Ќе си останам и утре дома, сите ѓи покоси и баба и женава што ја чува за мм да не зборам. Јас како останав читава не знам, може ме чува за на крај или пак од што јадам многу не се дава стомак мој, ај пу пу да не се урочам. Него ептен сум за ќутек цело време и е глупо од луѓево на работа, абе луѓе со недели земаат боледувања јас за 3 дена се туфкам. Малово ништо не јадеше денес едвај 4,5 лажички супа и многу малку двопек, жими јогурт што се напи. Цицањево ќе ја спаси да не дехидрира. Важно антибиотик не ни дадоа не била лоша крвната слика класичен вирус викаат
И мојава е таква ....Само и велам...ќерко бе не е јајце, стегни малку...таа нежно, нежно. Не турка, не мава...другиве деца багабонти. Еве ги моиве си дојдоа...заборавив што сакав да пишам друго...Ајде поздрав.
Немојте да ме сфатите погрешно, ама многу сум против тоа децата да се учат да маваат, макар било тоа и за да се одбранат. Секако во тој дел сме длабоко завлезени во негатива и со таквото воспитување мислам никогаш нема да се смени таквиот менталитет. И мене ми е криво кога моето го маваат, ама срце не ми дава да му речам удри и ти. Искрено, на живци ми одат муабетите од типот: ако не тепа ќе го тепаат, мора да се учи за да се снаоѓа. Зошто мора баш така да биде? Зошто да не се почне со подобрата варијанта од некаде?
Хај Ќере сега заспа едвај. Никаков ред нема детево, вчера заспа во 22:30 , денес на полноќ, утре кој знае кога... Синоќа ич не спиеше, само цимеше всон, ја бараше цуцлата, и си останав ненаспана. #вечитоненаспани #една е мајка Бевме и на роденден, супер си поминавме, мала се изнаигра со дечињата, балони, песнички... @girl-miri мисли позитивно мајче, биди силна за тоа што го носиш во тебе @azelea не сме на истиот роденден не оди вградинка мојава. Лека ноќ, слатки сништа и утре да прочитаме по позитивни постови!
Добра вечер! Јас во ниедно доба завршив со раскревањето по дома, а и ручекот за утре го почнав, па сабајле ќе го довршам. Откако тргнав на работа не ми останува време за ништо, ама најкриво ми е што немам време да му посветам на синко. Колку си игравме порано, шетавме, се галевме..... сега се ми е набрзина, растрчана сум низ куќи, расеана, а детево чувствува. Гледам што е можно повеќе да скратам од домашните обврски, ама пак мора да се зготви за бебуш, повремено и за нас, да се раскрене минимално, да се испере.... Мм морам да го пофалам, одлично се снајде, многу е одговорен, го бања сам, му готви, го храни (па почна дури и сам да смислува комбинации), го шета, го инхалира, вчера го носеше да му земаат крв, а потоа кај докторката на преглед..... Не се сомневав јас во него, ама за некои работи бев скептична и мислев ќе му треба поголем период. И тој кутриот едвај сврзува по 5 саати сон, постојано е со мигрена, секогаш хронично ненаспан, ама пак ме чека да се вратам за да ме види на кратко пред да си легне. Му иде роденден за 2 недели, морам да смислам што да го изненадам. Торта веќе порачав со Супер Дад мотив, уште за подарок да се одлучам. Побрзо оздравување на болните дечиња! Среќен роденден на @Monella со мало задоцнување. @girl-miri , @irena.1 бидете силни девојки, се надевам и верувам се добро ќе заврши! Поздрав мами!
5 дена стававме Оперил П, и не помогна! Грлото мирно е, кс супер, црп 3.8... а нос не престанува да тече, одшто и се слева секрет низ грлото се закашлува и провоцира повраќање! И многу лошка е станата, користи болест во нејзина полза Околу тепањето и јас не го одобрувам но сепак мислам дека и до карактер е најмногу борбеноста. Големата ни на мравка не газеше, сочувствителна и нежна кон сите, и играчки делеше и на сите попушташе, душа дете...ова е друг калибар, уште од сега влече, се бори за тоа што наумила, се граба по туѓи играчки, ја плеска дада ѝ ако нешто не и дава! Се трудам да ја учам дека така не е убаво но некако како да не разбира или така и одговара, пак си тера по нејзино...добро, малечка е за посериозно лекции но се трудам да и влијаам да не биде насилна! Епа добра ви ноќ мамички, нека ни е за многу години раѓањето на Мајка Богородица, нека донесе повеќе здравје на нас и нашите најмили, од сега само за убави работи да си пишуваме!
Мамички, на сите нека поминува со лесно.... Уф, ама е суров животот. Синоќа спиев 3 саати едвај. Цело време мислев на баба ми. Мајка ми ми донесе елечиња и чорапчиња што ги плетела за бебе. Црвено и сино.... Чорапчињата недовршени ..... Така си плачев во тишината, за мааалку не го виде правнукот , што толку многу го сакаше ( јас и бев омилена внука инаку). Ете без разлика на годините што си ги имаше тешко е..... Бебе ме зеза стана во 4.45 таман кога завлеков... Сега заспа ама мама веќе свари голема шолја кафе... После ако држи сонцето ќе свртиме некој круг на воздух.
Гуд морнинг мамаситас. Ајде сабајлево јас давам кафе Кој е за ајде има за сите наспани и ненаспани мамички. Ви посакувам побрзо оздравување на малечките,сереќни родендени и побрзо закрепнување на родителите.Да не ве тагирам сите посебно. Ние го поминавме вирусот со пролив и пораќање.Немавме мн мака кажува душичкава моја мама повраќа,мама кака...ама бре што грчеви ќе беа опасно нешто и тоа само навечер ќе се витка,се врти слушам му кркори му врие мешето.Ќе стане ќе се препоти цел од болка и ќе исповрати.Ама помина сега се трудиме да се вратиме во нормала,не дека беше нешто дебел ама се исуши ко глушец се направи. Во врска со второ дете си ја пробавме среќата со мм ама неуспешно,сега и не е тука на печалба е.После нова пак ќе почнеме со обидите не дека се надевам дека одма ќе фати,ама ќе пробаме.Повеќе е на негово инсистирање јас сеуште се мислев.Ама па и криво ми беше ко добив И за првово е на негово инсистирање да е до мене уште ќе се мислев Засега позз одам да спремам доручек.
Точно,го делам мислењето со тебе,и јас размислувам во таа насока,па не е во ред тоа ,што сега насилни личности ли ќе градиме?Јас кога одев во градинка имаше само едно лошо девојче што не удираше сите,не гризеше и сите бегавме од неа,а сега ми се чини цела група се такви на прсти се издвојуваат помирните. Јас не ги обвинувам децата,мене ме чудат мајкиве ги гледат дека без причина ја тегнат,удираат за да земат нешто што е нејзино дека не им дава во моментот(а мојава да ја замолат убаво ќе им даде),и не реагираат ,ниту да го поучат,ладни,мува не ги лази,а мене па ми е криво,ме боли зошто така да и прават.Али суров е светот,за жал,јас незнам какви генерации созадаваме,ама од она што го гледам изминативе години не е баш добро.
Добро утро. Еве еден интересен текст http://www.fakulteti.mk/mobile/news/17-02-17/jerotikj_najmnogu_sakajte_se_koga_deteto_e_malo Јас чекам малата да стане. Пред болеста у 8 станата беше а навечер во 9 заспана. Сега се ни се поремети. Заспива у 10 станува у 9. Значи кај да е ќе биде. Пијам кафе од маж ми он веќе работи у другата соба. За бесни деца и јас се жалев ама мислам дека ако почне у градинка и некој ја тепа ќе ја научам да се брани. И мислам дека децата работат по принцип што ќе видат па копираат.
Добро утро, убав празник е денс мајки, па за многу години да е, нека помага насекаде Мајката Божја! Јас на работа, рано посабајлечки возам, па после бев до црква и сега еве ме на работа. Пијам какао дека кафица дома испив. ММ на службено еднодневно патување, цуца со баба и дедо дома, нека се чуваат. Туку некако ептен сакам воро дете....а знам дека ни е рано. Некакокајнас мм не е ЗА, ама сепак рано е бар две да направи госпожава па уште едно здравје со Господ напред, нека дава Господ секаде па и кај нас. Тоа е жени, шта да вам причам, синоќа се излакирав незнам кога последно се лакирав.... ама затоа сега со црвен лак сум хихихии Поздрав и убав празничен ден!
Добро утро. Се токмам кафе да направам, рано е, ама цела ноќ не спиев со малава, затанто носе и кашлање, заби, се е собрано, па кенкаше и се вртеше. Душа моја. Треба да има некој природен закон деца да не можат да се разболат. Убаво би било нели? За ова другово имам приметено дека девојчињава се некако поагресивни. Не се случило машко да ја удри, или не ја регистрираат или ја галат и и се смеат. А девојчињата знаат и да пружат рака. Едно поголемо со клоца сакаше да ја удри и тоа зашто сакаше да и ја земе играчката на мојава. Јас тука бев, мајка не реагираше, ама јас убаво ја подбрав. Ако мајката не реагира тогаш јас ќе реагирам за мое дете кое е уште малечко било како да се одбрани од поголемо. Ама со клоца бре, да не бев тука и тоа како имаше да ја удри. Јас секогаш пратам што прави, ако на помали од неа, бебиња уште сака да ги допре секогаш гледам како го прави тоа зашто може да чукне со рачето, да плесне, нема самоконтрола, а сигурно нема да седам и да гледам како ги плеска Може и грубо ќе звучам, ама многу неодговорни мајки има, ги оставиле и толку е, што прават, прават, па паднало некое плаче, мајка му нигде ја нема. Треба малку надзор сепак. Убав ден мајки, здравје само да имаме, друго ќе си натокмиме сами.
Dobro utro, Neprospiena nok, strav, placenje i obilna menstruacija. Taka mi pomina nokta. Malata ni padna od spalna. Ako nokeska ne dobiv srcev udar, moze ke ziveam 100g. Krevetceto e zalepeno do spalnata i izmegu nas imam staveno po 3pernici za da ne pagja. Nokeska vo 1h.slusnav samo silen tresok i placenje. Skoknav i se vrtam - ja nema vo krevetce, pocnav da vikam od strav, se vrtam na spalnata i ja gledam dolu, zalepena za pod so glavceto i place. Ja zemav, taa place jas se tresam. I posle 15m.otidov do wc(kapak na se-krvaram obilno) i koga oddednas vo wc pocna da mi se vrti i mi se stemni. Edvaj se dodrzav da izlezam od wc, malata place po mene, mene strav mi e da ja drzam da ne padneme i dvete.... HAOS!!!!!! Vakov strav vo zivot nemam pretrpeno. Se smiri malata, mm i negovite ne sakaa da ja nosam na lekar. Nemase nisto, samo lezese vo mene. Namerno ja budev za da ja pratam, i se rasoni, pocna da si igra i vesela bese. Edvaj vo 4h.zaspa i jas se budev na 1h.da ja proveruvam i da trcam vo wc oti na sekoj cas mi protopuvase.... Sega koga ke mi tekne na slikata kako lezi malata na pod i zvukot sto go slusnav mi se stega srce. Kolku e tesko da si roditel, da si odgovoren za edno malo nevino dusice. Cuvstvuvam vina sto ne uspevam da ja zastitam, sto padna, sto pagase i prethodno. Tolku mnogu ja sakam, srcevo mi se kine sekoj pat koga place od sto ja boli nesto. Izvinete na negativata i dolgiot post, morav da se iskazam... Ubav vi den
Вечито уморни и ненаспани,а полни со енергија Некој да ми кажеше додека немав дете дека ке можам да функционирам и после два дена неспиење немаше да верувам А еве,година ипол како немам преспиено ноќ и секој ден спремни за нови предизвици Дете стана пред 15тина мин не е ни чудо кога скоро 1 не фати дури заспа,и стана во 3 спремна за играње ...маки За попладневна дремка незнам дали ке има ама потајно се надевам дека ке заспие за да успеам нешто да завршам по дома Маже е дома утре и задутре ако не го бараат пак да работи И тие слободни што ги има не може да ги искористи како треба За насилни деца зборите Моево жабче мало е па ко ке се налути на некое дете мава и таа нити има видено некаде нити ја имаме удрено за да знае Нормално реагирам ама некако не разбира,се смее само Ама и мала е уште Ние сега ке имаме доручек дете касно стана па закаснавме со тоа
Добро утро! Ви пишувам од под, седната со кафенце, а некако ми се спие, ама морам да се расонам, за да доварам леќата за бебе. У градинка уште сме статус кво, на адаптација по 2-3 саата одиме, ама ко да немаат абер за останување. Им најавив дека сакам да останува веќе на подолго. Па ќе видиме. Утре ќе го однесам во 9 и до ручек и спиење не го зимам, дури после тоа. Мора од 1ви да си оди по цел ден, само недајбоже пак ако се разболе ќе го чувам дома. Кога не плаче зошто да не седи па. Од лоши вести аман, ама аман, од сабајле ме напнуваат, секој на својата воденица си влече, никој твоите проблеми не ги гледа. Е станата сум и јас себична, па не сум од камен мајко му. Не знам зошто се толку луѓево злобни и алчни, ама тоа е. Се трудам максимално да се изолирам. Во врска со тепање моево не се тепа, се трга на страна, ако види отпор се повлекува. Не сакам да е тепачиште и затоа не инсистирам. И во градинка гледам викаат мирен бил, не се закачал. Па може и така ќе остане. Ако забележам дека е тепачиште ќе зборам и ќе карам, не смее да биде лош. Јас и татко му сме мирољубиви, не го воспитуваме во кавги и напната атмосфера, баш заради тоа и нема да дозвлам да се кара и тепа. Имајте убав ден, отидов јас да исечам стекчето за ручек и вечера, па после ќе мислиме за тато прилог, јас сум на диета, чисто мевце ќе јадам само.
Мамички ќе може ли некоја од вас да ми пушти слика од капките на био гаја ги користив летово беа супер за ќере и си имаше апетит и не се разболуваше. Сум го фрлила пакувањето а живеам во странство овде во аптека прашував има но ги пишува за бебиња против грчеви дали се истите . Сакам да купам за ќере.
Добар ден! Кај мене ништо ново, некој тежок период повторно, се надевам брзо ќе мине. Некако немам ни волја да пишам, не сакам да ширам негативна енергија. Деновиве само кафе и благо. Вируси засега нема, но нив тешко дека човек ќе им се скрие. Никако да се наканам да се разбуричкам по кутиите, да извадам есенските украси ќерката уште некна подрече, ќе се радува. Само малото колку ќе ги остави да стојат тоа веќе друга работа е. Најде начин како да дојде до нешто. Денес убав ден, сончев па да прошетаме, да го искористиме убавото време. Поздрав!
Mozes crn caj da i dades odma pominuva prolivot. Isprobano i kaj mene i kaj sinceto. Ama bidejki e grozen na vkus, jas stavam nane, crn caj skroz malku i Kim I lazica med i malku limon. Site sostojki mislam deka mozat od 2 god. Probate i kje vidis rezultati odma za eden den kje se stabilizira, sabajle i navecer i daj i kukurek. So pomin.