Сакам и јас да пробам превентивно штом не е штетен. Може ќе не "прескокнат" бактериите Фала на одговорот
Мајка, не ми за кавга работата ама како бе така болни деца во градинка?!? Сите мака мачиме од тоа разболување во градинките, со дрва и камења се мава по негувателките дека ако луфтираат тоа намерно го прават да ги настинат децата, ако не луфтираат пак, ете ги чуваат вирусите за други деца, и мал милион други замерки и коментари а уствари, забораваме на нашата обврска и колективна свест само здрави и исклучиво здрави деца да носиме во градинка! Баш последниот ден кога ја замав Магде од градинка, негувателката се убедуваше со една баба дека детето е болно и наместо во градинка треба на лекар да го носат но бабата како недоквакана повторуваше "ами арен е јунак тој на баба, шо да праиме кога нема кој да го чува, ништо де не му е" а детето со мрсули до уста и конјуктивит! На крај негователката баш грубо и кажа дека следниот ден нема да им биде примено детето, ич да не го носат неизлечено, а бабата пак на тоа "ќе видиме за тоа, и над попот има поп, ќе го примите и во раце има да го чувате цел ден!!!" Порано знам во градинките имаше лекар, медицинска сестра и изолациона соба за болни деца но сега и болно и здраво се е на куп! Штета и греота е за децата, нон стоп болни и со терапии...мислам дека самите сме си виновни ама... Инаку денов стандард, завршивме со појадок и ужина, се крчка ручек и то... некако многу ми студи па се мислам и клима да подуклучам на греење! @flower30 , штом немало повраќање, несвестици и крварење, сигурно немаш потреба за грижа, не се секирај!
@Sunshine_1979 nemase nisto od tie simptomi. Padna vo 1h nokta i do 4h. igrase po doma. Neka gi cuva Gospod samo. Drugo sakav da ve prasam, nervite mi otidoa vo nepovrat Mi dadoa mislam Forvita (so b vit. i Mg.) demek za smiruvanje ama ja izgleda ko konj sum, ne mi deluva nisto. Ima li nekoi apcinja, ne znam, nesto na prirodna baza sto bi mi smenilo malku i bi mi ja smirilo nervozata. Ne mozam sama da se kontroliram, izbuvnuvam brzo i lesno. So mm se karame cesto (ama i on e tezok inat i za se sum ja kriva) i ona sto me plasi - veke nemam nikakva zelba za odnosi. Posebno posle kiretazata. Ne samo za odnosi, tuku ne mozam da trpam ni da me gusne ni da go galam.... Ne znam sto e??? Ke mora sega na ginekolog koga ke otidam da prasam, hormoni da ne se iili da si se prijavam vo Bardovci
Персен пробај. Мислам дека се на природна база, ама доволно јаки да те смират без да те успиваат. Среќен роденден на девојката @joy1 да е жива и здрава! Среќен роденден и на мајките кои славеа и слават!
@flower30 поминало доста време од тогаш, ако имало нешто веднаш има реакција, без грижи. Форвита ги пијам и јас, нема ефект и кај мене. Има едни на природна база Tranquil на HealthAid мислам беа, поскапи се околу 800 денари, ама ми ги препорачаа како ефикасни, со валеријана и слични тревки. Да се одбиеме и ќе ги земам.
@Annath @kristina.k Fala vi. Ma i 2000d.ke dadam samo da ima fajde. Vaka so nervozi ke doguram ili do srcev udar ili do razvod.... Drugo dobro nema da ima.... @chocolade b6 odamna ne mi deluvaat.
јас пробав со б6 ама ми отвараа доста апетит и накачив 3-4 кила мн бргу.Сега веќе не земам ништо.А сум доста нервозна на карактер,знам за ситници да избувнам во последно време.Вчера пред спиење пиев чај од камилица,топол туш мавнам и спиев мн добро.Или има ефект или потсвества ме лаже дека има
jas kupiv i caj od valerijana, ama treba navecer toj, mi rekoa oti uspival. mora da probam so nesto. @Saraa matocina pijam, mi paga pritisokot od nego. a za urmi ne znaev. za sto se jadat?
Јас ја легнуам и со шприц во грло а мм секогаш бледо ме гледа може од страна изгледа насилно и грубо ама мора така,не паѓа на тие фори ај отвори уста сокче е.
Значи не сум била само јас нервозна во последно време .Истово се мислам цело време што да земам малку да се релаксирам,и јас се мислев за Персен,ама па ме фати страв да не ствараат зависност. Инаку чајот од маточина многу опушта,пред спиење една чаша и во кревет. Сакам прво тироида да проверам,ако не е до неа ќе морам да земам нешто,оти веќе и мм и мајка ми ме приметуваат дека сум многу напната и стварам притисок на сите околу мене
@Sunshine_1979 на големата и помина ,тоа петокот кога ја зедов почна носето по малку да и тече и тт имаше до 38 ја носев на лекар,грло црвено само два дена и еве од вчера е добра нема ни тт ни кашла ништо и помина. А бебчево ми фати бронхит апушти на гради. Сигурно дека болна нема да ја носам ,мислам не е до толку ојдена работаѕа да мора да иде а знам дека настина од градибка оти баш со една мајка зборнавме дека детенцето и било настинато и оп кај ќере покажа.
Јас се извинувам што ви упаѓам во ова убаво катче,но би сакала да ве прашам дали идат на рецепт Персенот и која цена се? И јас сум при крај со нервите,особено последниов период каде после несреќн случај останав во кревет два месеци ,ме чека уште една операција,па и со две ипол годишно дете можете да замислите..... Сега станав на нозе ,колку толку можам да пододувам,но нервите ми се при крај,ме исцрпи целава ситуација. Маж ми е тука цело време,ме трпи кога избувнувам,но да лежиш два месеци не е лесно,особено кога знаеш дека постои мало душиче кое е зависно од тебе. Ве читам редовно,иако до сега не сум пишувала , па би сакала да им честитам на оние кои имаат за славење и за новта бременост .
[ Мене чај од невен ме отпушта повеќе од било кој седатив. Онаков сушен, не филтер. Ако не сврти на ракија за дезинфекција де..
У, цветче, го размотка клупчето, ко ќе бидиш сите сме "отидени"'со живците! Еве да бидам искрена, денес во 6 имам закажано контрола кај психијатар! Бев пред 2-3 месеци кога добив страшни аритмии после еден немил настан на работа, ми даде терапија Магнесиум со в6 и Димитрин но од нив добивав кошмари и многу немирно спиев па самоволно ги прекинав и сега на раат си се нервирам! Ќе побарам некоја поприродна терапија денес па ќе ти кажам што ми предложиле! Инаку и кај мене нервозата е на левел профешнл, ми се иде џенем да фатам некаде и да плачам три дена и три ноќи...исто и за секс сум ептен "турни ме да кинисам - лани за малку еднаш а годинава можеби и поретко" ама сето тоа го препишувам на тироидата и мојот хашимото!!!
@ilyan privatno gi kupiv jas lani, ama mene ne mi pomognaa. eve @kristina.k spomna za drugi na prirodna baza. Ili prasaj si doktor ili farmacevt. @Sunshine_1979 jas vaka nervoznane sum bila vo zivot. Inaku odmala sum temperamentna i nervozna, ama ova gi mine site granici. Bi sakala i jas na psihijatar(iako ko mi spomna maticnata bev spremna da placam, oti do tamu e otidena rabotava) ama podobro taka. Psihijatarot dava lekovi ili psiholog? Tebe ti pomaga?
Јас маточина пијам, урми не знаев дека делуваат а јадам многу, омилени ми се, пијам б6, магнезиум, форвита антистрес и пак сум иста. Цело време на работ. Нешто појако ќе да треба.
Јас го користев за големиот, не знам од која возраст е инаку. Се мислам пак да земам, не дека не се разболуваше ама пред пролетта и сипаниците беше ок, ретко поднастинуваше, ама пак од време на време позитивни брисеви имал, посебно во нос