Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мајки..Ние денес денов во болница го минавме..Вчера бев до град а децава баба им ги чуваше..Се вратив ми вели синко спиел јас се зачудив толку рано..Стана дете неможе да оди и објаснува што се случило мислам животот ми се скрати..Ногата скршена 3нед треба во гипс сега а дете сака да лази да се исправа мене душа ми се кине.Цел ден е во раце друг лек нема..Мислам за овие два дена животот ми се скрати за 10год.Дајте некоја идеа како да го залажувам со нешто цртани не сака песни на тел нема шанси..Керка еве веке 4-5дена на пладне не спие па и синко од неа неможе да спие па тој двапати во денот преспива по 20-30мин и навечер најдоцна до 21и30 и двајцата се заспани..Само што дете почна да оди пресрекно беше а сега жално навистина..Имајте убав ден мајки

На tarantula, azelea, Mari-Ja и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    На Mari-Ja, Vennera.aa, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Добра вечер!
    Пред малку стигнав, мажите спијат, како така се успиваат, прво нешто кога ја отварам влезната врата е наслушнувам дали плаче, кога е тишина ми паѓа камен од срце. :whew:
    Јас зедов грицки и се спремив да ја прочитам темава, ама вие нешто ептен слабо активни деновиве. Ќе мора да барам друга занимација. :smirk:
    Утре сакам да прошетаме некаде со мм, деновиве се гледаме само по пола саат дневно, почнува да ми фали. :$
    @blessed.an нека му е со помин на синчето! :hug:
    Поздрав и имајте убав викенд! :*

На Girl-Rabbit, kikin, azelea и 18 други им се допаѓа ова.
  4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Конечно се прибравме. Бевме на роденден, таму имаше многу деца малата се изигра. Прво на почеток додека се привикне, се буткаше во мене а после се опушти. Целата беше лом од фломастер и по лице и рацете не и се препознаваа од бои :D Дури и во носот имаше :rofl:
    Обично си легнува порано, ама дали со деца што беше, издржа до сега. Дури ме зачуди :D
    Само што ја допре главата на перницата заспа :)
    И јас легнав во кревет , и ми се спие, а и не :D Ама кај и да е ќе легнувам и јас :D

На Girl-Rabbit, Manuela., azelea и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Dobro utro, izgleda za denes kafe jas castam, prva se prijavuvam vo budnite.
    Kuklava moja, bolnicka, ama ne bas bolna bolna tuku povrakja samo vo tekot na nokjta, a cica, valjda nesto do mene e do mlekoto. Sinokja povratila, ne ja setiv samo koga ja setiv celata bese mokra, lugje mi e strav moze da se ugusi taka, ama premorena cel den, okolu.dete, pa deka malku ne e dobra ligava e e, samo place kenka vo race I drz ja da odi. Toa e takov e periodot. Taman sinokja ja zaspav iscistiv kupatilo I peglav, duri sinokja posle cela nedela uspeav da gi krenam podarocite od rodendenot, za sramota su ama toa etakvi bea okolnostite cuca e povazna od se. Otkako summ tuka kaj mm, kukjava vo pogolem nered ne bila, sto da vi kazam, kje se potrudam denes koga kje spie da fatam uste nesto pa kolku tolku da ja rastrgnam prasanata. Mi smeta. Se povekje navecer cistam, namesto da si legnam jas cistam, ama sakam da imam povekje vreme so kukleto I toa e, dosta zamarav. Pozzzzz

На Girl-Rabbit, Manuela., Mari-Ja и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Добро утро.
    Со помин нека е кај сите дечиња, бебиња :hug:
    Ние уште во 6 станавме, настинката ни помина ама еве го мм се жали на грло нос. Аман за аман.
    Средено исчистено ручек има од вчера, денес може нешто да се меси и да се прошета. Се мислам и мекици за доручек да направам..
    Убав ден мајки.

На Girl-Rabbit, Manuela., Mari-Ja и 15 други им се допаѓа ова.
  7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Добро утро на ситее..
    Што правите ^_^
    Јас кафе испив. Дете меси мекици со баба и па јас начекав прилика да шкртнам нешто.
    Сабајлечки глава ме фркна. Детево од толку луѓе тука се разгали ептен. По цели денови кенка цмиздри и зборењето и е така. Плус за се се инати.:doh: Се надевам кога ке се вратам дома ке се врати во нормала и ке биде пак послушна. А да, не дозволува и никој да ја чепне, посебно свекрва ми. Од бебе не ја сака:shake: Стварно не ми е јасно зошто:^).
    Тоа мајки, одам да наранам дете... Убав ден на сите :hai:

На Girl-Rabbit, Manuela., Mari-Ja и 14 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Денов година, уморна претепана. Големиов ноќеска стана го болеше стомак и го фати пролив, во рок од 1 саат 6-7 пати станувавме, му дадов пролајф и јагленче и накрај некако презаспа. Сабајле накај 5:30 пак на 2 пати и се расони не сакаше да спие ја разбуди и сестра му а јас зомби. Не знам што му бидна мислам дека е од храна, со цел памет вчера го земавме со нас малку до една маалска кафана со едни пријатели изеде 2 ќебапчиња, мислам дека му е од тоа еве сега добар е малку го наболува стомакот ама ништо страшно. Малава малку ми поткашлува и е размрсулавена така да тешко утре у градинка ми е страв да не влоши. Има да му ја легнам сега со неа ми се спие ми се плаче само не знам како да го убедам големиов да легне малку.
    Инаку да прашам колку јагленчиња може дневно на дете од 7г да се даде?

На Girl-Rabbit, Manuela., azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да се уфрлам "ко џокер во покер" :) Јаглен не се дава заедно со други медикаменти бидејќи ќе го уништи и позитивното дејство. Ова ми е совет оф лекар - секогаш 2ч разлика меѓу јагленче и друг лек/пробиотик :)

На kuc, Manuela., victoria и 12 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.922
    Добар ден :) Преку глава ми е од топлово. Мааалку нека залади, немора многу :) Таман раскренав си викам некоја пица да падне за ручек, мм нееее сакал лазања па ене го прави. Услов- да остави средено ко што беше. Попладне некоја локална шетанка ни е во план :) На малото ептен му прија . Ужива дури е надвор. @LiliBoz наздравје мекици. Јас ги сакам многу.

На Girl-Rabbit, kikin, Manuela. и 12 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Здравје у 1-2 ноќе едно по друго му ги тутнав

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добар ден, денес за појадокот бев задолжена јас па им направив некои солени мафини со палента а мм полнеше пиперки за ручек! Уште сме болни и Магде и јас. Ај што се разболе ама па колку се разгали...по цел ден нешто кенка, плаче, бара...ем и јас неарна, абе живци искинав! Се фатив на неколку пати и да свикам па после криво ми, толкаво прцулче мало да му викам, па си го земам во раце, гушкам, бакнувам дур не ми помине лутината!
    Инаку секој ден малово е со различни симптоми, првите 2 дена беше со висока тт и многу чешаше нос, потоа почна да тече носот и се намали тт, па вчера почна да кашла и да повраќа но веќе нема тт а синоќа пак многу и дрлавеа очињата! Денес поарна ми се чини, ама пак утрово повраќаше... Леле тепихов за знае да збори, 3 пати настрадува од вчера, утре под хитно да барам фирма за перење, мора да го средиме!

Последна измена: 17 септември 2017
    На Girl-Rabbit, Manuela., M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  13. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Скоро цел викенд го поминавме во кревет и малата и јас сме настинати, само побрзо да и поминува. На цела мака потајно си помислувам од кога не сме правеле ништо, добро ми дојде изолацијата од луѓе и шетање зашто цело лето сме во движење.

На Manuela., M&M, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.875
    Допаѓања:
    28.595
    Здраво мамици!
    Малата спие, а до скоро и јас бев во кревет, поспијав и јас еден час. Доволно да си ги наполнам батериите и да го продолжам денот. Сами сме дома, а сум пишала многу пати дека мразам кога недела не е дома ММ, некако денот го туркаме да мине и да дојде времето кога тој ќе си дојде дома.

РУчекото сеуште не ми е готов, денес малце покасно ама дури да стане дете ќе биде таман навреме.
    Јас мрзла невидена сум периодов, дома ми е лудница, па и дете чувствува дека помалце се замарам па ете ја влчи играчки низ станот а правило беше играчки само во детска. Немам сили да објасанувам, толку сум никаква, малаксана и цел ден поспана. Оваа бременсот ќе ја паметам по таа моја огромна потреба за сон.
    Баш заради тоа што сум малаксана немам сили да му се посветам на детето доволно, се си мислам слабо и објаснувам, многу сум попустлива станата, и допуштам повеќе татко и да ја чува, ама се осеќа дека детево збеснува кога не е под моја контрола. Си велам што ќе се прави кога ќе се роди бебушот, тек тогаш време за големава ич ќе се нема. Се чудам како ли ќе се организирам.

На Girl-Rabbit, Manuela., M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  15. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    M&M тргнавте во градинка? Со женичката што ја чуваше што направивте?
    Што кажува прцулчето...интересно детуле ми изгледа :D.
    :rofl:

Јас утре Бт, детево прв пат само ќе го оставам после 2г и 4м (facepalm)....како ќе поминат со баба, не знам....ако ми останат пари и до џамбо да тркнам по некоја играчка убаво ќе биде. Каква ли ќе биде реакцијата кога ќе се вратам да ја земам? ...ќе ви споделам.
    :hai:

На Girl-Rabbit, Manuela., Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Џомити не бев во план денес да пишам ама се предомислив :P

Досадно многу...чекам маже да дојде од работа па да вечераме :)
    Ме праша каде сакам да шетаме утре,изгледа му дале слободен ден :party:
    Многу сум сум среќна кога сме сите заедно :inlove: посебно сега поретко се гледаме и едвај ги чекам тие денови кога е слободен

Дете си игра со балон,кога ке и побегне на некое недостапно место му вели најн најн :D демек не смее таму да се качува
    Денес имавме и гостинка,мало девојче :f: душа колку беше радосна неможам да ви опишам
    Почна колк напред да прави од радост :rofl:
    И даде сокче,смоки (heidy) воопшто не е скржава :)
    Сега пак сама и не знае и таа што да прави од досада :(

Вака така помина и овој ден....ах,заборавив да пишам од настинката ништо,тие два дена малце мрсулава ама помина брзо фала му на Бога

Сега се бориме со јадењето,секогаш по нешто

@Sunshine_1979 со помин да е и побрзо оздравување :hug:

:hai:

На Girl-Rabbit, kikin, Manuela. и 15 други им се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.761
    Допаѓања:
    38.716
    И јас да стасам да пишам некој ред. Преемногу обврски имам со крајов на месецов.
    Покрај обврските, вечери, роденденки, поводи... Чистам за слава, на помош да е, за четврток. Секоја година имаме само наши пријатели, годинава свекор ми само аи кани и кани гости. Ајде мерак му е, сака со сите да си се види, за недела дена заминуваат.
    Вторник во најава гости од Србија, ќе дојделе на поминување, не кажуваат дали ќе спијат, да спремам постелнина.
    Дете сеуште си тера свој филм, грло веќе ме боли од зборување, објаснување ама џабе. Од сега се мислам што ќе се прави в зима кога нема надвор да можеме да излегуваме.
    Вечерва пак сме со славје, роденден на првиот најмилиот и најсакан внук. Така е зашто јас го гледав цели 3 год, и е премногу поврзан со мене.

Побрзо оздравување на болните дечиња, гледам повеќе постови, не можам да ве означам.
    Мирна ноќ да имате со малечките.

На Girl-Rabbit, Vennera.aa, Mari-Ja и 10 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Тргна 1 недела, не е баш среќна секој втор збор и е *не одам гадинка*, вика учителката ја *невила* (ја нервирала :)). Не ја пуштам утре почна да кашла по малку и вади некои опасни мрсули ионака ќе ми ја вратат кога ќе ги видат :) . Ќе ја оставам некој ден да и се потсмират, инхалации капки ако треба и до доктор ќе тркнеме. Жената не ја пуштам уште ми треба ептен.
    Ајде убаво да си помине на прво оставање барем ќе пробаш малку да ја одвоиш, поарно со време ако имаш каде.
    Големиов едвај издржа кревет да фати, веќе спие у велико, се потскаравме малку го казнив :) ама затоа па после ѓи пуштивме тато и зверка на шетање јас и он си се гушнавме и гледавме една детска серија што ја сака, ми фалат моменти на само со него ми се губи некако детево од контрола.
    Да се надевам на мирна ноќ без трчање во вц и без многу кашлање

На Girl-Rabbit, alana, Vennera.aa и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Денов едно планирав друго излезе.
    Станувам сабајлево целата укочена, врат, рамења, не можам да мрдам ни лево ни десно. Едвај кренав дете, како му сменив памперс и како му направив појадок уште со чудам. :sweat:

Па за беља мм требаше само од сабајле да отиде до работата, имаа 2-3 саата работа да завршат и после испланиравме да излеземе некаде во природа да ручаме и да прошетаме. Нооо него го фати до 2 часот на работа, свекорот доле од вчера е со стомачен вирус, ми беше страв да со симнав синко да до почуваат и едвај издржав до кај 11 кога му дојде време за дремка, си легнав и јас до него и сме отспале 3 часа.
    Болката не помина, само се влошува, си дојде мм и го превзема синко.
    Мене ме измасира со лута маст и за кратко ми олесна. Успеав да пуштам машина, да направам колачиња за синко и да се истуширам. Потоа пак ме фати јако, морав да се напијам еден ибупрофен. И од тоа ми олесна колку 1 час и еве го пак ме фати не можам да мрдам.
    Како ќе ја поминам ноќта не знам.... :worried:

На alana, Vennera.aa, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Пред спиење да чкртнам некој ред, не дека ќе кажам којзнае што. Може сонот да ме надваса и да си остане постот недовршен, ми се случува често.
    Викендот арно го минавме, нешто дома, нешто во шетање. Ручек не правев, јадевме дунер, ептен ми се услади, сигурно дека ретко јадеме.
    Туку нешто малаксаност чуствувам, ќерката почна да поткашлува, преку глава ми е од настинки и одење на доктор.
    Денес додека се успивавме со малото сум поспала и јас пола час, толку многу ми се спиеше мислев цел ден ќе го преспијам. Мм си играше во дневната со ќерката ама и тој заспал и еве ја момата во детска ме вика, ми кажува тато спие. Со тешка мака станав, ни кафе, ни благо ништо не помага пола ден како пијана го минав.
    Туку ајде да спијам за утре да не биде пак истата песна.
    Добра ноќ!

На Girl-Rabbit, alana, Vennera.aa и 8 други им се допаѓа ова.