвори една излезена друга на пат и приметив сега дури доле исто двете отечњни. Него ми е страв не сака да цица му нудам одбива а е гладен цревца му кркорат. Сирото душиче денес сепак ќе мора до матичната да појдеме да видие што е ии како е можеби настинка е некоја.
Оф леле и ние ненаспани. Затнато носе, се нервира вчера му земаа брис среда резултати Па и кашла кутрото Таман заспа се измочкал и памперсот му пропуштил жива вода и тој и креветчето. Му викам на мм да спие во др соба тој нејќе жив ненаспан е ене го се спрема за работа. Сега се молам да заспие саат време бар .... Денес било строг пост ако стигнам со малово рипче на мени.
@Mari* секогаш е вака есен кога доаѓа еден куп настинки вирози. Додека да створат имунитет така ќе биде. Мојот вчера цел ден надвор со баба му и дедо му а јас учев полагам утре испит и еве ми резултат цела ноќ ненаспана. @eli25 мајките кои што дојат мисла дека се ослободени од секаков вид на пости барем така ми кажа свекорот дека нема проблем ако не постам дедо боже ќе прости. Јас пак инаку еве го сега си спие како ништо да не било едвај кроз сон го натерав да цица малку колку да се освежи но ми дише мн чудно затнато. Да стане ако може да го убедам супа да касне малку и правец на доктор.