И јас да се пријавам за немање желба за секс Стварно треба некој да не искара @BirMelek кога го прочитав твојов пост и од @zuto како да се пронајдов некако. Истата сум. Мислев дека сум сама ама кога ги прочитав сите мислења сакав и јас да се искажам Мора да се земе нешто за смирување нерви
Ние немавме односи откако дознав дека сум бремена, мм кутриот нз како издржа. Со односи дури 2-3 месеци по пораѓај. Инаку мајки да ви се пофалам си купивме плац да градиме куќа, па да ве почестам иако виртуелно . Немам време мн за пишување ама ве читкам повремено. Читам сите сме изгледа слаби со нерви, исто и јас за банални работи избувнувам ама тоа е. Ќе се трудиме да го поминеме тој период. Позз мами
Добра вечер мајки..Ни залади времето веке..Почнавте ли со бодиња на долги ракави..? Некако мн е ладно..Утре треба да одам до матичниот 4месеце помина одкако направив пап тест и никако да најдам време да отидам..И за пазарување за керка сум се и е мало и тренерки и пижами и бодиња се..За синко малку полесно му облекувам бодиња и пижами од нејзе и така за спиење никој не го гледа Туку веке неможам да го додржам а да не станува да не оди па го оставам по малку многу се радува па и рацете малку да ми одморат..Во врска со сексот и јас сум иста..Желба имам да ама ми се случува кога легнувам со нив да ги заспијам и јас заспивам а пред тоа планови планови вака ке е така ке е и на крај ништо пс наредниот ден мм ме зафркава ми вели синока супер беше дека секоја вечер му велам спремај се за вечерва И такс мајки имајте убава вечер
Жени, најдобронамерно од мене за вас... свестете се дали вака треба да функционира еден брак. И после имало формални бракови, разводи и неверства... не се ни чудам што има! Не сакам да ве читам толку млади а сексуално неактвни, или слабо активни. Кога мислите дека ќе имате повеќе време и желба??? На 50год? Сексот е еден од темелите на бракот, одржување блискост, задоволување потреби, па и решавање проблеми Децата и обврските се често кажани како оправдување за поретко имање секс, чиниш сексот 2 саати ќе го правите! Затоа стига се правдевте капнета сум, заспијала сум со дечките, рано одам на работа, не сум издепилирена, туку уште вечер во акција да ве видам (ок де, не мора да ве видам, стига е утре да се пофалите овде дека сте имале супер вечер).
Тешко е со куп работни обврски и умор да имаш секс. Барем не квалитетен. А за 5 минути секс не вреди. Маж ми работи некогаш и по 16 саати, јас по 12 па чуваме дете средуваме.... немаме жена да ни чисти и готви. Затоа ретко секс. А желба имаме само време немаме и способност за движење а и ако крцнеш викнеш офнеш треба да презасповаш дете и едниот думка другиот веќе заспал... Пред дете често воспаление на мускули имавме од толку многу. Сега... тешко. Не дека мине година или месец... ама не е често.
за бременост ми е разбирливо да немате секс,за сите останати состојби не треба да има оправдување.Барем не за долг период
@snegulkata лесно е така да кажеш... ситуацијата е хипотетичка ако си станала во 6, сабајле носиш деца во градинка, имаш полно работно време, земаш деца од градинка, дома правиш ручек, средуваш кујна, шеташ со деца, пазариш, правиш вечера за сите, бањаш деца, заспиваш деца, пушташ машини, се средуваш и папсана заспиваш во 10, а во текот на ноќта се будиш барем еднаш, каде останува време или желба за секс?! Ова е секојдневие на многу мајки кои немаат помош од различни причини од сопругот, или од бабите. И не немањето секс не е секогаш причина за губење блискост, туку губењето блискост бидејќи немаш помош од партнерот е често причина за немање желба за секс. Повторно ќе кажам во мојот брак немам некој посебен проблем на оваа тема, ама имало периоди и моменти кога ако некој ми спомне секс сум била во состојба да го убијам
Па сега како што ме зеза циклусот пак ќе си почекаме. Бев на доктор се е во ред а за 2месеци ми дојде 3 пати. Инаку откако се породив барем 1-2 неделно односи, доволно е . Да ја зачуваме страста
уууу ако заспиваш во 10 онда си ти среќна жена.Јас пред два по полноќ немам легнато а веќе во 6:30 морам да станам ,дете у школо да пратам.
@snegulkata се согласувам и знам дека е добронамерно напишано. И јас исто размислувам и гледам да се придржувам на тоа, иако не може да се споредам моментално со жена што цел ден е на работа, па со дете дома, сигурно има денови кои се исцрпувачки и секс е последно на памет. До сега ние не сме имале големи паузи, освен во бременоста, некогаш и налутени и по кавги се смируваме така.
Здраво мами! Да не останам покуса да не кажам и јас да се надоврзам апчиња не сум престанала да пијам откако останав трудна, во нив б витамини колку сакаш, затоа ваљда сум ко бајче А што се однесува до односи, сум заборавила последен пат кога сме имале. Маж на работа по 12-14ч секој ден, јас 24/7 како и повеќето мајки овде па така и јас ни секунда време немам да мислам на истото, а не па да имам повеќе време да би се случило нешто Едвај се гледаме што се вика... Инаку кај нас ништо ново. Гости испративме вчера, денес чистев скапав од работа, бебе со затнато носе мака мачи да спие и тоа е тоа. Ќе прашав нешто, бебе неќе да цица од десната града, одбива, веќе три дена се измолзувам со пумпа, што можам да направам за да фати и на десна страна пак? Одам под туш и во кревет, доста е за денес, преморена се осеќам. Гуууд најт!
За носето излупи кромид и стави го блиску до бебчето нека стои цела вечер, а можеш и подолго. Ова е проверено од искуство и прави инхалации со физиолошки раствор. Малата ми беше така и со инхалации и кромид ни помина. А да исто така и го чистев носето со аспиратор за нос и марисол спреј. Побрзо да оздрави, позз
Јас од причини што не е тука мм некогаш и по 5-6м сум немала секс. Но затоа кога е тука само чекаме бебе да заспие и како зајци што рече @Mari* . Инаку добра вечер мислам дека ќе го убијам комшијата на глава ми се качи уште буши и треска (реновира човекот дома ) секој ден е така од 7 до 22 часот. За смирување и јас од кога останав бремена нон стоп голтав б6 дури и подсвесно мислев дека станав зависна од нив. Но отпосле сватив дека не сум зависна и сега се трудам да функционирам понормално. Инаку и јас како и @joy1 имам често мачнини во желудникот ќе моррам да одам кс да правам немам направено од како се породив. Времето само за спиење беше денеска а синк8 решен со чадор да шетаме низ малоо , така и сторивме малку го прошетав јас малку баба му и времето отиде. Него денес една проф. ми нагази на нервитее значи чавка неможе да врати човечки на меил туку иронично враќа, (НЕ СЕКОЈ ИМА ВИШОК ПАРИ ДА СЕ ШЕТКА ЗА ОЦЕНА ПО НЕКОЛКУ ПАТИ ДО ФАКУЛТЕТ). Али тоа е петок треба семестар да запишам се надевам дека ќе е пред последен немам веќе време и нерви и со него да губам ае надевам ќе доиаположам сега во јануари се и да се мавнам со таа диплома дома прашина да ми фаќа и онака нема да се вработам одма многу пред мене чекаат за работа . Ќе правам тостови ми се пријаде сега кој е за бујрум.
Исто. Инаку не се вадам на децата. Само кажав како функционираме. Не сме некои на кои сексот им ја игра главната улога во бракот. Точно, порано почесто имавме, сега можеби заради децата послабо...можеби е само период...може ќе се смени понатаму. Јас немам некоја посебна желба, признавам.
Си викам што волку активни мајкиве, тоа темата се погодила. @kristina.k Среќен роденден мајче. Само убавини и среќни мигови со мажињата. Нема да кукам за каков ми беше денот, не е во склоп на денешново расположење. Само ќе речам и тоа моделот од спотот на Тејлор Свифт, блек спејс, да ми дојдеше, ќе му речев не фала. Ама може масажа Пред да настинат децава добивав масажа секоја вечер, ама сега кој попрво за терапија во брачниот кревет. Прееска му викам во Март ќе славиме 4 години заедно а ќе имаме веќе три деца. Не е човек да се опушти, одма ќе се фати. Веќе бараме алтернативи за спречување несакана бременост. Оти со пазењево наше недопазени останавме. Јас се држам со нервите, барем за сега додека не е родено третово. А и последниве години сум или трудна или дојам... па и со чаеви треба да пази човек, не па нешто појако. За после не гарантирам. Мажот ми рече кога ќе ја изградиме куќата ќе си направи биро во подрумот па таму ќе се криел, работел де, од полна куќа досадни жени . Едново дете заспа, другово се гали/мази. Краде време. Јас се водам по она целосно е кога се има се. Прилагодување на моментални ситуации и околности мора да е присутно во секој брак бидејќи истото е услов за негово успешно функцуонирање, но да не се изгубиме во сите тие обврски. Да не заборавиме да се негуваме и себе и партнерот, и тука не мислам само на физичкиот дел. Се надевам сите ќе ги надминат побрзо лишите периоди
@PUPICA fala ti. Sekako ako odam kaj niv mislev direktno tamu, da prasam i za pregled i za maticen @BirMelek da, edna od pricinite e i toa sto sedam doma. Site odat na rabota, izleguvaat od doma i posle ke dojdat i mene se edno isto mi zborat. Posebno pa okolu deteto po 101pat da mi kazuvaat kako treba. I @snegulkata e vo pravo. Citajki go postot sfativ kolku e vo pravo. No, ima denovi (kako denes) koga sum preumorna. Ima denovi koga ke se skarame so mm i edna od losite maani mi e so drzam lutina i navecer koga si legneme toj ke dojde, ke me gusne a jas, neli, uste luta sum Loso e znam, ne sum fer ni sprema nego ni sprema samata sebe, ama ete ne znam kako da se izboram so lutinata, besot, nervozata.... A sega kako sto ide zima, bogami ke poludam A kolku nemam sila, se osekam kako ziv mrtovec.. ili nesto me boli ili sum bez energija... Uf citajki se vaka, jaka mu dusa na mm