Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво жени
    Одамна ме нема да пишам на темава, ама читам редовно. Кај нас се по старо, растеме, секој ден нешто ново, беба е веќе 9 и пол месеци, маже на мама, се му е интересно, ползи станува сам паѓа, а јас трчам по него наваму\натаму. И после ми викаат на диета си, е не сум, трчам по бебо. :)
    Уште малку ќе треба да тргнам на работа, од самата помисла страв ме фаќа, дали мали ќе може без мене. Ваљда на секоја мајка така и било, и секое дете се навикнало.
    Убав ден денес, најавуваат и топол викенд. Да го искористиме пред да фатат студовите.
    Имајте убав остаток од денот.

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 14 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.714
    Не споменувајте чистење (facepalm)

Дома ми е така-речи хаос, ама се тешам ете дека секаде е така :lol:
    Ќе одиме со малиот на кафе со другарките мои, утре на шопинг низ Скопје да се припремиме за зимата...

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Овој ден нешто многу долг ми се стори. Обично не го сетам времето ептен брзо ми минува иако од шест наутро будни.
    Лежам со малото, заспива. Големата со татко и се муабети, сигурно го убедува нешто да и се купи или направи, опасна е.
    Имаат едни пластични чаши четири мали, четири големи, сите во различна боја па досега сто пати наздравивме тоа и интересно, па која боја на кој е и се така во круг.
    Кај нас постојано има нешто за собирање, додека средам една соба, друга стигнала. Насекаде има играчки. Се трудам колку толку да се има ред.
    Тешко ни оди успивањето...

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 10 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.922
    Кај сте бе мами? Ај во парк на шетња :sun:

На Girl-Rabbit, Belabelinakinder, Vennera.aa и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас денес на работа, работна сабота |( А прогноза за денес е дека ќе биде пекол. Ќе приумрам по автобусине :|

Сега ќе ја спремам малата да ја носам кај баба и' и дедо и' на чување па продужувам.

Нас мрсулите не' следат две недели, значи откако почна во градинка. Ќе речат имунитет имаат после 3 години, ама вирозите се неминовни.

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 10 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Мајки да ве поздравам дур бебе спие. скроз оздравен фала богу ми олесна на душава. маж изгледа ќе оди на пат па се спремам за пеглање, чекам зелено светло. ручек направен, испрано и средено, може кафе сега..
    убав ден!

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 15 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ние бевме на кафенце и седевме дури 10 минути :D прво јас трчав меѓу маси по малиот, па мм го крена в раце дури пијам капучино со брзина на светлината. :D :coffee:
    Убав викенд на сите. :sun:

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 16 други им се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хаха и ние сме исто:D

На Vennera.aa, Mari-Ja, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Ја тука :D да не ми избега нешто ^_^

Ај добар ден

Дете се обесило на косава,не да ми ја има замрсено,изгледам ко трофазна да ме има мавнато :x
    Чуден начин на изразување љубов имаат децава :wasntme:

Денес е ден за пазарење,како ли ке го изведам тоа сама со дете и без кола незнам
    Маже на работа па нема да можам да го чекам него касно ке биде

Ладно многу,навечер палиме оган и дете заспива полесно и порано
    Јас можам да кажам дека сум наспана овие два дена

Утре недела :envy: не ја сакам воопшто

Толку мами,одам да сменам памперс зш се угушив :lol:

Имајте убав викенд :*

На Girl-Rabbit, НаталиЛили, Vennera.aa и 21 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Добро утро рано рано во сабота. Мислев ќе поспијам ме разбуди големово не му се спиело ама ионака е во школо мора да стане. Еве и малово брмчи ама сакам да ја презаспијаам уморна ми е вчера имавме гости касно заспа.
    Луѓе многу е тажна со одењево во градинка, вчера останала 2 часа била ок не плачела ама си седела сама не си играла со никого. Не знам дали од стрес, инаку многу сака деца иако е научена на поголеми. Вчера многу беше тажна кога дојдов од работа. Цело попладне и пред да заспие викаше *мама не одам гадинка*
    Ииии од 6:30 почнав да пишувам па стана и малово ваму таму дојде време за пладневна дремка и заборавив што сакав друго да кажам :)
    Ајде убав ден на сите

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, LaDyDoLl и 14 други им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @muchacha_a мислам последен обид ни беше ова за седнување ко луѓе негде :D само за во парк и игротеки сме дури се мали. :)

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Добар ден.
    Маж на работа, чекам дете да заспие и да дочекам два часа мир. Од сабајле бев да купам подарок, понеделник сме на роденден, седнав на кафе и слично поминав како @kristina.k, но ја залажав, порачав за неа цеден сок од портокал, па некако останав подолго. Во меѓувреме и ја шетав меѓу маси, ама толку многу сака да оди по други маси, да види се, дури незгодно да ти падне. Ама, тоа е детската љубопитност.
    Туку, вчера беше пак во градинка со мене заедно, доседавме цел час. Од понеделник пак со мене цел час, а потоа сама по еден, два часа.
    Дома знаете веќе, играчки на сите страни, ама не ги собирам, нека стојат, ќе стане пак ќе ги растури, а мене за џабе грб ќе ме боли.
    Поздрав. Повелете на кафе, заспа цуца.

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, alana и 16 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Да се допишам од сабајле што ми беше на ум додека заспива зверка.
    Сакам да ја откачувам веќе од цицање ама периодов со градинка тргање и е стресен и ми е жал ќе чекам малку да и помине. Кај 2г па и уште некој месец плус од цицање нема штета. Не можам сега од најголемата љубов да ја делам :)
    Него ви се случува ли поради некои рандом муабети на некои блиски луѓе да се осеќате како лош родител? Онака од секојдневни муабети, дали намерно дали од таков чуден карактер, како да сакаат да ти кажат дека се што правиш со децава е погрешно. Како да им дадеш до знаење дека ти смета а да не се искараш. Може јас погрешно ги разбирам работите, може сум пречиствителна и си знам дека правам пропусти ама многу тешко ми паѓа

На Girl-Rabbit, mareane, Vennera.aa и 14 други им се допаѓа ова.
  14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Секекојдневно. Посебно кога детево беше помало. Сега или помалку зборат или помалку ги регистрирам:D

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, Mari-Ja и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добар ден мамички, уствари не ми е многу добар ама ај, нека се подобри до попладне!
    Добра вест, успеав да тркнам до комшии на фризер, конечно сум шишана и спастрена во косата! Ама кога дојдов дома, има што да видам, малата повратила, скисната, растечен нос, расплакана...уште полошо одошто ја оставив! 3 дена во градинка и сега 3 дена болна, душа ми извади, по цели ноќи не сме спиени, само плаче и сѐ нешто бара, де држи ме за раче, де гушни ме, баци ноџе, дај млеко па дај сок...и се така од јутра до сутра!
    Еве ја и сега стана со плачење, носот затнат, кашла и рика!
    Па и мене грло ме боли, глава ми пука...а божем викенд е!
    Тоа ти се вика карма ис а бич, решив за прв пат боловање да земам здрава, колку да се навикнуваме во градинка и за два дена и двете се разболевме и "ќарифме" уште една недела заслужено боледување!

На Girl-Rabbit, Mari-Ja, Vennera.aa и 15 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.153
    Допаѓања:
    329.304
    сварив кафе и седнав конечно.Завршив се што планирав за денес и сега сум слободна.Шетање нема мн е топло а малата зеза не сака да се вози во количка па ке плаче за во раце.Е на ова топло 14 кила во раце мало морген.

за туш сум,за лакирање сум.Ама пре би пуштила сега некој филм да се релаксирам

@Sunshine_1979 со помин да е.Јас ставав на мојата и и помина брзо носот.Ама консултација прво со лекар за нив

На Vennera.aa, alana, LaDyDoLl и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @joy1 , плис мами дополни се, за што ми пишуваш дека си ставала...нешто ти исчезнало напишаното од постот!
    Јас по препорака на педијатар ставам Аква марис 4 алерџи, Оперил П, витамин Ц, пробиотик Дармфлора и почнав со Бимунал но од него повраќа па го прекинав!

На Vennera.aa и joy1 им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.153
    Допаѓања:
    329.304
    Operil na nego mislev

Ama eve I to davas toa

Od Dr telefon sum pa Neman kirilica

На LiliBoz и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво мами
    Од сабајле со мали низ населба шетавме додека не се стопли многу. Мама заврши обврски по маркети и плус се подшишав, среќа бебо заспа и таман прилика, а се погоди и фризерката да има луфта.
    Направив ручек, а мали го заспивам, ќе тера втора дремка.
    Вечерва може и да прошетаме, а покасно и филм со сокче, сончоглед, благо и маже до мене. Мераклиски.
    Убав ден ;*

На Girl-Rabbit, Mari-Ja, Vennera.aa и 11 други им се допаѓа ова.
  20. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Еве ме и мене.
    Викендов во Скопје па малку порелаксирано.
    Бебе си седи со баба, тета а мама чисти по малку. Битно го средив станот, машина уште една имам ама тоа вечер (на евтината :D).
    Ич немам идеи за ручек, се едно те исто ми е а па и ме мрзи да правам насабајле и така често во кафана јадеме :D
    Тоа е мајки, одам да пружам нозе јас малку.

На Girl-Rabbit, eli25, Mari-Ja и 8 други им се допаѓа ова.