Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Бебуш го заспав.но овој багабонтот не така лесно.детево треба саглам изморено за да заспие брзо и лесно,а ние црла недела сме дома.деца се здосадија јас...тоа е.
    Мајка ми е 2 смена,и не можевме да отидеме.Се слушнавме со мм си збореа татко и син,и после детево ми се натажи и почна да плаче....но,го смирив брзо.
    И јас не купувам мн алишта ни за деца ни за мене,само по потреба.
    Нема место за нивните се е преполно пошто повеќе се машки во фамилијата и сите им даваат дури не се износуваат,зборувам за нови алишта иако носени но убави квалитетни.А онака си имаат и нови за по гости,парк,шетање...
    Сношти само што сум задремала накај 1 по полноќ слушам силно тропање на вратата абе срцето во пети ми отиде,и станувам одам отклучувам кога гледам едно мало црно кученце.Најверојатно избегало од некаде и се мушнало преку оградата...и после цела ноќ око не склопив..
    А јас да ви кажам дека цело лето не сум се шминкала,сакам ама немам повод никде не сум била а за дома нема шанси
    Ајде убава ноќ лејдис...

Mari-Ja, snegulkata, forumce and 10 others like this.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Во ова време од вечерта баш ни е тивко дома! Малата спие, ММ чепка нешто на моб и се жали дека е уморен, јас исто ве читам и си прам планови да си легнам и вечерва порано.
    Ве читам купување ви е сегашната тема, па ај и јас да кажам. Слабо купувам играчки, тоа најчесто на поклон го добиваме. Облека за малата купувам во секоја сезона, некое правило ми е штом настапи нова сезона јас да направам еден поголем шопинг за неа, да ја обезбедам со доволно облека и после купвам само по потреба нешто. Секогаш има доволно, ни малку ни многу, особено тренерчиња блузи и хеланки кои најмногу ги искористуваме имаме најмногу, додека они парталчиња за по родендени речиси нови ни остануваат. Палтиња и чевли купувам исклучиво по потреба, има само едни патичиња и едни чевли и едно палто,зашо стварно немам потреба од 3-4 кога и онака брзо ги израснува. Во тој поглед сум да речеме економична, додека за тренерчиња никогаш доста и никогаш вишок.

Слично пазарам и за мене и за ММ, во почеток од сезона се обезбедуваме со облека а понатака ако затреба нешто. Е сега кога сум трудна плакарот ми е многу скормен, сеуште ме собира во алиштата пред бременоста ама се помалку се на број па кај и да е ќе морам да купам нови. До скоро носев едни панталонки и баш комотни ми беа, сега гледам веќе на ниш не личам во нив, затоа ги тргнав. Инаку 6ти месец сум, ваљда нормално е дека наскоро нема да влегувам во облеката помала за цел конфекциски број.
    Трошев на козметика и градероба замене некогаш многу повеќе, сега веќе не. На накит никогаш не сум трошела.
    ММ вели дека сум економична, особено за мене.

Mari-Ja, forumce, muchacha_a and 11 others like this.
  3. chocolade

chocolade Популарен член

Се шминкам секојдневно. Нежно..
    Коса природно пеглана. Обожавам да ја виткам. Така имам поголема самодоверба.:lol:
    За малата и јас сезонски зимам алишта наеднаш повеќе работи. После по потреба или желба купуваме плус.
    За себе сакам и си зимам нови парчиња. Уживам во шопинг без разлика дали за мене или за нејзе :) Најчесто одам сама, така ми е наубаво..

Mari-Ja, forumce, muchacha_a and 10 others like this.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Донекаде ко да го опиша мојов, исто второ одделение е, по 5 пати поставувам прашање што правеле во школо додека ми осговори. Домашни уште немаат многу само за викенд по малку ама и тие со превртување очи и мрчење ги работи. Фала богу таму е ок и слуша ама да го прашаш школото е досадно не му се оди, пишување домашни било глупо.... дал е до тоа што е машко ил до детето не знам, и на некои девојчиња
    мајките ми се жалат на исто однесување. Можеби ќе сменат со тек на време уште не го гледаат доволно сериозно школото.
    @RainBow како за мене да читам, се шминкам за на работа дека морам инаку не сум по шминкањето ич. Не е дека не сакам да сум дотерана, односно спастрена ама повеќе сакам по лежерно облакање, фармерки, тренерки, патики во слободно време. За на работа најчесто, пантолони, фармерки, кошула блузичка, балетанки. Некогаш ме фаќа мерак малку повеќе да се дотерам ама не често. Одсекогаш сум била таква а сега плус си се правдам дека немам време, ама само го користам како изговор :lol:. Играчки за големиов мислам дека многу имаме, веќе воопшто и не купуваме не игра со ништо, сега малава ги превзема неговите а за неа 2,3 дал сме купиле и што добива поклони, а си бара стално кога ќе поминеме покрај продавница за играчки ама знам дека 5м ќе игра и толку, а куќава затрупана у глупости. Алишта си носи и од брат и а исто многу има од поклони и од свекрва ми што забегува со купување така да многу ретко и купувам, и од ова што има остануваат неизносени работи. Не сум љубител на шопинг, шетање по продавници ме уморува повеќе од било што. Купувам на брзински и по пат што би се рекло ама морам да признаам дека се расположувам кога ќе си купам нешто ново посебно ако ептен ми се погоди.
    Ова малово нешто ептен ме гњави деновиве, изгледа многу и фалам преку ден, и многу бре љубоморна на брат и. Сирото дете не можам 5м да му посветам. Па се научила со сила да плаче за да привлече внимание, жени бре од мали се лисици :). Некогаш ми иде да и се испоразвикам ама едно фацуле милно што има срце не ти дава :inlove:

Јас сакам природно пеглана коса дај ми ја :) . Мене ми е прекршена ни ваму ни таму, си викам бар да имав пуцвал а не вака. Уште да знаев да ја испеглам истенам сама добро ко на фризер што можат

Last edited by a moderator: Sep 29, 2017
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Секогаш го сакаме тоа што го немаме.. Ти имаш волумен а јас сум природно "залижана" :D освен тој ден што ја мијам:emo:

Mari-Ja, kristina.k, eli25 and 3 others like this.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Не сакате шопинг и шетање по продавници??:o Се шалам, сите сме различни. Еве, јас ако не сум излезена по продавници, обавезнл гледам слики од нова облека по бутици на фб. Сакам нова облека, сакам да се дотерувам. Во градов купувам претежно од 1 бутик. таму наоѓам се што сакам, поминаа години и години, па од продавачи до шеф, сите ме "сакаат":D И свеки се научи сега кога оди таму користи име мое8) Сега скоро се пронајдов во уште 2 бутици, наоѓам по нешто интересно и тоа е се. И во Солун и Скопје си правам шопинг. И во Лерин. И толку:P
    Да се шминкам сакам, се шминкам секогаш кога излегувам. Не сум многу вешта, ни за шминка ни за фризури. Им завидувам на жени кои сами се фенираат и се шминкаат и изгледаат како да биле во салон за убавина:envy:. Среќа косава и мене ми е природно пеглана и на неа посветувам најмалку внимание. Кога чешлана, кога не:tmi:

flower30, Monella, Mari-Ja and 12 others like this.
  7. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

И кај мене бебо заспа па да чкртнам збор-два.
    Шопинг ми е слаба страна,мм ми вика да имаш банкомат дома ќе го испразниш:D
    Малиот добива многу подароци,па облека му купувам нешто по потреба а играчки поретко бидејќи завршуваат во ќош фрлени.Најмногу трошам за неговата храна,уште сум многу пребирлива кога е тој во прашање и сметам дека е тоа најважно.
    И за мене исто така,знам често да си купам по некое парче облека и козметика,обувки НЕ имам 30 пара секакви нз што да им правам|(
    Кога се роди не ме интересираше ништо од ова,ама сега се враќам во нормала,старата јас:D
    Косата ми е средена кога излегувам,по дома не се замарам каква сум.Исто така и се шминкам секојдневно без повод.Тоа е,мерак.Додуша,повеќе ми е навика,се шминкам од 13 години.
    За ефтина струја не се замарам,навечер да ми брмчи перална 3 саати око да не склопам нема шанси.
    И покрај тоа сметките не ни се мноогу високи.

Тоа е,имајте лека ноќ:f:

flower30, Monella, muchacha_a and 9 others like this.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

http://www.tvorbis.com.mk/?p=1596 Ај за добро утро еве ви како е да се има среќен брак.:rofl:
    Јас патувам а синко дома се чува со баба и деде многу ми е криво што не го земам со мене во вакви ситуаци ама ете едноставно не можМ да го носам на факултет.
    Давајте кафе за мене.:coffee::coffee:

9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро мајки.
    Сте ја отвориле мојата омилена тема, шопинг.
    Срам ми е да кажам колкав плакар имам и колку многу имам потрошено на облека, ташни, обувки, саати...:x.
    Најчесто купувам од забава и досада, не и од потреба. Среќа често сум трудна, па немам сили да влевам во гардероба да пробувам милион парчиња па не претерувам во последно, но често и од око знам да си купам, за да се најде по дома ако ништо деуго :rofl:. Веќе и делот од плакарот со трудничка облека ми е прилично голем, а и како не би на некои попусти овде, а и трета бременост за 2 години.:worried: Гревота е да не купиш на некои луди попусту:tmi:.
    Па купувам за внуци, мајка ми, снаа ми, поклони... важно празна да не се враќам.
    1-2 годишно си дозволувам и полуксузни шопинзи каде за 2-3 парчиња знам да искеширам огромни суми:x Сакам поквалитетни мантили/јакни/капути и ташна и обувки. Слаба сум на овие три парчиња гардероба.:$

Козметика, сеедно препаративна или декоративна, иста приказна. Мислам дека нема што немам пробано и немам во моето козметичко катче. Имам сува и осетлива кожа со фази на себороичен дерматит па во секој момент имам барем 10 креми за лице, повеќе уља и неколку линии за чистење и нега на лицето.

А тоа што имам дупла облека и козметика дома и кај мајка ми е друга приказна.

Пред да се роди првото дете и за дома имав бб крема, маскара и лабело на усните, за надвор секогаш нежна и лесна шминка, макар и за до супермаркет. Кои ритуали за нега на кожа ги имав 2-3 пати на ден (facepalm).
    Кога бев со едно дете, и веќе бремена со второ, само со креми за по дома и надвор лесна шминка. Колку помалку шминка се намалува и потребата од екстра нега на кожата со додатните сапуни, млека, тоници, па малку скратив и од тие ритуали.
    Сега, со две деца и бремена со трето, препаративата сеуште ми е редовна рутина на дневна база но реално се помалку се можностите за воопшто да носам декоратива.
    Преку недела одиме до лулашки, ги шетаме во шумичка или по ливадиве кај нас во село, пазаруваме од супермаркет.
    За таму не користам ништо. Косата ми е секогаш средена бидејќи со едноминутно запеглување ми се исправува, па спастрена сум во главата, дневната крема и лабелото вршат работа.
    Ако тргнеме подалеку, најчесто викенд кога шетаме, додека ги спремам двете деца, торбиците за нив, јас да се облечам и спремам немам веќе сили. Ми треба пауза да седнам да се одморам.
    А пред тргање да речам чекај, да поседам, а сите стокмени и деца на готови да вриснат...и тоа не бива. Нанесувам лесна шминка, но со помало внимание, а и мерак, од оној кој го имав порано. Гледам да е прифатливо. За повеќе немам ни време ни сили.
    Доколку не се бендисам, од глава до петици јас не испаѓам од дома.:tmi:.

За локацииве низ село и супермаркет имам предходно составени удобни комбинации низ глава и нема проблем. Но кога шеткаме подалеку, саботата најчесто, не претерувам и сум брза со средувањето и комбинирањето...но не би и без тоа, па ако треба и дома да седам. Доколку испаѓаме со пријатели(а поретко бидејќи не одбегнуваат сите одкако сме со две деца а сите се без деца:() од сабајле почнувам на рати да се туширам, па после коса мијам, па сушам, па ќе пеглам, па алишта и торбици ќе спремам...пукнувачка, ама малку од малку да заличам како човек. Тука давам екстра труд, инаку доколку шетнеме до некој трговски или салониве за мебел прифатливо ми е и коса миена од предходната вечер на пример.
    Многу, ама премногу, трошиме на храна. Некогаш се чудам како е можно едно четири члено семејство толку многу храна да купува и толку бргу да се трошат намирнициве.

Среќна сум што малово за сега не ми ги одбива кашите, а големава е голем месар и љубител на овошје, а и ние си имаме навика за домашни, свежо зготвени оброци(а и каде би оделе по ресторани со две мали деца:rofl:)овошни салати да јадеме навечер... па свежиот зеленчук кој го користам за готвење и овошкиве одат како алва што би рекле.

За децава купувам и гардероба и играчки, барем ќе се доизносуваат и три деца ќе играат со нив.
    Голем ден е од алди и лидл. Мажот ми се смее на децата највеќе сум штедела, наместо на мене, ваква мајка тешко се наоѓало |(:rofl:. Он бил 10 процент човек бидејќи само ефтини алиштенца сум му купувала, а в меѓувреме квотата сум му ја спуштила и на пет проценти :rofl:.

Вчера баш си купив труднички хеланки од лидл и блузони и блузи за внуците. Кога има интересни понуди или попусти во алди/лидл/хм им купувам и складирам па праќам пакети од време на време.
    Најголема инвестиција ќе ни биде дефинитивно изградбата на куќата.
    Разгледувам по салоните за мебел, за сега до дневниот простор и кујната сме дојдени, и коса ми се крева од цениве. Да може да ја прелетам нареднава година и да си се вселам на готово во изградена и наредена куќа, престои стресен период од тој аспект.

Приметувате дека ептен се распишав од сабајле, нетипично. Мажот ми работи од дома, па ја зеде малата со него во дневна, големата спие, а јас со латето до мене се тегнам во постела. После долго време, утро без хектика и брзање.
    Немам агенда за денов... кузнее дали ќе го убедам некаде да шетнеме, зависи од работата. Ако не очајно ќе почнам да го планирам од сега утрешниот ден/
    Убав ден на сите:sun: :coffee:

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Dobro utro mami :hai: jas se naspav duri 4 sati pospav..ic ne mi se stanuvase ali moram da zavrasam edna rabota..drzete mi sreka se raboti za edna mnogu vazna rabota..cela dusa mi treperi :( drugo edvaj cekam da mi se vrati kerkami od Wien da si ja gusnam da ja stisnam vo mene ..nejze i kazuvam se i koga mi e tesko i koga mi e ubavo .. znam deka me islusuva i soveti mi dava i zato ova nedela nekako prazno se osekam....vi posakuvam na site ubav den :) bay :hai:

M&M, mal.ecka, tina-63 and 20 others like this.
  11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Добро утро!
    Од утрово сум лоша мајка, големава ме напна уште рано-рано! Девојчево има премногу изразени симптоми на ПМС и буквално е неподнослива во тие денови, вика, се бунтува, одбрусува на луто, се расправа и надмудрува со мене а јас едноставно немам живци за тоа. И забранив интернет цел викенд но пошто продолжи да се расправа со мене и го земав и телефонот па лута тресна врата и отиде на школо.
    Малото па дефинитивно е во најлошо издание кога и јас и свеки сме дома. Не ја обвинувам жената, но и друг пат сум пишувала дека кога она е тука, веројатно тоа го поистоветува со мое заминување и селотејп е до мене, нит играчка, нит цртани, ништо не ја интересира, цел ден плаче, се влече по мене и прави бељи!
    Најверојатно од понеделник пак ќе продолжиме во градинка, но здравје, да видиме како ќе помине викендот прво!
    За средување, по дома ми е најубаво во тренерки или хеланки без шминка, само крема и исчешлана коса а за излегување обавезно ставам пудра,креон, римел и сјај за усни.
    Леле пред една недела излеговме онака низ маало, јас во тренерки и патики без грам шминка и со малку мрсничка коса. И тогаш на мм му текна дека мора неколку работи да купи од ДМ од Сити Мол, абе кај викам таму да одам ваква несредена, ама ај им попуштив и влеговме. Кога на првиот агол ете ти една пријателка скоцкана средена тип-топ, како ме погледна чудно ми идеше да се извинам што така несредена сум во трговскиот. Реално многу поубаво се чувствувам кога сум средена и дискретно нашминкана, но сега со малава тешко ми оди кога треба да излеземе. Е за на работа секогаш сум дискретно нашминкана и средена но во удобни комбинации, таква ми е конструкцијата а и стилот па неможам да ги смислам формалните сакоа, тесни сукњи и високи штикли!
    Инаку, има реални шански да имаме потреба од преселба во нов стан па и за тоа немам ум...сакам да останеме во Карпош но таму па изгор се цените на новите станови а стар ич не ми се зема! Без навреда но ниедна друга населба не ми изгледа доволно добра и погодна за нашите потреби! Ама прво нека потврди купувачот на стариот стан па ќе си ја тупам главата!
    Убав ден, петок ееееее!

Kaetana, Kitten, kelebeim*** and 17 others like this.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Добро утро.
    Немам пишано незз од кога се надевам не сте ме заборавиле.:$
    Честито родендените на @zuto @Mari* на лепотицата од @joy1 имаше уште една мамичка со роденден не ми текнува која беше милам @kristina.k ако не е и се извинувам.
    Синко в село со баба,маже на печалба јас цела недела со ноќ стани од ск врати се со ноќ некои обуки од работа имавме.
    Навечер ќе дојдам само ќе ве прочитам и сакајќи да пишам нешто |-) ќе ме разбуди сабајлето алармот со тел во рака.
    За кекс практикуваме често:$ ама сега мм не е тука така да на тоа поле е суша.:rofl:
    За трошење купувам по потреба пред да ми се роди детево купував и седеа во плакар ко ќе ватев да прередувам еден куп со етикети необлечени а више не ми се свиѓаат:@
    За ефтина/скапа струја болјерот ни е пуштен 24/7 машини пуштам по потреба и секој ден готвам на скапа.
    Така да би рекла не сум некој штедач:x
    За средување минимално:makeup:
    Често може да ме види човек ненашминкана или само со маскара.
    Ајде доста од мене одам да се нервирам по шалтери ми истекле личната карта и возачката одам да ги сменам.
    Па еден круг патики да разгледам ми требаат.:wasntme:
    За готвење денес не готвам сама че јадам било што и после одам на раб.:hai:
    Се читкаме мамаситас
    Имајте убав ден.

tina-63, flower30, Monella and 12 others like this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@tincemajmunce да, јас бев, фала ти :hug:

Добро утро од нас. Не ми се верува дека цела ноќ не престана дождот, еве и сега по малку, значи од кревет не ми се излегува на вакво време. :D Ама кој ме прашува, се растрча малово со едно топче од сабајле.

За облека за него многу ретко купуваме, имаме многу блиски роднини во Шведска па дури и премногу носат два пати годишно. Големо олеснување е, ние само надополнуваме тоа што нема. Играчки купуваме, ама освен првиот ден, не го интересираат многу.
    За мене порано купував многу, сега едноставно немам потреба, а најмногу трошев на декоративна козметика. Сега само тоа што се троши заменувам и толку. Шминка ставам за излегување обавезно, а за низ маало не, изгубив навика. :)

Имајте убав ден :coffee::rain:

Lolipop23, flower30, Monella and 10 others like this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

@Sunshine_1979 девојчето мислам прерано ти доби циклус(ако убаво паметам) така да дај и малце време и имај трпение.За неа е еден нов свет сето тоа.Ние сме возрасни па пак лупамр врати во пмс,незнаеме што сакаме ,не пак тоа дете од 11-12 години :) .Јас не би идела одма со казни.

добро утро
    денес ми е во план да шетам си девојките низ молот на кратко.Големата треба да си избере род подарок.Запна пак за Лего коцки па тоа веројатно и ке си добие.

на темата шминкање да кажам и јас збор два дур е актуелна.Комплет Се шминкам само за излегување.За дома,за до продавница само бб крем и сјај некој.Остатното ретко го ставам.А у глобала и незнам убаво да се шминкам :) Ставањето туш ми е научна фантастика :D

Last edited: Sep 29, 2017
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

И јас да ве поздравам :hai:

Маже зеде дете малку да прошета а јас да ве читнам и успат нешто да шкртнам :)

Вчера заглавивме поштено по патиштата :envy: низ нос ми излезе шетањето
    Дете полуде во кола,а јас си ветив ова ке ми е последно одење некаде со дете,покасно со две нема шанси
    Роднините на мм живеат многу далеку од нас па мора да патуваме долго |(

Потечена сум од неспиење :| за умор да не правам муабет...а денес мм пак сака да се оди некаде :worried:

За средување немам многу време,се трудам да најдам време да ја средам косата и од шминка само пудра и римел
    За посебни прилики обавезно,а за дома никогаш,не сУ лоша и без шминка :D
    За облека трошиме умерено
    Пратам попусти и гледам да поминиме по економично
    Битно да сме средени :)

Друго ништо...се си е исто

Убав викенд мајки

24.07, M&M, zuto and 24 others like this.
  16. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Здраво од мене!
    Веќе сум на работа, кафе испив со колешките, прославивме роденден на една од нив, се натумкав благо и газирано и ете сега мачнини имам :puke:.
    Утрово малата во градинка ја оставив и се стопив кога ми го покажа цртежот од вчера закачен на ѕид. Леле душа мамина колку убаво обоела а јас се мислев си ја нема дарбата за тоа. Горда бев, дури можеби и смешна малку. Посакав да го сликнам и да се фалам на сите ама ај си викам да не претерувам. :angel:
    Петки на рацете секој ден и си велев онака и ги шарат, ама ја слушам занесена во игра како ја кажува есенската песничка ^_^ па ете зошто петки.Се израдував , па ми ја кажа и мене песничката и толку... повеќе не ја повтори макар сакав да се пофалиме и пред баба и деде.
    Ех еден цртеж и една детска песна колку можат да го разубават денот на една мајка!
    @zalosna колку убаво што си успејала да изградиш толку блисок однос со ќерка ти поголемата, се надевам еден ден и јас ќе успеам во тоа, да бидам и мајка и пријателка со ќерка ми.
    Убав ви ден!

zuto, Mari*, Lolipop23 and 18 others like this.
  17. Seline

Seline Истакнат член

Добро утро!
    Наспани за чудо, скоро до 9 спиевме со девојченцето и сега од што ни е пореметен редоследот незнам што па земав кафето, а бебе игра на под.
    Цело утро си ломоти нешто а меѓудругото и мам мам абе срце ми се смее кога ја слушам.
    За шопингот подобро да не кажувам, сопругот ме вика шопингхоличар, а мислам дека имам спомнато во првите постови дека тоа ми е како терапија.
    Секој втор ден на вратата доаѓа момчето од ДХЛ веќе пријател ми е и ми прави услуги во врска со враќањето на пакетите. Оти голем дел од работите ги враќам, многу сум пребирлива и дури купам пример едни чизми 10 ќе вратам. Така за се, што значи јас повеќе време губам гледајќи по онлајн страните и нарачувајќи а пари реално не трошам толку многу, а реално не сме ни висока класа за да си го дозволам тоа.
    Заклучив дека онлајн шопингот е измислен за мене, можам по цел ден да си гледам и бирам. Оти кога одам по продавници се губам во изборот, па дури пробаш, па ајде во друга може има поубаво, па после не ти се враќа и си дошол дома со 2 кеси.
    Така да веќе кога одам во голем трговски место да се препотувам одам во два или три бутици каде знам дека ќе купам нешто со сигурност и потоа си пиеме кафе, си јадеме некаде на раат едноставно уживаме. Кога се вратам пак вртам по интернет и гледам што да купам.
    Пред да се роди бебето имав желба да купам се поскапо така и направив и не се каам, купив таман работи, не премногу оти бргу докупував, ама тогаш си бев во тој филм и така ми беше ќеф.
    Сега Лидл, Алди, ХМ и од интернет има бебе шопинг страни на кои сум член и имам и попусти.
    За јадење и јас се чудам како за двајца возрасни и бебе многу се троши и се си фали нешто, ама мора да се јаде.
    Чевли највеќе, козметика слабо, веќе нема време за пред огледало толку. Средена гледам да излегувам од дома, но во последно време приметив дека многу сум запуштена и сменета од порано, ама се надевам дете кога ќе пркне дека ќе се вратам на старо.
    Сакам и многу да подарувам и тоа го правам со драго срце.
    Ако не кажев покуса ќе бев, ама тоа е една од моите омилени теми.
    Секоја жена е различна и покрај мајчинството си наоѓа задоволство и во други работи, а нели за да си среќен треба да си го живееш животот по свои правила.
    Време за прва дремка.
    Убав ден на сите!

Mari*, Lolipop23, muchacha_a and 13 others like this.
  18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Ете конечно заспа инаку буден е од пет.Нешто ми се бунтува со спиењето а што убаво знаеше да си одмори две пати во денот ама тоа е растеме мора да има промени.Завршивме со стоматолози се испадна добро џабе ме испостресоа во државна.На тема шминки фризури абе срам ми е да се гледам себе во огледало.Ослабена сум скроз не се сакам ваква на ништо не личам затоа и несакам да одам на шопинг.Косата една година не ми е скратена до газ ми е скоро очајно ми треба промена и наскоро морам да се шишам и тоа убаво да ја скратам.Планирам до плешки.Тмурно е воопшто не го сакам времево дури ни малиот не го шетам надвор.Имајте убав ден.Ја незнам што попрво дали да средувам или да ги искористам минутите за себе оти овие ми се единствените дур заспие вечер.

muchacha_a and eli25 like this.
  19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се трудам да бидам толерантна, многу ретко казнувам но со почетокот на школската година нешто многу ми ескивира, неќна ми одглуми 2 дена дека е болна заради испрашување по географија, и кажав дека ја провалив ама ај и попуштив и и дозволив да остане дома. Открила некоја нова апликација за цртање и декорирање простори и по цел ден само на неа седи, плус тоа приметувам и дека почна да ми мижурка со очите се почесто, за идната недела закажавме и преглед на очен па ја замолив помалку да седи на телефон, ама како на ѕидот да зборувам!!! Од време на време е многу дрска па морам да ја симнам малку на земјата. Не смее да се заборави кој е родител а кој дете во домот!
    Инаку сега е 13години и 2 месеци а првпат доби на 11години и 6месеци но секогаш има бурен ПМС, ај да ја разберам но мора да има коректен однос кон родителите!

Mari-Ja, Mari*, Kitten and 8 others like this.
  20. Arendelle

Arendelle Популарен член

Ние вообичаено со малото се успиваме. Направивме една прошетка, нешто расчистив по дома, нешто остана допрва да се присобере. Вообичаено гледам од вечер да соберам ама вчера се остана како што е, едно бев некако малаксана, друго немав ни волја. Се мислам за ручек дали гравче или ориз.
    Ќерката постојано црта, сече, лепе, бои. Пред малку куп хартии собрав, куп цртежи, некои оставам да ги чувам, некои фрлам оти навистина ги има премногу, башка и од градинка донесува по 2-3 листа на ден. Омилени и се стикерите па најчесто купуваме боенки со стикери. Ах и многу сака флаерите од маркетите што се да ги сече, што и се допаѓа веднаш сече. Ги искористуваме максимално, не само попустите.
    Во план ми е да се истуширам, јадење да ставам и еден браунис да забркам ако имам време и се разбира сето тоа доколку малото заспие.

Mari*, Lolipop23, muchacha_a and 5 others like this.