Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро!
    @Kitten со лесно!
    @Mari* Среќен Роденден, @zuto и тебе исто така, Среќен нека е и на другите ако славел уште некој.
    Едвај ве исчитав и тоа набрзина, преку пет страни имаше за читање.
    Ние добри, еве се тегавиме утрински, кај и да е ќе и спремам доручек на женскава моја, па ќе и се приспие, па јас дури јадам таа станала и така се во круг.
    Во петокот се удри лошо од креветчето и уште има црвено на обравчето, како шминкана е сега, да не кажувам колку плачеше и како ме исплаши.
    Туку почнува да изведува додека ја ранам, пола јадење го плуе и се нервирам многу. Ајде што се е лом, ама си мислам гладна да не е потоа.
    Викенд добро поминавме, малку дома, малку во шетање, од денес стандард, маж на работа ние сами дома.
    Бидна доручек, на ред успивање а тоа значи еден тон гушкање со бебе:inlove: Прво и дадам чајче, ако не сака и е плачлива нудам цице, а кога не сака ништо одиме директ на барање позиција по креветот, едно сто пати легни, стани, де на стомак, де на страна и на крај стандард заспива свртена кон мене а јас ја гушнам. Имаме и едно бебе понекогаш со него заспива. Вие како се успивате?

На 24.07, tina-63, Arendelle и 12 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добро утро! Нас денот ни почна со плачки, во спиењето му се затнал носот, еве го сега се растече, почна да кива, ама барем се расположи.
    Почна сезоната на растечени носиња. :)

Да ве почастам и јас, денес славам роденден, 29 полни. Влегувам во 30ката 8):party:
    schwarzwaelder-kirschtorte-rezept.jpg

Вистинска торта подоцна ќе правам, барам некој рецепт низ нетов на брза и лесна, и нешто без јајца да проба и малово, прифаќам предлог ако имате нешто испробано.

Имајте убав ден :coffee::f:

На НаталиЛили, 24.07, tina-63 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.397
    Допаѓања:
    260.056
    Џој, исти симптоми, плус кисилини и јазикот дури ме пече. Читав реагирал на желудник.
    Провери хеликобактери.
    Матичниот мој е убеден дека е на нервна база. Треба и јас да ја проверам бактеријата, еднаш ја имав.
    И на крај ако не гастроскопија прави.
    Ама пак, на мене ова ми личи на нервна база. Јас сум иста, кога сум под стрес, нервозна, ме боли желудникот и имам потреба од голема нужда. Не е секогаш дијареа.

На tina-63, mal.ecka, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Хеликобактер + стрес, имав истото...
    Бдв, среќен роденден на славеничката :party: да расте голема, да биде секогаш насмеана!
    @kristina.k среќен ти роденден мила, да ти се множат годините и сите желби - реалност :f:
    Јас разнесов деца во градинка, тие плачат јас плачам :u:
    Но, мора да се работи...

На mal.ecka, Lolipop23, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добро утро и од мене.

Ние уште не сме станати од кревет, си се гушкаме си играме. Ама и ладно ми е,незнам како ќе се довлечкам до кујна да направам кафе и доручек. :tmi:
    Башка и сама сум дома, знам дека нема да го допијам кафето, ќе го пијам ладно :coffee:

Денов тапа, ќе го преседиме цел ден дома.:rain::rain::rain:

@Seline едно време со млеко ја заспивав легната во креветче или на спална и сама си заспиваше. Сега почнав пак во раце :whew:
    Кога ќе ја легнам на кревет истото го прави како твојата, де на стомак, де на грб, на страна...
    Се надевам ќе се научи побрзо да заспива некогаш.

@kristina.k среќен роденден, многу здравје, љубов и среќа да те прати:^:

Имајте убав ден мајки :l:

На 24.07, Lolipop23, Mari-Ja и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Среќен роденден и се најубаво

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.887
    @joy1 sreken rodenden na kerkickata, veke golema devojka stanuva.
    @kristina.k @zuto sreken rodenden, da si bidete zivi i zdravi i srekni sekogas.

malata posle 2 dena koga zavrsivme so Almacin, sega pie Cefaklor. Posle Almacinot i napravi krvna slika i ajde uste eden sirup. A ne i mine, eve ja denes, ima za uste ednas sirip a noseto i teve, mn. malku kasla i ocite i solzat.Nokeska tt 37.7. I pak 4 zapcinja vo isto vreme.
    Sega @Sunshine_1979 me zamisli, i kaj nas padna od spalna pred nekolku nokji, placese malku posle se smiri i bese vesela i igrase. Drugi simptomi nemase. Ama mm i negovite ne mi dozvolia da ja odneseme na lekar. Uste se plasam i moze trebase da ja odnesam...
    moram da odam, treska po krevetceto, kisne i bika celo vreme

На Mari-Ja, Monella, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    зошто три антибиотика еден по друг за симптоми на настинка?
    имате покачени леукоцити или што

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.917
    @joy1 среќен роденден :) Мн. убаво име имате. ако синко беше женско ќе се викаше така нешто (т.е Ема). Сабајле направив ручек , ориз и месо експрес дури синко беше мирен во релаксатор. Да сакаше да поспие на дождот ќе беше понеделников идеален, ама дури сега заспа и кенка во секој момент го чекам да се разбуди. си купив термос чаша оти веќе не можам да го пијам турското ладно. Наздравје :coffee:. (@sanjaeva ова се најде набрзинка. битно го нема мешето :lol:).

На tina-63, Mari*, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.887
    Dva. Prvo Almacimn(bez k. s. napravena) i po 2 dena pak nos i tecese i na k. s. pokaceni limfociti i toa prvoto od reziultatite(wbc) mislam bese. a ne i minuva. i plus i trojki vadi

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.514
    Брис од нос и грло и антибиограм мислам се викаше.... антибиотик така не се дава.

И ние мака не сака да го пие. Уштр има мрсули не ко претходно ама мн плука антибиотик. Стварно не знам како да ја убедам

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    не ја убедувај
    со шприц директно у грло и стисни и ја устата.Јас така давам

На M&M, azelea, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.514
    Ми плука. Не голта. Држи у уста и плука. А у грло ми е страв да не ја удавам. Научна фантастика ми е давање лек.

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.887
    i nie so mm maka macime za antibiotik. Ama ja laze mm demek sama da pie, nekogas pominuva taka ili demek sok i davame so spric. Jas naednas spricam vo usta, iako mm me kara deka taka ne trebalo, ama poinaku ne biva.
    probav inhalacija da i pravam-ne dava, place, vika, se trga i ne uspeav. A nosot i tece i hrci koga spie. Neznam so ke pravime vaka. Utre sabajle na kontrola ke ja nosam.

Koga treba antibiotik jas sakam prvo k. s. ama mm mi se kara, samo sum vikala da go bockat dzabe deteto. I ete rezultat-dva sirupi edno po drugo i pak bockanje. Sakam i jas kaj Paskalov da se prefrlam, iako mi e podaleku ama pa site se zadovolni od nego i dostapen ti e vo sekoe vreme. Jas ovde ne mozam da ho dobijam da prasam koja smena e, a kamoli da se javam posle rabotno vreme

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    за Т можеш и чепче место сируп кога веќе плука.За другото нема како мора да го испие за да оздрави.Јас компромис не правам кога е лек во прашање.Еден од нас ја држи цврсто,другиот и дава сирупо, мора да се склизне низ грло течноста.Одма после тоа ке ја кренам давам вода ,играчка и заборава

На muchacha_a, M&M, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    15.836
    И јас не сум имала проблем со давање на лек,првиот пат се противи ама и јас и ја отварам устата директ во грло,не се задавуваат немајте гајле.А инаку после тоа веќе не се противи сама си отвара уста,само еднаш пиеше до сега антибиотик фала Богу и тоа оној најгорчливиот лекоклар,пелин ,три дена ми горчеше устата кога пробав,а ќерка ми си пиеше без гајле,сите се чудеа:)

На Arendelle, M&M, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    И јас не попуштам за лек кога треба како ќе и помине ако не пие. Исто и инхалации мора некако да се залаже дали со телефон ,песнички значи мора. Па ако не ја инхалирав со физиолошки раствор 10 мин. секојдневно и тоа по три пати значи џабе и два анѕибиотика кога не и помогнаа. Ќе затнете носе ,со цуцла да отвори уста мора да се најде начин бар за тоа сум строга за друго се попуштам.

На muchacha_a, Mari* и Cka им се допаѓа ова.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И мојата не прави проблем, сирупи слатки и се па ги сака. Провиотик исто сака да пие. Инхалации сама си прави :)

Туку читав порано за еден спреј за нос Ацидосалус, пробиотик. Пишуваа некои мајки дека пред да оди детето во градинка го ставаат на носе и уста за да не фати бактерија. Дали може нешто повеќе да ми кажете за овој спреј? Ако не е за тука прашањево се извинувам, нека се премести во соодветна тема...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.514
    За инхалации нема мака јас нејзе и правам а она на мечето :)

А антибиотикот у уста го држи. Коса ми ообеле.

20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    15.836
    Јас сега почнав да го користам,само за во нос го ставам,дека со грло до сега не сме имале мака,ама во носот дека имаше едно време бактерија и најмногу и прави проблем само со шлајм.Ќе видиме незнам како ќе се покаже,во секој случај е пробиотик и не е штетно да се проба,ти сега како што ќе ја праќаш во градинка биди спремна на бактерии во нос:)