Вчера цел ден сама на шопинг, сабајле спиење до 9, кафе во кревет... мора да сум во рајот одамна не се случил ваков викенд. Денес денот фамилијарно ќе го поминеме со обврски по дома, малку шетање и многу играње ама ми фали летото, а допрва не чекаат студови. Вчера беше убав празник Вера, Надеж и Љубов, се што ни треба во мислите за убав живот. Пријатен викенд на сите
пијам кафе,децата јадат и се нервирам.Како маж што знае да западне у невоља ради инат или его никој така незнае.Ги чекам другарките на керка ми да дојдат да поиграат па ке одиме на топол ајвар кај свеќи .Денес тоа ке ни биде ручекот
Денот рано почна, дете синоќа не заспа до 12 па утрово си стана по старо, арно ама неподнослив. Сега пак спие а јас лежам до него наместо и јас сонот да си го надокнадам. Вчера денот позабавен од денешниов иако требаше обратно ама нормално маж мора да помогне на другарот оти нели без него готово е ништо нема да направат. Затоа барем си исчисти од сабајле да не мрчам и за тоа Овие неколку дена ми е толку тешко што не смеам да го кревам детево, душа ми се кине. А со само тоа и јас не го успивам. Ќе си пукнам! Не знам како ќе се тера вака ама ич
Недела генерално ми е досаден ден. Мм на викендица, има мајстори, јас дома чекам мајстор да ми го смени аспираторот, малава изведува глупости и не сака да јаде од вчера. Отидовме сабајле со количка до маркет, докупувавме тоа што фали и сега сум раат цела недела. Плус си начекав од моите омилени керамички ножеви и тави, па отидоа пари непланирано. Плус и некоја играчка за детето земав, иако секогаш викам не купувам. Среќа не пеглам алишта, ставам во сушална на програма за сушење и убаво ги вади. И јас за ручек ајвар како @joy1, сега комшиката ме почести една тегла, срце е. Купувам од маркет ретко кога ќе ми се јаде, ама домашно е домашно. Нешто мојава се смири, изгледа ќе спие, инаку ровари на спална. Да искористам време и за себе малку, да се средам за утре. Инаку мајки, кога се прават постапалки? Кога детето ќе ги направи првите чекорчиња или кога убаво ќе оди? Не дека ќе правам, ќе порачам, но не знам кога е најпаметно.
Јас ги купив кога стана постабилен, кога почна повеќе да се пушта. А прави си како ти е мерак, нема правила
Јас ги правев дома со фондан. Откако почна да се пушта.. Добар ден мајки. Јас ручек му направив на бебе ама изгледа прво ќе спиеме, па ќе ручаме па кај кумовите на гости. Имајте убав ден
Добар ден. Мала заспа, јас пијам кафе. Спастрив нешто по дома, пуштив машина и конечно да седнам. Не сум наспана убаво, ќере цела вечер се будеше. што и беше не знам, па кун 06:3о ми дојде преку глава, и и го свртив грбов (ја зедов со нас на спална синоќа). И оп се разбуди јас сум презаспала, а таа со татко и си играше Среќа одма после еден час заспа, ја преслеков и дадов млекце и до 10 поспавме заедно. Се топам кога ќе ме побара до неа, ме фаќа за коса или за уво и ме гушка За ручек денес компир манџа, свеки направила пред да оди на работа, една обврска помалку Времево е супер денес, можда ќе фатиме некој правец покасно. Имајте убав ден
Од сабајле прошетаме, малото поспа во кола и тоа спиење до вечер ќе му биде, абер нема. Да и дадам да ручаат па ќе прошетаме пак, мора да ги изморам. Моиве со јадење кога како има периоди кога убаво ручаат и кога едвај ќе каснат нешто по цел ден. Вчера вечер рано заспаа децата па изгледавме еден филм на раат со мм, додуша тој крајот не го фати, заспа па утрово ми раскажав како заврши. Убаво е вака барем еден филм да се гледа за викенд, нели не барам многу
Неделава ја чекав за мм да биде слободен, да го чува малиот за да средам поубаво низ куќа и после да прошетаме. Но, мојте планови мора некој да ги поремети. Му се јави другар му уште од сабаље да му поможел нешто правеле во куќата, па мм незнае да одбие и појде. Ми вели ми е срам да го одбијам му треба помош, а мене не да ми треба помош туку очајно ми треба му реков. После ќе ми поможел, аха како да не од кога ќе ми се заеби денот. Машина пуштив, па и вода нешто снема. Нејќе денот да тргне и нејќе. Затоа веќе трето кафе пијам и лежам до малиот дури спие. Куќата е хаос, ама мора на другарот да се поможи, нели? Затоа и јас лежам само ручек за синко и толку. Убав ден мајки.
Majki,po greska na maloto Ospen antibiotik Mu dadov mesto vo 18 vo 14.Kazete mi Dali e strasno.Ke puknam,nikogas ne mi se slucilo ova
Majkicki pozdravce do site Sega najdov vreme da pisam I edno kafe da si ispijam Sakav da ve prasam vcera bas vidov na nas prviot rodenden ni se paga bas veliki petok strog post narednata godina, znam rano e za planiranje no mene me maci sto e post.Sakam iskustva dali naekoj vaka mu se pogodil na strog post I sto ste spremale I kako.Se li e posno, torta kakva uff sakam daznam porano. Inaku nedela za nas e den okolu zimnicite, site doma spremaat nesto nie odmarame I se guskame so kere bidejki mora da se cuvame.
@elcezelce среќен роденден со задоцнување. @LanaDelR не е исто, ама ние кога го крштевавме беа пости. Имавме ручек во кафана и на мени имаше посни даски, тиквици, печурки, брокули, ситни посни сарми и слично. Пред тоа салати, а ручек пастрмка со ориз и компир прилог. И тортата ни беше посна, овошна. Има избор ако сакате баш тој ден ама можете и во недела да му чекате роденден, повеќето и така прават за да се слободни гостите.
Добар ден. Да може некако да го прескокнам денов. Кога ќе размислам не дека утре нешто подобар ќе ме чека. Големава буфта кашла, уште сме на природно лечење и ненаспани. Во моменти на очај и' го ставивме дрвеното креветче во спална, па сега она е од едната страна а малото во монтажното од другата. И синоќа пак со крокодилски солзи и плачење до бескрај, па ја прибравме кај нас во постела. Кашлицата и така и е како ларингит уште рикањето и фалеше. Она не вежба цела ноќ а малово со петлите ќе уклучи сирените. Малово прееска живот ми скрати. Ја ставив во монтажното креветче да лежи и гледам нешто превртува очи и се задавува. Ја поткренав и гледам има тенок предмет во уста. Пикнав прсти да извадам, неуспешно. Ја наведнав... среќа исповрати па и парчето пластика испадна од уста. Сестра и фрлила една мала магнетна картичка за лепење на табла во креветчето, крем боја, исто како постелнината, а оваа е во фазата се што ќе види право во уста. Колку малку треба за беља. Имавме не знам колку неуспешни обиди да играме со големава. Една, друга, петта играчка. Не и не.ќе поигра 5 минути и толку. Кога е наспана и одморена си игра помеѓу 15-45 минути со една играчка. Божем моторики ќе вежбаме, периодов сум концентрирана на тој дел, ама поради неспиењето синоќа расположењето и концентрацијата нула. Вчера шетавме по салони за кујни, бев запната од една конкретна фирма на шпорети, еден модел, да го видам лично и пофатам, па денес мм мораше работно да го мине денов па низ нос ми излезе неделава. Вечито едно е какано, гладно, сонливо а никако да заспие, или трчам де во кујна де во дневна. Крстов ме убива од сто пати стани седни на подот. А како да ги занимавам и двете и да спречам да вриштат ако не го оставам едното да лази а јас да седнам со големава и да се обидам да играме нешто. Трите да сме на купче, на подот. И ручекот не си го бендисав дури. Се набрзина кога прави човек на крај не е тоа тоа. Периодов не знам колку тенџериња загорев. Не знам што е работава, никогаш порано не ми се случило тоа. Во однос на темата за чистење не се притресувам до толку. Сега децата заспаа(големава ја успивав од14 до 16, душа ми извади), и јас легнав да одморам. Машина за садови чека да раакренам а други да ставам внатре а има и некоја играчка на подот. Ако станам да раскревам буквално ќе се онесвестам. Кога не можам не можам, кога имам шанса за да здивнам здивнувам. Не живееме во кочина, напротив, прилично е уредно... но во куќа со мали деца, јас трудница, немам намера да бидам жртва на своите демони. Знам да оставам и генералка и да испаднеме да шетаме. Не ми проодува куќата, не е крај света ако одлижам за неколку часа или еден ден. Не си кратам можност за квалитетно поминато време надвор за да чистам. Се кислам нешто брзински за вечера. Аман со ова јадење. Појадокот и ручекот ни е секогаш поздравиот и поразновидниот дел од исхраната. Навечер сум веќе без инспирација и без сили. Па и големава не јаде некоја попара, гриз, сутлујач... ај да не редам, долга ќе биде листава. Барем 2-3 пати неделно правам пици, нив барем ми ги јаде. Ајде да станувам да видам што има во кујната. Пријатно неделно попладне/вечер.
Zdravo majki, Nekoi se rascistile masini generalki usisivaci...Jas da priznaam,cela nedela zakarani so maz mi,edna negativna energija o toa taka me iscrpe,sto vikendov osven setanje nisto dr nepravam. Spie sinko,sin na majka najgolema radost mi e<3 Vcera bevme na mekici,pa se podsetiv vecerta jas koga se pkorodiv.Mi go izvadija od stomak,mi go podadoa da go baknam,a jas liptam placa od sreka a i od taga zasto dedo mu nikogas nema da go zapoznae...Zivotec.... I taka si odluciv polabavo u zivotov da nastapuvam.Epten sakam pod konec sve da mi e... Pozdrav majki kralici
Добра вечер Напорен ден.... Се решивме денес да го довршиме спратот со варосање,дури е тука девер ми...умрев Така е ко сакам во еден ден се да завршам Неможам да кажам дека успеав,ме чекаат уште неколку дена работа ама поголемиот дел се заврши и многу ми олесна До душа куќа нема крај ама сакам ко ке се породам да немам дополнителни главоболки околу тоа Сега потешкиот дел...дете болно едвај голта,носе ко чешма,вчера и проливче имаше Утре ке ја носам на доктор не за да слушнам шо има да каже него да се снбдиме со лекови Нема ништо потешко од болно дете,настрана тоа што само плаче и е бескрајно напорна...колку е само жална и немоќна душа мала Мм ја зеде и излегоа да се провозат со колата,се надеваме дека така ке заспие порано и ние да легниме порано Јас сум уморна а тој сабајле е на работа Се надевам дека ке ја врати заспана @elcezelce среќен роденден Имајте добра ноќ мајки
Кога ја читам Дани ми е срам да се жалам, штом она може со 2 толку мали деца и трудна да постигне се не знам како јас не можам. Денов глуп многу, или мене ми е глупо расположениево. Станавме покасно од вообичаено ај викам покасне ќе ја фати попладневна дремка. Ова она по сабајле и не фати 11:30 дур излеземе а требаше големиот на контрола да го носиме. Мислам дека од тоа се напнав многу, очекував да е добар, е подобар ама не доволно. уште има малку оштар наод на плуќа не е разводнето доволно кашлањето, ако до среда не се подобри ќе му даде друг антибиотик. Ќе се убијам, уште не можам да си дојдам на себе како од толку здраво дете можеше волку да почне да се разболува , многу ми е тешко не знам како да го заштитам како да го вратам на старо.он е вака супер си беше деновиве, а ми викаше мамо уште глеј како ми свири тука кога дишам, јас мислам финти ми прави да не оди во школо. Ќе си ја истера и оваа недела дома само нека е добар. После ај малку на сонце на кафе да ги фати воздух, малава кафето во нос ми го стави, ако стана покасно вајда тајмингот и е после 12 да ја фаќа криза за спиење и почна да плаче за дома. Толку некако се исцрпев и напнав сум заспала со неа, ме разбуди мм да ручаме и пак легнав до 4 кома. Одвај ја расонив и неа, па цело попладне кенкава излеговме пак не сака надвор, плачеше за дома. И нормално после 8:30 се збесна и разигра . Еве ја уште изводи демек ќе спие, брат и веќе хрчи. Ништо не успеав да пипнам дома цело време ми е залепена не ме остава да мрднам. И тоа слободно време што го имав денес го одспав ама едноставно немав енергија. Мразам кога имам ваков ден за викенд
Zdravejte lepotici, me nemase znam, ama nemav vreme, mn ste serasprikazale ne uspeav da ve docitam. Jas vikendov vo cistenje go pominav, generalka pravev, uste kupatiloto mi ostana.... lugje se iskicmiv, se me boli, ama kukjava sveti. Sto ubavo mirisa, se svetka, ama zatoa dete na trrcanje vidov, ako besedoma ni polovina nemase da sredam, se pravese I zimnica I taka. Bebezaspano, maz zaspan kaj I da e I jas ke zaspijam. Na tema sminkanje za na rabota sekogas sum nasminka, za izleguvanje sekogas, za doma retko zaradi nemanje vreme a bas sakam I za doma da sum sredena. Porano vikav e pet minuti li nemaat, ama nekogas jas nemam ni minutka. Za stedenje stedam, na detevo mu kupuvam sami neophodno, mislam toa sto mora mora, zboram za garderoba, si imame bliski devojcinja pa si donosuva. Za jadenje mora da se jadi. Eve za utre se spremam kolaci da pravam. Moram da gi napravam mm mi gi naraca, a deka e srce pa moram da gi stokmam, da ne mi pomognese okolu cistenjeto nemase da zavrsam. Tuku nekako umot mi leta, na pogresni mesti... sigurnone sum u dinstvena.