Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Продолжи да вакцинираш или не?

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.937
    Не.

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    34.326
    Баксуз невиден сум кај гледам да заштедам оп телефон кршам. Некако се малер ме бие а не го користам ни 4м. Вчрра бев во ск и кога го скршив искрено плачев ме погоди многу. Друго днес дете треба да прими вакцина нема да го носам. Трето со мм се спречкавме вчера така од ништо натана нешто период ли е што ли е не знам ама бргу нека минува.

На Monella, tina-63, Lolipop23 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.937
    Добро утро. Не знам како ќе го истерам денов :yawn:
    Малиот ми се разбуди синојќа во 12 со плачки и до 5 и пол сабајле освен што ги имаше сите симптоми за вадење заб, не спиеше воопшто. Цела ноќ гушкање и галење. Гревче. Многу ми е жал вака кога се мачи. А јас претепана заспав со него во 5 и пол и станав за два часа да одам на работа. Не знам каде ми е глава во моментов па си седнав овде дур не сум влегла во бубањ со работни обврски ...
    Имајте убав ден мајки :f:

На Monella, Arendelle, muchacha_a и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добар ден и од мене!
    Кога сум дома, дете до 10 спие гајле нема, ама сабајле уште во 5 страна кутрото од страв мама на работа да не и избега! Кутрото колку само плачеше додека се спремав ама што да се прави, ја оставив со баба и и излегов.
    И јас како LiliBoz се чудам денот како ќе се издржи ама Господ нека ми е на помош. Од 11 имам една непријатна работна обврска која од утрово ми прави срцебиење ама тоа ми е, морам!
    Убав ден на сите!
    ♡BuBaLe♡ силна мајка си ти, го правиш најдоброто за децата, како што сум те читала, и премногу шанси даваше до сега, ред е да продолжиш понатаму! Твоите ангелчиња заслужуваат среќна и здрава мајка!:hug:

На Monella, muchacha_a, Mari-Ja и 19 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.242
    добро утро
    чекам кафе за расонување.Очите ме болат,спиев ептен малце.Мм отиде во лаб крв да проверува.Да му докажам по стотти пат дека е здрав и прав барем :D

се мислам што денеска за ручек.Да биде вкусно а да не биде како претходните денови.Мислам дека се едно исто си вртам во круг.

ако остане време ке се фарбам денес,детска имам средување и дур се свртам денот поминал :)

Последна измена: 3 октомври 2017
    На marchi-cool, Monella, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    28.589
    Добро утро!
    Денот започна пред повеќе од час време, нормално како и секој работен ден. Малата во градинка, расположена, наспиена, среќна... Кога е наспиена без проблем го започнуваме денот, ама тешка е кога дење ќе ја фати криза за сон во 16 часот, а тогаш нема шанси да и дозволам да спие. Знам дека повеќепати пишувам за ова, ама стварно ме загрижува дење кога станува напната, нервозна, раздразлива... Ја држи и по два часа некогаш, а тие два часа се хоророт кај нас дома. Не знам, мм вели мора да преспива, и не дека не е во право ама кога нејќе во градинка да посие што можам јас??? Дома касно ни е заспивањето и затоа го одбегнувам. Ете ова ни е проблемов деновие, ова не измачува. Ако преспие дење, ноќе ни седи и до полноќ, па утрото е ненаспиена и нервозна.
    Јас инаку арна, кафе пијам, имам работа низ дома ама имам и време за да завршам се па не се притресувам многу. Ручекот е испланиран, па да му дојде време ќе го направам, ориз со батачиња денес ќе биде. Малата пилешко освен во градинка на друго место нема касното многу време, оти не можам домашно да најдам. Денес ќе и дадам, макар не е домашно, но ќе направам исклучок.

На Monella, Arendelle, tina-63 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.828
    Добро утро
    И јас кафенце на работа,денес како подобра сум ама уште носот ми е запушен како канализација:).
    Ќере испратено со тато во градинка,и таа насабајле еден тон мрсоли вади ама добра е,нема друга мака барем:).Секое утро морам да и ставам на рачето со уста карминче,па ме испраќа на врата со бакнеж и стои додека не влезам во лифт,па ми вика "убаво да си поминеш на работа,добо" (y):inlove:.

@LiliBoz сме го минеле истото,тие заби дур излезат нема спиење,а мама што треба да оди на работа никој не прашува,ама па пак сила имаме за престојниот ден,тоа е мајки:inlove:.

@joy1 ,а ти не одиш на работа веќе? Извини што те прашувам,може јас грешка сум сватила.
    @Sunshine_1979 со лесно на работа и да мине без стресови

На Monella, Arendelle, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Мајка, не одложувај операција заради доење. Те разбирам колку посебно значење има да доиш бебе, но дали ќе доиш некој месец плус/минус не игра огромна разлика, мора да го решиш тој здравствен проблем зошто му треба здрава мајка за цел живот на детето! И верувај, додека е со тебе шише тешко ќе фати. Три имам, знам од искуство. :hug:

За вакцини, ОБАВЕЗНО, макар и да ве одбиваат или нема потреба да велат, крвна слика на детето и макар да кивне - одложувајте. Како без крвна слика боцкаат, и јас се чудам. Кога ги носам прво да имам перфектна КС гледам па боцкам.
    Друго, какви се тие чоколадни мечиња пробиотици @joy1 ?
    И фала ви мајки :hug:

На M&M, Mari-Ja, Sunshine_1979 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.163
    Допаѓања:
    111.202
    Кафе некој? Го пијам на под скриено зад мене оти ќе ми го испие човечуљак. Си игра милото на мајка. Многу расфрла играчки, да е жив и здрав, ама фрла се на рака што ќе му дојде. Го чекам да заспие за да подприберам. Сака надвор, гледа сонце ама нека отспие, таман ручек ќе му направам и ќе го јадеме на лукашки. Кој е за бујрум!

Е ова е есен мајки, вакви денови, сончеви и топлички, да е ваква и пролетта треба. Клима на 24 бања дома, навечер припокриен се спие убаво. И викате месечина а? И моево синоќа не заспа на време, се мачеше, а знаете спанко е тој. Кој да знаел.

Тоа е тоа, одам компири да лупам и брокула да спремам за бебо за ручек, негде прочитав да се остави да одстои малку пред готвење, така било правилно. Убав ден!

На Monella, muchacha_a, Mari-Ja и 8 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.242
    @AngelOfArh ,40
    мин да одстои е најдобро брокулата

На Lady*Bug, Mari-Ja, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.163
    Допаѓања:
    111.202
    Да, затоа сеа ја сечкам.

13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден

И јас со кафе се гостирам а дете уште спие
    Вчера пак со колата ја заспавме,во 9 веќе дете заспано :o
    Да земеме веќе некој ред,до сега беше сеедно кога заспива ама со две богами нејќе да е :D

Работата дома ја оставив овие неколку дена,немам воља за ништо
    До крај на месецот ке успеам да средам се,имам време :wasntme:
    Највеќе ме мачат документите за средување,еден тон ги имаме овде :doh:
    @TutiFuti на детето вчера му падна мојот тел и екранот све со риги ми е :D битно функционира па како било

Време врнежливо и ладно,дете полуде дома
    Излегуваме по малку ама и недостига да трчка и да си игра со животинките :(
    Ја иставам на прозор да ги погали магарињата и им вика ооооо ама баш тажно звучи
    Размислувам за едно кутре да и купиме ама мал ни е просторот....

Бубале :hug: :hug: :hug: женче
    @i-v-a-n-4-e оперирај се со време,кога ке зачестат нападите нема да си способна ни за бебе ни ништо :x

Убав ден мајки

На Monella, Arendelle, tina-63 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добро утро на сите мамички јас 3 сати само ако сум спиена сега го држам во раце синко да заспие убаво па да спремам ќе имам гости конечно некој мој да видам. Вчера бевме на контрола подобро сме доста сме напреднале сега за сега ќе тераме вака жал ми е кога пие само по малку млеко ама тоа е. Инаку мажот ми го устрамив пред докторката преку глава ми дојде да ми наговара дека од што тргал на града подолго време затоа имал воздух и кога сум му давала мое млеко повраќал наместо да те утеши тој те криви и му реков наместо дома да седиш ти ме остави сама со детето уште од вториот ден некогаш не е се до парите мојот е превземен во работата

На Monella, Arendelle, Lolipop23 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Нес со цимет и мед додека дете гледа папапа (џони џини јес папа)
    Вчера легна во ниедно време, на крај веќе полудев. Ми оди на психа кога така касно е буден. Па сега ненаспан и чмае и кенка.

Решив да менувам драстично боја на коса којзнае дали ќе ме биде или ќе плачам по мојата после пак :)

На Monella, muchacha_a, Lolipop23 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ova nes so med i cimet odlicno zvuci, sakam i jas.

Nie za zaspivanje da ne e za podrek nemame maka, ama vo posledno vreme mn cesto se budi vo tekot na nokjta, valjda zabi se. Nego sinkokja malku i se razvikav i sega mi e krivo, pa toa e samo detence i sigurno si ima nekoja maka stom se budi, kenka i bara cice. Imam griza na sovest....

Za menuvanje boja na kosa i jas nesto se mislam ama izgleda pak na staro ke zavrtam.

Inaku kaj mene kafeto ispieno pred malku, docna doruckuvav ama toa e sto e.
    Tuku nekako detevo povekje se raduva koga ke ja vidi baba i nego mene. Toa najmalku go sakav ama eve mi se slucuva, kako e mozno na site im se raduva poveke ili jas taka mislam.Ama najmalku vreme pominuva so mene.... so baba i i dedo i po cel den si igra, ama koga ke se pojavam me guska i ako sum jas vo istata prostorija zbesnuva, se ligavi. Deca, sigurno i nedostasuvam.

На Monella, Mari-Ja, Sunshine_1979 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    И јас сега со несот ама на работа. Пауза правам.

Ноќеска спиевме сите тројца заедно. Вади пустиот заби одеднаш. Таман четвроките долу му пораснаа цели и горните до пола сега тројкие се на ред. Касно ги вади и вади се одеднаш. Таман се навикна да спие цела ноќ (со вртење и мали будења де) и да се успива без нишкање, го фати стомачен вирус, па носот му се затна и сега забите. Затоа кафето ми стана најдобар пријател. Плус на работа гужва леле мајко периодов.
    Ај од оваа недела малку ми е поопуштено па ќе шеткаме барем попладне заедно. Треба да купиме нови топлинки, пижами па тоа деновиве ќе бараме.
    Туку и почнал пак нешто количински повеќе да јаде, не да го урочам ама некогаш ми е чудно кај му собира се. Вчера јадеше ручек, па потоа на лулашки едно бебешко пудингче и едно цело канче пуканки. пуканките прв пат ги пробува и игзледа ги бендиса. До сега успешно избегнувавб купување ама вчера почна да зема истурено од земја па реков ај да не лапне нешто што не треба и му купив. Сите ги изеде и кога стигнамве дома изеде и вечера плус. Се мислев смао со јогурт да пројдам ама сам бараше.
    Сега се мислам за вакцина и јас. Се договоривме со матичната на есен да продолжиме со вакцинирање зашто застанавме на тие до година што се. Е сега со вирусиве памет немам кога да продолжам.

На Arendelle, Mari-Ja, wannaBeMomma и 9 други им се допаѓа ова.
  18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    28.589
    Леле и ние еден период бевме така. Дури не сакаше да ме види додека е кај баба и деде оти знаеше дека дома ќе ја носам. Одма почнуваше да ми вика ,,бегаај, оди си, не сакам дома,, А свеки од шеска до шеска насмејана, демек мајка и не ја сака мене ме сака. Ќе лажам ако кажам дека сеедно ми беше, собено што малата доволно време минуваше и со нив и со мене, па немаше потреба за бунтување од нејзина страна.
    Зборот ми е помина и тоа, не се ного притресува кога ќе ги види, дури некогаш и не ги приметува. Сега пак криво ми е што не сака да минува долго време со нив, оти допрва ќе ми треба помош околу нејзиното чување, нели бебе е на пат.
    Ич да не се секираш, периодче е, ќе и мине, Ни една баба не може да замени добра и посветена мајка во животот на едно дете.

На Monella, Belabelinakinder, Mari-Ja и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @wannaBeMomma каква промена на боја планираш? Јас пред 3 месеци од црна катран до денес чоколадно-медова стасав ама макотрпно, прво со две серии деколорант ми ја отстрануваше црната к'на, па три пати фарбање кон посветла нијанса и на крај шатирање имав. Инвестиција вредна 7000. Желба ми е кон плава да дојдам, но засега само желбата останува :wasntme:
    Дали пд есента, дали од толку третирање за кратко време, дали последица на бремености и доење, хормони и слаб имунитет , косава драстично ми опаѓа :( Цели туфи ми остануваат низ прсти:worried:
    Не сум била на пап тест добри три години. Денес закажав ехо на дојки, вчера ме избезуми едно грутче на градата проследено со болка

На Arendelle, muchacha_a, Mari-Ja и 10 други им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas bev pred 2 meseci na eho na dojka, me iskara doktorkata deka rano sum otisla, posle skoro 4 meseci otkako prestanav da dojam i rekov, ne e rano. Kako ne e vika, minimum 6 meseci trebalo da minat pa posle da odam na pregled. I jas poradi toa otidov, desnata strana izmegju pazuvata i dojkata kako da me naboluvase na dopir ama nisto nemalo vika, me gledase na eho i se bilo vo red. Na kontrola posle 6 meseci mi rece.

На Sunshine_1979, zalosna и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.