Eleni ima baska edno vekje, 1 godinka jas seuste se mislam koga vtoro, a i jas sakam mala razlika, deneska bev na ginekolog odlicno mi e se, spremna matka za bremenost
Браво Kitten ,се се вртиме околу пеглање цицање мажи помош непомош ..јас читав книги и тоа многу ама сега си ги гледам в библиотеката,и јас имам градина па гледам цветченца,односно гледав.... уште сум кај мајка ми па лудило е од утро до вечер со бебенцава од сестра ми и моево ќе скренеме ќе простите ма грешки со една рака пиш.и без сијалица.
@Kitten vo pravo si so dobra organizacija se se moze samo sto mene ic ne me biva za organizacija ☺. Sekogas mi e polesno sama da si zavrsam nego da organiziram nekoj drug. Ama sama sum si kriva neli ☺. A plus i stvarno nemam pomos osven mm a se nesto mi e zal da go angaziram. Decava mi gi cuva zena sto pak posle 9 saati cuvanje moras da ja oslobodis da ima sila za drugiot den ili pak duplo da ja platis sto ne mi se isplati. Hobi nekoe ne sum ni imala so mm pred da se rodat decava gledavme da setneme sekoj sloboden vikend ili pak cel vikend u pizami i nekoha serija cela sezona i 2 dena da izgledame. E toa malku mi fali ama zdravje ke porasnat. Mene prokletava rabota mi ja cica cela energija ama aj da ne go tupam ☺ Inace denes ko i sekoj den, rabota, doma, nadvor pa spremanje za spienje Dobra nok
Ako hobi e banjanje togas otkako se rodi bebe toa mi e hobi. U cetvrtok mijam kosa se sreduvam pijam pivo i gledam greys anatomy. Tie 2 saati mora da cuva bebe maz mi. Imam pravo na odmor 2 saati nedelno. Iako na srede film se doime ama toa ne mi preci da gledam.
јас почнувам од петок со вечерно трчање саат време.Ке ги чува свекрва ми тој час .Купив патики и хеланки имам насобрано вишок негативна енергија и мора да ја исфрлам некако па одбрав трчање на свеж воздух.
Помош немам од никој, сВеки си ја испративме назат и сум си самичка.Немам време и затоа слабо ве дружам. Помош некоја не ми треба...добро де лажам-сакам онака 2 три пати неделно да ми го причува некој детето на саат/два.Да можам мозокот да си го излуфтирам.Ама и вака не ми е лошо,не се жалам многу...барем си имам мир. Кај мене е празник секој викенд,кога мм е дома.Тогаш ми помага во чистење,чување на бебето и си посветам внимание.Преку неделата секогаш сум во задни план. За вежби се одлучив за фитнес во домашна атмосвера.САмо јога душек ми фали.Си порачав едно вакво онлајн Spoiler Баш ќе видам дали ќе си останам доследна и ќе вежбам или ќе ми биде уште еден реквизит што ќе збира прашина.Ми треба само да го затегнам стомакот.Вишок кила имам само 4 од пред пораѓај,ама не се замарам не ми стојат лошо и така бев многу слаба претходно. Ајде лека ноќ
Слободно време? Ма нема такво нешто кај мене, уште често цица малата и некако постојано сум со неа, дење ако ја оставам сама спие многу кратко и се буди плачлива и недонаспана па често знам и јас да лежам до неа и тогаш ми е време за форумов или фб! Инаку по цел ден си тупкам, ништо битно но време за одмор нема! Без никаква помош сум тука, сами со мм во скопјево и за арно и за лошо! Добро, би имала помош ако свеки ја викнам на поседок но тоа ти е нож со две острици...не благодарам...боље сама одошто со вечити мрчатор нон стоп дење ноќе во 49 квадрати! Јас не планирам трето! И онака одвај го добивме ова по 12 години разлика од првото, па доста е, фала му на Господ, нека дава каде што нема...јас затварам радња За утре ми се најавија гости, и тоа попладневни, а тоа значи дека и дете треба да чувам и да спремам сама, плус тоа утрово сум на контрола за тироидата...ќе биде турбо ден!
Јас пак помислив и ти само во петок миеш коса. Леле јас мијам некогаш и два пати одкако ќатопли. Ама ако имам некој дома. Мене хоби ми е држење кажица цел ден. И ај оди не поправи се после. Хоби е исто усисување задолжително,оти храна насекаде само во уста не. И миење соковник е хоби,и собирање играчки,штипки.. Многу хобиа имам.
Zdravo mamicki Malata ja bajnav i eve ja vrti vrti zaspa,mmna rabota e nojkna smena jas se bajnav i malce odmoram so tel v rakave citam ama retko pisuvam. Ve citav za drustvo prijateli od strana na mm site go barat koga imat maka a tie od moja strana ako gi baram ke se cueme ako ne ne ni pisat pa i jas otkacivajt. Za pomos okolu malava i soma se sum sama bas se,sto da kazam za mm ako 10 min gi ostavam nasamo i ete gi i dvajcata mama mama Za hobi neznam dal da se smeam ili placamsum kupila duri patiki za trcajne i toa ednas otidov i toa bese a sakam sakam barem pola sat sat vreme da se rastarcam ama kako dve deca da imam a ne edno A potrebno e si se gledam i si vikam srejka sto sum slabicka inaku ama nozeve olabavie ne se kako sto sakamtoa mi e zal...... Taka den po den e isto so domasni obvrski se dodeka mala e doma a potoa ke ideme do gradinka pa moze i edna rabota ke si najdamne deka nemam rabota imam ama nemam plata Ubavi sni
Si rekov vecherva porano ke si legnam, porano ke sredam se. Ama samo vie ovde mozhete da me razberete kolku e toa nevozmozhno A plus i mm mi pomogna malku, sam si napravi sendvichi za na rabota. Go chuvashe bebcho da sredam niz doma se beshe lom.. Kupivme televizor i mashina za alishta i ja seftosav odma da vidam kako pere.. Taa drugata ne beshe mnogu stara, a pochna da zamirisuva na vlaga se nervirav mnogu od nea.. A Miele beshe i pak ne sum zadovolna.. Ke vidime ovaa kako ke se pokazhe. Luta sum na mm, se dogovorivme da odime da si odbereme i dvajcata.. Ustvari ne beshe nekoj dogovor ama si pravevme muabet deka sakame da si kupime i fala Bogu kolku mu e merak nego za toa tolku i mene.. Bar mashina da si odberev, ne deka ovaa ne chini ama se nerviram zoshto trebashe da bide zaednichka odluka a toj posle rabota pravo si otide so tatko mu kupija i eve go na vrata.. On so iznenaduvanjata nekogash i preteruva Ajde legnav jas, se chitkame utre. Dobra nokj majki
Хелоу, денес денов можеше и да ме рипне. Ко прво нездравово време овде ми иде на живци, релативно топло, но врне врне врне, грми, град, уште врне и така цел ден Но она што не ми требаше е синко да се разболи. Мм веќе неколку дена е болен, малаксан целиот и од денес и малово исто, носето му тече и температура качува до 38С. Еве сега спие го следам да не се качи преку ноќ Ах да и мама ја боли грло и настинка ја фаќа, ама нема врска мене ќе ми помине, само прво маживе да ги оправам. Се радувам на викендов што следи, дада со нејзините две сонциња треба да ми дојде, ќе биде весело дома. А мм уште од сега планира со зет ми каде ќе киднат фудбал да гледаат. Му викам може ама земете ги и синовите, не цицаат, мирни се, а и ние женски дома да уживаме ама некако не му се свиѓа идејава
Мaмички,кaкo се снaoгaте сo спиењетo пoсле пoрaгaј,никaкo дa зaспијaм кaкo шo треба се мачам 1 сaaт a спијaм 2.Целa вечер дежурнa сo 2,3сaaтa спиенa тешкo ми е ...нешто пиевте ли,дијaзепaм смеам ли,сакам кo чoвек дa се нaспијaм
Каков диезепам бе шо збориш,јас 7месеци не сум спиена како шо треба 3н ако сврзам во текот на ноќта а верувам дека има мајки и подолго шо не се спиени.тоа значи да си мајка многу неспани ноќи,имаш природни чаеви што имаат смирувачко дејство.
Jas nemozam so 2,3 saata,ke zaspijam so bebencata vo race nekoja vecer.Imam preku den pomos zosto da.ne se odmoram ,no Nemozam sa zaspijam
Ко човек за жал нема да се наспиеш во наредните неколку години. Дијазепам не,ако доиш.А и што фајде?Ке пиеш сега,ке преспиеш една ноќ и после се јово на ново. Претпоставувам колку е тешко со две наеднаш но тоа е.Сега грчеви,после заби,па настинки,па им смета топлото ,па скокови во развој...ехее ке ти требаат челични нерви. Мојата ете вчера заспа во 2 по полноќ.Се разбуди 2 пати за цицање и веќе јас сум будна се спремам за на раб.Ми се спие и мене мн но тоа е.
Добро утро Мојава поспа денеска до седум, ми се смилостиви, инаку во 5 ипол/6 е ококорена. Ја легнав во количка малку јас да се средам, ужива кога е во количка, почна да си спие во неа, ептен ја сака. Јас почнав пак да си читам на мое огромно задоволство, кога спие на мене во другата рака го држам киндлот и си читам. Или нишкам количка со едната, со другата читам. За сериите сите ми се изгледани, нема што да се прави кога долго се доиме. Почнав да повежбувам по малку, 10 минути луѓе и препотена сум, стомаков ептен ме нервира веќе, а не можам диета да држам и мора нешто да се прави. Маж ми ја чува тогаш, ја демек усилена барем пола саат ќе вежбам Ама малку по малку и ќе биде, цела сум укочена, не ја бива вака веќе. @mimidjon добредојде во темава, нека ти се живи и здрави двете бебулиња. За спиење не знам совет да ти дадам, јас заспивам во секоја прилика. Задремав и на маса еднаш. Имајте убав ден.
Mojava zaspa vcera vo 10. Ne mi sw veruvase. Stana vo 3 za jadenje i vo 4 si legna i pak vo 7. Se naspav. Spienje retko. Jas najveke spijam koga nekoj ke rece deka ja cuva. Toj 1 saat spijam cvrsto. Inace so edno oko otvoreno sum 3 meseci. 3 saati ne sum vrzala. I so site grizi nespienjto veke ne mi e problem. Iako bas bi sakala 8 saati da otspijam naednas. Denes ide svekrva. Ako ja cuva bar 1 saat sakam kujnata da ja sredam.
Добро утро и од мене. Драго ми е за тие што сте се наспале ноќеска. Јас не бев една од вас. Спиев повеќе отколку што спијам обично, ама ете, многу уморна и ненаспана се разбудив. Дали дека мм си дојде, па се опуштив и не очекував да станувам многу ноќта... Инаку тој вчера си дојде и утре заминува. Собирам сила за нови предизвици. Ама има да ми прави едно кафе сабајлево... Е, сабајлево со него ќе го пијам, се надевам нема да ми замерите. Од утре ви се придружувам пак на кафе-дружба. Убав ден мајки и дечиња.