Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Јас така на мм му се смеам му викам детево ме зема здраво за готово.
    Знае за разлика од него секогаш може да добие мое внимание, па уште повеќе накај него ја влече.

Последна измена: 7 јуни 2016
    На eleni27 и irena.1 им се допаѓа ова.
  2. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Здраво мамички.Ние станати од 6:30 (facepalm) никако детево мое да се научи покасно да станува.Си пиевме млеко,ги испративме сите на раб,му направив јадење,го наранив,пиев кафенце.Се изнаигравме.И го заспав појадував и јас и сега си лежам до него и да ве поздравам.Кога ќе стане ке му направам да јаде,ќе играме,малку надвор,ке го заспијам и заминувам на работа.Верувале или не преку глава ми е од оваа секојдневна монотонија.Ми треба нешто да ми се смени,а кај мене е секојдневно исто.Ајде се надевам дека свеки нема да продолжи уште една год до пензија па ќе можам да си одам и прва смена на работа малку да смениме.Позз засега се читкаме и ви посакувам убав ден.:*

На Girl-Rabbit, tina-63 и zuto им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    pomisDobar den zencinja gleam ste se iznapisale edvaj docitav :)
    Jas konecno posle 3 nedeli gi isprativme sveki snosti (fingers) no ko za nesreka mazeto gi skrsi I rakata I nogata I vo cetvrtok mora da se operira haos po doma jas sama bebka si go sakat svoeto toj nemozit nisto moram I nego da go krevam kapam.....:sweat: uste I mi velit ko ke odam na kontrola da prasam dali mojme I drugo da imame zamislete a bebka uste nema 6 nedeli mi dojde I drugata noga da mu ja skrsam :^) neznam kako moze da razmisluvat za takvo nesto sega,strasno :tmi: toj so operacijata ke mora mesec dena vo krevet samo kako li ke postignam se ;( taman si rekov sea sveki ke si odat I nie malu raat ke prajme ete ti belja....se nadevam deka ke izdrzam zs I nego mu e tesko potpolno beskorisen greota,ama I uste nekoi muabeti prajt vo ovie momenti da ti se krenit kosata :worried::@ aj dosta zalenje zs ima I poloso :x
    Imajte ubav den
    Btw se iznazaliv pa imalo I poloso hahaha :nod:

На Angel.Heart, kalinaka, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Па корисен сака да биде, ти така на човекот :P.

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979 и Mari* им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Greota ej em za nisto ne e sega em se silit coekot :rofl:

На Girl-Rabbit и danichap им се допаѓа ова.
  6. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Мојов уште сега за трето ми го прави муабетот. 8ма недела сум инаку, а малата е 11 месеци.
    Зошто да имало две години пауза за трето. Многу било (facepalm)

На Girl-Rabbit, irena.1, eleni27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Haha abe lesno mu e niv tie nisto ne praet (osven to so ke go naprajt) a za se drugo nie morat da se mislime :( abe mazi :D I mojt gi ima istite muabeti I ko ke pomislam so pravo jas na 25 go rodiv prvovo I ak pram I pauzi ke ragam do 35 a to ne mi pagat napamet sekoe letence detence I zavrsena rabota :D

На TutiFuti, Girl-Rabbit, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Дани твоја одлука, но и јас би направила пауза. Здравје ако се одлучам на трето тоа ќе биде за 3-4 години, не за друго, сакам организмот да си го средам, осеќам дека сите резерви ми се исцрпени веќе :sweat:

На Girl-Rabbit, fairy88, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Демунитивов

:rofl::rofl::rofl:

Си се насмеавме барем.

@Smizzy секако дека е моја одлука, не негова :D. Од старт имав зацртано дека се додека се е вво ред со мене и бебушка, не сакам голема пауза помеѓу децата.

За трето треба, целосно се согласувам. ОД една страна за мене и моето тело, од друга да бидам во состојба на децата да им посветам доволно внимание додека опркнат. Сепак сум сама нон стоп.Он ми помага по малку, фала му и на толку, но приватното се знае како е.
    Работата си ја носи и дома, плус за викенди е на компјутер или спонтано може со денови да го нема.

На Girl-Rabbit, tina-63, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Хелоу женки :)

Не сум шкртнала одамна тука, нешто сум тешка периодов на пишување на форум, ме мрзи да составувам реченици :drunk:

Денес е мој ден, не сум на работа па ќе одам да се средам на фризер, ќе станам плавуша :D Потоа на сладолед во Палма со другарка ми да пооговараме малце, си има нов дечко па и јас преку неа се осеќам подмладено :lol: Преку глава ми е од муабети за деца, какачки и настинки...

Роденденот ни е во сабота а ќе го правиме во недела, но јас сум толку индиферентна оваа година, ниту сум смислила што ќе ги послужиме гостите, ниту дали да купам готова торта или да ја правам за во сабота (ова само за баби и дедовци). Значи мозокот ми е на 200 места и пак на крај ништо не смислувам. Ем екстерново ни се погаѓа на работа, пишување оценки, роденденов, носење дете по лекари....Завршивме со антибиотик и фала богу веќе до септември нема да оди во градинка бидејќи јас сум дома, да бидеме и ние и таа раат. И' викам:гризни му го носот на тато- а таа жива среќна зинала и му прави -ааааааааам- а за тоа време муж ми ѕирка дали и' е уште црвено грлото :rofl: Снаџи се па живи- работава :D

Туку жени мајки, имате ли вие некакво хоби или било што што го правите во слободно време кога не сте околу децата или домашните обврски? Да се развие малку друга дискусија, цело време се вртиме околу тоа што сме сработиле по дома... Јас на пример гледам Гејм оф тронс, повежбувам 2-3 пати во неделата, и фанатик сум по собни цвеќиња, нон-стоп пресадувам и уредувам нешто :)

Имајте убав ден! :f:

Иренче и нас истото ни се случуваше, но решивме да прекратиме во времето колку ќе седиме по баби и дедовци, по два саати, ручек и ајт! Рестото од викендот за нас останува.;)

На Legadema, awl, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @danichap @Mari* @Smizzy разликата помеѓу второто и третото дете кај мене ќе биде 5 до 15 минути максимум :rofl::rofl::rofl::rofl:

Морав да ве насмеам, морав :D

На Mi-Ma, Legadema, awl и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Blaze tebe swcka so Eden udar dve muvi :rofl: a nie e vaka ke se mislime dali 3-4 god ili meseci razlika :x

На SpangeBob и eleni27 им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    @Kitten какво хоби. Едино што ми фали е спортувањето. Пред да родам буквално секој ден имав физичка активност од различен вид. Сега никако не успевам да се организирам. Дали дека сме сами, ама стварно не ми успева. Неколку пати и тенис закажувавме. Ама за да одиме треба прво синко да го растоварам кај баба на чување. Ама за тоа треба цела организација што ќе јаде, резерви алишта, да е јаден, да е цицан и се е на врат, на нос, на трчање за да стигнеме . Па си викам ај нека пркне уште малку валда после ќе биде полесно.
    А во контекст на муабетот за второ дете сум на сто ума. Од една страна си викам да ги изгледам заедно поарно, башка си имам години веќе, плус и онака имам уште вишок килограми. Ама од друга страна искрено ме плашат финансиите и го мразам тоа одењето по разноразни прегледи, а и искрено нешто многу не ми се работи на случајот.:P

На Smizzy, fairy88, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    @Kitten што беше тоа слободно време?

А да, читам книга за на факултет, треба да пишувам две семинарски и есеј по филозофија. Ама не оти имам слободно време, туку оти брзам со други обврски да си ослободам време за книгата.
    Бањање се рачуна како хоби? :)

За трето дете... Е богами ќе почекам да минат години. Двеве ми се повеќе од доволно сега.

На Mari*, SamovilkaH, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Ubav den majki!
    Eve mm se potrudil da bide dzentlman,pa me pocasti so nov tel,za sega jas da nemam mk poddrska :D
    Hobi..... Moe omileno hobi bese citanje dobra kniga. Sega,za zal nemam vreme i za toa. Premnogu obvrski,moze ne smeta sinko tilku,kolku sto jas sama si otvoram rabota i posle umorna. E kako ne ke bides umorna,koga i ovie 3c sto gi prespiva na pladne jas sum kako taximetar,brzo brzo da potfatam nesto.
    Temata drugo bebe,sigurno nema da go ostavime sinko sam,no mene obvrskite me poprecuvaat za toa,ne se plasam ni od finansii ni od neprospieni noki.... Samo da imavme doma ili pomos bar od uste eden covek. Taka da,odluceno e zdravje,koga sinko ke potporasne po nekoja god,da ,,rabotime,,na toa pole.

На Legadema, Mari*, tina-63 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Здраво девојки.Малата ми заспа па ми текна одамна не сум пишала на форумов на скрос го заборавив од кога удривме се на шетање...Малата оди убаво веке 1 месец,може и повеке па сакав да правам нозички ама пусто сум морала да чекам млада месечина...Сега на големо се спремаме за роденденот,на крај на месецов ни е,едвај чекаме,закажавме игротека,порачавме торта,фустанчето се шие и се на порачки ми е:rofl::rofl::rofl:
    Се радувам мислиш јас ке станам полнолетна:lol:
    Да ви кажам од кога оди малава јас сум станата 40 кила,се во покрет сум:lol:
    На градинка оди редовно,сака и самата,се дружи со децата,само таму јаде а дома сеуште се трчкаме со лажицата.Освен манџи друго не сака,ке ме полуде.Редовно пие сокче и млекце ама од јадење бега...
    Туку да ве прашам до кога дававте вигантол капки?
    Ние пред роденденот сме на ортопед,па ке си прашам и таму.А за Ммр добивме покана:worried:,ден после роденденот,ама во план сум да ја одложувам до септември,да поминат горештиниве.Имајте убав ден

На Mari*, fairy88, tina-63 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ве разбирам тие што сте со мали (под годинка) дечиња, плус поготово ако имате и уште некое дете :) . После првата годинка и кога ќе престанат да цицаат мислам дека веќе е полесно, посебно ако имате баби и дедовци. Слободно време се наоѓа ако сакате.

Имам една блиска која дури и после 5 години (5 год. е детето), цело време е на трчање, цело време "нема време", незнае да здивне. А маж и' има време за кладилница, кафе со другарите и тн. Самата изиграва жртва и мисли дека маж и тоа еден ден ќе го согледа. А во меѓувреме е многу исфрустрирана. Јас не сакам да се осеќам како роб на моето дете, ако сум родила не значи дека животот ми завршил. Максимално (но со усул :)) користам маж и баби/дедовци.

На Mi-Ma, Mari*, girl-miri и 11 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    Јас во саботата ги оставив кај свекрва ми и отидов Солун цел ден сама со мм.И реков на свекрва ми што ке јадат дента они тоа и она да не се оптеретува мн околу тоа.Спиела добро,јадела и била мирна.Играле во двор.А јас наполнив батериите
    За возврат на свеќи и купив тренерки :)

На Mi-Ma, eleni27, Miss.Sweet и 15 други им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Дајте на заем една баба мајки, макар и на еден ден. Јас две години трчам оти навистина, ама навистина немам помош од никој. Напати ми иде жена на 4-5 саати колку да ја средам куќата и да се избањам (ако спие малата).

Се прашувам кога ли ќе се почувствувам пак како човек? Сега се чувствувам како машина. Ајде се надевам уште годинава ќе биде помачно, од следната дека ќе олесни.

Само тие што немаат воопшто помош може да ме разберат.
    Еве денеска одвај дочекав да си дојде мм, растовари, јадеше и го спрегнав да одиме до факултет да соберам некој потпис. Тој со децата чека на паркинг, јас трчам.

На galapce, Mari*, SamovilkaH и 6 други им се допаѓа ова.