Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Еурофарм :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Да се јавам и јас ме нема кај да ме има еден куп нервози значи од порајѓај до сега само не убави работи. Малото ми е 1 месец и не ми напредуваше како ајде немам млеко добро ајде повеќе ад па почна да повраќа па па на контрола па смена на храна за повраќање пак исто и јас полна надеж дека ќе ми каже дека е супер детево тоа пак исто многу малку напреднато не пушти на ехо и додека коментира готова бев да се онесвестам незнам како издржав. Дијагнозата е дека не му оди храна во хранопроводот и на 12 палечното црево имало некој мускул кој стегал и не пропуштал и ако се утварди уште еднаш дека е тоа и ме накачува ќе мора да се оперира а цело време се обвинував дека јас сум крива што не наредува зошто не му давав ад на секое и во некои моменти и мажот ми сакаше да ми речи дека јас сум крива. Од двај се воздржав да не заплачам во болница а само што појдов во кола преплакав цел ден сум плачела сама без никој да ти кажи се ќе биде во ред

На tarantula, BirMelek, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  3. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @Belabelinakinder полека смири се за се има решение.првпат слушам за вакво нешто но подобро што се откриле што е и зошто не напреднува барем ке го оперираат на време подобро додека е малечко ке се опорави брзо.најважно е ти како мајка да бидеш цврста и силна за твоето малечко.без плачење.се ќе биде добро :hug:
    @augustd а замисли ме мене со 2 болни како ми е:devil: но истеравме некако помина.ама уморот и несоницата за жал се тука.знаеш како викаат од мали ги чуваме грижиѓе нервираме,а после незнаеме што не чека.
    Тоа ти е Мајчинство:l:
    Еве не како и секој ден..
    Убав Ви ден на сите :)

На alisijad, tina-63, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Кај нас втора доза кафе, за мене турско, за мм нес, за ќерката несквик понекогаш бара а малото спие. Некој сега се буди ние со петлите во пет. Долг ден ќе биде. Дали ќе прошетаме не знам, време матно, единствено вообичаено пазарување во маркет. Ручек имам од вчера гравче - тавче ни третина не е изедено, може само салата да направам. Браунисот го ареса маж ко купечки бил, пак да сум го правела.
    Кафе тешко на раат се пие, децава или ќе го расипат пола играјќи или тогаш нешто ќе и текне, ќе се чукнат, ќе плачат, ќе се срдат... ама колку знаат да те изнервираат за секунда знаат и срцето да ти го стоплат кога ќе се насмевнат, кога со тоа очињата ќе те погледнат минува се.

На tarantula, muchacha_a, Верче4 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Belabelinakinder сигурна сум дека ти е тешко, со тоа напредување на тежина и јас маки видов првиот месец, со ехо на бубрези итн :x добро е што ти кажале по на време, провери само дијагнозата и кај др доктор да си бараш второ па и трето мислење. Се ќе биде супер мајка, само е битно да си смирена, му требаш на бебето.

Хелоу мами!

Бебе спие, прва рунда, мајка кафе шмрчка, уште не сум преминала на топло нес кафе, уште фрапиња мутам :D денес сами како и речиси секој ден. Ќе шетаме со бебо а може и ќе го носам во центар има некој хепенинг, па многу деца, а он им се радува премногу, само мислам дека е прегласно за него. Што велите, кои се ваши искуства за носење деца по гужви и гласни места, како концерти на плоштад итн?
    Ручек денес ќе нарачаме. Хаос во кујна за еден човек не бива :|
    Туку бебе ако е мирно, сакам некоја тегла компот да ставам, ама може и ќе ме мине идејава до после :D не знам јас да одмарам дефинитивно (facepalm)
    Ајде убав ден имајте :inlove:

На alisijad, muchacha_a, flower30 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    OCD- Tell me about it!
    Ако имам една трошка леб на земјата, додека не ја кренам,ќе ја кренам зградата во вис.
    Толку многу време трошам на чистење и пребирање,а треба да се ужива во животот.Бидејќи хаос и неред пак ќе има,вчерашниот ден ќе го нема :)

На tina-63, flower30, simonka93 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    @Belabelinakinder :hug:
    Во такви моменти зборови не се потребни мајче.
    Сум била може не во иста ама во слична ситуацуја, во моментот потребна ти е една прегратка и разбирање.

Не губи одма надеж, барај второ па ако треба и трето мислење.
    Не знам колку има качено бебчето за еден месец ама не се сите деца исти.
    На крај, ако е за негово добро нека го отстранат да не се измачувате и двајцата.

Денот стандард, мм на работа, дете се заиграло со баба му, јас ручек спремам и фурам:D до апчињата е.
    Поздрав жени убав викенд!

На alisijad, muchacha_a, alana и 9 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.293
    веројатно имате гер или рефлукс :)
    види баш во извештај дали е тоа.Кај мн бебиња ова се случува.Немој до толку да се плашиш.Кај некои бебиња се средува само од себе до годината.Ставај го да лежи на душек поткренат под 60 степени.Има време да се среди и без операции

На Seduction, eli25, muchacha_a и 11 други им се допаѓа ова.
  9. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Здраво мами, бебе малку дремна па јас да искористам да чкртнам нешто.
    Од сабајле прво средивме бебе па испивме кафе, па турбо пеглање, чистење, поделивме обврски со мм, воопшто не можам да се пожалам од него, ми помага во се и чистење и готвење, имам златен човек до мене:l:. Сега заминва на работа, денес последен ден па на одмор ќе биди 2 недели, се радувам како дете мало. Среда земаме молитва за бебе, па ќе си шеткаме во парк додека времето сеуште се трпи. Не дека до сега не сме прошетале, ама сега слободни без брзање без ограничувања, ќе уживаме заедно.:inlove:
    Денес на мени за ручек ништо, со паштета се наранив :x. Многу лошо се хранам, најлошо досега. Ќе мора да поработам на тоа, не оди вака.
    @Belabelinakinder биди силна мами, ќе биди се во ред. Мајчинството е најубавата а воедно и најтешката работа на овој свет. Ама мора да бидиме силни за најмилите. Те гушкам :hug:

На НаталиЛили, Monella, Mari* и 10 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.881
    Ne se obvinuvaj, ti si napravila se sto e vo tvoja mok..
    Pocekajte, na naredniot pregled ili kaj drug doktor, moze ke bide se vo red i ke nema potreba od operacija. Nasmevni mu se toa sonce, oti navistina se osekjaat bebinjata.

На Seduction, Belabelinakinder, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.351
    Добар ден мајки.
    Бебе измеша ден и ноќ. Синоќа скоро 1 беше кога заспа, пред минатата ноќ минеше 11. Преку ден спие, не можам да ја разбудам. Добро е што барем нема грчеви многу и што е мирна.
    Свеки ми донесе јаболки и грозје. Грозје не смеам да јадам, бебе грчеви ќе има. Ама затоа јаболките ќе настрадаат, ептен вкусни ми се видоа, дали дека немам одамна јадено. Во кујната е хаос, садови не миени, ѓубре имам за фрлање, трошки на маса. Ама нека ја, нека е хаос. Сега ми е време за себе додека бебе спие. Да средам нокти, брк, веѓи, па после ќе му ја мислам за друго. Па и јас треба да заличам на човек.

На vale038, Monella, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Poz mamicki
    Decina si gledat crtani pa jas malce na raat da si go ispijam kafeto :) koje za neka poveli :coffee: IMAG2239_1.jpg
    Inace cere snosti mi se vrati domce ..pa zatoa sin mi deneska go isprativ za MK na 2 nedeli..samo sto ja zatvori vratata jas si se iznaplakav :(znam deka ke mi fali a da mu branam ne mozam ..strav mi e treba da patuva 28 sati ima sekakvi soferi po patot pa trista umoj me mavaat vo glava:doh: aiii za nikade sum......

На Monella, Lolipop23, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Хелоу :)
    Слабо активни мајкиве денес, или удрени сте на шетање сите а? Викенд е или што е :party:
    За мене е исто, кога е вакво времево не ми се мрда од дома :shake:

Си запалив оганче, стуткана сум до камин шо ми е убаво топло охоо :mm:
    Сабајле времево беше супер,таман реков ќе излезам со малава да ја шетнам некаде, пак залади и се појавија облаци од нигде никаде :envy:

Имајте убав викенд :f:

На Monella, Lolipop23, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Да тоа има се надевам дека ќе се среди без операцијата

15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    154.631
    Тоа е посилно од тебе, не си го направила намерно. Најдобро е да разговараш со некого со психолог на пр. Ти колку што знам живееш во Швајцарија, таму може да имаат и групи не знам како да ги кажам на Македонски *support groups*. Само од себе тешко дека ќе шомине. Имаше на TLC емисија за ова и оние кои беа опседнати со чистење ги праќаа кај луѓе кои беа сосема спротивни, кои живеат во општ хаос и не чистеле со години. Некако си помагаа едни на други.

На Mari-Ja, Cka, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Хелло:hai:
    Убаво се прошетавме по маало, времево милина беше. Па се начекавме и со некои деца во парк па дете се изнаигра :)
    Сега спие. Јас кафе пијам и колаче кркам:)
    Вчера наместо ручек направив пишии/уштипци. Како бремена жена ми текна па морав да месам(facepalm).
    Денес супа сварив од домашно пилешко. Ориз со зеленчук исто се пече. Мм ќе стигне кај и да е, па ќе ручаме заедно.
    На татко ми денес му е роденден. Уште не му честитав. Нека мисли дека заборавив. После ќе му одам со торта и поклонче. Знам ќе биде среќен многу:inlove: Јас уште повеќе:) Убав викенд мајки..

На Monella, Mari*, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    28.589
    Леле колку си испаничнеа! Смири се, распрашај убаво, ова и не е толку ретко кај бебињата. Можен е оперативен зафат ама во некои случи и само се средува кај бебињата.
    И мојата повраќаше, па исто ми го спомнаа... помина време и се среди без операција. Мене некако ми го објаснија како недоволно развиен мускул (стегач), кој со тек на време и сам се доразвива и се надминува проблемот. Така некако, одамна беше, нека ме исправи некој ако грешам.

Инаку јас домче, се мислам дали да се почестам со една дремка или да готвам.

На Monella, Lolipop23, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Belabelinakinder многу бебиња имаат рефлукс, само смирено ќе се среди. Кај внука ми многу доцна открија, и опструкции правеше нонстоп, ене ја цела мома е порасната.И само е можно да се среди, ќе следите само и ќе биде се во најдобар ред. :hug:

@augustd и другите мајки со болни дечиња побрзо оздравување да имаат. :hug:

Кај нас помината првата прошетка на ред, сега главното прашање што за ручек. Нешто лесно и брзо денес, сами сме со малово цел ден. :)

На forumce, augustd, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    154.631
    Побрзо од зелка манџа здравје.
    За 10м спремув ручек денеа. Се во експрес лонец и за 1 саат готово. Преубава излезе се прејадов. Големиов прво мрчеше како и секогаш на крај мавна цел тањир во еден здив. Да стане уште малово да јаде се успа. Ако не ми јаде ќе шукнам многу забушава со ручециве

На tina-63, Mari-Ja, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Да ве почастам мајкички денес ми е роденден :) Dirty thirty :D
    Некако ич немам роденденско расположение денес ,како да ме фаќа депресија некоја ,по се изгледа ме утепа седењево дома затворена со бебе овие дваипол месеци .Морам да почнам да возам со бебе заедно за да можам сама да излегувам да шетам да не зависам да чекам маж ми од работа да дојде.
    @Belabelinakinder :hug: не се разочарувај одма смирено имај верба , верувам дека ќе се среди .
    Толку од мене синко кенка одам да го успиам .
    Убав ден !

Прикачени фајлови:

• chocolate.jpg
      chocolate.jpg
      Големина на фајлот:
      107,2 KB
      Прегледи:
      6
    На Monella, Lolipop23, BirMelek и 14 други им се допаѓа ова.