Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.352
    Како ќе го научиш така. Нека поплаче, ако ептен се развика ќе застанеш. Камо да имав кола да возев, немаше во депресија да паѓам дома сама со дете. Во транспортер, врзи го, и прво до блиска дестинација па зголемувај. Само смирено, без стресови, децата осеќаат од родителите, затоа ти ако си потресена и тоа ќе се потресува.

Еве сум, мајка на најнемирното бебе на свет! Толку е разгалено, толку е лошко станато, ако не е по негово треска нозе од земја. Баба ми арно вика, не ми е мака што ќе се разболе, мака ми е што ќе се разгали. Ете така. Од понеделник назад у градинка. Глава ми пукна, прееска подпаднав под стресот и каснав благо иако две недели сум без благо. Прво се тресна од земја што не отидовме кај баба му кога поминавме пред куќа, буквално се тресна од земја. После кога на враќање ипак отидовме се трескаше зошто пак си одиме дома после саат време играње надвор. А што мирно детенце си имав :(

Што се однесува до користење ефтина и скапа струја, се трудам да користам ефтина, машина за садови работи претежно навечер, што ради струја што ради тоа што кога е малото будно ја чепка. Перална или навечер или недела бидејќи перам кампањски, по 4-5 машини. Еве сега ќе перам викендов и ќе мењам летни, зимски алишта. Така ем знам дека преку недела имам помалце работа, ем ред си имам.

Што се однесува на средување и шминкање, пред месец дена бев жив параспур, шминки две Веро кеси фрлив нечепнати, ама почнав да се средувам макар и по леб отишла, си купив нови шминки и засега ги користам. Почнав и со посета на козметичар. Кога ќе ослабам ќ ја сменам гардеробата, сега немам сметка, а гардероба имам премногу и нема смисла да купувам нова. Кога купувам тоа е претежно за бебуш. Сакам да му купувам, ама стварно немам потреба од гардероба, па тоа е најчесто долна облека, бодиња, чорапчиња, а улетува и понекоја играчка, шише, тук там некој оброк купечки... Да е жив и здрав, неговите 24ч коштаат колку на сите нас останатите.

Мајки јас пијам цедено сокче, кафе и сецкам пиперки за зима, бујрум кој е за ;)

На Monella, Espadrila, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    А кој не сака по дома да му е средено? Ако не можеш да постигнеш ич не му ја секирај, па 4 деца имаш дома и еден маж, а мажите сите ги знајме какви се. Биди поопуштена, мене па баш ме радува кога ќе видам играчки расфрлани по цела куќа :$
    Одмарај дур не ти се тука, после кога ќе дојдат знаеш што те чека ;)

На zalosna, azelea и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Da se prijavam i jas vo klubot na nanemirnite i najrazgalenite deca. Denes nekolku pati ja cukna glavata. (vo momentov pak se cukna i pocna da place pa stanav da go zemam, se piknal pod polica) :worried: Vo faza e na prooduvanje i odi drzejki se za nesto pa se dvizi niz cel stan drzejki se za zid kako nindza e potpren so grb i gazot na zid i so nozete odi bocno pa taka vrti niz cel stan haha. Mnogu e inaet za se sto ne e po negovo place, saka se da drzi vo raka sto i da e vo race mora da ima nesto, taka i zaspiva so mojata kosa vo race :@ ima premnogu igracki ama dzabe se so gluposti si igra. Prvo bebe vo familija i epten ama eptan e razgalen site se mu dozvoluvaat i stvarno veke neznam sto da pravam dzabe zboram samo. Ne e loso dete tuku mnogu hiperaktiven ne miruva ni koga spie, se hranime so tanjirceto po nego, mnogu e ljubopiten se saka da zeme da go prouci (pak stanav se pikna pod hranilka i se udri pa pak placese a sea mu se pika na tatko mu kaj sto jade pa go piknav vo igralna place ama nemozam veke). Kako sto raste se ponemiren e epten mi e strav neznam vise mozebi pa i nie epten go razgaluvame i se mu dozvoluvame :worried:

На НаталиЛили, Monella, augustd и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Јас пак, ме нема некој период, некогаш па спамирам. Завршив нешто по дома, не е се под конец ама и не е секаде лом. Децата по некое чудо се загледаа во Пожарникот Сем а јас дремам, чекам мм да дојде па некој ред муабет да си кажеме или ќе се здавеме.
    Од градинка бевме до маркет што не ми беше од работа, се препотив наеднаш кога запече човек да не знае како да се облече,едно ме влече на една, друго на друга страна. Ќерката беше умна не бараше ништо, некогаш знае од такт да ме извади. Цело време се убедуваме дека ќе купиме само тоа што е потребно и на крај на каса маф ми е работата. Цело време тактички ќе ги одбегнувам рафтовите со благо, овошните јогурти и таквите слични и додека чекам да наплатам ќе се награба од тоа бомбоните тик-так и некои слични.. човек да си пукне од мака.
    Утре викенд белки ќе има сонце за прошетка.

На Monella, Lolipop23, snegulkata и 3 други им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Mila nikoj ne rece deka nekoj ne saka da si cisti po doma..kazuvam deka e kaj mene preterano ..eve primer i mm i kerkami da sredad da izcistat jas dur ne proveram ne mozam i pak nesto najduvam i moram da go precistam :( nemam mir vo dusava svajkas? Ili primer ako izleguvame nekade jas moram prvo da sredam da e se na mesto i tek posle da izlezam od doma..ne sakam taka da pravam posto so mm se raspravame za to na sekoe izleguvajne..on me tera da ostavam se a jas ne mozam.. ako epten retko nesto ostavam jas setam ama mislam na to :( sto vika mm strav mi e sega da si vlezam doma za eden corap ti ce pocnis da vikas :(

На Mari*, simonka93, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.293
    ако видовте денес една малечка што се дереше ХЕЛППП МИ МАМААА во молот онда ние бевме .(facepalm)

два часа шетавме трите сами,душа ми извадиа.Ама бар убаво поминавме :)

@alisijad на работа одиш ли,имаш ли кому да го оставиш бар еднаш неделно за да излезеш сама?

На augustd, Lolipop23, Mari-Ja и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    Обсесив компулсив дисордер. Прогуглај.

На Sunshine_1979, M&M, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.293
    јас страдам од ова и неможам да си помогнам исто така.Апослутно пред да одиме некаде кај мене мора се да е на место.А ако не е,лошо спијам.

На Mari-Ja, Mari*, muchacha_a и 2 други им се допаѓа ова.
  9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Те разбирам, тоа и ти го кажувам. Затоа ти реков сите сакаме да ни е цакум-пакум дома.
    А ова твоево богами не знам што е :lol: јас ти викам опушти се, не мора сѐ и во секое време да ти е средено. Малце по малце ќе се навикнеш. Имам дома една иста како тебе (свекрвами) кога ќе стане сабајле место кафе да се напие, таа зема смукалка, крпи, пафта мафта низ цела куќа. Е мене тоа лично ме нервира (без навреда).
    И не започнувај веднаш со викање или карање на децата или маж ти, остави нека биде растурено, кога ти се спие спиј,кога ти се пие кафе пиј, без да мислиш на тоа колку е неспастрено по дома.

На kristina.k, zalosna и BirMelek им се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Da da bas toa e :( a gledam i kerkami po 1000000 pati race mie i se saka da bidi pod ist agol..sto napraviv :(

На Mari-Ja, joy1 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    со психолог имаш пробано?

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.293
    не

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas pravev vaka edno vreme kako ti sto vikas..ne znam sto se sluci so mene :( stvarno ne znam :( mm ce svari kafe koga ce stanime i ce sedni i mi vika ajde ane kafeto e gotovo a jas dur ne go postelam krevetot dur ne gi stavam sisinata vmasina i duri ne isproveram dali kerkami gi namestila dobro krpite vkopatilo ne sednuvam..i koga ce sednam da go pijam kafeto gledam mm vejce go ispil :(grevce..kolku pati ce mu se naspejam on mi vika aha smejse znajs kolku si smenata:(

На Mari* и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    би ти препорачала од срце. ова не е вродено за да не може да де искорени. ако имам број од мојот во овој тел ќе ти пратам. прекрасен човек е. ако се решиш некогаш..

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas odam za ova ..nisto ne mi pomaga :( odam so namera da se smenam i da si go vratam stariot moj zivot gabe

На M&M, Lolipop23, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    смени психолог тогаш.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Мајки како сте?
    За средено јас веќе отрпнав, со саати средувај,чисти, мести и заврти се пак расфрлале. Ко цртаниот со Пинк Пантер со цвеќињата жолти и црвени, ви текнува верувам.
    Порано бев мераклија за украсчиња и џиџи-миџи ама сега се испофрлив, минималистички по нешто има, од играчки ми е преку глава...
    Туку, денес се потпишав за пеленската револуција. Се разочарав искрено, едвај 30 имаше :(

На M&M, 24.07, augustd и 13 други им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    не работам, излегувам сама ама и тогаш се околу него да испазарам и се брзам да дојдам, пошто не знаат ниту да го наранат ниту да го соблечат, ако е какан мене ме чекаат |( моите живеат во друг град и тоа е најголемиот проблем да ми беа они близу друго ке беше :( и она што највеке ме тишти одвнатре е тоа што мм не сака да шетаме без него никаде , кај да одиме се со нас :( си викам лоша мајка ли сум што сакам некогаш да сме сами со мм :doh:
    Тек сега периодов што следи се плашам како ке е бидејки он заминува..

На TutiFuti, Monella, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    А за што бараше помош?:wasntme:

Ме потсети кај свеки кога бевме, искочивме во молл да шетнеме. Па малата се запна за игротека(несоодветна за нејзина возраст). После неуспешни обиди за разговор и смирување како ја така и мм, моравме со мм да ја врземе во количка пошто од земја се трескаше и да се упатиме кон надвор. Од 3 ти спрат до доле она викашее "Помооош, помогнетеее мии" на цел глас. Сите не зјапаа. А ние се чувствуваме како да киднапираме дете. Со невидена брзина искочивме и се препотивме од срам:D

Дете спие.
    Јас подсредив по дома.
    Вчера што напнав со чистење, кичмата ми се укочила. Едвај одам и седам.
    Ќе си легнам кај и да е и јас:yawn:

На M&M, TutiFuti, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.293
    далеку си од лоша.Нема некој што не сака ‘5 ‘ мин за себе или за себе и сопругот.Мада и јас сум иста.Имам шанса да ги оставам а ги мкнам секаде со мене.До Грција место раат да одиме сами јас ги земам со мене.Некако раат немам ако не се до мене.Ако имаш кому да го оставиш остави го.За 2-3 часа како ке го чуваат така,нема ништо да биде.Евентуално за преоблекување да бидат по одговорни.И разговарај со мт на оваа тематика.Кажи дека ти е потребно време само за вас двајца и точка

@chocolade ,наводно и летна балонот.А балонот седеше закован до неа :^)

На M&M, 24.07, TutiFuti и 8 други им се допаѓа ова.