Поздрав и од мене мамички Ми фали дружењето во ова катче, но да си признаам, често пати ве читам и се чувствувам како немајка Баш спомени од најубавите времиња ми буди @danichap кога со двајцата и третото во стомак уживавме домче, па и првите месеци со тројцата кога си бевме... Но, завршија тие преубави денови Навистина, од една страна потребна ми е работава, што од финансиски аспект, секако и од социјална гледна точка. Но, ситуацијата која ми ја пара душава е разделбата со сопругот ( верувам познато ви е тоа нешто ) која си повлекува и поделено време за средби со децата... 4 дена со него, 4 со мене, а најмалиот е и во деновите кај тато на ноќевање со мене. Болка ми е кога ги разнесувам во понеделник и кога се поздравуваме со " се гледаме во четврток" Болка ми е кога од работа акам по чаршија,по кафиња,по бутици...и тоа без мерак, за да дојде време кога бар најмалото ќе ми го донесе, да не ме пречека 'глува' тишина... Но децата се најбитни. Затоа со години мижев,молчев,трпев...за да имаат дом и семејство..но крајот дојде и тоа е, морам да прифатам дека мора да се гледаат и со него и со мене... Многу негативен пост мамички, простете,но ова е мојата болка . И како и вообичаено за крај ќе ви речам - уживајте во вашите најмали, во секој момент кој го имате со нив. Нека остане кујната несредена, алиштата неиспеглани, вие ненашминкани - но децата изнагушкани,насмеани,изнаиграни... Убав ден мајки! Богаташки со непроценлива вредност на богатството!!
Еве ме мене со кафе пред компјутер. Седнувам да учам. Се мислам некој ден неделава да ги посетам моите во родниот ми град, ама на два ума сум. Се немаме видено од мај, тие никако не доаѓаат. Ако јас не појдам неколку пати годишно ќе се одродиме. И онака децава не знаат што е баба/дедо. Ме нервира што студов годинава фати порано, а јас тек сега треба да се спремам за на море. Не можам да ги кревам летните, а зимните веќе ги користиме. Нека помине и „одморов“ па ќе почнам да се средувам и јас конечно со плакари. ♡BuBaLe♡ Не знаев за твојата разделба со сопругот, сега првпат читам. Тешко ти е тебе и на децата секако, но верувај за децата подобро е вака. Да си имаат двајца родители иако не заедно. Те гушкам и поддржувам за ова што го правиш за своите деца.
Bubale, Za tebe imam stvoreno slika, uste od pocetok, deka si mnogu dobra, pozitivna i silna zena i majka. A znam deka i vo realnosta e taka. Vikat "so sila ubavina ne biduva"! Podobro razdeleni, otkolku sekoj den so kavgi i nervozi. Ete, si svrtela nov list. Pocni da uzivas i ti vo zivotot bez griza na sovest. Decata ke si porasnat brzo, ke si stvorat i tie familii, taka da nim ke im treba hrabra i zdrava majka. Prodolzi so zivotot, taka nasmeana i pozitivna, a tie losi momenti koi sekoj gi ima, ke pominat so tek na vreme. Ja imas nasata poddrska Ubav raboten den
Јас мавнав две кафиња, се викам ќе пијам помалку и пак секој ден исто. После чај ќе пијам. Таман и време ладно, дожд па и некој ладен ветер дува ќе ја биде за чај. Цел ден дома ќе сме. Викендот мм испазарува ама ќе треба пак да го задолжам нешто да купи, сигурно ќе рече ама бре жено се ти паметот во маркет ама што да правам сум заборавила на список да ставам некои работи а ми требаат, башка утре и празник нема да работат. Септември тежок месец испадна се случија неколку непријатни ситуации, се надевам дека овој ќе биде исполнет со поубави случки.
@♡BuBaLe♡ знам дека ти е тешка новата ситуација, ама најдоброто е за тебе, а и за децата, за да си среќна и здрава мајка за нив. Ќе се навикнете брзо се надевам и ќе се преродиш. Знаеш дека сум секогаш тука за тебе, кога и да ти треба некој сметај на мене. @danichap побрзо да оздрави малото, а и големата. Одмарај кога ќе најдеш време, и на мешето му треба одмор. Ние бевме на прошетка, убаво е времето, сончево. Имајте убав ден сите
Ауууу три дена ве читам никако да ве дочитам. Стање непроменето! Мометално голтнав и последната голтка кафе а малку ми е веќе. Ручек се вари, леќа, дома е хаос, ама да напишам и ќе станам да средам, а кога ќе стане ѕверче и ќе усисам и ќе избришам под. Алишта три машини од бебе чекаат за диплење и пеглање дел, а и наши има три за средување. Имам и уште две за перење ама не ми работи машината. Многу лоша машина, многу. Бебе као оздраве, ама почна со афти во уста и гласот му зарипна, па кекав, и кога ми текна дека е од антибиотикот бев ко човечено со што се мава по чело. Како можеше да не се сетам. Како!?!? Сега мачкаме метиленско и чекаме да се оправи за градинка. Ќе пукнам! Сега засега толку, имам многу работа, чим се ослободам се јавуван
Утре ќе дојдат дома за брис. Трауми за дете. Ама пак не ја носам у болни па што сака нека биде. Галениче е ептен деновиве. И фали татко и па му ги зима пижамите и му ги бацува трпеливо чекам да порасне уште малце и да си одиме на кафе Денеска у парк на сите им викаше чаооо бабо чаоооо дете чаооо дедо чаооо цефче чаооо како чаоооо чичко. Цел парк ечеше од нас. И здраво и чао е чаооооо. Мајка ми е на гости месец ја немав видено. Добро е сега еднаш у месец иде. Претходно 5 или 6 месеци ја немав видено.
Бебе се разбуди во 9:30, се средивавме до 11 од тогаш еве со паузи за цицање си нанка, а мама до сега спиеше со него. Секоја вечер легнуваме 12:30-1 по полноќ ама оваа вечер некако ич не спиев, ме мачеа градите и со мисла дека ќе фатам маститис едвај се успокоив да заспијам... Викендов во шетање, на ручек кај мооите, на ручек кај на мм, се изрелаксиравме малку, а успеав и да се подновам со чизми кратки до глужд Денес пријатно времево ама еве во спиење ни поминува, за после сме договорени со мм да чуваме бебе наизменично и да го исчистиме станов. Никогаш не чистиме за викенд тоа ни е договор одсекогаш. Не трошиме викенди на генералки освен во вонредни ситуации и секогаш чистиме во работен ден по работа )) За утре гледам во најава убаво време, па од сега планирам со бебе да излезам на едно кафе низ центар кога веќе денес нема... Поздрав мами! Инаку да и мене ми е срам да се жалам колку немам време за ништо од бебебо кога ја читам @danichap Браво мама за менаџирањето со себе, деца, дом : )
Добар ден мајки и од мене. Ми најдоа песок на жолчката, а плус превиткана ми е и имам страшни болки. Треба да одам на операција, ама не ми се остава малата дома, а треба и да ја одбијам од цицање. А не можам грев ми е, има само 7м. Никако не сака шише(вода од шише не сака) ни пак цуцла. Инаку ништо ново кај нас, се по старо. Викендов шетнавме до Ск, вчера бевме Лесново и така. Позз мајки и извинете на негативна енергија
Мајки ме интересира дали знаете кај има да се продава метро? Она детско со животинки, било што, што се става на ѕид и да си мериш висина не детето. Дали сте стретнале некаде во некоја книжара или детска продавница?
Добар ден мами! Bubale, среќна мајка=среќни деца! Само тоа никогаш не го заборавај. Сигурна сум дека правилна одлука си донела, нема мајка која не го сака и прави најдоброто за своите најмили. @i-v-a-n-4-e со помин нека е, како ќе треба така ќе правиш, само да си подобра. Бебушка брзо ќе се навикне од чаша да пие, кога ќе види дека нема друга опција. Јас успеав да настинам трчај на бебо да не му студи, да не ова да не она и заборавив изгледа на мене. Утре конечно вакцината по 100 пати одложување треба да ја примиме и сега седам и мислам колку ми е паметно да го носам да го вакцинираат. Значи ќе ме прашаат дали е настинат, не дека они сами ќе проверат или крв ќе му земат, овде на збор се верува што предлагате вие? Работата е што до 6 мес мора да прими втора доза, значи уште две недели имаме... Ќе ме избркаат ако презакажам уште еднаш ако и се јавам на сестрата Бебе тек сега заспа, не знам што му е денес ама од 8ч како е станат до сега само 10мин дремна прееска и толку. Едвај го заспав сега Маж цел ден на раб, макар утре рече поради вакцината порано ќе се прибере, ама еве којзнае што ќе направиме. Пак цел ден сама со бебо... Одам кафе да направам и весници да пролистам. Додека не стане бебе не смеам ништо да пипнам по дома, како зајак е одма ќе скокне. Денов дека понеделник ваљда, па да ме потсети колку е ужасен
Ако е бебе настинато нормално дека нема да вакцинираш. Какво бркање. Глеј вакцинирај болно дете ако не за нивни атер. Нема временски ограничувања за вакцини, ако е дете болно не се вакцинира.
Браво за мажот ти ,ти завидувам мојот само во недела е дома и што побрзо дали да зачистам или да одморам
Добар ден мајки. Ние на гости кај моите. Се погоди убаво времево и брзо брзо да фатам магла да скитам Ќерка спие, секогаш кога е кај баба и дедо спие по 3 саати, на креветот од мајка ѝ Бубале (не можам да те тагнам, не знам кај се наоѓаат срценцата, нека ме просветли некој), биди силна, мораш за децата, ќе пораснат тие, ќе им бидеш потребна, здрава и права И на сите останати убав ден ви посакувам
of lele zenicke...samo jaka ti dusa i Gospod neka e so tebe da te cuva.jas sirota majka so 4ipol godisno dete po cel den malku po malku gi gubam nervite ali toa e. eve sega malku odmor na kompjuter so kafe dodeka za cudo deteto spie
@LaDyDoLl ваљда нормално е, мислам дека нашите деца се на иста возраст. Пред некој ден се пожали и син ми дека му се укочува (грчи) стапалото и прстите на ногата. Утре треба да правиме ехо на тироида. Возбудена сум, знам дека ќе биде мирен ама некако многу му се насобра за многу краток период. Денес му ги земав рез.од крв и тие не се како што треба, и така си втриме во круг доктор-дома дома-доктор
Еве цел ден и тт му мерам нема промена фала Богу кај него, јас сум настинатата па страв ми е да не префати и он... Да им се избацам со маска и да им речам како мислите така, нез што друго да правам. Инку мора до 6мес една што ни е против вируси во градинка. Прва доза е на три мес втора до 6 мора инаку џабе ја примил првата... Раат да не си. Прво мм, па бебуш, а јас па покуса да не сум...
Јас мислев он ти е болен. Не се замарај, цел живот ќе биде изложен на вуруси, така да нема никогаш да ти биде комплетно заштитен. Јас не вакцинирам и немам таква мака.