Крш со болестиве. Уште 2 дози амоксиклав вечер и утре па пак брис од нос. Не стасавме до зелени мрсули ама бели да. Сега уште сме во изолација. Треба време да се крене имунитет па пак да одиме у народ. Иначе и друго ќе си закачиме. У парк бегаме од деца ко од чума. Ама др рече дека веќе сме здрави па поручек ќе шетнеме. Јас и мм сме океј.. Колку што може да бидат двајца кои работат дење ноќе и кои чуваат дете чистат готват... многу е грижлив татко и сопруг иако не знае за распоред или не се грижи. Јас памтам кога што ќе ср јаде дали треба лек кои игри се за таа возраст јас читам книги јас пеам песнички јас дговарам прегледи јас гледам дали треба нови алишта јас купувам.... а он само ако му речам. За волја на вистината ништо не ме одбил. Ама мора да се каже. Ама па додека бевме у болница се што можеше направи за нас. Секогаш не носи кај треба. Психички ми е најголема потпора. Никогаш не ме навредил или потценил. Ладна војна нема нити пак гласно викање. Се решаваме заедно и си попуштаме. Јас у пмс знам да се налутам за се од пред 5 години ама па он знае и ми дава чоколадо и ме праќа да прошетам. Ќе се релаксирам пола саат и си идам. Ми е жал за сите бели влакна... го гледам косата пола му е бела. Јас исто остарена... ама животот е таков мора да се старее. Тежок е периодов ама се договоривме што и да се случи ќе се сакаме и ќе бидеме заедно. На секоја мака се гушкаме и ја кажуваме таа реченица. Само да сме живи и здрави. Се ќе победиме.
@Cka ,мислам рано ви е утре за брис ако до денес пиете антибиотик.Почекај барем една недела од антибиотикот да помине
Дома си е дома... Иако со безброј грижи и прашања, зошто како се случи, што ако има не дај Боже последици и леле ако качи тт пак, барем сум помирна, не сум сама во 4 ѕида и да не знам што да се прави. Два дена сме без тт, само малку потечни столици, се надевам брзо ќе се реши. Ах, да, и Алмацин си крцкаме. Со помин да е кај сите дечиња.
Каква забега бре. Сите имаме жута минута, или период кај мене беше период, после породувањата. И се знае, мм си ги извлече подебелиот крај. Те читам често, еден совет ке ти дадам. Биди повеке своја, не потклекнувај. Мора да има баланс и разбирање во семејството, но не по цена на твоето ментално здравје. И мора да има мир и спокој во семејството. Запамтив кога ти падна детето пиша маж ти и неговите не дозволиле да го однесеш на лекар. Прво неговите нема што да кажуваат кога ти дете на лекар ке носиш, стави ги мааалку на дистанца, колку што знам не се вклучени во чување на детето, тогаш не треба да бидат вклучени ни во донесување одлуки за него. Настапи по храбро пред сите.
Mojava zuta minuta trae dolgo E toa mi e isto problem. Mnogu potpagam pod vlijanie na drugite. Za paganjeto, Mm rece deka bidejki prestana da place brzo i nemase simptomi da ne ja nosime.A jas sakav, ama i golem panicar sum. Sto se odnesuva do negovite (a i moite) znaat mnogu da forsiraat, nekogas i premnogu, i bas mi vlijaat(poveke negativno) ... E sega, sekoj den si vikam ke mi pukne filmot i na site ke im kazam kaj im e mestoto. Arno ama, majka mi ne e (zdravstveno) dobra-pa da ne ja nerviram, a na drugata strana mi e sram i nezgodno da im kazam direktno.Indirektno im kazuvam, ama se pravat deka ne razbiraat I taka, ili mm slusa "predavanja" od mene ili si se nerviram. i naj interesno e so, nekogas taka si gi izvrtuvaat muabetite vo svoja korist i na kraj ispaga jas kako sum kazala, ama togas ne im odgovaralo i toa me doveduva do ludilo
Добар ден мајки. Будна и ручекот, сега ставив клавчиња и коштани да се варат. Јас би да ги печам коштаните, директ на рингла, ама за тие димавици треба сама да сум дома, мм на глава да не ми виси . Малово претка до мене а големава повеќе од саат неуспешно се успиваме. Нос чешма, зелени мрсули на сите страни, кашла... ама има енергија да беснее. Важно од сабајле два часа на подот убаво си играевме. Една, па друга, па трета играчка... После прошетка во шумичката, а ние на гинеколог. И најмалото во мешето претка, расте. Се си е супер. Веќе грижа на совест имам што целосно заборавам на него и дека сум трудна. Во однос на облеката на маживе. Мојов е катастрофа. Му викам некој ваков да се шеташ кога си со мене . Он вечито се си има(па да, чува работи од пред 10-15 год.) него ништо не му треба, можело уште малку да се доизноси... па ако речам да фрлам нешто како во очи да му брца човек. Ако не му купам јас по моја иницијатива он би во едно исто не знам колку долго. За среќа слуша па јас купувам он носи, за посвечени настани ако гонубедам и ќе се придотера Единствено го навлеков на препаративна козметика па кислам дека сега користи повеќе и од мене. Пилинг, па сапун, па анти ејџ сабајле. Алое вера гел и крема преку ден. Навечер хидратантни креми. А кремите за раце ги троши како бутерче на лебче. Па и марки кажува, што чинело што не . Се плашам пак да не ме фати од големава настинката/грипот. Аман. Јас така со пола енњргија функционирам упте тоа пак ми фали. Вчера не се пофалив, ја скратив косата. Кое олеснување. 14.30 било, а како би да легнам и да спијам... тоа уште пола ден пред мене Поздрав до сите
ставив мусака да се пече и кифли пекачот да ми меси .Треба постела да менувам у спална ама малата се залепила за мене и не ми дава да станам.Таман пружив алишта надвор заврна па ги преместував у сушарата во купатило.Штом врне дома ке се седи и ке се досадуваме изгледа
Здраво мајки Ќе не примите ли и нас овде? Само што го почнав постот џивџи стана, цицна 2 пати и продолжи да спие. Многу голема спанка е, до толку што ја мрзе да цица кога и се спие. А кога се буди па какви фаци праве, абе цел свет ѝ е крив мислеш. Целата е на татко ѝ, и двајцата обожават да си спијат. Туку, само што ѝ го сменам памперсот нема 2 мин одма, ама одма се покака. Минатата ноќ 3 пати ѝ менев памперс од што беше покакана. Оваа ноќ убаво си спиеше, само за цицање стана. Ама претходната воопшто не спиеше. Во 12 едвај ја успав, во 3 стана да цица и дури во 5 заспа. После пола час пак се разбудила, а јас бев кома не ја осетив, мм станал со неа. Само да не се повтори таа ноќ. Во главно си е мирна, само кога ѝ се јаде малце плачне и кога има грчеви ама тоа е многу ретко. Во болница дури бевме ги слушав другите бебиња како плачат, а на моево гласче не му слушнав. Белки ќе биде умна и мирна мома. Во вторник сме на бсж вакцина, како ли ќе поминеме не знам, страв ме фаќа. Се надевам нема да биде лошо.
@joy1 по 3 или 4 дена од антибиотикот рече матичниот. Мислам дома да ги викнам да земат брис а не ние да одиме да не закачиме пак нешто. Плус сите да се провериме треба.
После не знам колку време ставив ручек од вечер. Исплашена од прртходните вечери кога бебе седеше до касно(12-1) решив сабајлево рано да го разбудам (08:15) па дремна накај 12 и после го извадив надвор едно 3 саата. На крај си седнавме во ресторан на пица многу бевме смешни, ама гледам дека веќе станува детенце, седи мирен на столче, сокче пие абе срце. Сега заспа во 8 а јас сум пресреќна. Нешто ми прокенка и си викам ако стане сеа супер ама него жешко му станало па го открив .... ептен е склетчија, сега спие откриен Тоа е мајки. Имајте убава и мирна вечер.
Ve citav vcerq zavcera na tema sex so se raspisavte...Jas ne pisav zasto samo bi se pozalila.U 'vojna' sme so maz mi,taka da denovive nisto... Ama me nervira esen sto dojde..A ne bev vakva porano.Gledav vo se ubavo,i vo zoltite lisja,i vo dozdot,i vo snegot.Ama ete,se slucuvaat raboti,te menuvaat,ja vadat polosata strana od covekot. Barem bebevo mi e ok.Koga mi e tesko si go guskam nego najcvrsto i mu kazuvam kolku go sakam. Imajte ubava vecer majki-kralici
се вратив од пиљара со девојките,бевме по калинки и лимон.Времето е преубаво за шетање.Сега во пиџами ке ги спремам и в кревет.
Има некој?? И јас денес за ручек правев пица, со купечко тесто и лут ќечап за мене. На ќере со доматен сос. Беше ручана но пак си ксна пица. После се жалеше дека ја боли меше, се прејала Мм на пат. Само за мене не ми се готви. Веќе ми фали, овој пат долго го нема.. Цела недела Но денес ми рече ќе се врател ден порано, сме му фалеле и ние. После одморот, заедно 20 дена 24/7 тешко ни дојде оваа разделба..Но што се мора, се мора.. Јас денес скратив коса. Сега ставив маска на лице.Се уљепшавам. Си сварив и чајче.. Ќере спие... Си се допишуваме со мм као кога бевме дечко и девојка Некогаш и разделбиве зближуваат уште повеќе
Ај добра вечер! Конечно седнав, уморна, капната од обврски низ дома! Малата спие... и јас видов раат дете да заспива во 21:30 откако нема спиење дење. Утре околу 8 сабајле сама си се буди, таман време за во градинка. Си помогнав за утре, смесата за ќофтенца ја спремив, утре само ќе пржам, плус средив дел од плакарите, исчистив и купатило...и сега секако дека ќе сум уморна кога исфорсирав на крај од ден, а силата ми е на пола од вообичаено, плус пулсот пак 110 го направив. Ништо, сега ќе одмарам, а кај и да е и ќе си легнам. Денес ја носев малечката во парк, се изнаигра и изнатрча, па јадевме нешто надвор, па и ММ ни се придружи и во голобала супер денче поминавме. И така мамици! Лека ви ноќ!
Постелнина и мене ми е за менување, но тоа утре. Летни алишта мои и на мм вчера средив. Имам огромни 3 кеси алишта за фелање. Искористив мм што не е тука па се што не ми се допаѓа собрав Јоу кај спомна калинки, устата ми се наводени сега