Добро утро мамички! Гледам за неспиење се жалите. Јас на таа тема подобро да си молчам Ми се чини само првите месец-два по еднаш станував да го преслечам и си цицаше, и пак си го вративме вообичаеното темпо, тројцата спијат од 9 навечер до 7 сабајле, и денски по два саати кун ручек, а и јас со нив Може дека ме чувствува до себе и мирно спие Денес сум во план да посетам една пријателка, малку подалеку живее па ќе се повозиме со автобус, прв пат со трите сама, ваљда успешно ќе биде Прославите ни поминаа во најубав ред, на крштевката бебуш весел Имајте убав ден мамички
Kaj mene sinko pochna ubavo navecher da si spie.. Na primer sinokja jadeshe okolu 11, pa se razbudi vo 5 jadeshe i prodolzhi so spienje i vo 8 pak stanavme lekovi mu dadov i ruchkashe i pak prodolzhi da spie, i jas si polezhav so nego duri do 10! I eve go sega pak zaspa hahah eden den spie celo vreme, drugiot voopshto ne prespiva.. Nikako da mu se napravi nekakov red.. Vie imate li poseben red za bebushite? Koga jadat, koga spijat? Do mene li e, do sinko li e ama sekoj den ni e razlichen nema red Utre odime vo bolnica, da ispitaat shto treba i vo petok go stavaat katetarot.. Mnogu mi e strav Pak ke ostanuvame tamu, ako e se vo red momentalno so srceto ke lezhime od 3 do 6 dena i ke ni zakazhat termin za vtorata operacija, a ako ne e ostanuvame tamu do vtorata Stiskajte palci zheni
Hello! I jas spagam vo tie ponaspanite. Sin mi od kako e roden,ja prespivase cela nokj(so 1ili2 budenja za cicanje) a poslednava nedela,zaspiva vo 22najkasno i spie bez budenje do 7 nautro. Preku den spie povekje od 3casa. Se si mislam deka dovolno mu e spienje vaka,1¹-¹² casa gi spie. Nemame problemi okolu spienje. Imame mal problem,sinko ima navika da shtipe po lice i ushi. Premnogu mi e sram od lugje,posebno koga nechie dete kje shtipne. Sekako probavme da go oduchime,ne saka i ne saka da se odvikne. Nekoja majka so vakvo iskustvo da spodeli sovet? Prijaten den,majki!
Dobar den mami I od mene Za nespienje ne kazvite zs I jas nikako da se naspijam ko so trebit ama zato sea svariv edna ogromna solja so kafe I ima na mir da ja pijam si gi zaspav I mazeto I bebka kladov da se dinstat meso I jas malce na net da odmoram mazeto utre mi se operira I 6nedeli ke mu e vo gips nogata ima da se iznakrevam a bogami ziva mera 120kg ima da ne go urocam masala @Mariangel I jas so bebka red nemam vcera spiese cel den I cela non samo za cickanje stanvese a denes od 7 sabajle stanata I duri sega ja uspav I to edvaj valjda e kaj site taka I mu posakuvam na bebus brzo da ti ozdravit so takva mama pokraj nego veruvam deka e najsilnoto dete na svetot samo ne se otkazuvaj pr9dolzi da si taka silna I da imas verba ! Imajte ubav den zencinja
Добар ден и од мене. Некако напорна неделава и плус се спремаме за роденден. На работа гужви, па користење летни одмори и немање нормални смени но тоа е. Бебуш ми е кенкав неколку дена, нервозен изгледа ќе му растат четворките. Никако не сака сам да биде. До вц не можам да отидам ако нема некој до него. Навечер никогаш не преспал цела ноќ. Така да не знам што е ноќно спиење, ама не се жалам. И во бременост станував по 5 пати за мочкање Синко навечер се буди 2-3 пати. Што за цицање што за играње. Околу муабетот за второ дете и јас сакам да се мала разлика, па здравје да пркне малку синкопа ќе работиме на случајот. Имајте убав ден.
Uf majki mene kako voz ds me zgazil, naporen denov. Stanav sabajle dorucek za mene i za sinko, se najadovme pa otidovme do fakultet da uplatam rata. Si dojdovme doma lumpuvase malku, jas sekako si trcav po nego Zaspa pa ispiv edno kafe so drugarka na terasa, togas zdivnav malku.. Pa stana sinko i pak trcanjeto pocna, rucavme i iskocivme vo dvor so kuceto, edno 5 kruga okolu kukja zavrtevme dojdov doma i zemav da sreduvam alista, srekja dojde svekrva mi i go zema, pa ton alista samo sto ispeglav, prerediv moj del vo plakar deka nekako natrupano bese se... i eve me sea malku odmaram kicma on ona moe dete sto e 13kg skoro Za spienje ne se zalam, od koga e roden spie cela nokj, no ranobudnici sme 7:30 so alarm na mm site stanuvame
Џабе што мојов синоќа спиеше цела ноќ кога јас око не затворив. Температура имаше и ко во бунило беше цела ноќ, едвај чекав сонце да светне. Сега еве го лудува, корпата со алишта за перење ми ја растура ама нека го само да е здрав. И алал да им е на оние мајки кои имаат деца ко роботчиња, но мислам дека тие се реткост но тоа е убавината да се биде мајка
@Mariangel malo e tvoeto za red uzivaj. I da naprais red za 1 nedela ke ti smeni. I jas se opteretuvav so toa i se mislev deka e do mene. I sega na 9.5m ina donekade red ama znae da smeni ili pak nie za vikend da odime nekade i da i go izremetime. Inace za nespienje tuka sum negde i jas samo sto sum naviknata taka da funkcioniram so budenje na saat i pol do dva. Pomala poubavo spiese i do 6saati vrzuvase sega uzas ama zdravje Denovive nesto mnogu mi kasla onaka zrelo a od sabajle se zasili pa ja nosev popladnwvo na lekar i nema nisto. A komsikive pred zgrada mi se zapnaa sega abe mnogu loso kasla. Pa da.mu se nevidi na lekar ja nosev paa me stavija na misla. Sega nekako ko zasipnato kasla ama stom dr vika na na pluka nisto grloto i e mirno vajda e ok. Ke vidime za nekoj den. Eve ja zaspiva sega pa da vidam nokeska kako ke spie, malku i od kaslanjeto nemorno spie ama toa e. Mene mi e lekot rano legnuvanje gledam dokaj 10, 10:30 i ja da si legnam kolku tolku na rati ke.pospijam.malku. inaku si spijam i sedecki dodeka cuca noke ☺ ako se rasonam posle mi e tesko da zaspijam. Ajde da pocnam i golemoto da go molam za legnuvanje pa da dremnam i jas. Pak letna denov ko za cas
Здраво! Како сте мајки? Не ви имам пишувано откако почнав на работа. Ама, ве читам. редовно. Убаво што си спиете. Барем вие што можете. @mimidjon добредојде во клубот мила. Една година не спијам. Не можам. Постојано сум на штрек. Малку се `одморив` откако почнав на работа. Барем порелаксирана сум што немам еднолични обврски. Иако дома мене ме чекаат! Ни се расипа времево попладнево. Врне, дува, студи. Има ли некоја со болки во грбот, половината? Имате ли да ми предложите некое средство, лек, начин... Многу ме боли. Од бременоста мислев, ама никако да помине.
Едно се пријавувам.во тие неспиените мајки од кога е родено детево,друго вечерва ќе дежурам.Од нигде никаде синко тт почна да крева.Со шуруп пиено во 7 саат во 9 имаше 39 тт.Омалаксано,зацрвенето во очињата.Ништо не му е по ќејф.Му ставив чепче и еве сега се мачиме да заспие.Офффф раат човек да не е,се нешто му е.
Se pakuvam za vo bolnica i si se zhalam sama vo sebe.. Zoshto morashe vaka da bide Izvinete zhenchinja, ne mi se stvara dopolnitelna negativnost doma pa vas vi pishuvam da probam da si olesnam Mnogu mi e teshko.. Si se opushtiv domche i sega koga ke se setam deka ushte dolg pat e pred nas mnogu mi e strav
Jas se prijavuvam so bolki vo kicma, a i vo preponi i vo stomak Jas mislam od maliov mi e, skoro 13kg, a periodov e ludnica so 5 planini podueni na nepca e i samo place i se vlece po mene... A gore ni e kujnata, pa dnevno samo kaci se, simni se pravam edno 5,6 pati so nego, baska cel den zemi me, pusti me, neznae ni on sto saka od maka... Majki uzivajte dodeka se malecki i osven lezenje na grb nisto drugo ne pravat, hororot e posle 1god
Nishto ne bidna, mora da odime da mu stavat katetar do srceto da vidat vo kakva sostojba e i ushte kolku mozhe da izdrzhi.. Ako e dobro ke zakazhat termin za sledna operacija i ke ne pushtat za nekolku dena, ako ne e dobro ke ne zadrzhat i ke planiraat shto ponatamu Se tufkam se plasham ke puknam
Ah mila te razbiram majka si pa normalno deka se grizis,iako ne ja znam vasata prikazna sepak ti posakuvam pozitivni misli i mnogu sila pa zaedno da nadminete se... Dvajcata borci polesno ke nadminete ti posakuvam polesno da mine se
Здраво мамички.Спиена не сум ич на синко до 40 му се креваше тт синојка.Па ајде облиги,чорапчиња со оцет,па пресоблекувај го,кенка,плаче мачно му е.Денес го носев на доктор од сабајле ништо не му е.Вика најверојатно некој вирус ке има вака тт 3 дена па ке му спадне,ми даде Алмацин во секој случај да сум го имала дома.Вика може вироза може до забите да му е,битно не кашла,нема на гради ништо,не е црвено грлото,нос не тече.....Среќа јаде не е без ич.И му форсирам течности колку можам.Засега позз мамички. @Mariangel
@tincemajmunce кај го носиш на педијатар?Овде во Гв нема саглам матични педијатри. @Mariangel држи се мила се ке биде добро,Бог е голем имај верба.
Не знам што е со температуриве. Моево 2 дена температура 38.5, навечер нема, сабајле во 4 почнува да качува до 6 стига 38.5 и далерон. Вчера пак на лекар, ништо не му е. Педијатоарот вика од заби или вироза, скрос сме изреметени. Ми се спие ми се рика, работа еден тон, од вторникот ми е петок и никако да стигне петоков. Да си се вратам на работа, доста беше една цигара и фемина Ве поздравувам мами и само позитивни коментари од денес натака @Mariangel со лесно да поминете.
Може и мене да ми е од тежина. и мојот има околу 12 кг. Значи, да сумираме, нема лек а? И јас често го носам во раце и по скали... Тоа е.
Ајде мајче, позитивно малку. Ти си силна жена. Мора главата горе. Страв ти е, знам. За колку банални работи се плашиме ние мајките, а не пак операција. Ама со верба во Бог и позитивни мисли се ќе биде како што треба. Гушки за малиот борец!