Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Да се огласиме во ова време од ноќта, тек сега седнувам да одморам...
    Цел ден со гости, обврски, околу дете итн.
    Имам една мака...во петок треба да примаме вакцина, се мислам да ја презакажам, не сум спремна да го гледам бебуш како се мачи два дена. Ептен беше за минатата вакцина кенкав и плачлив, многу му беше тешко душиче...
    Мислите нема многу да згрешам ако ја презакажам за после две недели? Не знам зошто, ама многу сум исплашена...
    Минатата вакцина кога ја прими, се чувствував многу лошо, како да дозволив намерно да го повредат наместо да го заштитам. Не сум спремна пак за истото.

Ваков страв не сум имала до сега во животов мислам дека ;( хелп?

На Girl-Rabbit, kristina.k, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.368
    Допаѓања:
    227.342
    Утрово е далеку од добро ама сепак ај добро утро. може ќе се опорави така. Дете засипнато скроз од плачење во градинка, цела ноќ се будеше и плаче. Мама зомби денес а знам дека нема да сум поштедена од било што. Чувам нерви и трпение да го издржам периодов машки (ако може така да де каже) ама добро бе жени, од што материјал сме ние!? Челик!? Варам ручек за подоцна да му е спремно, па пак од почеток, градинка плачки, нема да ме пушта да одам на работа, па таму хаос бидејќи колешка сега и текна денови да зима... и така. Убав ден мајки.

На kristina.k, Belabelinakinder, kelebeim*** и 16 други им се допаѓа ова.
  3. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.839
    Јас му ја заканив последната што е на 6, ја прими на 9 па ништо страшно, баш и со нив таму се консултирав а и со матичната, ми рекоа само да не претеруваме,за да има ефект. Скоро два месеци ја касневме. Со сите три фала му на бога, поминавме супер, овој пат малку плачешевечерта повеќе но и забчиња не мачат. Ставај лепенки на боцнатото и со лесно.

Инаку, добро утро, кафето уште недоварено бебе викна, а само што го презаспав, јас немам веќе сили заспива во 23 одвај, дење по поласат дреме, и ете ти го уште ни 8 не беше. Кога да одморам: Кога сила?
    Ве читам за разводот, искрено и јас вчера помислив на тоа. Многу ме навреди мм. А и не му е прв пат. Од работата негова ми е преку глава. Знам дека мора да работи од тоа живееме но никакво понашање нема спрема мене. Го замолив убаво вчера, да дојде 15 мин да полежам зашто ми се слоши ( после еден ваков напорен период завршив на инфузии).,имам мн низок притисок. И почна да вика. да фрла работите што работеше, да ме навредува, ваква таква сум била ( а три недели сум скроз сама), сама по болници носев дете, дома трчај во вц по едното повраќа трчај по другото плаче. Ај отидов легнав му ги оставив за нецел саат слушам бебе пишти, господинот си влегол да се тушира, си се најаде и си легна. Дури и поголемото дете веќе осеќа ми вика мамо тато не ти помага, не сака да се дружи со тебе ( душата ми се откорна). Многу шанси сум му дала, оваа е последна ако ја заслужи ако не нека оди се по ѓаволите, на децава им треба среќна мајка...ИЗвинете на негативност од сабајле.

На Girl-Rabbit, kristina.k, kelebeim*** и 19 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Доброутро :) Синко си легна во 19 ч ама на секои три саати стануваше да јаде. Стана во 5 ипол го преместив на спална , тој буден викал , се смееле со мм а јас комирана до 7 отспав :) вчера ни јавија дека има стафилокок во носе и се пренервирав. Гарант му го пренел внукот на мм . Оди во градинка, и цело време му се лепеше на бебе. А и некои луѓе немаат осет. Не дојдоа во болница 5 дена лежевме, дома ми дојде цела фамилија на мм со која немавме контакт година дена. Откако почина мажот и на сестра му, се посветија само на нив, (нормално дека треба подршка, си знам по нас)ама мажот ми го отфрлија скроз и не го бараа ниту телефонски камоли на ручек. И се прават ко ништо да не било. Сестра му не не викна на роденден зошто било во игротека, ќе ни било досадно,btw... И со кое лице ми се појавија дома, ко ништо да не било, седеа цееел ден без осет . Маж ми е многу лут сеуште, а јас после се игнорирани ми се скроз и не ги коментирам. Не се јавија да прашаат ниеднаш како ми е бременоста, та сега лесно е ќе се праиме баба и дедо... Успеав да изедам еден кроасан , уште фали кафе , морам да се снајдам да направам :D. @augustd се гледа од постот колку многууу сакаш да заминеш. Мажите се такви суетни ама отпосле признаваат дека не биле во право ( не секогаш де)... Мислам дека вашата приказна ќе има среќен крај и се ќе биде како што е најдобро за вас.... Јас никогаш не сум имала желба да заминам. Сега се средивме со маж ми, убави ни се работите, не исполнуваат, плати солидни ... Сами плаќаме рата за стан, заштедивме и за кола, сами плаќаме сметки, јадење, сами го опремивме станот.... Ама признавам дека ситуацијата е од лоша кон полоша тука. Ту, ама се распишав досега кафето ќе го сварев и испиев:D

На Girl-Rabbit, kristina.k, kelebeim*** и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро!
    Утрово мм ја одведе ќерката во градинка, таа пресреќна. Се случува некогаш покасно да оди на работа. Јас пак максимално да го искористам го пратив и во маркет да ми испазарува. Инаку ништо ново не се случува.
    Мислам дека зборот "развод" премногу се употребува, да не речам за ситници. Ќе се скараат сопружниците и секој втор збор ќе се оставиме, не иде вака. Да, тоа е најлесно. Треба да се научи заеднички да се пребродат проблемите.
    Времето пак тмурно, вчера на секој пола час се менуваше, ветер, дожд, сонце.. сакаме малку да излеземе ама не знам, се премислувам.

На Girl-Rabbit, kristina.k, kelebeim*** и 14 други им се допаѓа ова.
  6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Да признаам..кога и јас би го имала сето тоа знаење, би ми било криво. Сите ние сме различни и ќе ти дадеме различно мислење. Битно е ти што сакаш во животот. СТави се на вага....на твојата вага...сечија вага различно мери.

Не трчај одма за развод....ако треба договорете се и на неколку месеци раздвоен живот тој тука, ти таму колку да видиш како ќе оди (ова во случај ако си ти ептен решена да заминеш, а тој ептен решен да остане.). Само да биде некое разумно време...оти како викаат пак далеку од очи далеку од срце...и далечината си зема свој данок. Може ако види пак дека си се снашла добро, да дојде.....ако не, ти ќе си дојдеш.
    На почеток би ти било тешко...понекогаш мислиме дека сме силни, ама во следниот миг знаеме да потклекнеме...зависи и што работа ќе работиш и колку во тамошни услови ќе можеш да си дозволиш. Дали има институција која ке го прими твоето дете и чува додека си на работа (не памтам со каква дијагноза беше)....ако настинало нешто кој ќе ти го чува сама во туѓа земја? Ќе можеш ли да си дозволиш да плаќаш сама дадилка или негователка?Ќе можеш ли да ги подмируваш сите трошоци сама? Има многу работи за размислување.
    Те разбирам потполно...не станува збор само што тоа што си амбициозна и сакаш да успееш во животот, туку и на твоето дете да му обезбедиш подобра, посигурна иднина...како од образование, така и од медицинска гледна точка.
    Да бидеме реални, ситуацијата во земјава е за никаде....партиски вработувања...некој со многу помали квалификации постигнува повеќе од тебе....депресија да те фати.
    Се чувствуваш како да тапкаш во место, заглавено,безпомошно во поглед на кариера, немаш простор за свој личен развој и раст. Но сепак како што кажав и мислам дека убаво треба да се размисли за се, па кој е подготвен на ризик ризикува, ама бар да биде целосно свесен за последиците и добрите и лошите.

Ова си е само мое размислување...се водам од тоа...мој живот,моја одлука.....твој живот, твоја одлука.

На Girl-Rabbit, kristina.k, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро девојки денес ми тргна убаво денов после непроспиена ноќ од глупави мисли, дете се изнаспа за прв пат 10 сати отспа без да стане ниту еднаш, сабајлево му влегов во соба да го будам за во градинка стана расположен. Мене ми дојде :party::party::party::party::party: вака сум ми олесна а цела вечер неспиев мислев што ќе биде како ќе биде. Мм го однесе мали во градинка не плачел на оставање воопшто заминал кај воспитувачката и и покажувал со раче да влезат, може да е само за денес вака ама ми се стопли душава, Се надевам денот по утрото се познава па и таму нема да се разлути и да плаче. Инаку зарипнат е и мојот од плачки пискав му е гласот вчера рекор три сати без престан плачел таму ама ќе свикне полека ќе се помири. Времево е сончево денес :sun: а и не дува па ќе одиме после градинка во парк кај играчките. Имајте убав ден жени, гушки до сите посебно до тие кои ви фали поддршка:hug::hug::hug::hug::hug:

На Girl-Rabbit, kristina.k, kelebeim*** и 15 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.489
    Добро утро мајки.
    Дете во градинка со баба и. Уште ја нема женава, значи повторно со плачки. Како ќе не биде не знам. Првата неделљнистануваше самљ по два саати, оваа недела ужасни плачки. Капак на се почна и навечер, околу 03-04 да се буди од сон со солзи... па ја земаме кај нас во постела.
    @augustd секоја одлука, односно разгледувањето на истата, не е резултат само на еден настан, еден разговор.
    Обично се собирало подолго.
    Верувам(прости ми ако грешам и си земам преголема слобода) дека подолго носиш со себе чуство дека не добиваш доволно поддршка и внимание во повеќе сфери па во ваков момент, ваква шанса, се достигнал максимумот каде човек размислува за нов почеток. Нов, подобар, заеднички со партнерот, или сам да го чекори патот.
    Бракот е угорници и удолници... нкогаш и ќе се стркаламе. Обврските, проблемите не ставаат секој ден пред нов предизвик и некогаш едноставни силите се на крај па веруваме дека е полесно да се откажеме или да ставиме точка.
    Со полни батерии и бистра глава полесно се донесуваат одлуки.
    Пробај решете ги овие предизвици заеднички...верувам вреди. И да не успее барем да не ти е мака.
    Најважно е дали си ти задоволна од својата одлука. А не си, тоа не е добро. Мора компромиси.
    Јас лично бев бо случна ситуација, вториот факултет ми е од англиски уневерзитет, олус на два јазици а солидно владеам уште два западно европски. Завртев грб на одлична работа со добра заработувачка и кариера и еден тон положени сертификати кои беа неопходни за да го дбијам местото...
    Не жалам. Се почуствував дека постигнав се што сакам да постигнам, дека е време за нова етапа. Јас сум задоволна од својата одлука, барем за сега :lol:. Но тоа е клучното. Дали е човек исполнет и задоволен од истата. Кога повеќе личности се вклучени во нашиот живот, партнер, деца... најчесто се мери и премерува. Вагата е секогаш тука за да избалансираме помеѓу она што сакаме ние, она што сакаат останатите и она што е најдобро за сите.

На Girl-Rabbit, mariz, kristina.k и 23 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.368
    Допаѓања:
    227.342
    Ние не отидовме во градинка. Не ќе да е засипнат само. Во тој половина час пред да отидеме и се раскива и носот чешма стана. Си останавме дома..

На Girl-Rabbit, M&M и eli25 им се допаѓа ова.
  10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Јас сум со дијагноза, оштетени ми се бубрезите, морам да примам дијализа. Ќерка ми, фала Богу, здрава, права, палава.

Мајки, фала на сите што одвоивте време за мене, иако јас не побарав совет, убаво од ваша страна.
    Јас сеуште не знам што со себе, сабајле без збор се разминавме низ дома, секој на своја страна. Ќе видиме деновиве кај ќе не однесе животот. Многу сме поминале заедно, време ќе покаже дали вредело.
    Тоа е тоа. Живот, некогаш е песна лесен, а некогаш од сите страни напаѓа.
    Од мене убав ден.

На Girl-Rabbit, kristina.k, Mari-Ja и 16 други им се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.883
    Не сме во Германија:$
    Иначе добро памтиш и лани исто не фати кај свекрва ми на гости. Само не беше стомачен вирис туку висока температура која и кашлица.. Добри сме вчера и денес, се врати во нормала..

Хелло мајки:hai:
    Веке почнува досадно да ми станува и да ми фали домче..
    Вторник здравје се вракаме...
    Малку денови останаа а имаме доста работи за завршување, за купување. Се надевам ке стигнеме се да завршиме..
    Дете спие, чекам да стане да ја нахранам и ке искочиме. Јас дремам, свекрва ми да е жива и здрава и готви и пере мене ништо не ми останува да правам. Глеј си го детето ми вика. Може затоа и ми станува досадно:lol:
    Толки од мене мајки, се читаме о
    пак..

На Girl-Rabbit, kristina.k, Mari-Ja и 9 други им се допаѓа ова.
  12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Aman ova moe dete,taman ke steknam samodoverba demek go nauciv ono ke mi smeni.
    Se vrativme od odmor,nejke da sedne u kolicka,poxna samo ednas da mi prespiva vo denot.Pa zar ne e malku samo edno dnevno spienje od saatipol a ima 7+.
    Vikendov sum na svadba.Merak me fatil da gleam nevesti:)Ke bide svadbata na edno mesto sto jas prvicno go bendisuvav za mojata svadba,pokraj bazen.Ja sum spremna,samo mi fali nekoja sminka da si dokupam bidejki sama ke se sminkam.
    Vcera mn mi bese loso.Pospana iscrpena...se staiv na rezim na ishrana,demwk da skratam na gricki i meguobroci a ne vezbam.Znam,greska mi e nevezbanjevo.Probuvam poaktivna da sum fizicki.Ama ima rezultati rezimov,-2kg :)
    Ve pozdravuvam majki kralici:hug:

На Girl-Rabbit, kristina.k, LiliBoz и 8 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.219
    Допаѓања:
    147.299
    Nie pak doma. Malata nokeska kaslase i ja odnesov na lekar, crveno grlo i si dobi antibiotik. Sega bar do ponedelnik ke bide doma. Neznam, vaka izgleda do Nova godina ke ni treba adaptacija.... Vcera ja odnesov i posle 10m.izleze ucitelkata i samo i rekov da vidi kako e, deka ovie denovi e kenkava, koga ona mi ja nosi. Vikam tolku mnogu li placese?! Vika pa taka-taka. I kako ke se adaptira dete so 15min.?!?! Neznam sto da kazam.
    Jas trebase da dobijam vcera(posle kiretaza), i uste nemam. Mi rekoa za 4nedeli na kontrola. A termin ke bide narednata nedela pa dotogas valjda i ke pomine. Kako dobivte i koga (tie sto imavte kiretaza)?

Citajki zavcera, ne pamtam koja nova majka kazuvase kako saka da ne cita i ima pozitiva vo temata-se zamisiv za moite postovi. Sekoj post mi e de so problem, de so nervoza........ Se smeniv i stanav nervozna, razdrazliva, na momenti deoresivna.. i se ova se slucuva otkako konecno ni se sredi zivotot. Stresot i nervozata vo minatoto si go pravat svoeto...

На Girl-Rabbit, kristina.k, LiliBoz и 10 други им се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Dobar den. Prv den denes vo novata gradinka, ne pomina bas ubavo, so placki otidovme, ama bas placese, se tegnese, nervozen off bas tezok den, 2 saata denes, od utre normalno, vo 7.30 kje dojde avtobus da go zeme, pa i toa ne saka, kako li kje vleze utre kojznae..... Kje se navikne, znam, sekoj pocetok e tezok. Ama kolku e cuden znaci, mi Vika ne sakam vika mamo u toa skolo, tuka kaj nas sakam vo ova poubavo mi e.....ne znam dal da placam ili da se smejam. Nepredvidliv e znaci, 2 dena Odese tuka i Sega ne saka vo druga gradinka, a kamoli so meseci da odese. Kje svikne, sigurna sum, samo vreme treba, si go znam jas deteto.
    Pozdrav

На Girl-Rabbit, mariz, kristina.k и 11 други им се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.194
    Допаѓања:
    44.513
    Убав ден и од мене!
    Напорна недела, се прават зимници, се чисти, облека се прередува, плакари правиме нови....
    Ве исчитав сите важно,и повторно си доаѓам ди заклучок колку сме ние жениве паничарки, ако ни касни мензис зошто касни, ако дојде побргу или повеќе пати, крајот не ни се наоѓа :)
    За дилемата на @augustd би рекла дека зависат многу фактори. Да имам јас таква понуда, и кога мм така би реагирал(иако он пред мене би заминал), би размислила повеќе. Едно, не знам дали имаш неколку дена, месеци живеено сама со детето. Јас тоа го поминав зимоска и мислам дека од тогаш ни еден ден нема да го пуштам мм да замине негде. Дете поврзано со татко му, се разболи, лежевме по болници, фатија големи студови, едвај одевме леб д купиме а не други обврски да завршиме. Помош немам од никој! Друго, како ли дете ќе ја прифати новата ситуација( развод) и како ќе се однесува. Има безброј примери каде не дај Боже, децата имаат трајни последици од разводи на родители. Трето, што би јас во друга држава, да започнам нов живот, притоа немам никој свој таму, родители, брат, внуци, пријатели( ова го пишувам за себе) и колку и да сум успешна, џабе ми е кога нема кој да се гордее со мојот успех.
    Да заокружам, пак е инсивидуално се што одлучуваме. Мене ме исполнува семејството, заедничките моменти, внуците, мајка ми и татко ми, кафе со пријателка. Не дека не ми треба повеќе од ова што го имам финансиски, ама задоволна сум со толку и благодарна на ова што господ ни дал. Секогаш може повеќе, во мојот случај, кантарот тежи повеќе на љубов,заедништво и семејство.

Уште да се пожалам и ќе завршам. Вие мајки со деца на 3 год имате ли мака со инаетчии. Детево како преку ден да се смени,само по инает и по негово си прави работи, сега најктуелно му е пискање и тоа гласно. Не знам од каде учи ама страшно ме нервира. Писка без потреба, го носам во град,бега се тегне, ако посака нешто а не му купиме се влече по земја. Срамота е да кажам, ама некни мм толку се налути што му избегавме од сред чаршија к како деца се криевме зад контењери да сфати дека тоа што го прави не е добро и не смее да бега и трча. Џабе!
    Се надевам дека е еден преоден период, ако не тешко мене.
    Толку мајки, извадени ми се сите мали алишта од раѓање до сега на синко, ги средувам по месеци. Се надевам до вечер дека ќе бидам слободна.
    Се најубаво!

На Girl-Rabbit, kristina.k, tina-63 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @LaDyDoLl кетка е 2ипол ама истото што го опишуваш се случува и кај нас..Дома се чуствувам како да сум во тие африканските племиња цело време цика вреска не дај боже да и речам не уште посилно..Еве веке скоро месец е вака се надевам ке помине

На Girl-Rabbit, kristina.k, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    28.635
    Добар ден мамици!
    Ве прочитав наназад сите, секоја со своја мака и неспокој, а воглавном среќни жени кои си имаат дечиња за гледање и гушкање! Не е толку лошо жени, ова се проблеми кои поминуваат, се надевам за брзо ќе поминат настинките, адаптациите во градинка и проблемите со сопрузите.

Малата спие дома, веќе трет ден не преспива во градинка. Во групата 5-6 дечиња не спијат и она е со нив. Не ми е сеедно, сакам редот да си го запази и да си спие и таму. Во план ми е да поразговарам со учителката и да видам дали воопшто може нешто да се поправи. Инаку вака е супер, си игра таму, учи песнички, цртат, бојат, лепат, си јаде, не ми прави проблем за носење во градинка... се е во ред, уште спиењето.

Ние сме 3 ипол години и вака сме си инаетчии периодов. Воглавном се инаети за облекување, и не сака да излезе од када после бањање, па не сака да си дојде дома после прошетка, па се инаети и не сака да излезе од кола после возење... :@ ова вака ни се периодов најчести причини за плачки и инаетење. Само јас некако успевам да се справам, а ММ целосо ја има изгубено контролата над неа и ова многу, ама многу ме загрижува. Човекот без моја помош не може ни на мочкање да ја носи, е до толку не го слуша. ;(Џабе и збори и сака да ми помогне кога она него не го рецка. Ова е проблем кај нас, и не знам како ќе го решиме.
    Ја прашав учителката во градинка дали таму нешто им се инаети и ми вели дека НЕ освен за спиење, за се друго немало противење и инаетење. Ако најдете начин да го надминете ова кажувај, оти иста мака делиме.

На Girl-Rabbit, kristina.k, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  18. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.716
    Хеллоуу :hai:
    Конечно и јас да седнам денес, да се најадам како човек. Беба е со баба и по комшии, ги чекам за брзо да се вратат време и е за спиење, па да шкртнам нешто набрзина и овде.

Цела ноќ не сум спиена саглам, добив и на секое станував да менувам влошки од толку што ми течеше, башка и стомак ме искина, сабајлето мм ме однесе до аптека (во близина немаме) зедов налгесин и од нив ми помина. Сега сум како нова. Волку многу никогаш не ме болел стомак :sweat:

Денес немавме гости од сабајле фала Богу, два дена глава не можев да кренам од нив...
    Некогаш стварно ми сметаат многу луѓе, било кој па и најблиските да се :tmi:

Ништо посебно немам да пишам денес, така да се одјавувам, не ми работи мозокот,ќе одам да дремнам со ќере некој саат |-)

Убаво попладне :sun:

На Girl-Rabbit, kristina.k, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Извини, сум се помешала.....сега ми текна која мамичка беше кога спомна за бубрезите.
    Дај боже двете да сте здрави и среќни. Мислам дека треба најпрво да мислиш на здравствената состојба...здравјето е пред се....здрава мама се ќе постигне. Може и за тоа МТ те одвраќа. Сепак ти најдобро си ја знаеш ситуацијата.
    Се најубаво што и да одлучиш.

Кај мене ништо посебно...гледам да искористам уште малку топло време пред да се затвориме дома со детулево....колку не сакам кога иди есен,па ете ја и зимата. Гледам сите се подновивте со есенска гардероба...јас уште си седам...од утре да подизлезам да поткупам нешто...оти голи ќе шетаме...што не треба.
    Ајде кој е за кафе.

На Girl-Rabbit, kristina.k, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    28.851
    Јас одамна немам пишано, па ај да ја посетам малку темава. Две недели бевме дома со вируси, болести, јас и мастит фатив и уште се мачам со градиве... Ми се смачи веќе. Децава ми се во некој тежок период: големиов само мава, фрла нешто, а малава за се нешто плаче. Дури и кога бара вода со плачки вика "сакам вода". Како којзнае што да се случува. Мирно е само кога спијат, а и тоа ретко го прават во последно време.

Јас малку сум разочарана, учам нешто што многу слабо ми оди. А многу ми е важно да го совладам, од тоа ни зависи иднината на цела фамилија. Искрено, ми се смачи уште да учам, се осеќам како "вечити студент". Па и кога ќе ми текне уште колку учење ме чека пред мене...ми се лоши. Ама тоа е. За доброто на сите ќе морам да стегнам заби и да успеам.

Добра ноќ на сите.

На Girl-Rabbit, mariz, M&M и 17 други им се допаѓа ова.