Добро утро Додека се наканам да пишам и цел месец ке помине.Ама битно секој ден ве читам пред спиење Однесов малата на градинка и сега малку ке се релаксирам оти деновиве сум отепана.Се трети смени бев,па по 3,4 часа спиев на ден,лудница.Срцево ќе ми пукне некој ден...Се трудам максимално да и посветам внимание на ќерка ми ама за таа цел мора од нешто да се скрати(во мојот случај сонот) Еден ден можеби ќе се наспијам,кога таа ќе се омажи Во сите мои постови спомнувам дека малата не сака да јаде.Е денес конечно ќе кажам дека почна да јаде и тоа по 3 оброци на ден.Незнам што се смени ама така да остане.Се радувам како мало дете.Дури и на врата кога ми ја дава учителката првото што го кажува е дека јадела,и они се радуваат за неа.За таа цел и јас и правам друштво и оп 4 кила +...Од денес намалувам со јадење,униформата ке ми пукне на работа. Се приметувам деновиве дека знам и до 4,5 кафиња да мавнам а со тоа одат многу цигариИ таму морам нешто да сменам.Ветувања безброј ама ќе видиме на дело колку ке има.Еве од 6 наутро сум станата со едно турско кафе,сега душа ми бара нес,и одам да правам.Карактер нула Кој е блиску ајде изволте,времето е сончево и стабилно Имајте убав ден
Добро утро! Се мислам понеделник е, ќе пишев понеделнички оно веќе среда, пола недела заминала. Вообичаено по дома се занимаваме со дете. @danichap кај нас колку толку дадат по некој сируп на децата, често сме со настинки и вируси. Не и се даваат многу ама оно целото се затнало не може да дише, за греота. На ќерката најчесто даваат Проспан а од тој не и минува, па одиме пак и пак и се така. Таман на едното мине па другото. Свеж воздух и луфтирање на претек. Со крвна слика исто така проблем не зимаат, здрави, прави се во најдобар ред, само така да е, кога ќе си одам обавезно кај нашите ќе проверам. Ниту на овие прегледите U1,U2...не и проверуваат крв (тие прегледи како систематски доаѓаат на почетокот се почести на неколку месеци, потоа и на 2-3години, ги мерат, ги прегледуваат, на поголемата и тестови и даваат за решавање да се провери развојот на детето..) крв не зимаат. Само еден единствен пат на малото проверија крв имаше кашлање, температура де се симне, де пак каче ајде прво урина па и крв зедоа, во ред беа резултатите. Еднаш и до клиника стасавме, ме изуми, никако температура да симне, бевме на доктор ама до вечер пак многу качи и ајде на клиника, го прегледаа, требало повеќе од 4 дена да е со температура да не остават на клиника и на крај само совет давај парацетамол, чепче наизменично ќе симне.. а дете малаксано од такт ме извади, да пукне човек од мака... Ајде доста за настинки друго и не знам да кажам. Вчера пак проблем со едната града, па масирање па топли, па ладни облоги.. сега е добро. но Треба полека и да се одбиваме есента дојде и ќе пројде а јас никако да се решам, цело лето така велев од есен. Често имам проблем, со ќерката ниту еден единствен пат не ставав ни облога, ни ништо без проблем и се одбиваме ама сега не знам како ќе минам. Поздрав и убав ден!
Dobro utro. Kafe pijam so dever mi a sinko si slusa pesnicki. Nie nokeska ne spievme,sinko si stana I ne sakase ni da pie ni da jade,si pleskase so racinata I si se smeese.Si igravme,brmcese vo 5 go zaspav o kolku do 6:30. Si vikam od zabite.Pak pocna se stava vo usta,pocna duri I kebeto da go stava I da go trga. Imajte ubav den.
Добро утро и од мене! Нес со цимет и мед пак на мени додека детево спие. И да вчера пак касно легна. Толку се изнерворав што дури и му викнав и сега ми е криво. Стварно не знам што му е последнава недела. Како ѓаволот да му влегол чим дојде време за спиење. Упте од 8 му се спиеше, ама дојдоа моите на вечера и толку беше. Се исфарбав да не ме мислите (не дека ме мислевте де ), и тоа дома па фати и подобро од што очекував како за прв пат. Сега за сега сум задоволна. Денес пак ќе биде досаден ден, а вечер ќе одам на кафе со бивши колеги не сме се виделе одамна
Така се заспивате Ние и денес од 5 станати синко пак не спиеше а маже сега ме изнервира ќе ми го продава џипот ќе зема друга кола секоја година само ги менува му викам да не ти се здосадам и јас па да ме смениш
Добро утро мајки, на работа дојдена, кафе готово, почнав и да пијуцкам од него. оспоѓицата синоќа подобро спиеше, но забележувам дека кога јаде чоколадо во текот на денот заспивањето ни е попроблематично. Не давам често чоколадо еднаш во неделата, ама оваа искористи два пати, не сме се разбрале со мм па јас и дадов во понеделникот, тој мислел дека нема јадено и и дал вчера. Мање битно,за оваа неддела завршивме со ам ам - така го вика чоколадото. Туку нешто друго ме мачи, некако немам концентрација деновиве, во последно време и слабо памтам... дека сум уморна уморна сум, но почнувам да се загрижувам. Дајте некој совет со исхрана со што да појачам концентрација почнува да ми смета. Вчера на работа не можев да се концентрирам денес ќе видиме. Во последно време откако се роди цуца се помалку време им посветувам на книгите, не од што не сакам едноставно време немам или си наоѓам изговори. На мисла сум и да не заболувам од некоја болест... Оф лелеее....Ваљда е период но незнам некако ми е сомнително... зошто вака ми се случува, вие имате ли некои вакви симптоми или јас да си фатам лек да барам по доктори а не на форум. Поздрав мили ме чекаат куп папири за средување.
ДОбро утроо! Овде ѕирка сонце, чисто небо без облаци, мирно утро без ветер. Убав ден во најава. Малата е веќе во градинка а ако денот вака убав и сончев биде ќе ја шетка ММ на село, не била од лето. Утрово ми вети дека ќе нанка во градинка, баш да видам. Вчера спиела и имавме супер расположено денче а ноќе во 21:30 веќе спиеше, до сабајле до 8. Убавини! Ем она одморена, ем јас наспиена... Очајно сакам и денес да е така. Кафето уште не ми е чепнато, имам мачнини... @muchacha_a Ние од несакана бременост одсекогаш се заштитуваме со свршување надвор (освен ептен напочетокот кога користевме кондом, ама после баталивме). Додуша јас со мојот нередовен циклус (трипати у година) чудо е и сега што сум природно трудна...така да никогаш не сум била нешто исплашена да не забременам непосакувано.
Добро утро! Деновиве стануваме се порано, па денот година ми се види, слабо имам време да читнам, мора по цел ден да смислувам нови занимации. По два пати на ден шетаме на воздух, ем време да помине, ем корисно. Се тоа убаво уште да си имав некоја пријателка со бебе да си се дружевме, вака сами, а на бебе му здосадувам само јас, си бара луѓе. Еве ја сега заспива, го гушка мечето кое и го купивме уште кога беше во стомакот на мама, па го ставав на стомакот и пуштав да свири, од оние мечиња со приспивни песнички е. Штом и го пуштев се размрдуваше во стомакот.Ми наврати спомени од бременоста, посакав пак да сум бремена и да си галам меше, би сакала бар уште едно вакво душиче ама се плашам дека тоа нема да биде. Како требало така ќе биде, да се вратам во реалноста, имам многу обврски деновиве, сопруг на пат, па се надевам дека ќе стигнам се сама. Убав ден!
и денес убаво времево, ќе се шета со малото. најмал е во парк сите деца зиркаат во количка. вчера 10 сек го фати сонце и одма се исфрла на вратчето не ме остава кафе на раат да испијам. за доручек после ќе му ја мислам , кафе пред се де во раце, де во релаксатор, де да цица, ништо не се погодува. ама факт е дека си бара внимание и тоа многу душа денес сме на контрола, уште му е затнато носето. гледам да му нарачам нешто од х&м ама ништо интересно ми се чини се имаме
Убав ден и од нас кај сите да е таков. Дете уште од сабајле акна надвор со татко му, ќе шетале, користат топли денови, јас да потфатам нешто по дома, ручек ставив да крчка и план нема друг. Вечна дилема и кај нас е што ќе се јаде денес, секој ден готвам, два пати обавезно. Предност можеби ми е што свинско домашно имам полн фрижидер,кокошка исто,риба обавезно еднаш неделно се јаде, зеленчук исто чувам во доста количини, па експериментираме. Јас да се пожалам, еве скоро две недели имам дијареа, уште од како бевме на клиника со синко, знам дека е од стрес ама веќе долго трае. Дете уште си е разгалено си тера по свое, ама има подобрување, не рекле за џабе, како еден што кажува и воспитува, така дете ќе се однесува. Премногу се поврза за мене, само за рака ме држи, се бара од мама, тоа малку ме загрижува но мислам ќе смени. Толку мајки, отидов да средам и сакам и јас да пијам кафе на убавово време. Ве поздравувам.
Да кај нас е така Никогаш не ја заспивам со нишкање,уште од бебе заспива на кревет со мене,гушкање,галење и спиење.... или евентуално во релаксатор И со зорт заспивање не практикувам,хиперактивна е и дури не се измори не заспива па јас и на глава да застанам џабе ми е Многу ми е полесно да ја оставам да се измори па така таа сама доаѓа и си го мести газето на кревет за спиење него ли да изигравам хистерична мама и да ѕуцам по собите со дете враце...ааа но но Ај добар ден Дете последниве денови спие до 11,не е ни чудо колку касно заспива Јас малку појадував па едно турско ке пијам,несот оваа бременост не ми иде никако Дете џо оздраве малку ама јас се раскашлав сега и те како сум за на доктор ама знам дека ке добијам некој антибиотик па не ми се ни оди
Покачени леукоцити кај деца се нормална појава. Заб да им расте се креваат леукоцитите.И лимфни јазли на вратот отечени исто така се нормална појава, и повишени лимфоцити. Јас со средниот имав таков наод и од уплав до размаска во Ск стасав . Кога се работи за здравјето особено за децата сум хипохондрик и паничар. Прегледот на дојка вчера со нормален наод. Ми олесна, но потрагата по изворот на болката оди натаму, па денес сум на орл. Се тресам, ми студи, ми се спие. Секоја секунда мината на работа ми носи грижа на совест што синко е во градинка Постојано мислам - преслечен ли е, му дале ли вода, ме бара ли мене...
Добро утро, ајде кој е за кафе..☕☕ Мх мх му се сладам на првото утринско горко и така ујачано за свестење. Малава стана во седум, цела ноќ бунтуваше веќе некое време ја мачат забите. Сега заспа па мама да здивне. Кај нас сите по работа јас сама дома и планирам што како да призавршам нешто ќе правиме крштевка утре. Правам некој список што како треба па пак шкрткам и така во круг. Нешто и глава ме боли по малку. Да стане ќере ке идеме да шетнеме некој круг до некаде да искористиме убавото време. Поздравче и убав ден.
Добро утро ,добар ден Бебе заспа ,па мама да види што има по нетов .Сабајле ранобудник син на мајка уште во 6 гуга во креветче се смее му се муабети на детето .Па го земав се погаливме цицаше малце и пак си заспа .Неможам да се пожалам за овие 2 ипол месеци бебе ми е супер ,си спие преку ден најмалку 3 пати по 2-3 саати ,а ноќно време малце покасно заспива кај 11-12 ама пак цела ноќ си спие убаво станува два пати само за цицање и толку .Денес убаво време да стане бебе од спиење количката и ќе шетаме ,вчера убаво се изшетавме ем бебе прошетано ем физичка активност пешачење за мене може ќе успеам да симнам некое килце имам уште 5+ од бременоста останато .Иначе после првата шестовалентна вакцина добро поминавме немаше некоја реакција ,освен малку оток на ноџето што има ама ставам облоги па се надевам ќе се среди . Поздрав и убав ден на сите .
Добро утро мајки и од мене. Со малата сме настинати од понеделникот. Нејзе ми рекоа само инхалации со физолошки и да чистиме носето со спрејче. Туку овие денови не сака кашички да ми јаде. За проба купив од млечните на хип со житарки што се спремаат дома не ги сака и нив. И така сме ние по дома настинати, сакаме цело време да сме во раце, се врти бара цице на нз колку време со . Се надевам дека што поскоро ќе мине овој период. Позз мајки имајте убав ден
Добро утро. Ние уште во кревет, сега се разбуди па се мазиме @♡BuBaLe♡ фала ти срцка, вчера барав листи за вредности, за деца од 1-3 години горна граница е 16, за возрасен е 10... А и му излегува забче...Се нервирам, бидејќи ја прашав на докторката дали е од забче, рече нема врска... Кога плаќам сакам соодветен третман, а не само да ми наметнува грижи... И ти не се секирај многу, здрава си @Saraa за концентрација и јас сум иста, сигурно ти е од умор Да станувам да средам по нешто, да учам и заминал денот Убав да е, поздрав
Ufff lugje mill, sto mi trebase da izleguvam od doma, otidov do Edna prodavnica da zemam nesto, a se dvoumev dali Sega ili posle koga kje si dojde sin mi od gradinka da odime zaedno, ama aj sega vikam da zavrsam. Off lugje, samo sto pristignav, nadvor pred dukjanot pred da vlezam, kola udira covek off kako na film bese nasekade krv stakla glavata loom lelelele samo sto ne se strupoliv na zemja,sednav dole na trotoarot da dojdam pri sebe, bukvalno pred oci ja gledam celata gletka, piskam na glas, a i ne samo jas imase mnogu lugje sto go vidoa celoto toa....... Strasnooo strasno, ne znam dali kje prezivee sirot covek ja minese ulicata a Kolata dali mnogu brzo vozese, dali toj ne cekal pa pominal ne vidov nisto ne znam, samo udiranjeto go vidov...... Edvaj se smiriv, nit kupiv toa so trebase nisto. Se vrativ doma...... Gospod neka my e napomos sirot covek ako ne e vekje kasno....... Majko mila, znaci zivotov e........nula... Izvinete na negativniot post ama uste ne sum kako so treba i morav negde da se iskazam..... Strasna gletka kaj se najdov tamu da gledam off majko moja....
Добар ден! За мене не знам што е. Легнав во 7 ипол сабајле, си велам ќе се смилува синко да поспие бар до 10, кога тој уште пред 9 се издига. Срцево ми плачеше за сон, ама морав да станам, се измив со ладна вода и го почнавме денот. Го средив, го пресоблеков, го нахранив и го симнав доле со баба му и дедо му во двор да си играат. Јас до 12 додека му дојде време за дремка, да направам ручек и за него и за нас. Денес на мени пастрмка со зеленчук. Така ми се пие кафе, ама ми е страв да не си ја расипам дремката потоа и затоа не си варам. Ќе легнам и јас со синко, па ќе пијам кога ќе си дојде мм од работа. Напорна 3тата смена, не мислев дека до толку, ама навечер кога го заспивам синко, заспивам и јас со него, а треба да станам и да одам да работам. А тој е златен, се будел ноќеска и и ме барал, не плачел гласно туку вели мм само цимоли жално и те бара на твојата страна од креветот. Па се тегнел од соба во соба, да види дали сум таму. Едвај го презаспивал. Зар навистина користите кондоми во брак? Ние откако се зедовме, впрочем и додека бевме во врска последните години, не сме користиле кондом, се штитиме со свршување надвор, од само еден единствен обид внатре останав бремена. Убав ден мами!
Dobro utro mamicki..jas i taticko sme stanati uste od 9 .. sega taticko ni zamina na rabota taka da jas pak ostanav sama so deckive..dvete cerina sega stanaa od nankajne a ova postarovo sigurno ce spie do kaj 1_2 (spanka na mama)..nesto ovie 2 dena mi e mnogu razocarana od deckoi..ona ima 2 nedeli slobodno a on mora da raboti pa sega kako ona da e kriva..abe detska ljubav nema za sto da se rasparaat inace vremeto e ovde super za setkajne pa imam vo plan deca da iznesam do mc d. Pa od tuka da pojdime so cere do nekoja parfimerija da vidime dali nesto ke ni se bendisa malce da ja trgnam od mislite vi posakuvam ubav den
@zalosna , колкави ти се дечињата? Некако и ние одиме накај љубовните маки и проблеми па прашувам чисто да знам што ме чека Денес пак се вративме после 3 недели пауза во градинка, добро поминала до ручек па сега ја зема свеки и ќе ме чекаат дома! А од понеделник, здравје да пробаме и целодневна, со спиење! Туку, да ве прашам, им давате ли нешто за јадење/пиење пред градинка? Мојата кога стана, и дадов сок од цеден портокал но многу малку испи па си викам од 8:30 е појадокот, ваљда нема да прегладне!!! Во недела сум на свадба кај прва братучедка, сега ми кажаа дека наместо цвеќе сакала наградни грепки да и однесеме, ама тоа ми е некако безвезе...смислувам начин како украсено и средено да ги спакувам грепките и парите - се мислев некое дрвено ковчеже да купам, внатре се да ставам па да ми го украсат во некоја цвеќара...уф само каде да го најдам, немам време за потрага низ Скопјево! И така, помина паузата, мавнав кафето и 2 цигарчиња, кинисувам со работа...убав ден на сите