Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Што марка е ајварот? :D Кога те прочитав и мене ми се пријаде.

На ♡BuBaLe♡, girl-miri, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Бидејќи на друг начин функционира здравството тука.
    Нема приватен детски лекар, барем не на неколку стотини километри додека очајно го превртував интернететот. И да сакаш да си платиш не ти даваат или нема каде. И матичниот педијатар ако сакаш да го смениш не можеш бидејќи никој друг не те зима. Болен/здрав, задоволен или не од стариот... не ги интересира. Ти викаат полни сме. Донеси ни потврда од општина дека тука живеете, во нашава општина, па мораме да ти го примиме детето. Во спротивно не мораме и не го примаме.
    10 не одбија, се јавувавме и во здравствената каса... се е за џабе. Да не навлегувам во детали за сите борби кои ги водам за да добијам упути.
    А да , гревотка е. И јас тоа им кажувам.

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, wannaBeMomma и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Випро, ама на него пишува Де лукс, не обичниот ;)

На ♡BuBaLe♡, girl-miri, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    :whew: уффф не можев да ве дочитам сите од поруек читам :lol:

Hi (highfive)
    Ние денес со гости од сабајле, ама арно што дојдоа, излеговме некои 2 часа покрај езеро на кафе, среќа ќере таму заспа иначе ништо немаше да се види од кафето :shake:
    И сега уште спие пред 2 сати заспа, па вечер ќе се журкаме до полноќ (таков е редот де), добро барем ќе е будна да појдиме до на роденден кај брат ми :D

Читам пак за мафе сте отвориле тема :D ние не користиме заштита од кога бевме во врска уште, пазевме и така од тоа "пазење" излезе ќерка, затоа сега ми е страв да имам односи :tmi:
    На кондоми сум "алергична" не можам да имам односи со кондом :puke:

Have a good night :l:

На ♡BuBaLe♡, Manuela., girl-miri и 8 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.271
    Допаѓања:
    67.869
    Зашто луѓе за разгалени ги сметате? Нормални фази поминуваат, тестираат, покажуваат и карактер веќе и сами себе се откриваат. Сите работи што ги опишувате се сосема нормални. Дете на 14 месеци нема ни самоконтрола развиено, не дека и не сака да послуша, ама не може да се воздржи. И мојата ги прави сите работи, исто знае дека нешто не треба да чепка и вика не со прстето, ама пустото пак ќе си чепне. Со тек на време е подобро како растат, и она трчаше кај стигне, сега веќе си држи правец, ако и речам стој знае и да ме чека. Порано немаше шанси за ова. Љубопитни се, се сакаат да видат, да чепнат, наше е безбедни да ги чуваме и колку ни се можностите да им дадеме да си ја задоволат љубопитноста, да ги исправаме кога грешат, па кога ќе им дојде време ќе разберат.
    Јас кога нешто и земам и давам нешто друго, гледам веднаш да и скренам внимание. За мене толку мало дете не може да биде разгалено, разгалени се веќе поголеми деца што разбираат се и што апсолутно се што сакаат добиваат на тацна и не знаат за не. Ама волку малечки не.

Рано стана денес и малку спиеше, па мислам дека веќе кај и да е ќе ја пакувам за спиење. Го искористуваме максимално времево и пак сме цело време надвор, но почнав дома да потсредувам за зима да има по некоја занимација. Почна повеќе зборови да кажува, гледам дека кажува збор само кога ќе разбере што значи, а не повторува колку да се рече.
    Па сега само ме команда, стани, седни, миј, бриши...:D
    И за вечера секогаш има гиз и бана (гриз и банана), човек да помисли само тоа јаде. Зборчиња уште не врзува, ама ќе биде и тоа. Како си лета времево, да се чуди човек. И одеднаш пораснале.:worried:

Да ви кажам искрено почнав по труднички мешиња да гледам.:$ Страшно. Тешко дека ќе си останам на тоа дека не сакам второ дете како поминува време.:rofl:

Имајте убава вечер мајки. Јас да ја заспијам, па или ќе заспијам одма и јас до неа, или ќе прочитам некоја страница.:hai:

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, flower30 и 27 други им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Nisto mami jas izgleda si nastinav..prejge bev izlezena onaka samo po bluza i eve sega se me tresi..noze mi se smrznati:( si gi oblekov najdebelite corapi ama nisto ne pomaga..prejge si se potokmiv da si napravam toplo chokolado za da se zatoplam malku i samo sto se svrtiv mi tekna za frappe (facepalm) IMAG2272_1.jpg ako ste za povelete :)

На ♡BuBaLe♡, Belabelinakinder, Kitten и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Да ве прашам бакреријата во нос streptococcus pneumoniae дали има потреба да се лечи док мој вика ништо не е воа му викам пиши ми нешто да ја лечиме детето во градинка не ми го примаат.
    Толку ми е тешко без неа и празно нема кој да ме насмее и налути морав кај мајка ми да ја оставам нема кој да ми ја чува

На M&M и Mari* им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Здраво мами!

Долг ден денес.

Мм си дојде околу пладне од работа, пошто јас од кревет не можев да станам. До толку не памтам некогаш вирус да ме бутнал. Обично се држам дека ништо не ми е и брзо ми проаѓа, ама овој пат убаво зацапав. Дојде дома, ми направи супа и си легна во дневна :devil: дете ние немаме, не? Значи се да се црта, објаснува, појаснува, се он ништо не знае, се он е увек крив, жртва, веќе ми иде да го претепам!
    Жената си го помодрела мажот со црево од правосмукалка додека спиел, ќе читате наскоро! Е до толку ми е дојдено. А да му се јави другар, пријател, неговите, да им треба нешто, одма знае да ги упати, да заврши работа.

Ајде ручавме, одморивме, поарна бев и излеговме во маало еден круг, воздух да смениме а и дома се можно отворив па да не е малото на промаја.
    Кај сме ние за излегување... Бебе вика, се дере, значи не плаче туку вика. Ок ајде во раце ќе се носиме. Неќе кај татко му, се тегне по мене, јас едвај одам а не него да го носам. Во прв маркет свртевме, по некои основни намирници за утре, оти мм ќе е на работа цел ден буквално, па да не се тегнам јас неарна и рикверц дома. Стигнавме дома, дете насмеано како вицеви да кажувам, а јас вријам пошто сум свесна дека не дрибла јако. Поигра со татко му, јас ве исчитав, го заспав и сега кафе ќе пијам листајќи каталози од маркети! Прво кафе за денес да се разбереме! :!: значи стварно не ми беше арно ич денес :x се плашам за утре како ќе го минеме денот сами.

@zalosna алал да ти е што после 10 год си се одлучила за трето па и четврто.

Тоа е мами, добра ви ноќ!

На Kitten, Lorins, Manuela. и 8 други им се допаѓа ова.
  9. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Со антибиотик. Ќерка ми ја имаше пред 5 дена. Неа и направи проблем со ушите. Според мојава матична обавезно антибиотик. Ние алмацин пиевме.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.930
    јас ко што знам мора да се лечи со антибиотик инаку може со плуќа да направи проблем...

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    38.606
    Само што седнавме да се видиме раат со мм и едно кафе заедно да испиеме како луѓе, гледаме дете си нашло кибрит и си вади чкорчиња, уште да си почне да пали со нив (facepalm)
    И толку од раатот наш.

На azelea и Mari* им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    patesestvie. i svaka ti cast kako so smirena dusa se ubavo si objasni. jas da bev ke padnev vo depresija i nervno rastrojstvo zasto nemam povejke zivci,mi se potrosija :) inaku mene mi ostanaa alista za diplenje i tanjiri za mienje ama nekako deneska slabo sum raspolozena za rabota da ne recam me mrzi a pred malku si go zapaliv ognot. se mislam da si svaram caj i da si ja zemam knigata da si ja docitam.

13. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Треба дефинитивно да го мењам се понаша ко ние на запад ништо не треба ништо не и е офф ќе си пукнам

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.930
    а овој некој од Ск е?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.234
    ако е асимтоматски обично не се лекува.И мојата имаше.Јас ставав само спреј од оригано.Антибиотик не давав.Зависи дали ви прави проблеми со грлото,дали создава секрет или не

На Nikita7 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.617
    Добра вечер :)
    Ми се спие ми се плаче а треба коса да мијам, зверка дрибла уште не е заспана сега ми свртела грб и само се врти ми прави *шшшт* со прстето :) . Големиов нормално хрчи ова малово изгледа убаво се наспало преку ден. Како ми студи а тек коса миење па сушење брррр ама мора

На Belabelinakinder, ivi1987, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    И ние се забавуваме по дома,качена на фотеља и говор ми држи (lalala)

На flower30, Lorins, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    28.589
    Добра вечер!
    Дете спие, јас пак баталив се низ дома и седнав да ве читам.
    Разгалено дете...хммм... и ние сме во таа екипа периодов. Се тешам дека ова не е единствен таков период, сме минале и други ама со игнорирање или пренасочување на внимание сме го надминувале лигавежот на ќерка ми. Некогаш толку неподнослива знае да биде, особено кога се враќа од градинка и очекува светот да се врти околу неа. Најново ни е што не сака да даде раче кога минуваме улица, а коли фрнчат од сите страни, воопшто не е безбедно. Ама нејзе во градинка и велеле дека е голема па ете она наумила улица сама да мине. Ах да беше само овааа... уште за сто работи ми се инати.
    Заспа пред 22, и додека да заспие ми кажа дека утре сакала прва во градинка... ама онака нареднички ми го кажа, уствари ми се закани со прст....

На zalosna, muchacha_a, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.617
    Ќути готова е само чекам да се успие убаво па да се измкнам од кревет. Меѓу двајцава сум во сендвич после ако успеам ќе ја префрлам во креветче пар на неколку саати да се подраширам :)

На zalosna, eli25 и Mari* им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.830
    Смени бебе место (кај мајка ми дојдовме) и спие на штрек.... дремне па зирка ... мислам оти осеќа што не е домче. башка тука посвежо,куќа. ќе се дружиме вечер изгледа 8-| едит-добро поминавме на контрола. докторката задоволна, ние задоволни:)

На Lolipop23, Mari-Ja, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.