Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Кoгa им рaстaт зaби нaјдoсaдни се дефинитивнo.
    Мaјки,дa не знaете oд тие клaсични,елегaнти шешири зa децa кaј имa и кoјa ценa?? FB_IMG_1465471790994.jpg

Прикачени фајлови:

Последна измена: 9 јуни 2016
  2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Ве читам мајки нон стоп,и ние сме исто,носење во раце горе-долу,ние пак уште кујна немаме горе на спратот онака све е спремно си седиме и таму,но за јадење и денски повеќе сме долу имаме кујна и синко во раце нагору надолу и да ви кажам овој период е бога ми најтежок,ни во раце се носат ни знаат да одат како што треба на подолги релации.Ама тоа е ќе се издржи.И мене ме боли се,од носењето е најверојатно.Еве го само пола саат поспа,сега ќе го држи цел ден,и одма почна да ми раздига по дома,изгледа не може да гледа дека е средено па мора се да испреврти :D цццц Од еден кревет на друг рипа и не разбира дека може да падне глава да скрши.....Дури и играчките ги вози по ѕид,по врати по тоа што не треба....За не цели 5 мин не можеш да нагазнеш низ собата......ЛУДНИЦА......

На tina-63, alana, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    @joy1 матична ни е Милена Симовиќ мислам се презиваше не е педијатар туку матичен ни е фамилијарно и земам упут и го несам горе на детско.Кога ќе одам гледам Ферид да е горе на работа некако најсоодветен ми е.Или го носам кај Јакуп дома тој е педијатар во пензија не работи више во болница.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    Да ,ги знам сите.И ние немаме матичен педијатар затоа те прашав

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    Imam videno vo Boser vo edna prodavnicka, tuka vo sirinkata na Biser se naogja, ama za epten malecki nema, za 3,4 godinki moze da bea :)

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    добар ден мами,
    никако да стигнам да пишам овде, откако почнавме да правиме чекорчиња (држејќи се под мишки) само тоа правиме дома надвор дур не се умори јас попрва се уморувам, регулиравме јадење овој период не се жалам јаде и доручек и ручек и вечера сега почна да се приврзува за мене и мм а некој од нас ќе тргне кон друга соба тој приплакува и ги пружа рачињата да го земеме и него, кога имаме гости или некој од фамилиите седи кај нив се игра ама пак погледнува дали и ние сме тука и по некое време се пружа кон нас да го земеме има ли кај вас вакво нешто?
    инаку за хобито па сега поретко читам книги една до две месечно ама се наоѓа време , со мм ја гледаме игра на тронови и по некој филм,си цртнував порано ама откако се роди синко не сум шкртнала ништо...
    поздрав и убав ден

На Mari* и zuto им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    A jas so 16i pol skoro kg dete sto da kazam :) Bolki vo kicma imam od sekogas,samo vo bremenost gi nemav. Nautro solzi mi tecat od bolki. Najmnogu me boli togas. Sreka detevo ne e naviknato vo race da go nosime.
    @joy1 jas imam maticen specijalist(onoj nasiot) za sinko,vo privatna ambulanta i eve skoro godina i pol ne sme otideni vo bolnica,nema potreba za pedijatar. Sekoja im cest na doktorite.
    @mariatim vo Prilep gi ima,i si odat so brojcinja,jas za sinko 300 den ja kupiv.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Oo дaлеку ми е пп.a имaм рoднини дa пoрaчaм aмa штoм се сo брoјчињa дaл ле ми гo пoгoдaт

9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Ako e za malecko bebe,tesko. No ako e za pogolemko,nema promasaj. Sinko ima skoro 2god.i malo glavce(imam pusteno sliki vo moda sa klinci i klincezi)pa mu se pogodi od prva. Moze i standard golemina ke najdat.

10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    21м и мoетo мaлo глaвче имa :)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Poracuvaj,ista vozrast ni se decata,nema da pogresat

12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Koj broj e tvoeto?? Aj ke vidam denovive pak niz te.ako ne ke poracam pa.po kargo neka mi pratat za na svadba mi e na 25mesecov

13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Ajde vidi ako se snajdes,ako ne,pisi mi lp drugata nedela,ke pobaram jas,ke kupam i ke ti pratam po kargo.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дoгoвoренo,aкo не нaјдaм тукa ке ти пишaм.Се нaдевaм ке нaјдaм зa дa не те мaлтретирaм

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    8.383
    Здраво мамички:D
    се смеам оти немам веќе болка во забот...уф конечно може да јадам како човек.Бев кај тој македонецот што е заболекар,ја смени пломбата и се раатисав.
    Ми направи панорамен ренген на забите чисто да види како се и ми вика одлично не знам зошто ти бушиле толкава дупка во забот.Онаа докторката изгледа и беше за парите:^),сите заби биле нарасипани.Читав негативни критики на нет за неа, дека не сака многу пациенти на кои услугите им ѓи покрива осигурањето и пак отидов таму.Според неа требаше да ми поправи здрави заби со нанокомпозитни и да ме одере од пари(facepalm)
    Нареден пат имам само уште една пломба да сменам и другите заби се супер:P

Инаку денес синко ме издига во 4 и пол сабајле.Го болеше мешето,гасови,пет дена не какано.Го измасирав се искака...ама после цело сабајле кенкав.Успеа околу 10 да врзе сон па да се смири малку.Он, спие јас барбар до него,а мм во другата соба оти пак беше трета:lol:

Уште утре и викенд:dance:Имаме закажано за викенд кафе со пријатели и шетање8)Чистењето и пазарувањето за цела недела не го сакам,ама ми е неизбежна рутина:|

@Mariangel како минавте со душичето во болница?Што ви кажаа?Очекував да си напишала како сте минале...гушки до двајцата:hug:

На Mari*, Mariangel и girl-miri им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Dusa mila normalno e da se grizis ama samo hrabro tolku pominavtw ke pomine i ova :hug:.
    Dobra vecer na site. Eve ai ja uspivam malata pa da podsredam malku po doma. Od rabota se provrtkav malku pa izlegovme da prosetame i i se prispa dosta i e. Aj uste utre pa vikend, mi otkaza zenata za cistebje neznam.kako ke ja sredam kukava ama kolku mozam tolku. Od alista za perenje ne se kreva glava.

На Angel.Heart, Mari*, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve sme nie, od bolnica se chekiram :) Denes pravea nekoi osnovni proverki kako krv,eho,ekg a zdravje utre e katetarot :worried: Sinko kako da osekja pa samo se gushka vecherva, taman go ostavam vo krevetche plachee mnogu.. I eve se drzhime vo race i spie :) Zboruvav so doktor za mozhni komplikacii pri zafatot i za posledici i ushte tolku sum isplashena.. Ama so Gospod napred se kje bide. Mojot sin e najjakoto choveche shto go imam videno vo zhivotot, se gordeam so nego. Tolku mal a niz tolku golemi raboti pominuva junachki :)
    Fala na ubavite zborovi zhenichki, mnogu mi znachi :)

На awl, Sweetheart87, Legadema и 19 други им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    8.383
    Ajde so lesno,samo napred...ke uspeete(fingers) :hug::l:

На Mari*, alana, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Gospod e so vas @Mariangel golem borec e sinceto tvoje :l: vi posakuvam se najbrzo da mine i so lesno.

На fairy88, Mari*, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Во Зара ептееен слично вчера гледав, со зеленкаста трака, околу 600ден. Имаше величини 6-9мес, 12-24 и 24-36.

@Mariangel голема поддршка до тебе мајка, биди силна, ќе помине се' :hug:

На fairy88, Mari*, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.