Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    17.649
    Официјално потешка ноќ сум немала до сега.Се разбуди во два вристеше до шест дури ме фати паника дали да одиме на дежурен.И таман мислев ќе поспие он си стана во осум.Јас споена два саати само.Освен заби друго објаснување немам.Мачно ми е до ништо не ми е.Решив не пипам ништо па ако сака нека прооди куќава.Тек сега заспа пак со плачки и знам дека нема долго да трае.Одамна вака исцрпена не сум била.Сега ми е доручекот.Ќе помине ли некогаш ако вака вадиме четворки што остана за тројки и петки.Ај што се лигави од мака ама толку плачење од инат едногодишно дете па и главата си ја мава од земја.Боже дај ми трпение дека понекогаш се исклучувам па знам да му се издерам.И нормално следува каква мајка сум јас кога незнам да се справам со таква ситуација???

На Monella, Верче4, Arendelle и 12 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
    @joy1 @TheSecret i nie sme kaj Antonije. Mnogu e dobar, i objasnuva se ubavo. Posetuval i seminari, spomnuvase bil vo Avstrija neznam dali na specijalizacija.

Malata uste kasla. Denes ke ja nosam na kontrola kaj maticnata. Ako cuete na vesti deka majka istepala doktor-jas sum:D
    Da zeme mm plata i mnogu sakam da ja odnesam kaj Paskalov. Oti ovaa igra na karta "eci peci pec".
    Malata spiese nemirno, i vo 4h.placejki stana, red solzi red mrsuli:D:D:D:D
    Placese da sme ja nosele vo dnevna. Vlagame vo dnevna - "ajde mamo, tato..." vesela, si igra. Edvaj vo 6.30h.vo raka mi zaspa. Denes denov haos. Ne sum sednata.
    @simona_baby isto mi se slucuva i mene koga ke mi popustat nervite i posle mi ide da si ja treskam glavata od zid, od maka. Ama nekogas nemozam da izdrzam.

Последна измена: 3 октомври 2017
    На Monella, tina-63, Lolipop23 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Здраво мајки.
    Пијам кафе уште од 9 часот и ми текна дека не личи на ништо па го истурив. Со колега се напивме по едно нес во град и си ја почастив душичкава со кока кола, иако треба да ја избегнувам, а и кафето. Не сум послушна.
    Детево ми даде нова задача, да ги сменам дома вратите и да ги извадам праговите бидејќи се сопка. Мене лично досега не ми сметаа, само тие останаа непроменети откако го купивме станот и морам да признаам дека ми е преку глава од мајстори. Не поради пари, туку поради галама и прашина и чистење по нив.
    Убаво е времето, ќе ја прошетам после малата во парк кога ќе дојдам дома.
    На вас убав ден.

На Monella, Arendelle, tina-63 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
    Izgleda nokeska site deca se buntuvale:D:(
    I mojava vadi trojki i toa 4ti pat i rastat zabi i po 4zaba oddednas.

Последна измена од модератор: 3 октомври 2017
    На simona_baby, Belabelinakinder, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.271
    Допаѓања:
    67.876
    На eli25, Belabelinakinder и flower30 им се допаѓа ова.
  6. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Здраво мајки, да ве поздравам пред да почне бебе со плачки.Е значи најмногу мразам кога вака ќе останам ни угоре ни удолу а бебе недоспано. Стана сабајле, јадеше, па менување пелени па миење газе и заспа. Таман реков да спремам друго дете за школо, да направам ручек набрзина ( пире и тиквички), ајде набрзина во трчање забришав скали лом беа плочките и таман решив да се истуширам и да пијам кафенце,успеав излегувам уште недооблечена бебе писка. Овој Марфи најмногу мајки сака изгледа. Сега се заигра бебе па да се исушам некако после сме на роденден и се на трчање. алишта на жица куп, за перење пак куп, а во неделата машината се раскости но еве пак има. Си викам може се во право мајкине што се бунат за породилно продолжено. Кога си на работа повеќе ќе те ценат, а богами ако си негде во дбра фирма ќе си одмориш таму па дома ќе си средиш и повеќе ќе ти помогнат. Вака само трчај како луд и пак како несработено и како непофатено, а ти навечер душа немаш, ни во огледало да се видиш ни нигде.Инаку си прославив и јас роденден, уште една година, се надевам оваа посреќна од минатата. Гости блиски торта и така. Ајде убав ден мајки да се сушам јас некако со се бебе.

На Arendelle, muchacha_a, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Се успа магаренцето! Ако, не беше спиен. Ручекот да го спакувам и одам после сосе него надвор. И кафе у термос ќе си направам.

На диета сум, не знам дали сум спомнала, ама желудникот многу ми се намали. Кснав компири малце, сита та пресита. Си забушавкам, признавам, ама мора малку да се уозбилам, имам 6м да се доведам у ред. Сепак со сите забушавња и киксови ослабев 2ипол кила за 15 дена, сосема пристојно.

Ете стана дете, отидов јас!

На sunshine2015, Belabelinakinder, simonka93 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Dobar den mami :)
    Nie naspani naruckani i sega crtani si gledame..cekam kerkami da stani pa da ja nateram kucina da proseta pa da se spremame i da odime da ispazarime .. doma vejke nisto nema se se dojade se se dopi a mm vika da sum cekala do petok pa da sme odele zaedno da pazarime..ako cekam do petok ima zombi da se storam:D so sinceto si se slusnav snosti mi se ispofali kako seta po pp i kolku bilo ubavo :) i mene mi se odi vo pp babicka da si ja vidam :(

На mal.ecka, Monella, Lolipop23 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Vo sto da otstoi taka ili vo vodata? Eve i jas varam brokula kasno procitav ama za nareden pat ke si znam

11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден, убав ден денес :sun: штета што немаме со кој да се дружиме на сонцево, сите се на работа :|
    Мала заспа, јас го пијам првото кафе денес, сама сум со неа, не можам да мрднам, ама полека полека ја оставам сама, само така не бара за во раце.
    Спружив нејзини алишта, спастрив, запалив малце оганче...и така
    Сега го чекам маже од работа, можда ќе одиме некаде на кафенце.
    Имајте убав ден :f:

На Monella, Lolipop23, Mari* и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.443
    И ние од 2 до 6 си игравме ноќеска...

Вакво нешто година дена немало. Стана и почна ова нога ова нос ова уши.... пробав да ја презаспијам не сака и најпосле решив да си играме па да видиме до кога. У 6 ме гушна и почна да си пее нани наниииии. И заспа. До 10 скоро спиевме. Па појадок па шетање у парк па лулашки и сеа спие а ручек крчка.

Го бара татко и у секоја соба. Јака ви душа вие што сте со мажи подалеку и на подолг рок. Ние една недела ама малово ептен тажи. Станува и одма кај тато?

Ах. Ај да сране па ручек па пак у парк додека е топло. После цело зимо дома

На Monella, Mari*, muchacha_a и 8 други им се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Косата ми е светло кафена со остатоци од балејаж, а сакам онаа природно црвена, бакарна како и да се вика. Не знам дали ќе ми стои ама некакп многу сакам да пробам, ми треба промена.
    Е драстичните промени богсми и коштаат, во ск сигурно и повеќе би те фатило кај подобар фризер.
    Пап да си правиш редовно! А грутчето е сигурно млекце заостанато, без паники направи контрола. Земи на натурал велт витамини за коса околу 300 се.

Последна измена од модератор: 3 октомври 2017
    На Mari*, snegulkata, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Paskalov ne naplaka na nematicni, bar mene ne mi naplati nekolku pati bev. Ama ne mi se sviga bas stoznam, voopsto ne zbori, nisto ne ti objasnuva....

На flower30 и PUPICA им се допаѓа ова.
  15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @flower30 , кој ви е тој Антоније бе жени, само за него читам во последно време, каде работи? Јас малата ја носам кај Трајановски од Мајчин дом но со финта во Букурешт закажувам...па си мислам штом вика дека е се во ред, дали имам потреба од екстра трошоци и приватни лекари,а?
    @simona_baby моево исто еден период си ја трескаше главата од паркет ама сега откако беше со вирус и виде дека и се припотресуваме за повраќањето, научи нова финта - а нешто и забранам или не е по нејзино бутка цела дланка во уста и провоцира повраќање, веќе на двапати истура црева после јадење од пусти бес! Незнам како да ја одучам од тоа, пробав со плескање по рачето но нема ефект, ниту пак со гушкање...секунда и треба да пикне рака и да поврати!
    И јас за утре имам закажано ехо на гради, но сега рачунам, добро е, има 6 месеци одкако прекинавме со доење!
    Во четврток шатирање, петок нокти се во план а во недела свадба на прва братучедка...време е за убави нешта!

На forumce, Monella, 24.07 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.238
    така без вода без ништо
    само исецкана

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да,чудак си е малку,збор-алтан.
    Карактер е во прашање.
    Но,не идеме таму на чашка муабет,нели?!
    Што и да го прашаш,ќе ти одговори/објасни.

Јас сум презадоволна од него.
    Претходната матична што дека уста не затвараше,кога непотребно не труеше со антибиотици и два три пати ни утна дијагноза.

На Mari*, AngelOfArh, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
    @TheSecret pa stoznam, site nego go falat najveke. Jas ja nosam vo Gjorce, ama ovojpat ne sum ic zadovolna. A ja mislev deka ne e maticen pa ke naplati privatno. A za toa deka ne zbori mnogu, nekade citav...

@Sunshine_1979 ortoped e, vo Debar Maalo. Ama privatno odime kaj nego. Prviot pregled e 1500d.posle e 1200.Ako odis za brzo na kontrola ne ti naplaka. Mlad decko e, i mnogu mi se svigja sto objasnuva ubavo. I nie po polaa saat sedime kaj nego za pregledi. Ako ti e za vtoro mislenje odi ednas na pregled i vidi kako kd ti se svigja(pregledot, ne doktorot:D
    @wannaBeMomma nisto togas, mala e mojava

На Mari*, snegulkata, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    За црвена размисли за опцијата со к'на. Јас задоволна бев од к'ната, сјајна,бујна,мазна коса преубава. Ама црна дека, таа едвај ја извадив. А за црвена, ем боја убава ем поефтина ем дефинитивно поздрава опција :)

А за ноќното активирање на дечките синоќа - полната месечина е виновна :nod:

На mal.ecka, TutiFuti, snegulkata и 3 други им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    А зошто? Јас не сум знаела така одма ја спремам