Мајки секоја си знае дома каква и е ситуацијата, не се карајте. Ни децата ни се исти, ни мажите, а ни ние. Ниту исти приоритети имаме. Јас кажав имаме редовно, ама стојам на тоа дека не можам да се споредам со поуморна мајка од мене, реално не одам на работа моментално и не ми е проблем ноќе да останам подоцна будна. Плус детето ми заспива многу рано, па се има време. Има и ситуации ко ќе не е можно и да сакаш, еве синоќа пример ќе прославувавме роденденски ама малово настинато, затнато во носето, се разбуди неколку пати, плачеше, и едноставно немаш желба после. Сабајлево се успавме до 10, му се пушти носето, се надевам подобра ноќ ќе имаме денес.
Абе мила што се правдаш? Има деца помирни, има деца поплачливи. Јас имав тежок пораѓај, сечена бааѓи, а и на крај од бременоста се искривив, не можев да одам со страшни болки, и тоа ме држеше до 40 дена. И како да имам секс? Па плус првиот месец мака мачев со измолзување и уште го правам тоа. А мм сфаќа. Ние си се гушкаме и си имаме супер однос. Така што, ко што кажа Кристина феминката секој е различен.
@muchacha_a нема скроз среќни бракови,шкрипи кај секого поради една или друга причина.Кавги,тразвици секако има.Само битен е начинот како ги прифаќаш и решаваш истите.Еден секогаш мора да попушти.Разговор отворен е исто мн битен.И угодување малце на сам себе си од време на време.Најголема нервоза кај жената мислам се создава кога ке се запушти социјално и физички трчајки нонстоп по сите. темава е скроз секојдневна и реална,на кој не му се збори немора.Повеќето жени немо молчат пред овој проблем и се тешат дека ке помине само од себе.Е не поминува.Точно не е се до сексот.И разговор,и блискост треба,некогаш е доволно заедничко испиено кафе,филмче ама дека е нормално еднаш у месец секс на 25-35 години тоа кажете и го на баба ми. турбо е кај сите дома верувајте.Татко ми живее во друг град,мајка немам,неговите одат во три смени на раб.Значи помош немам никаква,сем од мм. дали некој на форум ми верува или не ич не ме занима
Има деца и деца. Некои се бајчиња. Кај ќе ги оставиш таму ќе ги најдеш. Се заигруваат со една играчка и знаат сами да си најдат забава. Има деца од година и пол бесни. Не знае да седи само оди. Трча и се врти и паѓа. Фрла играчки и се смее оти баууу правеле. Сакаат сами да јадат па прават лом. Спијат лесно и секое тропање ги буди. Си бараат внимание и секое нешто ново што го научиле сакаат да го покажат. Сакаат да те држат за нога додека миеш садови. И нема начин да се раскрева и да е чисто. Ниту да си одморен за секс. На мажот не му треба повод за швалерка. Ако е глуп не се поправа со редовен секс. Има маж што ќе рече знам дека си уморна и те сакам. А има и маж што вика или секс или друга ќе најдам. И леле на првите им бил несреќен бракот а на вторите убав оти имале секс. Секој си знае како му е дома. И сексот не е за мажот само. И за жената е. Ако едниот има секс ради реда тогаш е искористување. Ние се вративме од контрола. Ок сме. Да го допие антиниотикот. После пак.
Ete, i jas se slagam potpolno so ova!!! Takvi se okolnostite da sedam doma, i fala mu na Gosood za ova malo dusice, ama nekogas ti puka film i nemozes da go cekas mazot od rabota sredena i nasmeana. Uste i ako imas nekoj zdravstven problem - kapak na se. @Mari* Mene toa mi fali najveke-pozitivnost i optimizam. Mnogu pesimisticki razmisluvam... @danichap preubav post napisa za brakot. Kolku smireno gledas na nestata i se nosis so se. Jas imam problem sto, kako sto pisav pogore, negativno razmisluvam za se. A eden strav sto imam vo sebe, strav deka nesto moze da se sluci na site okolu mene.... I veruvajte, toj strav poteknuva od koga majka mi bese vo bolnica.... Se slucija mnogu raboti i ubavi i neubavi od togas, ama ete stravot mi e "najveren drugar". Plus, ako ne ja pricuvaat malata, do 18.30h sme sami doma. Ne vozam, vo blizina nema nisto posebno za setanje i drememe doma. Ni jas ne odam po komsii. Mnogu zboram, muabetcika sum, ama sram mi e prva da idam na kafe... Znam deka e loso seto ova, i mora da se smeni nesto, oti se osekam kako Tempirana Bomba. Ke puknam sekoj mig. Kako sto pisa @BirMelek nekogas ima momenti (koga imam uzasna glavobolka, nervoza, loso mi e i si vikam) "ne mi se zivee". Duri si vikam ako mi se sluci nesto - moze mm ke si najde podobra sopruga i podobra majka za malava.... ete do tamu mi se mislite... Ako e period, neka minuva brzo. Vo sprotivno neznam kako
Јас само не знам чему преправање дека некои немате помош, многу пати сум прочитала "оставив дете кај баба и дедо на спиење, оставив дете да се шета со баба и дедо во парк, дете е на гости и сл." Тоа не е помош? Не сите го имаат тој луксуз. И како што кажаа некои погоре има деца бајчиња мирни, моево е права мала бараба, секунда да поседи на исто место ке частам пробав и јас да средувам и готвам додека демек он игра, откако падна неколку пати, увидов дека он сам да се ѕаигра не може, од тогаш гледам само дете а се друго чека додека он не заспие.
Многу ми е мило што сум ти оставила таков впечаток. И реално имам убав брак, никогаш посериозно не сме се искарале, не е дека немало несогласувања некогаш. Многу сме слични по карактер а и јас сум доста флексибилна и толерантна, иако некогаш ми идело да го фрлам од прозор а сигурно и он мене . Во секој случај покрај тоа што ми е сопруг можам да кажам и најдобар другар и со него се осеќам најприродно и најслободно. Нервози околу децата има малтене секојдневно, неспиење, нејадење, расправии со 7годишен пубертетлија, мал милоон пати сум плачела и сум се чувствувала како најлош родител на свет ама мислам нема некој што не се чувствувал така во некој период од животот. Во однос на секс како што пишав зависи од периодот ама во секој случај никогаш не сум била отворена на оваа тема ниту со другарки ниту пак можам тука на форум, за мене интимни односи си се интимни во буквална смисла на зборот . Во секој случај не е сексот клучен за добар брак според мене, до збор се согласувам со постот на @danichap само што не сум толку добра во изразување како неа, и да искористам прилика да кажам дека многу ја почитувам и и се воодушевувам на енергијата и позитивноста во секое време
Јас се пронаоѓам во текстот Сум пишала дека помош од никого немам(освен мм), и си стојам на тоа. Свекрва во странство, мајка ми неспособна да гледа деца. Сум пишала и дека била да спие кај баба/ тетка и. И да била, во 3 години 2 пати. А сега како залади веќе нема ни да оди. Ако ова се рачуна помош, тогаш ок
И пиша дека секој втор маж ја изневерува жената и да не се чудиме што е така тоа. Многу убаво си кажа
Само глуп маж изневерува. Не зборувам за дечко туку за маж со жена и деца. Си уништува семејство ради еден секс.
И има и глупи жени за еден секс си уништуваат семејства јас сум и едните и другите да се запалат да ги нема.
Па може не е само глуп секс, може се јавуваат и чувства за третата личност. Често е и резултат на потрага по нешто што го немаме дома. Но, не секогаш, некогаш и се да е најдобро во односите со брачниот другар, пак се појавува трета личност. Неверството не е резултат на имање/немање секс. Ама, факт е дека процентуално тоа е најзастапена причина. Сметам дека добро е што се започна оваа тема, само дискусијата повторно се носи во погрешен правец. Не треба правдање уморена сум, чистам, лута сум па немам секс. Тоа е нормално во секој брак. Сите имаме периоди на умор, стрес и лутење и апстинираме од секс оти сме луѓе едноставно. Еве и јас сега моментално го имам тој период. Работата е тоа да не премине во константно оправдување и постепено убивање на страста. Или доволно е да бидеме искрени, од тие и тие причини немам секс, но сакам да имам. А да не ти оди ум накај секс, според мене и те како не е нормално. Поготово не за проблеми на работа или со трети лица. Па ако со партнерот не се опуштиш во таков случај, тогаш како? Пак ќе кажам, емотивното со партнерот, поддршката околу детето и целото семејство е на прво место и немањето секс не е поврзано со ова. Желбата за секс треба да биде независна од се друго.
воопшто не ни помислив на тебе, искрено не се ни секавам дека сум те прочитала да пишеш такво нешто, оние кои рипнаа да даваат дијагнози на бракови ете тие сум ги читала како оставаат деца кај баба дедо, а и во околина си имам такви примери, и нормално дека тогаш ке им е се цакум пакум дома .
нема потреба од фрлање стрели едни кон други,ниту лепење епитети дали нечиј маж има швалерка или некоја од овде измислува.Есапот секој си го знае,отворено дискутираме.Јас ја начнав темата после еден пост на Саншајн каде ја разбрав дека од лани наваму едвај неколку пати имале.Можеби превише брцнав у нечија интима и се извинувам поради тоа.Пак ке кажам не се однесуваше на секс во бременост,при болест,по порагај одма или додека еден партнер работи во странство.Се однесуваше на еден сосем обичен брак со успони и падови и едно секојдневие со кое се соочуваме сите.
Е па џој, јас си бев искрена и си кажав отворено дека спаѓам во онаа група кои ИМААТ РЕТКО секс. Кажав дека јас немам некоја особена потреба и дека тоа воопшто не ни предизвикува проблеми во бракот. Јас си го сакам мм и скоро цело време го поминуваме заедно, фамилијарно. Каде и да оди ние сме заедно. Ниту мене ме интересира некој друг, ниту него друга. Можеби ова е период ама ние немаме никаков проблем со тоа и не ми треба никакваа поддршка оти јас не се пожалив. Блиски сме и без секс. И да, спаѓам во онаа група 25-35 години и немам толкава желба за секс колку што мислиш. Не сакам да бидам иронична, ама отворено ви кажувам вас, па и на баба ти ако треба. Толку од мене. Што е однесува до одење по комшии, ниту сум одела ниту пак ми иде некој од комшии. Единствено со @eleni27 се дружевме, ама ми замина сега.
Може секој ден да има секс меѓу маж и жена и повторно да има некој од нив двајца нешто на страна. Не е сексот само мерило иако реално повеќе шанси за такво нешто се има кога сексот е сведен на минимум. Ми се случило да немам ручек направено, да јадеме сендвичи, да немам испеглано, играчки прибирам само навечер и толку, а бебе имам мирно и откако прооде знае како да паѓа, знае да се загледа тв или да се заигра сам па да имам време да чистам. Исто има и денови кога се е зготвено измесено намирено па и десерт направено. Секој ден е приказна за себе и во ред е. Зошто имаме бебе дома. Некогаш ќе е скок, некогаш заби... не секогаш ќе биде мирен и не секогаш ќе биде се под конец. Но фала богу мм е свесен за сето тоа..
Многу нервозни и незадоволни жени препознав во темава...од што, еве не знам! И стварно не разбирам како од една обична тема направивте бунт. Аман, ако не ви се сака не морате бе, штом не ви трпи бракот од тој аспект и штом мислите дека е нормално да се нема ондак терајте далје како ви одговара. Дискусијата беше добронамерна па и интересна се додека не почнавте да се жалите како вие сте уморени и со обврски а пак другите жени одморени и без обврски и ете затоа нас ни е до секс дојдено а вам до спиење. Мене искрено гајле ми е вие дали плетите или се сексате, него така како тема на разговор се наметна па мислев не е лошо да споделам мислење не со лоша и зајадлива намера. А вие овде навредени ми глумите! Аман, еве извинете! Колку сакате занемарувајте го сексот во бракот, ама сепак е битен.И без секс еден брак може да опстане, ама каков ли ќе биде? Брат и сестра? Се сакаме, се подржуваме, имаме заеднички планови и амбиции, ама секс не ни треба оти уморни сме и со обврски! Вака некако звучите! Мене лично не би ми се опстанувало во таков брак, ама МЕНЕ, а за вас вие си знаете.
@zuto полека де ако тебе ти чини терај си така. Буквално не сте за ни една тема да се отвори,на боцки како да седите за очи да си извадите. и да,иронична си што ме чуди искрено бидејки тебе те знам овде од сам почеток.
Работата е во тоа што јас во моите постови зборувам во прво лице еднина. Ако не мислев дека темата е ок немаше ни да одговорам. Едноставно ќе ја прескокнев. Ама искрено ми бодеше очи она "нека и каже на баба ми".