@Kitten so lesno da si ja iznosis bremenosta cestitki. @Mari* i @zuto srejken rodenden na dvete se najubavo Cerka i taticko vo prodavnica pa vo park Nautro golema maka za povrakajne,a kako ne koga doma e haos i se mi smrdi,pocnav da zacistuvam i eve me so mali bolki niz stomak i sednav Svekrva mi se ponudi ako sakas ke dojdam da sedam jasimam potreba od covek sto ke mi pomogne a ne da sedi,si sedam jas ama bolki imam koga treba da zacistam i dr niz domatoa e. Imajte ubav den
Јас би одела, ако имате шанси сите да одите зошто да живеете разделено. Полесно е и ако ти е мало детенцето, полесно ќе се адаптира. Нема сигурно да е лесно ама пак и да останеш сама тука не е баш најдобра опција според мене.
Оф @alisijad мојата болна тема. Оди и не гледај назад. Совет од мене. Во нашата државичка нема просперитет. Јас искрено за мое дете не гледам иднина тука. И кај нас во семејство владее штама, со сопругот сме на оваа крстосница. Го отплативме кредитот за стан неодамна, сега подигнав нов за кола, во МК се е живот на кредит. Вечно работиш за исти пари ми се чини, а може и цел живот да стагнираш на едно работно место. Јас не можам да се пожалам од својот живот, но едноставно не сакам да останам тука. Мм почна да игра на таа карта како во Франција зачестија терористичките напади, но ни тоа не ме одвратува од мислата да одам и да си ја пробам среќата, само поради подобра иднина на моето дете. @Mari* @zuto среќен роденден.
@alisijad јас на твое место одма тргам. 6м дете без татко не. Куќата ќе ве чека ако решите да се вратите. Вие тројца е се што ви треба. Зарем за куќа ќе останеш? Имаш и таму кај да живееш имаш и доктори за не дај боже и маж лпк ќе биде со тебе. Мм оди на пат по една недела па денови и саати бројам. Ако рече останувам само куфер за дете зимам и тргам со него. Ние веќе прошетани јадени и успав дете. Нос шкрипи ама подобра е.
Добар ден жени. Како сте?! Ве читам понекогаш кога имам претек меѓу некое кафе и одмор на нозеве. Оти, оти периодов од бурен побурен е се во сите аспекти. Славам и сожалувам секогаш со вас. Нека одминува лошото, како така помало да е од поголемото нели. Животот е составен само од среќни моменти се друго е огромна борба.. Кој успева успева некако.. Честит роденден на мари и жуто. Лесна и убава бременост и мисла на китен. И поздрав огромен до сите други жени бебиња и деца. @alisijad јас сум жена што не еднаш туку 2 пати го поминала ова. Селидба на два пати во две сосема различни европски држави. Живеев 10 години во мојата непреболена и најпрекрасна италија а сега веќе 2 години во англија. Ќе ти речам да си одиш.. ќе боли малку на почеток, ќе биде чудно, ќе бидеш помалку ностачгична, но тие чуства и работи не само што брзо ќе поминат туку напротив ќе си речеш себе си фала господе на можноста, ќе видиш, ќе вкусиш, ќе научиш и видиш нешто поубаво, ново и покомпактибилно за вас. Поготово како целокупно семејство. Ако сакаш разговор можеш слободно да ми пишеш лп. Поздрав жени и чувајте се. Гледајте негативата секогаш барем малку да ја преточите во мала позитива за убав ден и убава мисла.
Јас вклучив лаптоп само за да честитам! Среќен роденден на @Mari* и на @zuto , да сте живи и здрави и многу, многу среќни! На @Kitten честитки за бременоста, со лесно да си ја износиш! @victoria среќна годишнина од брак, уште многу години да си поминете заедно во љубов. Прекрасен гест од маж ти! @alisijad и од мене подршка да заминете и вие со маж ти. Мами се надевам барем кај вас викенд значи во буквална смисла на зборот, сабота и недела слободни. Кај мене за жал таков викенд веќе нема да има. Ние стандард ги работиме саботите. Од понеделник и ние ќе имаме мајстор низ куќа, и тоа 5 дена, ќе ставаме парно и низ сите соби ќе биде лом, па ме чека напорна недела. Бидете ми поздравени!
Фала мајкички на убавите желби, ептен сте мили Се надевам сѐ ќе биде во ред. Искрено упрпана сум, што ради тоа што ме чека, што ради возраста...Со првата бременост бев тотално без очекувања, со ладна глава и без ич грижи, можеби зашто сѐ ми беше непознато. Обично стравот кај сите е од непознатото, кај мене обратно Среќен Роденден @zuto и @Mari* многу среќа, здравје и успех да ве прати @alisijad и јас не би ја пропуштила приликата. Делува застрашувачки, но верувам дека за 5год ќе застанете на свои нозе. Ќе ти пренесам искуство од школски другар, тој најде работа, жена му со бебето кога имаше 2 месеци отидоа таму. Откако малово наполни годинка ја пуштија во градинка, а жена му почна со курсеви да го научи јазикот. Две години курс и уште пола година курс да се устручи да може да бара работа. Зборувам за Австрија. Исто така и тие сѐ оставија тука, купен стан и кола. Не е далеку Австрија, сигурно барем 2-3 пати годишно ќе можете да се гледате со блиските. Вреди жртвата за подобар живот. Тука се животари, не се живее
@Kitten честитки и со лесно @alisijad сепак вие носите одлука, јас сум тешка кога станува збор за заминување, сепак 6 мес да не се видите е премногу, а вака ќе бидете заедно. Пари се печалат, јас не би мислела за куќата, има време натенане ќе се средува Со среќа што и да одлучите. Ние се спремаме за први гости. Прошетавме локално во паркче, баш ни дојде убаво. Тато на работа , се надевам и утре ќе има сонце па да шетаме заедно
Поминав само да им честитам роденден на сваќата @Mari* и на @zuto. На @Kitten лесна бременост. Кој има шанса да излезе надвор од државата ич да не се мисли, јас тоа го направив пред 10 години и воопшто не се каам.
Да бидеме искрени. Ќе кажам од мои целокупни 12 години живот надвор. Со една плата во странство се животари баш како во македонија. Ја земаш, плаќаш кирија, сметки плаќаш, за храна, нешто за сите вас и оп оди. НО доколку сте со две плати од кои и двајцата солидно работите и зарабоувате и те како не е добро туку одлично! За се треба жртва. Прво ќе си доле. Па некако со борби и слили ќе одиш нагоре. Тоа е штосот! А за се има решение верувам.
@Kitten со лесно да си ја износиш бременоста и да си родиш здраво право бебенце @zuto i @Mari* среќен роденден, ви посакувам исполнување на сите желби. Ние денес дома. Чистев кујна внатрешно. Сега Мм и ќере искочија на прошетка. Јас по дома. Не ми се мрда
@Mari* ,@zuto среќен роденден...нека ви се множат, среќни и весели. @Kitten честитки за бременоста. @victoria среќна годишнина од брак. Денес убави вести читам...така и да остане. Одам сега да пијам едно кафе за убавиве вести...секако ќе пиев,ама откако ве исчитав послатко ќе биде.
@Mari* и @zuto да ви се најсреќни родендените. @Kitten со лесно и браво за храброста. Денес јас частам . Не можам ни да се сетам кога последен пат сум кренала нозе во вис, ми било се исчистено и сум се частела пивце. Не, чекајте...ми текна- прв пат ми е со дете Не сум некој пијач ама така ми дојде, а и друштвово ми е фино. На темава заминување не знам ни сама што би одлучила од причина што сме многу силно семејно поврзани и со моето семејство и на сопругот па тоа е единствената и најважна причина да не заминам. А дека овде иднина нема е повеќе од јасно и ако не ние нашите деца сигурно овде нема да седат. Мислам дека секоја одлука ќе биде правилна ако ја донесете заедно без колебање. Ви посакувам на сите убав викенд,искористете го за мноооогу гушкање.
more jas ne bibse dvoumela. da imam sansa samo kuferot za bebe i cao nisto dr ne mi treba. tuka nema idnina za nego za mene pa ne e ni vazno
@Mari* и @zuto среќен да ви е роденденот, здрави, живи и среќни да сте. @alisijad тешка одлука, ама мислам дека се сложувам со сите што те советуваа да одите со мт заедно. Што и да одлучите се надевам ќе е најдобро за сите и ќе биде правилна одлука за иднината.
Ако не е тајна колку години имаш? Ако треба како од постара родилка совет кажи . Малава на 38.5 ја родив. @zuto среќен роденден девојче и на тебе Сабота ко сабота, бев сама со децава малку шетнавме од сабајле цело попладне дома. Не знам зошто не излеговме пак некако ми летна попладнево. Големиов е тежок на убедување за шетање ако нема друштво, нешто пак ме поднервира, па еден убав муабет си направивме сеа пред спиење, не знам по кој пат, и вети дека ќе се однесува подобро, не знам по кој пат, па да видиме. Мое е да верглам до сто и една и назад па вајда ќе влезе нешто во глава, само да не врискам не можам веќе сама да се трпам таква. Имаме ново папагалче, решив денес прв пат да го пуштам да пролета малку и го утепав пола ден во бркање да го приберам , на децава прво им беше интересно после си свртеа секој на своја страна а јас се пентарев по столици и фотељи. Едвај го прибрав. Децава заспаа мене не ми се спие, мм се прибра па спие веќе одамна, јас да се подружам со машиниве за перење и да погледам некој филм ако најдам. Гуд најт
Здраво.ми текна сега.кога се породив со првото пред 2 ипол год.во скопје после во соба дојде. една жена породена со женско бебенце кажа дека има 38 год.а првото машко 5год.тогаш.значи сега 7 одприлика.да не си ти таа ме прашуваше како да намести памперс оти заборавила пред 5 год.а јас со прво па ич. битно и покажав...многу фина и добра жена културна паметна и добар муабет си правевме . (Да не ми се налутиш) така сега ми текна. кога прочитав за годините.позз
Добровечер мајки! Среќни најсреќни да сте @zuto и @Mari*! Секоја година се порадосни и сите желби да ви се исполнат! @Kitten да си имаш лесна бременост! Честитки мајка! Ние дома, гужва пред гол мислиш... Дете плаче, од раце во раце, сите да го изгушкаат а не гледаат дека го малтретираат... На крај си го земам и го носам во соба. Денес гостите може ни се подналутија, требаше да ги шетаме, ама бебе плаче цело сабајле, кенкав никаков, маж ми им рече извинете не можеме да ве носиме, денес остануваме дома. Му реков одете сами, нема шанси рече да ве оставам. Секој со своите приоритети и за себе си гледа, па така нека ми извинат, детето пред се. Тоа е мајки, утре си одат гостите па ќе одмориме малку. Ќе спиеме по цел ден со бебо, да се вратиме во колосек. Добра ноќ!
Добра вечер на сите! Што убави вести прочитав! @Kitten со лесно да си го износиш бебулето, @Mari* @zuto Среќни родендени!!! Денов сосема обичен, ама баш немам што да пишам!
Хаха не ми текнува на ваков момент искрено а нема мојава 2.5 уште, само што наполни 2 пред неполн месец. Некоја друга старка била