Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    28.385
    @kristina.k следи го денес,да има нешто ќе повраќа...
    Нас може орден да ни обесат за нај паѓач навеков мислам.
    Мојов не прооде туку протрча нема ден да не падне да се удри.
    2 пати пукната аркада,шиена глава,крвавави колена и раце :worried:
    Дури страм да ме фати дане ме пријават за семејно насилство:|

@LaDyDoLl со закаснување среќен роденден мамичке.
    @Vennera.aa @BirMelek како што е господ никој не е ако решил дави даде по уште едно детенце ќе ви даде доволно сила и трпение и ќе ви ја удвостручи љубовта према двете.

Ние истеравме викенд кај моите и свадба мн блиска.
    Синко со вирус повраќање и пролив.
    Некако поминавме,вчера се врстивме дома па се враќаме во нормала полека.
    Сабајле скрши едно огледалце малечко тој плаче зошто му се скршило мене некако се ми беше собрано плачам и јас.
    Се смири ме гишкаме бакнува не плачи мама ќе купиме ново ми вика:inlove:
    Оо дете мое најискрено посакувам најголемиот проблем да ми беше скршеното огледалце.
    Избришавме солзи поигравме,се заспавме јас стандард ручек,миење,раскревање низ дома и моите неколку мин со кафе и фемина да ве позз.
    Засега толку од нас :*

На Girl-Rabbit, eli25, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Денов турбо како и секој претходен.
    Прво стана бебуш па го пресоблеков па кафе си направив па ете го и поголемиот ајде малку гушкање братчињата оти не се виделе преку ноќ додека спиеле.ајде и него да го преслечам.кафето се оладило.
    Малку по надвор па време за кашичка па доручек,да за свекор ми секој ден да мислам што ќе јаде човекот.Бебе веќе скисна ајде го успав па зачистив долу кај стариот оти таму јадеме па перев тепихот оти лом од храна од децата.ете го стана па млекце и пак по надвор,па му ставив зеленчук за кашичка да се направи во меѓувреме го наранив и големкиот,кое чудо..детето јадеше.Па му дадов и на бебо ручкаше и додека седеше у стол ставив ручек за нас.па го успав батко и го бањав бебо и сега го успивам.....
    Животот ми се сведе на готвење чистење и секако грижа за моите две ѕверчиња.
    И така секој ден.
    Од глава до мускулче и коска се ме болиии...
    Ех уште само да имаше кој да ме разбере...
    Го чекам денот кога и двајцата ке ги носам у градинка а јас ке одам на работа и еднаш во денот ке готвам а ке чистам кога ке можам.
    Најново е што кујната ми е готова уште шанкчето а за шпорет и машина и садови ке го почекам мм ког ке си дојде заедно да одбереме.
    Едвај чекам да си дојде и сите заедно да си се прибереме од 5 мес.испаднаа скоро 6
    Дај ми боже сила и трпение се моите секојдневни зборови.
    Побрзо оздравување на сите малечки...
    Убав ден мајкички јас ке одморам малку....

На snegulkata, eli25, Lolipop23 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    @BirMelek @Vennera.aa , testovite se vazat prvite 5 minuti, posle polovina cas ne e tocen.
    Vo istata situacija bev i jas pred nekolku meseci, ustvari jas sama si ja napraviv, od pusti strav da ne sum bremena iako nemase prostor za toa.
    Pred dve godini placev denje noke za bebe sega ne sakam da cujam za bebe. Potpolno isto se cuvstvuvam kako vas, ne sakam da delam ljubov, ne sakam drugo bebe osven sinko, ne sakam ni za sekunda da se oseti zapostaven i bez vnimanie. A, najveke od se ne sakam da go pominuvam toj horor od bremenost pak. A pak maz mi zapnal za edno kerkice pa kerkice, boze, do tolku sto ne sakam bebe strav mi e i odnosi da imame da ne napravi nesto namerno (facepalm) zabegav znam :tmi::tmi:

На Girl-Rabbit, eli25, LiliBoz и 8 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    биднаа сите обрвски средени од сабајле сем кафе пиење.Сега ке варам и остатокот ке го одмарам.

големата има род на 25 ти месецов.Терсене е што веќе не е за во игротека а не ни за во кафич.Во слаткара несака па падна договор годинава да не слави класично никаде.

во договор со учителката ке однесе дента во школо пињата и сокче за секое дете.По една роденденска капа и ке го одбележат денот сите заедно.
    Остатокот од денот ке ја носиме во град да ја частиме поклон по избор и секако торта ке си имаме за дома онаква како она што ке сака.

градот ни е мн штур.Има 3-4 игротеки типично детски ,мали,бебешки и една огромна која е за минимум 30-35 деца а ние толку мн немаме.

она се сложи а тоа ми е најбитно
    :)

На LaDyDoLl, snegulkata, azelea и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добар ден, добри мајки!
    Денов мутав, го преседовме дома, освен до градинка и назад, тоа ни беше единствената активност. Вообичаено по дома средување, ручек готов.
    Вчера што убаво си играа цело попладне ечеше смеа, денеска тешко дека ќе се заиграат, повеќе на плачки и оде работата. Малото штом ја виде сестра му, уште во градинка почнува да се кикоти, почнува и таа а на што се смеат веројатно и тие не знаат.
    Често се зборува дали е вистинското време за друго дете, дали сакаме друго.. јас никако да пишам. Мислам доволни ми се овие две да се живи и здрави многу се палави. Не знам како ќе излезам на крај со три... а ми доцни.. :whew:
    (waiting)

На muchacha_a, snegulkata, azelea и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Бреее :o има некоја што не и доцни? :lol:

Беба ми беше цели 3 месеци кога останав бремена :( толку бев преплашена и не сакав за на крај да го изгубам :( верувајте потешко ми беше кога го изгубив него ли среќата да го родев...замислете

@Vennera.aa @BirMelek има доволно место во срцето на мајката за сите :l:
    Не би требало таа љубов да се дели...се раѓа нова :inlove:

Јас уште Мишко мој нероден веќе за трето се мислам :$ со време :!: не верувам дека после ке имам време за мислење многу па да ја наредам уште сега :D

Три дена мм го праќам без јадење на работа :( а работи 12часа,башка 1 саат патува
    Уморна сум па не му правам а него жал му е па не бара :D
    Многу ми е душа некогаш :angel:
    Утре е слободен па ке му надокнадам :$

Дете стандард,секој ден по некоја нова глупост :envy:
    Вчера го имаше превртено коритото,се качила и влегла вкада пуштила вода и се бања госпоѓата :^)
    Ко слушнав срце ми застана,си помислив да не има пуштено врела вода :|
    @kristina.k секој ден,по неколку пати на ден паѓа :|
    Веќе и не се штрекам ко порано,се навикнав изгледа :wasntme: а уште колку ке паѓаат ехеее
    Јас ја пазам и пак пред очи ке ми лупне :sweat:.....

Денес освен што сменив постелнини друго ништо немам пипнато,немам ни воља а и уморно се чуствувам

Одам да правам вечера за маже

Убав ден женчиња :*

На muchacha_a, snegulkata, azelea и 19 други им се допаѓа ова.
  7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Од нас добар ден. Од сабајле со гости, како ми тргна денов... :x

Не дека не сакам гости, ама мразам кога ќе ми дојдат од сабајле на кафе. Утринското сакам да го испијам раат, во тишина, после не можам да се стабилизирам...

Настинката кај нас поминува, денес е подобра.

Мајки не плашете се од второ, секако дека и него ќе го сакате како првото. И јас не сум спремна за второ, не сега, а иначе сакам. Знам дека ќе му се посветам исто ко на првото, ќе го сакам како него, нема делење во мајчинството, сите деца се сакаат исто. ;)

Како велат старите, ако ги удриш прстите сите болат, така и со децата :)

Убаво попладне на сите! :f:

На Girl-Rabbit, snegulkata, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    јас еден период идев на трето,останав и трудна али имав спонтан.Сега си велам никогаш трето!
    што е доста ,доста е треба малце и јас живот да видам.Да не сум цепидлака и стресирана поради се можеби и би родила пак ама моментално со овие мисли,умор и се останато си велам нема шанси пак да се нафатам се одново да минам :)

На Girl-Rabbit, LaDyDoLl, muchacha_a и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ајде повелете на попладневно кафе, разбистрив малку мисли за право се преоптеретив со друго и поздаборавив, а мм лета иако може да е само лажна тревога само за тоа зборува како ќе било како ќе се сакале како ќе си играле заедно ќе си растеле, па сега да било женско да ја чувал синко да ја пазез, а догодина уште едно машко да се приклучело на бандата:sweat::sweat::sweat: (facepalm) му кажав нема проблем само ти да ги раѓаш па ако сакаш уште 10. Синко денес остана до 12 во градинка ама кога го земав се жалеа од него, не сакал цртани да гледа, ни песнички да слуша, ниту со деца да си играл се повлекол на страна и плачел па го ставиле во креветче и заспал од плачење. Станал со плачење каснал неколку лажици. Беше цел преоблечен од глава до пети најверојтно повратил од плачење. Ова дете душата ќе им ја извади двете воспитувачки ми дојдоа на рапорт се гледаа меѓусебе и само повторуваа не нема како него сите ќе се смират загледаат, заиграат само тој не и сите ги вознемирувал па го имаа извадено и надвор и во друга занимална. Ги прашав за пауза ми рекоа никако уште полошо ќе било па од утре пак по саат време и без форсирање.

На Girl-Rabbit, snegulkata, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.881
    Ама најмалото кога ќе го удриш најмногу боли.:D

Јас имам уплав од останување трудна, до толку што со кондом имаме односи, што не го правевме ни пред да се земеме. Осеќам дека веднаш пак ќе се фати, го осеќам телово спремно исто како и првиот пат и ми е страв да не избега нешто. Па што си е сигурно е сигурно.

За паѓање си паѓа и мојата, ама спретна е, се дочекува на раце или паѓа на газе. Не се потресувам веќе, станува, тресе рачиња и продолжува. И се случи еднаш седејќи назад да падне и ја тупна главата на ламинат, ама немаше ништо среќа.

Прееска ја успивам, јас и пејам нани, нани, она вика стани, стани и толку од спиењето, додека заспие кенкавец ќе биде, ама ќе ја однесеме со деца да се подружи негде, без тоа не поминува ден.

Имајте убава вечер.:)

На Girl-Rabbit, LaDyDoLl, snegulkata и 15 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Скап бил сексот во брак :D сите позаштитени од било кога..

На Girl-Rabbit, snegulkata, azelea и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.514
    Јас неам секс така што нема да останам трудна :) премор аман...

На *Лорена*, snegulkata, azelea и 14 други им се допаѓа ова.
  13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    So moabetov mi tekna na edna cimerka vo predrodilna. Bese za carski so treto, prethodnite dva isto carski i se dogovarase so doktorot sto ja poragase zaedno so carskiot da i gi podvrze jajnicite zosto maz i sakal i na cetvrto da odi. Se iznasmeavme a taa bese bas seriozna. Inace vtoro da ama zdravje koga maliov ke ima pet god, a mm saka tri :worried: vika pobrzo dur e mlad za da ne go zafrkavale deteto vo skolo koga ke go zimal dali dedo mu bil ili tatko :D

На Girl-Rabbit, snegulkata, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Себичност - кој како сака нека го нарече ама јас секогаш си имав замисла дека сакам само едно дете. За сакање си мислам да имам второ дете не би можела толку да му се посветам како првото, ама сега така мислам не верувам да е така. Мајка неможе да ги подели своите деца.
    Колку ме нервираат муабети посебно од стари жени - Ајде второ дете, па што чекаш. Како така ќе го оставиш детето само без роднини утре |(
    Почитувам сечиј избор, секој си знае за себе.
    Имам една пријателка што нон стоп и прават споредба за маж и и брат му кој колку деца има и како на натпревар да се.
    Пак ќе кажам, секој си знае за желби и можности. Ниту се мешам некаде, ни пак сакам да ми се мешаат за такви работи. Јас и маж ми си одлучуваме:)
    А маж ми сака 4 деца :^)

На Girl-Rabbit, azelea, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Реално мажите можат само да сакаат, а жената треба да одлучи. Сепак во денешно време од 5 жени дали една имала нормална бременост. Треба и тоа да се земе во обзир...

На Girl-Rabbit, azelea, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Да дигнам два прсти...мене! :envy:
    Ај што не касни дури и подранува, еве го розевиов исцедок дојде денес да ми каже дека ќе дојде порано :envy:
    Ете го Марфи жени. Тој што не сака добива, а тој што сака- шипак! :D

Со маж ми ептен се надевавме дека ќе фати уште првиот месец, зашто малава е од само едно едино свршување, ама очигледно не идело баш така. А јас често сум и со две овулации во месецот...То ти е...ште си исчакаме :)

На Girl-Rabbit, LaDyDoLl, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    не го разбирам она сожалување во нечии очи кога ке кажам дека имам две керќи 8-|8-|
    па уште ми вика епа ај нека се живи и здрави што можеш тука :worried:

цццц проста раја

На Girl-Rabbit, snegulkata, azelea и 22 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    А тек три ! :!: Пред мои очи истово и се случи на една со три керки. Рачунај млада мајка тоа и го рече еј :fubar:

На Vennera.aa, Seline, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас сакав три едно време. :D И тоа сакав прво машко, па женски близнаци. Обожавам близнаци. За првото ми се оствари сонот, а за второ иако имам желба, моментално нема услови. На исто мислење е и мм, па немам страв да не се случи изненадно. :D

На Girl-Rabbit, azelea, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.293
    Мислев единствена сум со вакво размислување, ама добро е, не сум (fingers) :)
    Секс без кондом не прифаќам па ако сака и кај друга нека оди :D

На tina-63, RainBow, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.