Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    :hug:

Фала ви на сите за подршката се надевам дека ќе се среди без операцијата мислење ќе барам од повеќе доктори нема така лесно да одлучам да се оперира многу ми значат вашите зборови зошто на никој немам кажано додека не сме сигурни не сакам да се нервират бакцки до сите :*

Последна измена од модератор: 30 септември 2017
    На snegulkata, forumce, alisijad и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    99.549
    Бела и да дојде до оперативен зафат не е ништо страшно. Детенцето на другарка го оперираа од рефлукс, исто како твоето повраќаше нон стоп. Дали имаше и месец дена кога го оперираа. За неколку дена си дојдоа дома, немаше никакви компликации понатаму, еве сега е дечко од две ипол години, јаде се и побесен не може да е:). Сепак побарај си и второ мислење, ама ако и таму ти потврдат дека е тоа, не се секирај, брзо се средува:hug:.

Извинете на упадот, ама ве читав и морав да и пишам на мајкава со помисла дека едно искуство плус може да и олесни во оваа ситуација:).

На JuLleE, tina-63, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    :rofl::rofl::rofl:
    Ме изнасмеа за сите пари! Ќерка ми дури ме праша: мамо што се смееш? :D

Зраво мајки :hai:
    Ние денес ручек кај едни баба и дедо, утре кај другите. Што ќе има за ручек јас си нарачав :$ Вториве уште не знаат за бременоста, па утре ќе им кажеме.

Вчера муабетевме со ќерка ми и бидејќи знае веќе дека бебињата искачаат од стомак ја прашувам дали сака мама да има бебе во стомак, ми вика "не" :^) Подоцна дојде свекрва ми да донесе нешто, па седнаа да играат со барбики и оваа мојава и вика на баба ѝ: барбикава има бебе во стомак. :wasntme: Ништо чудно женава нешто да посумњала. А кај мајка ми пред некој ден нѐ откуцала дека ни се расипала колата (facepalm) Работи што ние не сме стасале да ги кажеме ете таа ќе ни биде "радио Милева":doh:

Јас ќе го поминам под ќебе, затоа вие имајте убав викенд!

На НаталиЛили, Sunshine_1979, Monella и 22 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.206
    Допаѓања:
    124.877
    Здраво мами. Денес денот убав. Тато слободен и го чуваше синко па поспав до 8ипол. Одма си е подруго. Енергија имам за се сега. Па ајде до авицена за брис,па сити мол круг, па до парк. На враќање мм фати до романса и купил кило колачи ! И после шеќер ќе имам, е ќе имам :( Малото сега спие, а јас генералка правам. Набрзина компир манџа направив, не беше вкусна ич:( Вечер може пица од гет:pizza:. А се мислам , малиот да стане да го најадам и да го оставам на мм да тркнам до сити мол8-| Премногу време сум неподновена :lol:

На azelea, Lolipop23, chocolade и 22 други им се допаѓа ова.
  5. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Zdravo.Srekni rodendeni na mqjkite I decinjata sto slavat(so malo zakasnuvanje) I pobrzo ozdravuvanje na bolnite decinja.

Mi pomina cel den na forumov,no vazno ve iscitav site.Nie so sinko sme ña gosti kaj majkami I cell den si uzivam.Kako kaj majka nigde nema.

Umajte ubav den

На Monella, Lolipop23, chocolade и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Фала ти многу мила знам дека не е толку страшно толку многу се изнамачив цела бременост бев под стрес после порајѓај пак и конечно кога го фатив во раце заборавив на се и ова се деси да гледам како ми се мачи детето ама се надевам дека ќе се среди а мислење ќе барам од повеќе доктори

На flower30, Girl-Rabbit, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Здраво и од мене мами. Не го сакам времево вакво ич, ми влијае на расположение, сакам сонце да пече :sun: некако многу брзо ми дојде годинава есента :(
    Денеска ручек само за дете, за нас тоа што најдовме по фрижидер, не ми се готвеше, ме мачи нешто бешиката морам да направам една уринокултура , ама како и за се друго во врска со мене така и за тоа се канам две недели :x
    Мажле ме тера да тркнеме до Дм, бендисал некој парфем па да искористел попуст додека има :lol:
    Ги бројам деновиве додека замине...уште неколку остануваат , ах што ке правам пак без него :u: најголема поткрепа ми е, колку и да ме нервира некогаш не можам без него, само да ми го чува Господ, а деновите кога ке сме пак заедно тука или таму можеби во новата дома ке минат брзо.
    Отидоа да наранам дете па да свртиме едно кругче низ центар .
    :hai:

На Monella, azelea, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    се вративме од роденден.Секогаш мора да постои едно дете на такви дешавки кое ке го им руши мирот на останатите 8-|

големата викнала за утре друштво а собата и е хаос и мува не ја лази бре човече.Ставив ориз на брзинка во рерна.

се осекам некако немирно.Обврски мн имам а време како малце ептен.Барам ортопед за малата ,сите асални се зафатени.Му пишав сега на Антоние уште тој ми остана
    позз мајки

На JuLleE, Monella, azelea и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    99.549
    Ќе биде. Обично така е, лошите работи доаѓаат во пакет, ама после тоа доаѓа бран од убавини и забораваме што сме прошле за да го дочекаме доброто и уживаме во него со најмилите. Гушки до малиот јунак:hug:.

На flower30, Belabelinakinder, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Денес подобра ми е цуца, лудува по дома, брмчи нешто на нејзино и усовршува одење. И пробија долните четворки, хаосот вчера беше и од тоа, па се мислам да не кркавме џабе антибиотик, мада имаше покачени вредности на кс. Мм уште го нема, му пратив список по порака што да испазари, јас немам намера да се симнувам. Кичмава и така ме убива денес. Со греење почнав рано, мразам студ и не сакам да се шетам наоблечена, подобро ми е на кратки ракави и да ми работи парно. Се нервирам што детево не знае како да падне кога оди, па морам да сум зад неа. Сега ја седнав на спална и и пуштив цртани, да одморам и јас малку. Треба уште еден тв да си закачам во спална , барем и јас да погледам нешто додека одмарам.

На Monella, azelea, Lolipop23 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Sistina se javi?

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.245
    се јавив
    Маја ја барав ама до 31 октомври не е слободна

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Среќен роденден :^::d:

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.840
    @elcezelce Sreken rodenden,se najdobro.Vikat najubavite godini bile ovie:)

Srediv, setav dete (vo dvor de), gosti na rucek (kupen rucek) i so mm i malata peevme i sedevme zaedno. Odamna ne sme bile taka trojcata da igrame i peeme, bez telefoni i lugje.
    Utre nekoi majstori ke imame, denot ke pomine rabotno.
    Ja uspivam malata, gleda crtani ija mislam zaspiva, vo momentot pocnuva "if you're happy" i ona si pleska so racinjata(facepalm)(facepalm)
    A miskev porano ke zaspie, glava me boli mnogu.

На forumce, Monella, girl-miri и 13 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Уф 10 биднало. Бевме излезену касно се прибравме, дур јадеа големоно инхалации ова она едвај до кревет се довлечка еве и малово готово е. Ми се спие и мене ама имам машини да пуштам и треба да јадам мм тарана ми правеше :)

На girl-miri, azelea, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Za bebe od 8mes sirup na prirodna baza, da ili ne I koj?

17. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Belabelinakinder и моето бебе почна многу често да повраќа а супер напредува досега, па денес му го сменив млекото од хипп 1 комбиотик преминавме на аптамил АР формула и нема повратено до сега од него. Го имате пробано? И јас испаничив дека почна да повраќа но ме советуваа да го сменам млекото и може и до тоа било. Фала и на @eli25 ми кажа да пробам со ваква формула на млеко против повраќање.
    Ова чисто како совет ако не сте пробале.. :hug:

На Mari-Ja, eli25, tina-63 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Фала срцка направивме ехо и на него се гледа се претходно бевме на новолак ар и пак повраќаше а тоа е против повраќање и од четвртокот навака го хранам на секој 2sati по 30 мл и добар е е сега ќе видиме понеделник :*

На eli25 и Seduction им се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Ајде со Господ напред се ќе биде како што треба. Ве гушкаме :hug:

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Не гледај мл колку пие. Моето цицаше и уште 70-80мл пиеше по цицање на секои 3ч на возраст од еден месец. Гледај го детето што ти кажува, остави доктори и табели. Рефлукс не е прво дете да има, пријателка со малата исто виде мака имаше рефлукс и после 4 мес се среди. Напредуваше по 300-400 гр месечно ама битно напредуваше. На два мес малата имаше 4200гр, родена 3450. Така да немој да се секираш толку и само по себе се средува, надеж сепак треба да постои нели :)
    Кога веќе споменав, нека ни е честит празникот, да не не напуштат никогаш љубовта, верата и надежта!

Добро утро мамаситас!
    Кафе шмркам, дете цртани гледа, му се спие му се плаче ама не се предава никако. Цела ноќ не сме спиени ко што треба, се врти, превртува, мижи а вика си збори по свое.
    Денов сончев ќе е. Одиме после да испазариме во близина оти фрижидерот е од празен попразен. После ако дозволи бебе да зачистам и некоја машина да пуштам. Вечер не носи тато на вечера, се надевам ке биде бебе мирно и ќе вечераме двајцата истовремено. Не сме излегле вака не паметам од кога, па баш се радувам :$
    :hug::inlove::hai:

На Girl-Rabbit, Belabelinakinder, flower30 и 10 други им се допаѓа ова.