Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    па ке рипам кога одма дијагноѕи даваат небаре во домот ни се, и морало секој ден секкс х3 пати иначе готово ке се разведеме, одредени особи по цел ден се на форумов и после немале помош аха да..
    @TutiFuti твојот оди од што мора. а другиве мажи од што одат од кеиф , од што им се рмба таму илјадници километри оддалечени од фамилијата, секој оди од што мора , од што нема живот тука, те имам читано и ти живееш со твоите и кога е тука мт така да..мене мајка ми да дојде еден ден садови да ми замие срекна сум до немај каде зашто и 5 мин помош многу ми значи

На Belabelinakinder, azelea, Mari-Ja и 5 други им се допаѓа ова.
  2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    17.650
    Ааа мајки се распишувавте се погоди темава.Да во бракот треба да има страст да има секс.Не секогаш е изводливо ама се наоѓа време.Јас го чувам сама немам помош мм оди на две работи од кои едната е ноќна ама пробуваме да си најдеме време за себе.Имало периоди кога беше страшно тешко беба станала милион пати да цица па те прекинала па си пробал да продолжиш и се така во круг ама тоа е чин кога еден пар е интимен и кога се случува да го немаме подолго се запрашувам дали нешто не е во ред.Ако не најдеме време за секс за гушкање обавезно.Ноќта е наша.Инаку кај нас ништо ново мака мачиме со отокот решивме во четврток да одиме кај една докторка која имала фин пристап со деца знам дека и таму ќе биде со многу плачки ама со маж ми ќе сме заедно се тешам полесно ќе е.Само да не речат дефинитивно бушење на забот.Знам дека парацетамолот не е баш препорачлив освен кога мора совет дали да му дадам 2,5 мг пред да одиме на преглед да биде посмирен???

На Lolipop23 и snegulkata им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.822
    Ако имаш ти такви примери, друг нема. Јас знам многу парови што мажот е во странство, па си имаат супер брак. А за друг некој може да најде и кога се нонстоп заедно, нема врска тоа странство. Така што не знам како пишувате некои работи кога на повеќе жени од форумот мажите им работат во друга држава. Значи тие да очекуваат разводи? (facepalm)

На Dust, Belabelinakinder, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    34.331
    И тоа е точно за помошта ама верувај јас не работам од причината што нема кој да ми го чува денски навечер сите се дома и што дека живеам кај мојте кога по цел ден сум сама со дете и правам јадење и за нас и за него. Често знам цела куќа да светнам од прозори до вц. Никој не е од ќеф првите неколку години но подоцна им станува навика одењето на страна за работа знам од пример што ми е многу блиска роднина.

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Никој не даде дијагноза на никого, само се збори реално за многу теми од секојдневие.А и темата си е многу ок.Никој не пиша тука секс x3 дневно, нема потреба од преувеличување.
    А кој колку си сака може да си биде на форумов и дома пак се да му е под конец.А помошта нема врска со седењето на форумов, да се разбереме.

На baby-star, Lolipop23, Mari-Ja и 4 други им се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    34.331
    Како прво и мојот њ во странство!
    Како второ имам во близина неколку тука што мажот содека им е во странство тука сис е влечкаат со други мажи.
    Трето секој со својот памет, еве јас еден период имав недоразбирање големо со мм но се среди тоа и не помисливме на развод иако тој беше во странство а јас тука со син ми сами.
    Но има луѓе кои што спасот ос таков брак го гледаат во развод а други што ми е гајле ќе си имам и швалер.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.597
    Мене не ми е потребен секс за да чувствувам блискост со маж ми, бакнежите, прегратките, долгите разговори ми значат многу повеке од секс од 2 минути, колку да се рече сме имале.
    Доколку нема разговор,разбирање мегу партнерите сексот ми е излишен.
    И мм работи во странство , оди доага и се така, ниту бракот ми е во криза ниту се осекам запоставена, ниту стравувам од развод.

Јас па би рекла дека има, кога ке дојде свекрва ми и ке го чува малото, јас знам да се опуштам и да се заборавам на форумот, како тоа би го извела доколку немам ич помош и нема кој да ми го почува малиот:?:

Последна измена од модератор: 26 септември 2017
    На 24.07, Monella, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Децата имаат попладневно спиење и навечер легнуваат да спијат.Во тие моменти човек може да си се опушти колку му душа сака.Мене баби не ми чуваат деца така да незнам како иде тој момент она да ми чува дете а јас да си седам со телефонот у раце???

На bittersweet, Annath и TutiFuti им се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.597
    Моето попладневна дремка има од саат време, за тоа време јас му спремам ручек, јадам и мијам шишиња, цуцли, танирчиња, така да немам време за форумов. А, свекрва ми доага еднаш два пати во месец, и и оставам да си помине време со внукот, не ми го врти муабетот во друга насока, има жени кои се 24 часа на форуми и фб групи, за нив беше муабетот и нормално таквите имаат помош, или пак испракаат деца во градинка а тие седат дома.

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    А баш би сакала да ја чујам машкава страна за оваа тема што би рекле? Не верувам дека и они би го кажале истово дека им е сеедно што немаат секс.
    Се чудиме после зошто секој втор маж ја изневерува жената. :?:

На SexiLy, LiliBoz, An-na и 2 други им се допаѓа ова.
  11. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    не сите деца имаат попладневна дремка од 3 саати , моето дремниваше рекордни 40 минути ! штпо попрво со тие 40 минути да се направи, навечер легнува во 11 саат, сигурно нема да дремам на форумов во 12 навечер кога треба сабајле да станам рано, или да оставам се по дома а јас да си седам на фемина (facepalm)

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Па никој не рече и дека нема воопшто секс, само дека е тоа поретко. Кој колку си има потреба, толку нека си врши работа. Не сме сите исти и тоа треба да е јасно. Не само за оваа работа, туку за се во животот. Мене не ми е јасно како луѓето понекогаш не сфаќаат дека има и позалични од нив.

П.С: Што сум си направила едно нескафе сега, со мед и млеко... Подобро од секс :P

Последна измена: 26 септември 2017
    На НаталиЛили, Lolipop23, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не го вртам муабетот ама мене би ми било срам да си седам на нет а свекрва ми или мајка ми сеедно, да ми е дома дојдена. Плус, секој си знае како ќе си се организира, јас правам се дур ми се будни децата, кога попладне ќе легнат јас или седам на нет или читам книга со кафето у раце, затоа што сметам дека и јас треба да здивнам саат, два.
    И, пак ќе кажам, кој колку сака може да седи на форум а дома се да му е средено.А и што ако испраќаат деца во градинка и седат дома.Нема забрана за такво нешто колку што знам јас.

На bittersweet и Annath им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.886
    @coconaut bas vcera te pomisiv:)
    Pocnav na rabota i trebase mm da sedi so nea doma bar dodeka se naviknese vo gradinka. Ona sedese maksimum po 1h. oti placese bez prekin. Arno ama mm go viknaa ba rabota, moral da bide tamu a malata ne se navikna i morav jas da sedam doma(em majka, em so pomala plata od mm)..Sega picna vo gradinka(za da mozam da se vratamna rabota), odese 1,5 nedela i eve veke 2nedeli e bolna i e doma..Taka da, ke vidime.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.597
    Епа изгледа имаш мирни деца што се заигруваат, моево на едно место не седи минутка, шета т.е лази низ дома, отвара се, става се во уста, пробав и јас така да спремам јадење додека он е до мене, откако плесна два пати на глава пробувајки да стане и откако проба да брцне во штекер од тогаш чекам да заспие за јас да средам се.
    Да се редактирам, нема што да ми е срам , ти тоа време што го имаш за себе кога децата ти спијат јас го имам кога некој ке го почува малиот а тоа ретко се дешава и е најчесто кога мм е во странство а јас сум сама дома.

На azelea и ivi1987 им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Абе далеку од тоа, секој си знае и може да си каже за себе. Се овори темава и убаво е како мајки да споделиме искуство и да си олесниме или подобриме некои работи а не одма да се лутиме.Ама за се во животот е така, луѓето одма рипаат ако некој каже нешто поразлично или ако не е истомисленик.
    Епа ако толку збориш дека немаш време, батали го форумов. Јас ти кажувам дека не е културно со бабите така да се постапува.Јас ги почитувам и седам, муабетам и пијам кафе со нив.Има некогаш периоди кога со месеци не се уклучувам на форумов, па тоа не е болка за умирање.

Да, имам многу мирни деца, дур се будни си играат или гледаат цртани па јас си бркам работа по дома и затоа никогаш не работам дур спијат, а спијат обавезно попладне кога не се во градинка.

Последна измена од модератор: 26 септември 2017
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @flower30 женче те гушкам силно....
    Многу пати сакам да те тагнам и кажам дека и во најмрачните места треба да пронајдиме некоја светла точка

Ај добро утро
    Јас сношти највеќе скокнав а си останав без кекс...колку е не фер животов :envy:
    И мое мислење,сексот има голем удел во самодовербата кај жената

Јасно е дека постов е почнат утринава....

Сега го пијам првото кафе,дете си игра а маже и брат му излегоа
    Си ја сакам тишинава,морам нешто да превземам околу нередов дома ама ке биде и тоа :D

Сакам да спијам :nod: ми треба да се наспијам и ништо повеќе
    Секој ден се повеќе му подклекнувам на уморот

Тоа е мајки,се надевам повеќето од вас имаа забавна ноќ (hollest)

Довиџења :hai:

На Sunshine_1979, Lolipop23, Monella и 13 други им се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.597
    Блазе тебе :) мојов е претерано хиперактивен, има модрици по нозе, на образи, и неколку пати откако ми падна на глава видов дека не можам ни секунда да го оставам сам, цело време сум до него и заедно играме, или шетаме низ дома, цртани не го интересираат:(

На Sunshine_1979 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Добар ден мајки.
    Ден година... детево буфта кашла од саботата. Инхалираме, спрејче за носе, сируп од бел слез, една маст со тамјан ги мачкаме градите и грбчето и никакво подобрување.
    Мајка ми се запна носи ја па носи ја на лекар. И викам жено не ми ставај сол на рана, ништо нема да направат, не па не. Докторка сум изигравала|(.
    Сабајле си викам очај, немам што да изгубам, да тргам да одам.
    Па кај едно таму и двете, и закажав термин и за големата и за малата. Мал проблем мм на работа а јас со мешето не можам да се справам(читај да ги носам во раце) двете па и без возачка а треба до градчето да одиме, па позови свекрва:mp:.
    Без ниту еден коментар се нацрта кај нас во 08.30:bow:.
    На доктор ни рекоа не ни е ништо, сите биле болни. Жими се и на мама и викав дека баш истото ќе ни го речат:rofl:.
    Викам крвна слика... ааа не, не треба.
    А брис, не, што ќе ни бил брис. Викам има мала сестричка, јас трудна, мрсуливе зеленкасти, да не донела нешто од градинка па и нас да не фати( оти тука нема ниту брисеви ниту потврда од доктор за упис во градинка). Многу сум се грижела(lalala).
    Сируп или нешто друго викам... не ни требало ништо.
    Да сме се шетале и ќе поминело. Ден два недела... ама дома со отворени прозорци да си седиме и да шетаме:drunk:.
    Големава буфта кашла едвај дише тоа беше терапијата. А малото за затнатото носе и хрчење беше како дрен здраво беше наречени.

И така, тоа беше нашата посета на лекар. Ништо чудо што детево нема антибиотик примено одкако е родена, тука природно се лечиме:tmi::rofl:.
    Ручекот помина, мусака, и деца легнав па јас да здивнам.
    Сме се изнајале, да можеше тавата да ја излижеме
    Треба да идам на преглед за тироидава, да искористам свекрва ми додека е тука, па мм да ме однесе до градот после.
    После спремам децава, дуплата количка и ќе шетаме во шумата:worried:.
    Бракот е многу повеќе од секс. Да тој е составен дел, подеднакво важен како останатите, но да ја заборавиме љубовта, разбирањето, поддршката, комунукацијата, организацијата, заедничката визија за фамилија и иднина и поделбата на обврските.
    :hug: За сите мамички кои искрено си споделија за ритамот на своето секојдневие и за оваа алка од бракот, односно сексот.
    Возрасни сме, мајки, со слично секојдневие и обврски, но да не заборавиме дека секој од нас има различен карактер, здравствена состојба, различни околности.
    Кај едни дали едно, кај други друго... ретки се тие каде е се, баш се; идеално како во бајка.

Не е дека се суди, туку да се обидеме да си помогнеме со совети и искуства околу надминување на овие фази.
    Бременоста и доаѓањето на новиот член го менува не само телото на жената, ја менува и емоционално и не ретко остава и последици во вид на постпиродилна депресија. Од друга страна се менува и целокупниот ритам на живот на брачните партнери. Секојдневната поддршка и комуникација е тука клучна да се надмине оваа фаза. А ќе мине, ќе се среди, бидете позитивни и не се откажувајте.

Сексот е дел, алка, потребна за негово функционирање, но не и единствена. Доколку е период во кој други сфери од секојдневието, независно обврските или здравјето го земаат својот данок во вид на целосна исцрпеност и недостаток на сили и воља за интимност со партнерот разговарајте се него и обидете се друг вид на интимност, мислејќи пред се на зајакнување на емоционалната врска помеѓу вас, да ја надминете оваа фаза.
    Инаку има примери за се и сешто од секојдневието. Се надевам дека не се алудира на некаква поврзаност кај паровите кои имаат моментална апстиненција од секс со неверствата кај примерите кои беа спомнати. Срамота и гревота би било да се предвидува ваква или таква иднина на парови кои воопшто не ги знаеме и само сме прочитале некој пишан збор врз основа на чуено/кажано за други парови кои исто, не им знаеме како им било.
    За крај, макар виртуелно, ќе испратам поддршка до сите и тука сме за совети, искуства и идеи за надминување на секојдневните спрепки со кои се соочуваме како мајки.:hug:

На Kaetana, НаталиЛили, 24.07 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    јас на фемина се уклучувам еднаш у два месеца слободно провери ми во мислењата , додека други пишзваат по 309393 поста на ден во сите можни теми, а моментално сум во автобус за накај работа поздрав :*

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.